Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
hej co mam ze sobą zabrać jutro na szczepiania? oprócz dziecka oczywiście :P
pieluchę tetrową, smoczek, pampersa coś jeszcze?
np: samotne matki mają pierwszeństwo w przyjęciu dziecka do przedszkola, ale muszą udowodnić że pracują jak np 1marca składane są zgłoszenia to do 1 września samotna matka ma czas by znaleźć pracę jeśli tego nie zrobi dziecko będzie skreślone z listy
samotna matka ma pierwszenstwo w przyjęciu niezaleznie od tego czy pracuje czy nie. Tak mói Rozporządzenia Ministra Edukacji i miasto nie moze sobie ustalic swoich interpretacji w tym względzie
z tego co wiem MEN pracuje nad tym zapisem.
A mną nieźle trzepie ten przepis. Biorąc pod uwagę rzekome samotne macierzyństwo.
Kiedyś z moim M zażartowaliśmy,że będziemy musieli złożyć pozew o rozwód i jako powód podać "łatwiejszy dostęp do przedszkola dla dziecka"
bo w dobie wolnych związków coraz więcej osób podpada pod ten przepis.
Mój mąż już powiedział,że państwo wspiera patologię.
My ustaliliśmy
Myślę o systemie skróconego tygodnia pracy, czyli wyrabiam 20 godzin w 2 dni, a reszta wolna. Te dwa dni bez Wiki bym chyba przeżyła, mam nadzieję
ogólnie- oświatą. Nie chciałabym się tu wywnętrzać ;)
Dziewczyny mam pytanie. Kuba jak leży na brzuszku to jeszcze mu się łapki na boki rozjeżdżają. Czy mam mu pomagać i zsuwać łapki czy zostawiać jak to mówi Teorka żeby leżał "jak rozjechana żabka"?
Tzn chodzi mi o to w jaki sposob przekladac dzieci z plecow do lezenia na brzuszku (mowie o tych dziecach co jeszcze nie potrafia obrocic sie same).
Zastanawiam się od czego to zależy, że jedne dzieci tak mocno "skaczą", a inne prawie wcale? Chyba, że ja jakaś tępa i ślepa jestem, i po prostu skoków moich dzieci nie widzę
Koniecznie musimy kupic te takie ochraniacze przeciwsloneczne na szyby nie da rady inaczej..
A co do 6w1 (tym chcesz szczepić) no to tutaj nie wiem, do kiedy trzeba to wziąć.
A co do 6w1 (tym chcesz szczepić) no to tutaj nie wiem, do kiedy trzeba to wziąć.
jeśli Paulinka nie idzie zaraz do żłobka, to chyba nie szkodzi
Natala spokojnie. Mała będzie szła swoim rytmem szczepienia. Moja Antosia dopiero teraz wyrównała do rówieśników. Pierwsze szczepienie miała mając chyba 4 m-c