Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
sab simplex, debridat
Też się zastanawiałam nad zmianą mleka, ale wszyscy mówią że Nutramigen najlepszy, bo ma wszystko "aby niczego nie mieć"
Dodatkowo ma zdiagnozowany refluks i przez godzine po posiłku muszę go trzymać do odbicia.
. Boję się, że się zadlawi - dlatego zawsze kładę go na boku
ciągle się o niego boję. Masakra...
na opakowaniu od mleka nie jest napisane, ze woda w ktorej rozpuszcza sie mleko powinna byc podgrzana do 70 stopni?
Wpadłam tutaj bo nie wiem na którym wątku pytać.
Aguncia, na mlekach, które sa w PL, jest napisane, że woda ma mieć ok. 40 stopni (rożnie pisza, od 37 do 40 stopdni).
mleko w proszku nie jest sterylne jak to w plynie i moze zawierac bakterie
znam wiele mam, ktore tylko podgrzewaja wode myslac, ze problem tkwi wlasnie w tym (kupie mineralna i problem z glowy), ja jednak dostosowuje sie do zalecen.
że do skończenia pół roku dziecko dostawało tylko przegotowaną
Może macie już sprawdzone modele z dobrym zasięgiem.
wszyscy mówią że Nutramigen najlepszy, bo ma wszystko "aby niczego nie mieć"
no dobrze, ale co z tego, skoro nie dajesz mleka na wrzatek? w 70 stopniach bakterie giną?
jesli na aptamilu masz 7p st, dajesz wodę 70 st. jesli na bebiko jest 40., daję 40 i luz.
(przytaczalas np. humane
tak, w 70 stopniach bakterie gina.
moga byc obecne w mm, potencjalnie niebezpieczne dla dziecka. 40 stopni nie wystarcza.
Tylkk jesli na opakowaniu pisza, ze rozpuszczac na wodzie 40st (to samo jest na kaszkach etc) , to rodzice tak robia w dobrrj wierze, a nie jak sie wyrazilas, by miec z glowy.
A Ty, rozumiem, uwazasz, ze mimo zalecenia 40st, powinnismy uzywac 70st, tak? Bo juz nie wiem o co chodzi :)
Aga to ja juz calkiem zbaranialam, na moim Aptamilu pisze
Boil freshly run water.....leave for 30 minuts to cool....do not add powder to boiling water
po mojemu to ta woda po 30 minutach na bank nie ma 70stopni.
i jeszcze raz pytam co z unique bland GOS/FOS prebiotics?
Możecie coś doradzić, napisać jak to u Was wyglądało?
zy mozna przygotowac sobie wode w termosie np? Termos chyba trzyma odpowiednia temperature i wtedy jak sie ziecko obudzi to dolac tylko do przygotowanego proszku w butelce?
Czy to musi byc swiezo zagotowana woda tak jak pisala Lecia?
oooo widze ze Anna pisala swojego posta o termosie dokladnie w tym czasie co ja..
czyli mozna w termosie miec ta wode ?
--
Tak apropo wody to Dawidek ma juz 8 miesiecy, nadal musze mu gotowac wode z butelki do picia?
trzeba zrobić 70 stopni i potem studzić a w tym czasie dzieć się wkurza
Powiedzcie czy macie jakies sposoby na "szybkie zrobienie mieszanki w srodku nocy"?
dziewczyny, do ktorego mca dziecko powinno siedziec bez podpierania
a jak podgrzac to mleko z kartonika? kartonik do dzbanka z ciepla woda? p