Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dziewczyny, do kiedy należy podnosić dziecko do odbicia?
No ładnie Teo o swojej pierworodnej się wyrażasz
około 10-12 pieluch na dobę ale oczywiście jest to bardzo orientacyjne Ile taki noworodek zużywa pieluszek na dobę? Ja zdaje sobie sprawę, że to od dziecka też zależy. Chodzi mi jedynie o oriętacje.
Nie boicie się, że dzieci są wówczas niedotlenione? Mam olać poprawianie? czy uparcie go odkrywać?
A ja mam pytanie- jak przekonać dziecko do butelki?
około 10-12 pieluch na dobę ale oczywiście jest to bardzo orientacyjne
Widzę w tym problem, bo jestem totalnie uziemiona. Czasem by się chciało gdzieś wyjść, a tu trzeba wracać bo dziecko nie zje z niczego tylko z cyca. W dzień je dużo innych rzeczy, ale chciałabym, żeby w nocy czasem móc jej dać butlę. Tym bardziej, że od września idzie do żłobka...Próbowałam różnych mlek, różnych butelek i ciągle jest to samo...
Ile taki noworodek zużywa pieluszek na dobę?
Czy to normalne u niemowlat, ze kiedy siedza to tak w okolicach ledzwi wystaje im kregoslup?
okolicach lędźwi wystaje jej kręgosłup
Dziewczyny, mam takie zapytanie... Czy to normalne u niemowlat, ze kiedy siedza to tak w okolicach ledzwi wystaje im kregoslup?
Czy miesięczniak może spać pod kołderką i na poduszeczce?
I u nas też problem z butelką - mała niby jest cyckowa ale był czas że jadła z butelki bez problemu teraz jakby zapomniała? czy to jest możliwe w ogóle czy taki foch bo nie chce po prostu? smoczkowa jest więc nie rozumiem o co chodzi z tym że z butelki zassać nie umie/ nie chce...
--
Dzięki dziewczyny:) Wiem, że jak gorąco to bez sensu - przykrywam go wówczas pieluszką flanelową i jest luz, ale jak chłodno to mi nawet pod kołdrą chłodno, więc jemu chyba kocyk nie wystarczy...właśnie tego samounicestwienia się boję
Tak Teo - nawet w nocy równiutko co 3h!
moja też tak miała jakiś czas rzy jedzeniu? u Was jest tak cały czas czy tylko podczas jedzenia właśnie? boje się bo moja tylko z butli chce jeść lub z piersi, ale leżąc na wznak ze zwróconą głową w lewą stronę