Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jednak moim zdaniem na stan zdrowia zębów naszych dzieci wpływ ma baaardzo dużo czynników.
Penny, ale anemia tez nie ma dobrego wplywu na organizm.
Teo, a powiedz mi co Ninka je na kolacje . ale tak na powaznie, moja Laura jak byla przejedzona(bo jadla kaszke i potem dostawla jeszcze w lozku mleko w butli), to budzila sie bardziej w nocy.
Teo, Janek budzi się każdej nocy na jedną flachę i pozwalam mu na to.
Ja Wojtkowi też myję raz i to podczas kąpieli.
Teo a nie jest z Niną tak, ze w dzień ma ciekawsze rzeczy niż jedzenie i potem w nocy musi to nadrabiać? Tylko to mi przychodzi do głowy.
A tak wogóle to chyba będzie kolejnym Koksem 2012 gdyz moja chuda sznurówka już przybrała (od najnizszej wagi w 2 dobie) do dzisiaj 310 gr - w 4 dni
Ul_cia: A tak wogóle to chyba będzie kolejnym Koksem 2012 gdyz moja chuda sznurówka już przybrała (od najnizszej wagi w 2 dobie) do dzisiaj 310 gr - w 4 dni
o skubana !!!!!!!!!
no niestety to jest prawda. MM wolniej się rozkłada i trawi więc więcej organizm zdąży z niego odłożyć -> to tak na babski rozum. Ale i moje berbecie przyspieszały z tyciem po przejściu na butelkę A znajoma ostatnio gadała,że dzieci karmione mm przybierają więcej niż te na cycu
wiem że moje zaczynały tak naprawdę tyć dopiero na mm
Nataniel zmienił koloryt twarzy na barwy wojenne czarne :/ Nie wiem czym zmyć markera ... a kto się wymalował: Ty czy dzieć ?
Aguńca u nas w Biesach jest opinia, że na cycu mamy przybiera się najszybciej, bo jest najłatwiej przyswajalne przez dziecia. Więc na mój chłopski rozum, więcej przetrawi w krótszym czasie, a co za tym idzie więcej przybierze dziecko, bo może chociażby częściej jeść ;)
Nie moge rozmawiac jak Diego ma cyca w buzi... od razu jak slyszy moj glos przestaje ssac gapi sie na mnie usmiecha i podnosi glowe!!!
I rzeczywiście, koło trzeciego miesiąca jest fizjologiczny spadek poziomu żelaza, bo maluchowi kończą się ciążowe zapasy.
Nie moge rozmawiac jak Diego ma cyca w buzi... jak slyszy moj glos przestaje ssac gapi sie na mnie usmiecha i podnosi glowe!!!
ucichne-ssie nadal! i tak w kolko :D
Ulcia jakbym czytała o pierwszym miesiącu życia Łucji... pamiętam jak ze zmęczenia zasypiałam nad nią a Paweł co chwila sprawdzał czy żyjemy...w dzień ją nosiłam i też w ogóle nie spałą u nas pomógł smoczek ( nie proponuję tylko opisuje jak my sobie z tym poradziliśmy bo wiem, że jest wiele minusów awania smoczka) nagle zaczęła spać minimum godzinę :) też się nie dała odłożyć, w nocy zasypiała na mojej klatce piersiowej (opierałam się na piłce) i zastanawaiłam się czy już mogę spróbować ją położyć czy za wcześnie... a potem nastąpił przełom spała od 19.30-5 --
Powiedzcie mi jak innym, ze ona jest jeszcze Malutka, że mnie potrzebuje i dlatego tak, a potem jej przejdzie, zebym nie miała strachów wychowawczych, ze sobie później z tym spaniem nie poradzę, bo to mija i wogóle To będzie mi lepiej - a ja jestem tak cholernie "zadaniowa", ze wydaje mi się, ze ja juz wszystko musze robić WYCHOWAWCZO
Powiedzcie mi jak innym, ze ona jest jeszcze Malutka, że mnie potrzebuje i dlatego tak, a potem jej przejdzie,
moj Jas dzis wisi caly dziien, bola mnie suty zbliza sie skok, pewnie dlatego
Poza tym wiesz- ja myślę, że lepiej kochać dziecko, niż je tresować ;-)