Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Zgadzam sie z twierdzeniem ze "chlopcy sa bardziej cyckowi niz dziewczynki"..
a ja nie mam już koncepcji, jak choć trochę ją zniechęcić do piersi a zachęcić do stałych pokarmów. W dzień domaga się piersi co 1,5 h!

Chałupa lśni a Kubek padł o 20 bo cały dzień ćwiczy bujanie się w przód i tył na kolanach (jak to chyba Teo albo Magda nazwały gibonem)
A dziewczyny, kiedy sie pi razy drzwi obniża poziom łóżeczka?
dziecko powinno się turlać/przewracać się w obie strony do 6. miesiąca
może leżeć na brzuchu baaaardzo długo, czasem się przekręci na plecy, pełza owsze do przodu czy do tyłu czy dookoła... ale turlać sie nie chce
po raz pierwszy zero przyrostu wagi
wiem, że gorąco i tyle się dzieje dookoła... no ale przecież mleko pić musi....
turlać sie nie chce
no i tydzień temu ważyła 7kg i wczoraj również 7kg
Co do mleka, spróbój przemycac mleko w posiłku -np. kaszce.
a jakie mleko macie? Bo dzieci podobno lubią Bebiko.
A w nocy je dużo? bo może ona nadrabia mleko w nocy?
napisałam turlać - łamane przez - przewracać się

no myślę że gdyby każdy posiłek to była kaszka to by jadła, bo lubi jeść łyżeczką, ale to nie za dużo będzie? tej kaszki?
chcę zmienić mleko, ale musze powolutku bo miała uczulenie i stąd Nutrmigen...
ona zjadała 200 na jeden raz

juuuuuuuz!
bo moja dopiero teraz...

juuuuuuuz!
bo moja dopiero teraz...
Bo jemu się strasznie nie podoba leżenie na brzuchu i to chyba dlatego... Tak się złości i rzuca, że w końcu ląduje na plecach:P
czytałam gdzieś, żeby na czas ząbkowania zamrozić ogórka świeżego. i tak się zastanawiam jak go pociąć. w plastry? czy może lepiej w słupki? jak myślicie?

dzieci „sadzane” zanim usiądą same, bardzo opóźniają się przez to w rozwoju ruchowym. Tracą motywacje do siadania i bardzo późno zaczynają to robić samodzielnie (długo lezą na brzuchu)

sadzalam na kolanach i opieralam o swoj brzuch, i mysle ze to go wlasnie zmotywowalo zeby samemu usiasc
chodzi o sadzanie bez podparcia, czyli sadzasz dziecko na podłodze czy poopierane o poduchy i ciężar spoczywa na nieprzygotowanym kregosłupie.boi się jak ma coś gęstszego niż mleko w ustach. ciama, prawie nie wypluwa, ale ma wystraszoną minę ;)

Ona pije i mleko,mleko z kaszką,kaszkę,obiadki/deserki ze słoiczków,herbatki,soczki. Anula,a Ty się nie przejmuj,bo moja w te upały też potrafiła wypić 80ml mleka i koniec. Jak patrze na jej fałdki na udkach to nie mam najmniejszej ochoty jej zmuszać 
Poza tym możesz łączyć mleko(moja pije Bebiko) + kaszka (na mm bez żadnych smaków Bobovita) i jej mieszam. Czasem z przewagą kaszki,a innym razem sypnę więcej mleczka
Zresztą to jest taki żarłok,że co ja bym jej nie dała to wszystko wtrąbi 
Kilka dni i przewrotki z pleców na brzuch i odwrotnie ogarnęła na 6+ , stup też nie chce łapać(mimo,że zawieszam jej grzechotki i jakoś staram się ją zachęcić). Jak jej podam stopę to i nawet do buzi wsadzi ,ale sama w ogóle nie ma na to ochoty. No i zostało nam trenowanie tych ramionek..