Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
trafilam na artykul, w ktorym napisane jest, ze producenci mleka ignoruja zalecenia WHO (patrz kilka postow wyzej, znajdziesz link do zalecen) wlasnie co do temperatury wody uzywanej do podgrzewania mleka, przez co sieja dezorientacje (i dlatego kontynuujemy ta dyskusje ) i wprowadzaja w blad. autorka podaje nawet kilka przykladow mleka (m.in. humane), gdzie etykietka wskazuje, by wode podgrzac do 40 st., co wg niej (i zalecen WHO) jest bledem.
czy mozna przygotowac sobie wode w termosie np?
dziewczyny, do ktorego mca dziecko powinno siedziec bez podpierania?
Witam...dziewczyny co można robić z takim Maluszkiem, kiedy nie ma ochoty spać ? Zuzia domaga się tylko chodzenia, nie chce leżeć w bujaczku, w łóżeczku, chce być tylko na rekach i w dodatku najlepiej jakbym z Nią chodziła Nie wiem czy to oznacza już rozpieszczenie,
to jest najlepszy najszybszy sposób, termos z gorącą wodą i drugi (lub butelka) z chłodną, szybko dorobisz właściwą temp
tego się właśnie obawiam... Nie daj sobie wmówić, że to jakieś wymuszanie, że się przyzwyczai.
najszybszy sposób do podgrzewacz do butelek
nie zakupiłam bo stwierdziłam że nie dam rady kolejnego sprzętu upchnąć
zwłaszcza, że chodząc z Nią jest ok, siadam -( trzymając ją w tej samej pozycji ) piszczy...
Czyli jak potrzebuje,żebym z Nią siedziała godzinę, czy dwie, tak też mam zrobić? Bo właśnie tak jak napisałaś
mariamateria: Nie daj sobie wmówić, że to jakieś wymuszanie, że się przyzwyczai.
tego się właśnie obawiam...
Jak butlę i smoczek przygotować do użytkowania? Wyparzyć? Wyparzać za każdym razem?
Dostaliśmy od znajomych sterylizator Avant to może to?
Jaką butlę i smoczek polecacie?
wkładam do podgrzewacza i stoi i czeka, aż się Młody obudzi, tak to ma być?)
moim zdaniem odciagasz mleko, wkladasz do lodowki (lub zamrazasz jesli masz duze ilosci), potem jak przychodzi czas na karmienie wkladasz do podgrzewacza i juz.
A te pogrzewacze to są takie, że nastawiam na jakąś konkretną temperaturę?
trzyma tą temperaturę
nawet przez kilka godzin....
WITAJ PENNY
no widzisz to moj nie..
To jak to w praktyce wygląda?
penny a pamiętasz o kierunku od zewnątrz do wewnątrz? my przemywamy solą fizjologiczną i na razie jest spoko
Penny u mnie prawie miesiąc po porodzie, a odmóżdżenie ciążowe nadal trwa
Dziewczyny ja jeszcze odnośnie mleka podawanego w butli...zgupiałam teraz...w szpitalu (na prośbę matki podawano mm w płynie i podawali właśnie w temp.pokojowej). Jak Zuźka jeden dzień miała być na mm ze względu na żółtaczkę pediatra też mi powiedziała, że mam podawać jej w temp.pokojowej (oczywiście woda przegotowana), teraz jak się odciągam to swoje mleko też podaję jej w temp.pokojowej...więc już sama nie wiem jak jest dobrze
aż przyszła położna i patyczkiem do uszu go wyciągnęła, sprykała octaniseptem (po ww czynnośći) i pępek piękny.
Ale dalej nie rozumię.