Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zmartwiłam się..
a jaki i jak podawałaś ten kwas foliowy?
Folik jest bez recepty, ale w tabletkach - nie mam zielonego pojęcia jak go podać córce.
U nas już duużo lepiej...bilirubina spadła do 13,2mg/dl więc jestem już spokojniejsza 

nie wolno usuwac woskowiny. Tylko to, co wydostanie sie na zewnatrz, ale zadnego grzebania patykiem.
u mnie dzis pierwszy raz mu mleko nosem "wykipialo" :)
To nie jest ciągłe ssanie, ale nie mogę jej wziąć tej piersi
a ja Nince od urodzenia czyszczę uszka patyczkami [tymi z ogranicznikami] i nic się nie dzieje...
moja też tak miała jakiś czas rzy jedzeniu? u Was jest tak cały czas czy tylko podczas jedzenia właśnie?
Czy zdazylo wam sie, ze dziecku mleko nosem wylecialo?

ze jakaś wyrodna jestem, że dziecku gmeram w uszch patolem

] czemu mu tego nie wyczyści na co ona powiedziała, że nie wolno

a jak jej chce drugą pierś dać to histeria, bo ona nie odwróci głowy... eh
ja bym to chyba skonsultowała z jakimś lekarzem bo może Luśka ma jakis przykurcz w szyjce ?
a jak śpi to też tylko na jedną stronę główkę trzyma ?

jak ją przekręce bo widać że coś ja interesuje to ten gamoń mały znajdzie sobie inny obiekt do obserwacji
upodobała sobie tą lewą stronę, jak dostaje butle to kręci głową- cały czas ssąc
a jak jej chce drugą pierś dać to histeria, bo ona nie odwróci głowy... eh

btw. już prawie podwoiła wagę urodzeniową. brakuje 40g. waży 8900

dobra, lepiej mi powiedzcie, jakie zabawki dla 8miesiecznego dziecka są dobre?
Talka, z tego co opowiadasz, czy czasem pokazujesz to Twoja Paulinka jeszcze nie raczkuje.
Mam nadzieję, że mówimy o tym samym raczkowaniu - czyli poruszaniu się w tył - nie czworakowaniu hihihihi - ostatnio się wele z nas zszokowało, że raczkowanie to poruszanie się w tył 
Ja to bym się tak nie cieszyła, tylko już koksowała,żeby na roczek udźwignąć potrojoną wagę urodzeniową
to będzie prawie 13,5 kg
Ło matko! Nie załamuj mnieto będzie prawie 13,5 kg
dobra, lepiej mi powiedzcie, jakie zabawki dla 8miesiecznego dziecka są dobre?

Za to syn znajomych, półtoraroczniak bawił się nim cały czas.
No dobra nie będę taka- pocieszę Cię. Wojtuś podwoił masę urodzeniową w wieku 5,5 mies. Ale na roczek wyszło zaledwie 2,5*masy urodzeniowej.
chociaż jeśli mała rzeczywiście jest padnięta za Rafałem to.... dość długo będzie klopsik. On jeszcze na zdjęciach z podstawówki ma pyzki niezłe.
Teraz ma niecałe 10 i niewiele w tej materii się zmieniło 

to uwielbia książeczki, takie materiałowe szeleszczące.
], pokazujemy gdzie piesek ma oko gdzie nosek itp
No i buczy w nocy przez sen 
Ale niech ssie ile może. Jeśli nie spadnie więcej z wagi i skoczy do góry na siatce centylowej nie będę dokarmiać mm ani papkami.
kurcze zdolna jest

HYDROZAGADKA a co tam w ogole u Was ?jak Natalka ?
Natalia nabiera masy i już najmniejsze ciuchy idą w odstawkę
Jak dla mnie ciut za szybko to wszystko się dzieje, ledwo się urodziła, a tu zaraz miesiąc stuknie... Najtrudniejszym elementem układanki jest oczywiście starsza siostra - bunt dwulatka w pełni + nowa lokatorka = masakra
Ale to minie, mam nadzieję 
Teo to Ninka juz potrafi pokazac gdzie jest kotek i gdzie ma oczkokurcze zdolna jest

] , kosi kosi i takie tam 
Jak dla mnie ciut za szybko to wszystko się dzieje, ledwo się urodziła, a tu zaraz miesiąc stuknie...