Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

) brzuszkowe problemy jakby nieco mniejsze
ale
je, przysypia na cycu, ja ją do odbicia - BUDZI sie - jest wybita i rozdrazniona, no to tylko cyc ratuje, przysypia - ja ja do odbicia - i tak w kółko....
] się skończy to sru do góry, odbij a jak sie rozbudzi to przystaw znowu w celu jej uśpienia tylko 

] no to też pomysł do kitu
i już za drugim razem nie odbijaj
) ale czasem tylko ciumkaja z Niną robiłam tak, że ona jadła, jadła, jadła i często wcale nie zasypiała to ja ją wtedy do łóżeczka, na boczek, przykrywałam i ona zwykle szybciorem sama zasypiała no chyba, że Martynka dalej tylko na Tobie i przy Tobie

[mojej było wsio rawno tak matkę kochała ahahahahah ]
c zasem tankuje jakby 3 dni nie jadła (właśnie za drugim razem )
ale jak sie juz nauczylam to za kazdym razem Dawidek odbijal i pieknie spal. Ja robilam tak zeby raczki dziecka wystawaly za moje ramie (wiec calkiem wysoko kladlam) i nozki powinny byc prosto (nie na żabke), bo jak podkulone to sie nie zawsze odije. A do tego masowalam/poklepywalam plecki, ale niektore dzieci po tym moga hafta puscic, mojemu nie szkodzilo a przyspieszalo podnoszenie sie powietrza. No i jeszcze przez jakis czas dawalam esputicon [jedną krople sobie na sutek zakraplalam (to geste jest) i dzieki temu bekanie bylo duzo sprawniejsze i gazy tez latwo odchodzily, ja widzialam duza poprawe jak tego uzywalismy]

Młody zasypia na cycu i jakieś 20-40 minut po zasnięciu budzi go konieczność odbicia
Na początku zadzarzało się to co kilka dni, od jakiegoś czasu codziennie. Qrcze nie wiem jak z tego wybrnąć. I nie ma znaczenia czy naje się, potem kula z boku na bok co trwa ładnych kilka minut żeby zasnąć czy zasypia bezpośrednio wisząc na cycu. Próbowałam go nakarmić na maksa przed kąpaniem, żeby po kąpieli tylko zassał na zaśnięcie, ale to samo... Wcześniej jak go próbuje odbić, to ni cholery mu się nie odbija... a budzi go to jakoś tak przerażająco, bo strasznie płacze... i robię tak jak Montenia pisała wiele razy, że z lewej piersi przed spaniem i ni dudu... a co ciekawe jak był nowymrodkiem to nie odbijałam
i bądź tu człowieku mądry... a to idzie jakoś tak na dwie strony, bo i beknięcie i prężenie z bąkiem... nic może po prostu trza przeczekać...
, jak ją do cyca przystawię to je łapczywie i po chwili odpycha. Na pewno to nie z jedzenia, bo jest tak od początku, a ja byłam na diecie po cesarce w szpitalu i nie miało co zaszkodzić. Radzimy sobie masowaniem brzuszka, masaż z ciepłą (nagrzaną żelazkiem pieluszką), wczoraj mąż dmuchał przez ubranko w brzuszek i pomogło. No ale z godzinę jest ryk
. W ciągu dnia to aniołek.
[/urlhehe Milka tak samo do puki nie zamoczyłam jej stópek w tej mroźnej wodzie hehehe wtedy załapała:P
U nas 10-cio dniowe jodowanie pogorszylo spanie!!--
))) Na wodę się nie zdecyduję, bo on wierzga jak szalony i się boję, że go wypuszczę.
chyba ma dzień dziecka i będzie bez kąpieli, bo żal mi go budzić... ale coś w pogodzie się zmienia, więc może dlatego...

[/url]
Kasia- Marysia raz na jakis czas tez ma takie krosteczki pod okiem i ja zawsze je smaruje cienka warstwa kremy z cynkiem - pomaga po kilkunastu minutach;-)
W ogóle powiem Wam szczerze, że jestem załamana... Wiele rzeczy miało minąć i nie dość, że nie mijają to jest jeszcze gorzej...
Na czym raczkują Wasze starsze maluchy, tzn. co kładziecie na podłogę, gdy nie macie dywanu? U nas są w salonie płytki ceramiczne, do tego nie ma ogrzewania podłogowego.
Zaczynamy w niedziele zajecia na basenie
22 września pierwsze zajęcia w semestrze zimowym, które będą co tydzień przez 12 tygodni.