Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
OPRÓCZ jednej, jedynej rzeczy. Jak odciągam glutki Fridą to on wychodzi z pokoju :DDDDDD

ja nie odbijałam nigdy jak młody zasnął. czasem jak puścił pierś i się kręcił, to podnosiłam do odbicia. a jak spał, to broń boże nie ruszałam, żeby się nie obudził ;)) czekałam 10 minut i jak dobrze zasnął to w nocy odkładałam do łóżeczka.W dzień jak młody zasnął na rękach jak był malutki, to spał na nas na żabkę na zmianę - albo ze mną albo z G. jak wracał z pracy. a my sobie oglądaliśmy seriale :)jak mocno zasnął to odkładaliśmy na brzuszek, bo wtedy słabiej działa odruch moro, ale i tak trzeba było go pilnować, ale przynajmniej nie trza było trzymać.

teraz znów spi, potem go wezmę na spacerek
      U nas piekna nocka, mały usnał o 21 i obudził sie na karmienie o 3 i o 6teraz znów spi, potem go wezmę na spacerek
--

chetnym (chetnie) oddam 10 stopni celsjusza.
[/url]

zastanawiajac sie po raz pierwszy czy malemu tez nie powinnam
      ja jestem obecnie w pl i smiem twierdzic ze te 30 stopni to nic (prawie zimno) w porownaniu z upalami we wloszech...

Bo Ewunia właściwie ominęła etap chodzenia przy meblach, czy chodzenia ze wspomaganiem. Pokazaliśmy jej pod okiem fizjo jak stać bez trzymanki, jak przerzucać ciężar ciała z jednej nóżki na drugą, i jak mała była pewna, że się nie przewróci, to ruszyła. Ale chyba to raczej nietypowe z tego co obserwuję 

poza tym że były kolki nie wiem co jest grane bo córcia w porze karmienia dostaje butle dwa razy pociągnie smoka i zaczyna tak strasznie krzyczec że nie mozna jej uspokoic, jak sie uspokoi próbuje znów podac mleczko bo widac że głodna bo strasznie sie przysysa do cyca trwa to chwilke i znów płacz i tak bylo przy kazdym karmieniu prócz tego po kąpaniu i w nocy.I nie wiem co jej grane wygląda tak jakby ją coś bolała przy jedzeniu
Dziewczyny miałyście coś podobnego.
      a jak takie cudo wygląda?
Czyli, jesli dziecko zaczyna kombinować z chodzeniem przy meblach itd - to warto w takie cudo zainwestować?
 Większość podobno lubi 

Najpierw z jednej zjada i się denerwuje, że nie leci więc daje drugą, widać że jest dalej głodna ale pociągnie 2 razy i znów krzyk, płacz i nerwy.... Uspokaja się, jak przykladam jej znów pierś do ust ale ponownie 2 razy pociągnie i wrzask. Nie wiem o co chodzi 
 W końcu po kilkunastu próbach daje jej smoczka i się uspokaja ...

Non stop krzyk,wrzask i szamotanie przy cycku..  Dlatego ogromny szacun dla kobiet,które karmią dłuuugimi miesiącami.
  Komicznie to wygląda,tak się buja w lewo i prawo 
  Jak była mała to się skarżyłam,że ciężko ją przebrać.. Cofam to.. Teraz zmienianie pieluchy trwa czasami po 15 min 
      jak to jest z chodzikami?
nie chodzi mi o te, do których wkłada się dziecko, tylko o takie:
moja mala ma 7,5 miesiaca i w ogole nie garnie sie do pelzania, czworakowania...siedzi sama od jakiegos tygodnia ale to wsio. Czy moge Ja jakos zachecic do pelzania?

Skopiowałam to co pisała ostatnio Viicki
jak to jest z chodzikami?