Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wiesz tu nie chodzi o oświecanie :) a pisząc bliskość mam na myśli bliskość CYCA i Twojego zapachu :) Tata choćby chciał i stawał na głowie nie da młodemu tego jakby nie patrzeć :) Dla Szkraba liczą się tylko Twoje cycuchy i wiszenie na nich niezależnie czy leci mleko czy nie i to dla niego ta bliskość. Na bliskość w sensie "weź mnie na ręce i pobaw sie mną" przyjdzie czas ale raczej nie u miesięczniaka ciagle sie tulimy czy nawet maz ciagle go tuli, wiem o tym ze moze mu o bliskosc chodzi, dlatego w tym nie ma co mnie oswiecac
jedno co w karmieniu piersią jest najważniejsze - działa ono na zasadzie perpetum mobile - napędza sie samo :) Im częściej przystawiasz i im mniej dopajasz z butelki tym większe powodzenie karmienia dłużej niż kilka tyg. Więc jakby nie patrzeć uzależnione jest to od małego ssaka który wie co robi przygotowując już teraz zapasy mleczka na za tydzień kiedy będzie potrzebował więcej - więcej ssając zwiększa laktacje - zwiększa ilość i treściwość itd itp nie wiele wiem o karmieniu piersia.
a ja nadal jestem na etapie płaczu kiedy moje dziecko płacze za długo a ja nie potrafie jej uspokoić i oczywiście wydaje mi się że jej nie rozumiem, a co za tym idzie się nie nadaję...
oczywiście wydaje mi się że jej nie rozumiem, a co za tym idzie się nie nadaję...
ale teraz to ja się już czasami nawet śmieje bo ona robi to tak teatralnie
Ale jego bezzębny uśmiech wynagradza wszystkie nieprzespane noce :D
Teo ile Ninka ma drzemek w dzien(i jakie dlugie?) Bo wiem,ze Ci ladnie w nocy spi ; w dzien tez raz a porzadnie czy jak?
Nie je, nie ssie, tylko leży i trzyma pierś w buzi. I tak do rana
Ale tak jak Magdalena napisała, czas tak szybko mija, że korzystam z tego przytulaństwa ile mogę
o kurde, to malutko Ninka śpi. Twarda zawodniczka z niej
czy jednorazowe wymioty powinny mnie skłonic do wizyty u pediatry?
ALE po 7miu miesiącach spania z Krzysiem przy cycku, mój kręgosłup zaczyna się buntować Boli jak cholera
malutko ??!!
Podziwiam Cię
Ceri, a może poszukaj jakiegoś dobrego fizjoterapeuty dla siebie ?
Bardziej aktywna ( w sensie mnie spać) w ciągu dnia to Twoja Nina już by chyba nie dała rady być,
Teo, jak Ty sobie radziłaś z małą?
a powiedz butle musi wytrabic pzred spaniem w dzien czy cos zje, bawi sie i wtedy izie spac; pewnie to drugie co nie?
CHLOE no popatrz Ninka mi tyle śpi a Ceri pisze, że malutko więc z tego wynika, że Twoj Jamie śpi mikromalutko
to powiem Ci Ceri, że mnei pocieszyłaś bo ja na prawdę już się bałam, że ona za dużo śpi hehehehe
Ciesz się i korzystaj, bo niedługo jej pewnie minie
Ciesz się i korzystaj, bo niedługo jej pewnie minie
zagadaj do niej,ze jak juz sie uszykujecie szybciutko to wyjdziecie z domu i zobaczycie czy np ptaszek smiga po trawniku/albo kwiatki sa nowe na trawcenie wiem takie blahostki,zeby zainteresowac dzieciaka czyms innym
Ja bym najpierw zapytała jej się, dlaczego nie chce wyjść (bo może chce zostać z Tobą, może akurat jest czymś zajęta, może nudzi jej się z tatą w aucie), zapytała co chciała by zrobić, a potem tłumaczyła, tłumaczyła i liczyła, że kiedyś nastąpi zawieszenie broni.
Teo kurde bicia po twarzy sobie nie wyobrazam w sensie,ze woogole dziecko bije rodzicow(i vice versa;)
no chlusnęła na mnie... i było tego duuuużo - jakby cały posiłek zwróciła
Teraz śpi już czwartą godzinę
z tym wychodzeniem z domu
I znowu mam te same dylematy - jak to ogarnąć, żeby jej przypadkiem nie utrwalić jakichś głupich zachowań