Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziś moja córa stwierdziła, że jest dzień przed 5! I zaczęła się turlać w łóżku,
Ja dlatego zasłaniam okna szczelnie a koło 6 biorę Kubę do siebie do łóżka, żeby chociaż z godzinkę przy mnie usnął
no to mozemy podac sobie rece. U mnie dzis tez byla pobudka o 5 rano apotem zasnal przed 8 na chwile..tyle ze ja juz do lozka nie wrocilam...
NatalA, Twoja Paulina juz u mnie sie obracac???
Zdradz mi sekret co jej robisz ze ona tak wymiata z nowymi umiejtnosciami:-)
Bo jak bys ja sadzala czesto np do bujaczka czy cos to pewnie wolniej by zaskakiwala z nowymi umiejetnosciami...
moj Wojtek to samo! Jak sie robi jasno to on mysli, ze juz dzien sie zaczyna!!!
a my założyliśmy Ninie w pokoju mega nieprzepuszczalną roletę i dzięki niej dziecko zasypia między 19 a 20 kiedy jeszcze na zewnątrz zupełnie jasno a wstaje ok 8 kiedy już od dawna jasno
A u Was Ninka od poczatku sama spi w swoim pokoiku?
ale zastanawia mnie czy to nie za szybko od leczenia na kolejne robaki....?!
Pawła 3-letni bratanek jest w szpitalu zakaźnym w Gdańsku, ma sepsę prawdopodobnie meningokoki
Pawła 3-letni bratanek jest w szpitalu zakaźnym w Gdańsku, ma sepsę prawdopodobnie meningokoki, jutro rano będą wyniki posiewu.
właśnie kiedyś czytałam, że w pomorskiem było z 2 lata temu zalecenie, by szczepić na meningo, bo się tam pokazały czy coś (nie chcę przekręcić powodu, ale na pewno było takie zalecenie od wojewódzkiej izby sanitarnej czy coś).
a mala ma ciagoty do mleka?
a kal badaliscie?
w takim przypadku trzeba parsowac bielizne/posciel gotowac bo to cholerstwo jest wszedzie:/i wlasnie cala rodzine odrobaczyc ,czesto kilkakrotnie:/
cobraczek popros o zentel to jest w zawiesinie 20 ml, całkiem smaczne, pyrantelum to bardzo słaby lek poza tym nie wiem ile Twoja córa waży ale, napisałas że dawałaś po łyżeczce co tydzien przez 3 tygodnie - taka łyżeczka to moze byc za mało 1ml zawiera 50mg embonianu pyrantelu a stosuje sie 11mg/kg mc poza tym producent podaje, ze stosuje sie go albo jednorazowo i powtarza po 2-3 tyg albo 3 dni pod rzad. I z tymi lekami to jest tak, ze jak za mała dawka to one nie zadziałaja, natomiast sa na tyle bezpieczne, ze spokojnie mozna je przedawkowac jak sie nie da ustalic idealnej dawki. I nie wierz w łyzeczki kup strzykawke w aptece i tak odmierzaj ml.objawy jakie opisujesz moge tez swiadczyc o innych schorzeniach chocby najprostszy refluks czesty u dzieci, stad moga byc jej ciagoty do mleka.
Dziewczyny - ile się rozpuszczają szwy?Jestem już prawie 3 tyg. "po" i nadal je mam- niby są rozpuszczalne:/.
nasza znów się obudziła rankiem... dziś o 5:45 ;P będę musiała chyba z nią wstawać ^^
Winowajcą są prawdopodobnie wiejskie jaja,
CobraczekGlista KOCHA MLEKO!a mala miewa wysypki na ciele czasami?skoro lekarz uznal,ze robaki to wie co mowi,ale tak czy siak ja bym zbadala kal aby wiedziec Z JAKIM robakiem mamy do czynienia,bo niestety glista z tego co wiem jest starsznie uciazliwa do wytepienia i zwykle pyrantellum nie zawsze daje radedawaj malej duzo pestek dyni do jedzeniamoze wysra cholerstwo...
dziewczyny, a z czego te cholerne robaki / glisty się biorą?
dziewczyny, a z czego te cholerne robaki / glisty się biorą?
Dlatego w przedszkolach powinno sie zglaszac przez rodzicow ze ich dziecko ma robaki.
Uffffffffff! Mała dziś się obudziła na karmienie o 1:15, 3:45 i... 7:15 :-) a wstałyśmy przed 9 :)
Powiedz mi, jak włożyć maluszka gdy już chustę sobie umocujemy na sobie? Da się zrobić to samemu czy potrzebna pomoc drugiej osoby?
No popatrz, taka różnica w wieku naszych Skarbów a pobudki na jedzonko w nocy podobnie ilościowo i godzinowo...
ahja, jjjasne, żeby czasami... niestety nie ma na to co liczyć. :/ taki przykład z przedszkola od mojej mamy. w jednej z grup dziecko ma pneumokoki. I co z tego, że rodzice zgłosili, skoro przedszkolanki nie przekazały dalej innym rodzicom? wiadomo, że takiego dziecka nie da się odseparować, po prostu będzie już nosicielem pneumo, ale można zgłosić innym rodzicom. będa wtedy wiedzieli, że jeśli dziecko im co chwila łapie infekcje dróg oddechowych, to trzeba zrobić wymaz, zamiast pakowac dziecku co chwila antybiotyki...--
cobraczek no to trzymam kciuki za walke z robactwemzbadajcie kal (najlpeiej kilkakrotnie zeby miec 100% pewnosci; bo np glista lubi sie "chowac" w sensie musi byc akurat w danej fazie cyklu rozwojowego aby jaja w kupie byly;sluchaj a moze to jednak nie beda robaki? mzoe faktycznie inny powod,te wymioty..a dlugo to wszystko trwa?z glista to jest tak z tego co sie uczylam,ze okresowo pojawiaja sie wysypki (cos jak alergie/pokrzywki); i wlasnie kaszel -tez wlasnie okresowo jak larwa wedruje przelykiem do plucona moze wymiotowac od tego kaszlu prawda? zgrzytanie zebami nie zawsze swiadczy o robakachMoim zdaniem pierwsze co,aby wogole brac pod uwage robaki,nalezy pobrac krew z zyly na badanie i zobaczyc ile ejst EOZYNOFILI (rodzaj bialych cialek krwi odp za walke z pasozytami- jesli jest ich powyzej normy swiadczy to o alergii/badz o pasozytach-i tutaj patrzy sie na inne objawy w kierunku alergii/pasozytow)Robiliscie ogolne badanie krwi?Treść doklejona: 14.05.12 22:15i takie badanie krwi jest wiarygodne w sensie mozna wykluczyc na 100% pasozyty- czego nie da sie zrobic przy negatywnym wyniku badaniu kupy (jednorazowym)--