Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teo - no to u nas się to nie sprawdziło, bo Mikiego kompletnie ząbkowanie nie obeszło, mimo, że późne.
i ona tak ma już ho ho czasu,... i zębów niet ;P
hmm wiesz co... idź jutro do pediatry! z oskrzelami nie ma żartów u malucha bo szybko moze zejść na płuca a ów dr to hmm jasnowidz? że wie ze wirusowe :/ bo to wirusowe jest i antybiotyk nic nie pomoże.
hmm wiesz co... idź jutro do pediatry! z oskrzelami nie ma żartów u malucha bo szybko moze zejść na płuca a ów dr to hmm jasnowidz? że wie ze wirusowe :/
Gdybym tylko mogła wziąć ten jego ból na siebie...
a ja ostatnio jakis nowych uczuc doświadczam.... z jednej strony śmieję sie jak moja Julka krzyczy na zabawki, czasem nawet szczere łzy płyna a z drugiej strony potrafie nosić, bujać, układać, przekładać, przenosić, podnosić... i tak w nieskończoność... dopóki nie jest SUPER kiedys bałam sie że braknie cierpliwości a tu okazuje się że cierpliwośc rośnie razem z siatką centylową
każdego dziecka trzeba podejsc indywidualnie ale boje sie przekarmienia.
I jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was ma doświadczenie z kolką?? i czy używała kropelek sab simplex??
Mała jadła wtedy 90ml, ale od jakichs dwóch dni mam wrażenie jakby jeje to 90ml nie wystarczało, wczoraj zrobilismy 120ml i bez wiekszego problemu wypiła cała butle i tu mam pytanie czy dla takiego miesięcznego dziecka 120ml to nie za dużo???
150 by nie wciągnęła a ważyła na szczepieniu w pt 6060:P
a dziś zjada po 200
każde dziecko je tyle ile potrzebuje i nie ma chyba pojęcia "za dużo, za mało"
a ile razy dziennie je??)
a co masz na opakowaniu napisane? bo ja już nie pamiętam jak moja jadła, chyba tak po 130 (bo 120 i 4 miarki liczysz jak 130) ale nigdy nie więcej niż na opakowaniu bo te ilości były niedoścignione generalnie uważam że dziecko samo sobie reguluje zapotrzebowanie, a jak się potem czuła? spała? ulała? brzuch bolał? bo jesli nic jej nei było widocznie miała taki apetyt
pani neonatolog wyliczyła że przy jej gabarytach i wieku że powinna zjadac 75ml
po 120ml wyglada jak ,,pączek w maśle" dosłownie no i jest spokojniejsza, nie ulewa. jesli chodzi o brzuch to ogólnie miewa codziennie kolki
a i czy wybudzacie na karmienie, bo mi kazano wybudzac ale ....sie nie stosuje bo raz tak zrobilam i dziecko bylo wściekłe
współczuję kolek, ale ja bym dziekcu nie żałowała, jeśli ma na tyle ochotę to co w tym złego??
mnie położna uczulała żeby nie przekarmic
rycze razem z nią bo tak bym jej chciała ulżyć w bólu, nosimy na wszelkie sposoby, masujemy brzuszek itd.
Próbowałam przez kilka dni przestawić go tylko na pierś.
Justa, a co do kolek to może wypróbuj ogrzewanie brzuszka - pieluszkę tetrową przeprasuj żelazkiem, niech trochę ostygnie i połóż na goły brzuszek i masuj zgodnie z ruchem wskazówek zegara.