Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Około 2 dni + noce rzecz jasna przystawiałam Go tylko do piersi i wydaje mi się, że ilość pokarmu się nie zwiększyła...
My wczoraj byłyśmy u neurologa. No i będziemy rehabilitować małą i robić ćwiczenia,bo się okazało,że nadal wzmożone napięcie ma.
Magda a lekarz wam tak zalecił częste badanie krwi?
takim maluszkom to krew bada się co 3 miesiące natomiast częściej jeśli mamy do tego poważny powód.
Tylko nie wiem dlaczego od razu padło pytanie czy dziecko interesuje się swoimi nóżkami..
I ,że w wieku 5 miesięcy powinna już się turlać z plecków na brzuszek i odwrotnie bez żadnego utrudnienia.
myślę,z e to też efekt rozszerzania diety od prawie 2mcy
że w wieku 5 miesięcy powinna już się turlać z plecków na brzuszek i odwrotnie bez żadnego utrudnienia
Około 2 dni + noce rzecz jasna przystawiałam Go tylko do piersi i wydaje mi się, że ilość pokarmu się nie zwiększyła...
A kiedy nóżki dziecko powinno łapać to nie wiem, ale na pewno jest to ważny etap w rozwoju, bo i neurolodzy i fizjoterapeuci zwracają na to uwagę.
Natomiast Hussy, pamiętaj, że żadnej umiejętności/braku umiejętności nie można rozpatrywać w oderwaniu od całościowego rozwoju malucha.
Dziewczyny czy z każdym dzieckiem powinno się iść do neurologa czy też fizjologa?
"Kazde dziecko moze nauczyc sie spac " A. Kast-Zahn H. Morgenroth
Ja wlasnie jestem juz na koncowce i powiem szczerze, ze u nas chyba dziala.
Biedronko, a to nie za szybko?
U nas od samego początku było tak, że kąpiel zawsze o tej samej porze (chociaż sporadycznie zdarzało się, że Michaś usnął mocnym snem przed 20 i spał do 23-24 więc wtedy odpuszczałam kąpiel), po niej karmienie i od razu odkładam do łóżeczka, w którym albo zaraz zasypia, albo troszkę po leży ale cichutko i zasypia. Wydaje mi się, że udało się to właśnie dlatego, że te czynności są powtarzalne, praktycznie co wieczór ten sam schemat i zadziałało.
nauczyłam go zasypiać bez stresu.
ze po tych 2 min sam zasnal!
Kazde dziecko jest inne i trzeba indywidualnie patrzec na jego potrzeby.
Mam nadzieję, że nie uznałaś mojego wpisu jako atak
A jak zasypiał po wyjęciu Go z łóżeczka po powtórnym włożeniu znowu się budził.
U nas dzis pierwszy dzien testowy i juz druga drzemke Wojtus przesypia po 2 minutach placzu wiec chyba na niego ta metoda dziala. Nie moglabym sluchac jak na przyklad 7 minut placze... tez bym z nim ryczala
Szkopuł w tym, że w dzień przeważnie dzieci mniej protestują
Mała od urodzenia dostawała żelazo, wit. B6 i kwas foliowy
Jak????
Ponoć w nocy każdy – i dorosły i dziecko budzi się ileś razy ale przeważnie szybko zasypia, bo POTRAFI TO ROBIĆ.
No ale właśnie nie mam pojęcia co może mnie zaniepokoić, bo i nie wiem jak rozpoznać wzmożone napięcie mięśniowe???
co to moze oznaczac? To normalne??
Jak jest zmeczony kłade się z nim nałózku, on wtedy mniej wiejcej przez 30minut robi rozne wygibasy, w tym, kładzie głowe na łózku, i podnosi dupke do góry, stad struś bo wyglada jkaby chciał zakopać głowę, jak już się zmęczy na maksa to w końcu się kładzie i usypia.
kurcze bo u nas 40stopni mam nadzieje ze to nie biegunka! Maly jest strasznie marudny non stop prawie placze! :(
Liczę na to, że niedługo opanuje przewrotkę z brzucha na plecy w trakcie snu i trochę lepiej pośpimy.
Nessie, przy 40 stopniach, to ja bym od razu jechała do lekarza, a przynajmniej zadzwoniła
moja córa dziś znówod południa maruuuuuudna. w kąpieli mi się rozryczała, bo ją z brzucha na plecy przekręcałam
dziewczyny, do kiedy należy podnosić dziecko do odbicia? Ze względu na gabaryty mojego synka jest mi już bardzo ciężko, a szczególnie w nocy gdy sama jestem zaspana, osłabiona...