Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeSep 12th 2012
     permalink
    judka25
    taka ilosc kupek to normalne,zolty kolor to dobrze.Moja mala brudzila do 10 pieluszek dziennie.
    od jakiegos czasu jest juz mniej.
    Na swoim mleku napewno malego nie przekarmisz:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Judka fajnie, że juzw domku jesteście ;)
    Z kupkami to normalne, Nadia to miała dopiero wolny przepływ dosłownie: jadła i od razu wysyłała kupona i tak w kółko, karmienie, kupa, zmiana pieluszki i sen. Nie wiem ile tych robiła ale chyba dosłownie srylion :devil: Więc wszystko u Was oki ;)
    Ulcia nie wiem co Ci napisać, chyba tylko tyle że Martynka z tego wyrośnie i z tego cycozwisizmu prędzej czy później, ja tez pamiętam, że sikałam od święta także uzbrój się w cierpliwość :)
    Ypolly chyba kupimy, bo dosłownie zimą wózek odpada u nas. I na bank zdam relacje, jeszcze czekam może któraś z mamuś coś podobnego miała i się wypowie :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny czy jezdzilyscie w dlugie trasy samochodem z trzymiesiecznym dzieckiem ?
    Chodzi mi o trase 1000km i jak to wyglada,co jaki czas trzeba robic przerwy i jak dlugo taki maluch moze siedzic w foteliku.
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    penny super są te sanki ciekawe czy z dwójką w środku bym dała radę, może bym namówiła dziadków na prezent dla chłopaków. brakuje mi w nich tylko takich płoz żeby można było się rozpędzić z górki i stanąć na płozach z tyłu.

przejrzałaś już całe allegro w poszukiwaniu sanek i czy to są najfajniejsze? bo jak tak to może też bym się na nie skusiła

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.09.12 13:45</span>
    ulcia u nas było dokładnie tak samo tylko ja miałam jeszcze fela który starał się być bardzo dzielny w tej sytuacji...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeSep 12th 2012 zmieniony
     permalink
    mkd: penny super są te sanki ciekawe czy z dwójką w środku bym dała radę

Dała dała ;) jest zdjęcie na tej aukcji z dwójką dzieci i spokojnie można je tak przewozić, bo mają nacisk do 100 kg.
    mkd: brakuje mi w nich tylko takich płoz żeby można było się rozpędzić z górki i stanąć na płozach z tyłu.

No masz wymagania nooo :cool:

Przejrzałam całe all i te są moim zdaniem najlepsze :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd: ulcia u nas było dokładnie tak samo tylko ja miałam jeszcze fela który starał się być bardzo dzielny w tej sytuacji...

O jesoo no faktycznie Fel jest bohaterem !
    Ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze swoje łzy z niemocy i z tego, ze nie wiem o co chodzi mojemu dzziecku, że si e tak rzuca i drze przy cycku..... a myślałam, że jestem taka twarda, że nigdy nie pęknę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ulcia ja też miałam łzy niemocy, aż odkryłam, że moje dziecię nienawidzi mieć mokrej pieluszki, ani kropelki nie może być siuśków, bo od razu był ryk rzucanie się itd. Musi być sucho i tyle, a z kupą wg Nadii da się żyć :cool:
    Wszystko będzie dobrze, taki czas. A pewnie raz dwa wpadniesz na to o co chodzi Martynce. Vsti niedawno zdaje się odkryła, dlaczego Nadia się przy cycku rzuca i wyszło na to, że nie może mówić gdy ją karmi, bo inaczej awantura ;)
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    gina1511: Dziewczyny czy jezdzilyscie w dlugie trasy samochodem z trzymiesiecznym dzieckiem ?
    Chodzi mi o trase 1000km i jak to wyglada,co jaki czas trzeba robic przerwy i jak dlugo taki maluch moze siedzic w foteliku.

