Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
I że warto mieć w domu dywan, bo jeśli nie ma to jest zbyt ślisko dla maluchów i wtedy często pomijają czworakowanie
Jak spotkam jutro sąsiadów to im chyba flaki wywrócę na drugą stronę...
natomiast osiągnęła mistrzostwo w "turlaniu się" do obranego celu.
a mam pytanie co do przewrotów na plecki z brzucha bo Milka tego wyczynu nie zrobiła sama ani raz... sztywno trzyma się na brzuchu i koniec...
óra ważona była jak miała rowne dwa miechy i ważyla 5,1kg.jest na mm od 4tygodnia życia ale na piersi też strasznie płakała.
,,justa2586, o nietolerancji świadczą przede wszystkim wodniste, strzelające kupy, z domieszką śluzu."
A my od wczoraj w nocy w szpitalu;( Mala dostala goraczki,byla apatyczna,pojekiwala...i kierunek szpital;( Na razie wykryli zakazenie ukladu moczowego i oby tak zostalo;( Leczenie ma trwac 10 dni...
a mam pytanie co do przewrotów na plecki z brzucha bo Milka tego wyczynu nie zrobiła sama ani raz
A dziewczyny basenowe - u nas zajęcia dla maluszków ruszają dopiero we wrześniu, a my chcemy wziąć małego ciut wcześniej, żeby sobie "popływał" chwilkę i się oswoił z otoczeniem. Basen dla maluchów ma 30 stopni (tzn. woda), więc to chyba ok? I czy brać jakieś rękawki, czy kółko, czy coś? Poradźcie dobre kobiety :)
--
możesz wziąć jakieś zabawki- piankowe czy dmuchane, takie które będą unosiły się na wodzie i będą interesowały małego. Łatwiej będzie mu się przekonać do tej wielkiej wanny
Chcemy wykupić karnet na basen, ale zanim to zrobimy to wolę mieć pewność, że małemu się woda spodoba :)
Aha, a oprócz tych pieluszek do pływania i czepka to jeszcze coś się maluszkom zakłada? Mogłam podpatrzeć jak "ubierają" dzieci na te zajęcia, ale jakoś nie przyszło mi to do głowy...
Ale chcecie z nim sami chodzić? W sensie iść się popluskać? Czy szukasz zajęć dla maluchów?
My chodzimy na zajęcia organizowane przez Let's Swim
planowaliśmy do Wodnika na Gocławiu, ale jest remont
a do Anina ( z Wawra) tez w sumie mamy niedaleko... a powiedz mi gdzie można dostać czepki w takim rozmiarze?
yyy czepek dla malucha???? pierwsze słyszę i jak bumcykcyk nie widziałam nigdzie takich małych
ana kto powiedział że dziecko nie musi się obracać z brzucha na plecy, w życiu czegoś takiego nie słyszałam a jestem fizjoterapeutą. wg książek dzieci powinny to robić ok 7mc choć ostatnio dzieci rozwijają się dużo szybciej
wg książek dzieci powinny to robić ok 7mc choć ostatnio dzieci rozwijają się dużo szybciej
justa w 3mc rączki powinny być z boku ale jeszcze cofnięte w stosunku do barków, 4mc ręce wyprzedzają barki a w 5 powinien być podpór na przedramionach, bo rozumiem że mówimy o leżeniu na brzuszku :)
ile trwa krwawienie po porodzie?
Mi dzi wylecial wieki skrzep, ile trwa krwawienie po porodzie?
Jakby mial teraz zakodowane ze jak jest na boku to trzeba probowac na brzuszek sie polozyc.