Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
NIestety zauważyłam u siebie obsuwanie się pochwy
Że istotne jest, jak się zachowujemy w połogu, że można sobie nieźle zaszkodzić, jak się chce zbyt wcześnie wrócić do pełnej aktywności (ćwiczenia) - a wiadomo, jakie teraz mamy wszędzie parcie na szybki powrót do formy i figury
Rany, współczuję :( A jak to można zauważyć?
NIestety zauważyłam u siebie obsuwanie się pochwy
nawet mocne dmuchanie smarków, nie powinno do obsuwania się narządów prowadzić, ehhh
Hydro, a jak z tymi ćwiczeniami mięśni brzucha? Ja ćwiczę specjalne ćwiczenia popołogowe a tam jest właśnie full takich...?
Szkopuł w tym, że urodziłam 14 m-cy temu i nie wykonuję żadnych ćwiczeń od porodu. Ponieważ bałam się o bliznę (2xcc + to że rozchodziła się ona pod koniec drugiej ciąży), żadnych ćwiczeń na brzuch nie robiłam/ Parcia na powrót do figury nie miałam, bo ta mi się w ogóle nie zmieniła.
Umówiłam się do ordynatora oddziału gin, który specjalizuje się w naprawianiu statyki pochwy i macicy.
kto się specjalizuje w temacie
Jedyne co wiem to ze wstaje o 6 i po cycu nie idzie spac(dzien sie zaczyna) guga/placze, zalezy od humoru i tak do mniej wiecej 12 tu pojawia sie max 2h drzemka i do wieczora znowu jazda,
Ta rehabilitantka też mi mówiła, że jak się zwiększa ciśnienie w jamie brzusznej - właśnie przy kasłaniu, kichaniu i takich tam to też może dojść do jakiś nieprawidłowości w tamtych rejonach :( Beznadziejnie.
moja do skończenia 4 tygodni to tylko jadła i spała i tak na okrągło
moja teraz to potrafi od 7-mej do 20-stej nie spać ANI MINUTY
Dziewczyny, a jak to jest z zabawkami? Nasz mały na razie się kompletnie nimi nie interesuje, zastanawiam się kiedy zacznie "łapać" grzechotki - na razie je tylko "paca" łapką i tyle (ma jeszcze bardzo nieskoordynowane ruchy). Na razie najlepszą zabawą jest rozmowa z kotkiem narysowanym na ścianie, z łapkami na suficie i gadanie do mamy i taty. Nic innego go nie bawi...
Teo, nawet grzechotkami?
bo ona non stop ryczy, czasem sie uspokoi na rekach, czesem przysnie i jak sie ja odlozy to ryk!;( juz nie mamy sily... Dzis dzien cyca ssie, przysnie to ja odbije i chce odlozyc i placz, znowu cyc i usypia, standardowo nie daje sie odlozyc, nawet do kibelka wyjsc nie moge:///
Aaaaj, tak, bo Ciebie zacytowała i mnie to zmyliło :D
Czasem jak muszę gdzieś wyjść albo babcia się bawi z małą w drugim pokoju przez dłuższą chwilę, to młoda na mój widok zaczyna płakać... Z tym, że nie z rozpaczy, że już wróciłam ale jakby mnie nie widziała milion lat i taka stęskniona jest. Tylko czemu płacze????
polowa pytan od mam dzieciakow do 3 miesiaca zycia (ja nie mam nic pzreciwko,ale to w kolko jedno i to samo )
Dziewczyny, a jak to jest z zabawkami? Nasz mały na razie się kompletnie nimi nie interesuje, zastanawiam się kiedy zacznie "łapać" grzechotki
Hussy i tu jest problem, bo ona non stop ryczy, czasem sie uspokoi na rekach, czesem przysnie i jak sie ja odlozy to ryk!;(
Wypowiem się na temat smoczka - moje dziecię z trudem nauczyłam uspokajać się i zasypiać czasami ze smoczkiem zamiast z cycem, ale jak chciałam smoka zmienić na większego - odmówiła, od tej pory nie ssie żadnego. Gorzej, ona nawet nie potrafi pić przez smoczek - pijemy z niekapka Nie powiem, cieszy mnie to, bo nie będzie problemu z odzwyczajaniem. Z drugiej strony trudno ją czasem uspokoić, a zasypia do teraz najlepiej z cycem w buzi. Inaczej jest płacz.Przez pierwsze tygodnie nieraz z kanapy kilka godzin nie wstawałam, non stop ssała, ani zjeść nie miałam jak, ani do WC pójść, masakara.
Eeej, mo bez kitu. Rozumiem, ze nie ma co sie katowac, ale nie wierze, ze stopniowe rozszerzanie diety skutkuje tym, ze dziecko moze bardziej cierpiec.
Chloe, ze akurat masz taki egzemplarz, ze mu jedzenie wszystkiego od poczatku nie szkodzi. Ale namawianie na totalny brak hamulcow (chilli) to lekkie przegiecie, bo naprawde dziecko moze potem cierpiec. Nie kazde dziecko jest jak Jamie. Mojej Mery po chilli to by chyba dupcie wyzarlo. A Ninka Teo po czekoladzie byla cala wysypana
Dlaczego niby brzuszek, ktory mial "miekkie ladowanie" w postaci lekkostrawnej diety, mial "bardziej cierpiec" z powodu rozsadnego, stopniowego wprowadzania nowosci?
czy to możliwe, że 2 tyg dziecko wymusza żeby je na ręce wziąć, czy jest tak jak babcia twierdzi " najwidoczniej w takiej pozycji jej nie boli"
wychodzi na to, że muszę się uzbroić w cierpliwość
z tego polowa pytan od mam dzieciakow do 3 miesiaca zycia (ja nie mam nic pzreciwko,ale to w kolko jedno i to samo )