Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
w zeszlym tyg. wazyla 5110g... czyli wg wagi tydzien przybrala tylko 50g!
powinnam sie martwic?
Chciałam tylko napisać, że w nocy ktoś nam dziecko podmienił, bo od rana tylko śmiechy i gadanie, non stop, o 12 sama zasnęła na drzemkę i nawet nie buczała o zęby, tylko namiętnie gryzła kąpielową kaczuszkę. Teraz dopiero zaczyna marudzić, ale to normalne u niej :))))
a ostatnio to z rąk i z Tula nie wychodziła.
więc już dziś przesyłam buziaki dla Niny i Oskara
Dziewczyny orientujecie się może czy przy karmieniu piersią można wziąć węgiel leczniczy???
No i zrobiłyśmy deal- ona myje mnie, a ja jej
Nie wiem czy Mery usnie w chuscie.
Hydro, oto kilka złotych rad z poradnika ( wiem nienawidzicie poradników ;P ), może będą przydatne.
1. Zamień siebie lub męża w fotel dentystyczny, udawaj że sprawdzasz ząbki, myjąc je.
2. Poproś Hanię, aby pokazała swojej ulubionej zabawce jak myć zęby. Możesz zademonstrować zabawce jak to się robi myjąc zęby Hani.
3. Gra w "znajdź myszkę" lub smoka, księżniczkę itp., która mieszka między zębami, sama poszukaj jej w zębowych jaskiniach itp.
4. Zakład o to kto będzie mył dłużej zęby :)
Sama wiesz, że najlepszy sposób to przeczekać. ;-) Chyba nie karmisz jej samymi cukierkami? Myślę, że na regularne i dokładne mycie ma jeszcze czas. Moja też myje sama i to za każdym razem jak widzi, że ktoś inny myje. Czasem jej pomagam, ale zazwyczaj sama sobie czyści. Ubytków nie zaobserwowałam do tej pory.A wykłady naukowe w tym wieku raczej się nie sprawdzą. :-P
Hydro, a płyn do mycia zębów co jakiś czas? Tylko nie wiem, czy to można dzieciom podawać... Płyn dosyc dokładnie wypłukuje zęby i przestrzenie między zębami,
Do karmiących mam-alergiczek - czy coś jest dozwolone oprócz wapna podczas karmienia? Zdycham już z alergii, mam pysk opuchnięty, wyglądam masakrycznie, co chwilę kicham...