Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i teraz kurde nie wiem czy TO OBOWIĄZKOWE, żeby małemu dziecku czapkę zakładać [nawet jak jest chłodniej] czy o co kaman ?
skoro ja na 18 stopni chodzę z gołą głową to niby czemu Nina ma mieć przykrytą ?
serio pytam bo nie rozumiem istoty tego "czapkowania"

czyli dlatego mi starsze babcie uwagę zwracają [a tak na marginesie jaki bezczel nie ? ] skoro piszesz, że to kiedyś taki mit był
A czapka to chyba numer jeden jest na liście, nawet jak był środek lata, słońce i brak jakiegokolwiek ruchu powietrza, to nie było dnia, żeby mi jakaś nie zwróciła uwagi, że dziecko uszy ma odsłonięte i na pewno jej przewieje
A z chustą przeważnie się zachwycały, że dziecko blisko mamy, że wreszcie powrót do starych zwyczajów (tak, tak, widać nie wszystkie babcie stosowały zimny wychów), ale zdarzały się też takie, co aż się rwały do opieprzenia, że kręgosłup sobie krzywi, że coś tam - wtedy najczęściej zamykałam im usta magicznym hasłem "a nasz ortopeda ma na ten temat odmienne zdanie..." i od razu cisza
Jednak " pan dochtór" wie lepiej
i teraz kurde nie wiem czy TO OBOWIĄZKOWE, żeby małemu dziecku czapkę zakładać [nawet jak jest chłodniej] czy o co kaman ?
Ja bardzo szybko przestałam czapkować i nawet teraz przy starszych jak nie ma mrozu czy jak nie sypie śniegiem w październiku listopadzie pozwalam im bez czapki śmigać do chwili gdy nie powiedzą że uszy marzną (ku oburzeniu nauczycieli i przedszkolanek)
Dziewczyny z czapką chodzi też o strzemiączko - należy je zakrywać przed wiatrem a koniecznie przed słoncem póki nie zarośnie.
Mi chodzi bardziej o firmę. Tzn. o różne produkty jednej firmy.
--

Ale jesli zawsze uzywalas tych samych chusteczek i nagle jakies krostki na pupci to pewnie od czegos innego.

Ogolnie slyszalam ze J&J produkty potrafia bardzo uczulac.
kiedyś tam Cleanic i to samo :-)

a ja z nią....

. Tak więc mamy już 5 ząbków, na dzidziach wstawiłam fotkę z wczoraj z 3 ząbkami, mała ale widać.
no i przy podciąganiu za rączki głowa leci w dół

Tak więc mamy już 5 ząbków

] trafiłam NA TAKIE ZDJĘCIA
KASIA a ja właśnie przeglądając Pudelka [] trafiłam NA TAKIE ZDJĘCIA
a propo tego co napisałaś
pewnie poziom wapnia i fostatazy we krwii,
ale zrobienie badań nie zaszkodzi.
na obu rączkach
na jutro się umówiliśmy w szpitalu ale chyba poczekamy do poniedziałku, żeby te rączki trochę odpoczęły, jak myślicie? poczekać czy iść jutro?że mojej Nince głowa w dół przy próbie trakcyjnej [bo tak się fachowo to podciąganie nazywa] leciała do PIĄTEGO MIESIĄCA
no pamiętam i trochę mnie to pociesza, ale u nas doszło jeszcze kilka spraw i tak jakoś ....
ale nie wiem, czy gość nie przesadza, jutro obejrzy ja inny doktor żeby porównać opinie...
ale opadaniem główki przy trakcyjnej bym się nie przejmowała, moja niedawno dopiero zaczęła tak dobrze trzymać a niektórzy pediatrzy w ogóle już tego badania nie wykonują że niby mało miarodajne jest! Na zaciskanie piąstek są fajne ćwiczenia z głaskaniem po dłoniach i podawaniem zabawek ale musisz poszukać w necie bo nie mam do tego linka...
Wiesz, ja myślę,że to dobrze jeśli lekarz zleca dodatkowe badania w przypadku wątpliwości.
przed zresztą teżgłówke ma z tyłu spłaszczoną i zdaniem doktora miekką... zbyt miękką, no i przy podciąganiu za rączki głowa leci w dół
wiekszył wit D i dał jakies tam jeszcze Omega ale zlecił milion badań - morfologia, cytomegalia, toxo - te 2 miałam ostatnio w szpitalu i były ok, no i jakies tam wapnie i mnóstwo innych z krwi, n
Anula - morfologię np. mogą wziąć z palca, a już będziesz coś wiedzieć -
Juz sama nie wiem co myslec...