Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
to chyba prawda, bo wtedy by sie zgadzalo ze Mala ma neurologicznie prawie pol roku. Co nie zmienia faktu ze i tak blyskawicznie sie rozwija:) Talka, Twoja córka chyba nadrabia czas z Twojego brzucha
Teo, to na dokładkę powiem Ci, że Wiki już sama wstaje na nóżki
może Fifi
bo wiesz, dzieci, które najpierw raczkują, potem czworakują i na końcu chodzą są PODOBNO bardziej inteligentne
Czy to może być związane z zębami? Wasze dzieci robiły coś podobnego?
Kuba od dwóch dni namiętnie robi coś, czym przypomina mi dzięcioła Jak np. wspina się po mnie jak leżę to otwiera szeroko buzię i tak mnie uderza.
Kiedy przestałyście kłaść spać za dnia wasze pociechy?
Ale jest bardzo ruchliwy, bardzo dużo biega
Więc myślałam, że ZIZI pomoże w rozruszaniu Ninki
za to mój mąż długo raczkował i zastanawiam się czy aby nie za długo
U nas potrzebny jest dowód osobisty odbierającego i akt urodzenia dziecka, choc na niego nie patrzy pyta o imie nazwisko data ur dziecka i drukuje podpisujesz kartkę ze słowem odebrałam i tyle - 1kartka dla Ciebie a podpisana zostaje jakie dokumenty są potrzebne do odebrania nr PESEL dziecka?
flavia - mnie Pani podawała przez telefon. Ale u mnie inna sytuacja, bo Kuba urodzony w UK.
Dziś o 12 mam egzamin w szkole..
nigdy nie ulewała, cofał jej się pokarm do nosa, ale jeszcze nigdy mi się nie zachłysnęła ( chyba, że przy karmieniu jak zbyt łapczywie jadła)
czasami bywa tak że podczas @ mamusinej bobas je mniej chętnie jakby mu nie smakowało ale wtedy przystawiać trzeba jak najczęściej i nie ustępować
Bo 10 dni nie karmić piersią to coś nie tak
u nas bólem brzuszka tłumaczy się trudność w puszczaniu bączków- wtedy masujemy brzucho i przechodzi
Flavia, kładź małą do spania na boku albo na brzuszku. tylko nie cały czas w tej samej pozycji (my tak skrzywiliśmy dziecko, bo non stop spało na brzuchu i jej wesżło napięcie mięśniowe), zmieniajcie. raz na jeden boczek, raz na drugi, raz na brzuszek. Możesz też kłaść ją na klinie, zawsze to bezpieczniej niz całkiem na płasko. Ale tez nie obawiajs iea z tak, żeby ryczeć. Dziecko się musi naucyzć odkrztuszać.
(nic na twarzy nie wyskoczyło?)
Emilka jest na bebilonie pepti i dostaje już warzywa ze słoiczka, marchewki, ziemniaczki, dynie itp, dostaje też jabłuszko a na noc kleik kukurydziany, oczywiście wszystko w małych ilościach
itam się już na tym wątku...z dniem 12.06 mogę oficjalnie do Was dołączyć...przyznam, że póki co nie jestem tu aktywna, bo muszę ogarnąć się w mamuśkowaniu ;)
mam pytanie do mam starszych dzieci. Kiedy przestałyście kłaść spać za dnia wasze pociechy?
Miesiaczka nie ma wpływu na mleko! dzieki niej nie przestaje się karmić. Mozesz isć do gin i da coś na spalenie pokarmu (bro... cos tam ale po nim juz kiepsko było mi karmić kolejne dziecko bo spalił skutecznie :/) albo przeczekać. Nata nie karmię juz rok a nadal jak ścisnę to kropelki lecą czy wy dostając @ miałyście jeszcze mleko? mi co jakiś czas wycieka;/ jak się go pozbyć skoro nie karmię..
bro... cos tam ale po nim juz kiepsko było mi karmić kolejne dziecko bo spalił skutecznie :/