Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Powiedzcie mi co robić w takiej sytuacji ? Jak można pomóc ?
nam położna odradzała, gdyż podobno koper u wielu dzieciaków wzmaga bóle brzuszka zamiast je łagodzić...
Tak, Krzyś często tak miał, że nie miał gdzie przełknąć i jak się do mnie uśmiechnął, to mleko mu się wylewało i był wrzask Oczywiście natychmiast musiał uzupełnić zapasy
A mamy dzieci ulewających - czy Wasze maluchy też "chomikowały" mleko w polikach i potem dopiero wyciekało? Bo mam takie wrażenie jakby on to w "pućkach" trzymał, albo to tylko wrażenie ;)
Jesli Eryk ulewa tak jak napisalas, to nie jest ulewanie
no jakby to było 500 gr w tydzień to szacun
gdyż jakby tendencje utrzymał to przybyczył by w miesiąc dwa kilo i pobił wszelakie rekordy chyba
mojemu malemu juz niestarcza to co dostaje...
Ja bym nie ważyła dziecka codziennie
u nas w szpitalu zawsze ważyli dzieci rano, więc wyniki były w miarę wiarygodne, ale na moje pytanie przy wypisie o ważenie i zakup wagi pani doktor zapytała się po co nam to, kazała ważyć się tylko u pediatry na wizytach i sprawdziliśmy w czwartek, Jasiu w tydzień przybrał 320g :) hydrozagadka: Ja bym nie ważyła dziecka codziennie
ja tez nie, lekarz i połozna tez mi mówili, że raz na tydzień to najczęsciej i my wazymy zawsze w poniedziałek wieczorem przed kąpielą
jak byłam w szpitalu wazyli codziennie, po kilku dniach było to zawsze rano i to jeszcze miało to jakis sens, ale na początku bardzo różnie, wtedy cuda istne pokazywała waga skoki były jak himalaje
Gienia miarka na 30 jest wyliczona przez kogoś tam a nie kaprys i nie wskazane dodawać wiecej. Ja myślę że dzieć chce sie poprzytulać głównie a nie być oszukiwany wodą i to że tobie się wydaje że piersi są puste dla niego może niekoniecznie są takie. Dając mm czy wodę niestety nie rozbujasz laktacji i lepiej poprzystawiać Igorka częściej na 90ml daje 3miarki mleka modyfikowanego moze powinnam zwiększyć o pół lub jedną miarkę ? może za mało kalorii czy jak;/ no nie wiem;/
siedzi przy piersi ok 5-10min potem za chwile przy drugiej,
Gienia, 5-10 min to jest stanowczo ZA KROTKO! dla takiego malca.
moja Nina od samego początku nie jadła z piersi dłużej niż 10 minut a przybierała mi po 250 gr tygodniowo [przez pierwsze 5 tygodni bo potem mniej...]