Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zy to możliwe, że 2 tyg dziecko wymusza żeby je na ręce wziąć
postaw się (choć to trudne) na jej miejscu

potrafi się juz śmiać głośno a na mój widok macha rączkami i nóżkami jakby do mnie chciała podbiec
i wiem, że jestem najważniejszą osoba w jej życiu 
to mnie przekonuje, choc ja nadal twierdze, ze lekkostrawna dieta (nie drakonska!) na poczatku na pewno nie zaszkodzi. Aczkolwiek na pewno dla mamy to wyrzeczenie. 
A tymczasem pozdrawiamy ze spaceru w chiscie. Mloda spi juz godzine. Moj maly obciaznik lepszy niz fitness;)
obecnie krzyczy bo chce siadać a jeszcze jej nie wolno
W sensie że miałam nadzieję że tak jak u większości najtrudniejszy okres to takie 1 do 3 m-ca a u nas w sumie największe szaleństwo po skończonym 3. Nie wyrabiam za nią normalnie
Może to okropnie brzmi, ale ja byłam zdesperowana. Jakoś załapała, jednak jak pisałam, nie na długo 

Te szyjki aż się proszą o całowanie
Taki szczebiot dziecka i śmiejące się oczka to coś dla czego warto żyć 
Jak trzymałam ją na kolanach półleżąco, to ta się rwała do siadania... na krótko pozwalałam
Skoro miała siłę się tak ciągnąć... Teraz siada sama i zaczyna raczkować, dopiero będzie wesoło
No w każdym razie byliśmy nierozłączni, a każda moja nawet pięciominutowa nieobecność kończyła się rozpaczliwym płaczem. Ale to wiszenie, tulenie się najwyraźniej pomogły mu dojrzeć i teraz jest MEGA radosnym, wesołym dzieckiem- ciągle się śmieje, zagaduje wszystkich, baaaaardzo spokojnym ( denerwuje się tylko w sprawach kluczowych, tzn brak cyca i za krótka kąpiel
). Czasem zdarza mu się spać w łóżeczku, jak ma dobry dzień to i pobawi się troszkę sam.
przed chwila mi zzbzyczalo nad uchem (to najgorsze, nie?) i zamiast spac, to poluje, bo sie boje, ze mi Meryl pogryzie. Ja mam tak, ze chocby bylo kilka osob w pokoju, to mnie urabie. Ide jutro po moskitiere!
my kupiliśmy wczoraj babydream
JSK JA NIENAWIDZE KOMARÓW!!!!!
Juz to g***o lata przed chwila mi zzbzyczalo nad uchem (to najgorsze, nie?) i zamiast spac, to poluje, bo sie boje, ze mi Meryl pogryzie. Ja mam tak, ze chocby bylo kilka osob w pokoju, to mnie urabie. Ide jutro po moskitiere!
Czyli jak masz 3 miesiące- dźwiga główkę leżąc na brzuszku, to teoria głosi, że do ukończenia 3 miesięcy maluch powinien opanować daną umiejętność.
To ja Was drogie mamy zapytam o krem z filtrem, którym mogłabym smarować 3 miesięczną córeczkę. Ponoć Ziajka jest fajna, ale po 6 miesiącu, a my potrzebujemy już teraz.
Już znalazłam, jest też od pierwszych dni, tylko z mniejszym filtrem
Ja nie powiedziałabym, że ma 4 miesiące, ale że zaczął 4 miesiąc życia lub leci mu 4 miesiąc życia.

body dl.rekaw i na to bluzka z dl. rekawem, no i spodenki ze stopkami i kocyk...

obserwuję tylko czy sie nie zapoci i ja nie przewieje, bo tylko wtedy wiaterek może zaszkodzić, ale jeśli dziecko jest suche to ciepły wiaterek mu krzywdy nie zrobi, jak przysypia nakrywam ją pieluszką tetrową
i tak cały dzień - to jest życie nie??!!
mleczko doniosa, pampersa zmienią - a do zmiany pampersa wchodzę z nią do domu bo się boję żeby wilgotnej pupki nie przewiało, chociaż zdarzyło mi się parę tygodni temu zmieniac pampersa na dworze
i jakoś kataru nie było ani nic, no ale kontrolowałam wiaterek
Niestety nie wiało tak przyjemnie jak na dworzu. A teraz śpi bez przykrycia, NA BRZUCHU, ale ma body z długim i leginsy 3/4, stópki gołe.