Gina, przerwy robiliśmy w porach karmienia lub gdy dziecko zaczynało płakać -wychodziło mniej więcej co 2-3 godziny. Było wtedy karmienie, zmiana pieluchy, trochę poleżenia na tylnym siedzeniu i trochę ponoszenia na świeżym powietrzu.
    Jeżeli chodzi o czas, jaki dziecko spędza w foteliku, to rehabilitantka, którą pytaliśmy, stwierdziła, że dziecku nic się nie stanie, jak raz na jakiś czas odbędzie taką podróż i że jeżeli będzie potrzebowało przerwy, na pewno da nam o tym znać ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    agi_s
    dziekuje.Maz wybiera sie w listopadzie do Pl i ciagle sie zastanawiam czy jechac z nim i mala.Oktawia bedzie miala trzy miesiace.Mala lubi podroze samochodem,nawet jak jechalismy do Wiednia wyrobic paszport (200 km) to spala cala droge.
    Karmilam swoim mlekiem z butelki bo nie zawsze mozna zjechac na parkin z autostrady.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny zadałam pytanie na wyprawkowym o krzesełko do karmienia czekam na recenzje:)
    -
    Ul_cia: a myślałam, że jestem taka twarda, że nigdy nie pęknę :wink:

Kochana szykuj się na nie jedną taką niemoc ja też nieraz płaczę:D ale potem zrobi coś co rozczula i wszystko przechodzi!! a mówisz o znudzeniu tobą poczekaj aż będzie starsza:devil::devil: Milka to teraz potrafi się naprawdę mną znudzić i jak wróci babcia i ja chce ją wziąć od niej to jest niezadowolenie :cool::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    judka25: I w związku z tym dalsze pytanie... robi bardzo dużo kupek, też co godzinę (rzadkie, żółte). Zje cyca i kupa i tak w kółko

Zdecydowanie normalne u cyckowego dziecka :))

Ulcia - witaj w świecie cyckozwisów ;) Powiem Ci, że to w końcu mija, ja trochę za tym teraz tęsknię, chociaż było cieżko nie móc nic zjeść, ani iść do wc, bo cyckozwis krzyczy o jeszcze...

Jedyne co Ci mogę doradzić, żeby Ci było ciut łatwiej - próbuj codziennie po kilka chociaż minut kłaść się z małą na łóżku. W końcu powinien przyjść taki moment, że takie karmienie polubi, a Ty wtedy będziesz mogła cichaczem wstać i polecieć coś ze sobą zrobić ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ul_cia
    nie jestes sama.Moja mala tez ostatnio ma swoje dni.Wczoraj od 23 do 3 nad ranem byl krzyk z przerwami.Az sama sie poplakalam bo nie wiedzialam o co chodzi mojemu dziecku.
    A byla taka grzeczna.:cry:
    No nic musimy to jakos przetrwac

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.09.12 15:25</span>
    The_Fragile dobrze mowisz,u mnie skutkuje.Zauwazylam tez ze grzecznie spi jak ma obok pieluszke,ktora podkladam przy karmieniu,bo moje dziecie ma dziurawa brode:smile:
    Wydaje mi sie ze czuje moj zapach i mleka i mysli ze jestem obok:shocked:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    gina1511: Wydaje mi sie ze czuje moj zapach i mleka i mysli ze jestem obok:shocked:

U nas to samo działało - pieluszka z moim zapachem obok i jak mały mocno już zasnął to wysuwałam palcem sutek i w nogi ;))))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gina1511: Dziewczyny czy jezdzilyscie w dlugie trasy samochodem z trzymiesiecznym dzieckiem ?Chodzi mi o trase 1000km i jak to wyglada,co jaki czas trzeba robic przerwy i jak dlugo taki maluch moze siedzic w foteliku.

ja jechalam z Diego do Pl samochodem jak mial dokladnie 2miesiace i 25dni :)
    13h -1200km
    Maly podroz zniosl doskonale... wygladalo to tak:
    jedzenie, zmiana pieluchy 30min zabawy i padal jak kawka ..wybudzal sie po 3h i znow jedzenie zmiana pieluchy zabawa... ostatnie 2h tylko zaczal marudzic wiec sie zatrzymalismy na dluzszy spacerek ... po czym znowu zasnal i dojechal do celu :-)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    penny ja miałam do czynienia z takimi sankami i jeśli tylko mają po czym jechać to wg mnie rewelacja...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, Penny - przez Ciebie sanki właśnie zamówiliśmy :DDDD Nie takie jak wrzuciłaś, ale drewniane ze śpiworkiem, ja miałam takie w dzieciństwie... Oby śnieg był ;)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    nessie widze ze takie podroze nie sa straszne dla maluszkow i pomimo przerw nie jechaliscie dlugo.
    Mam nadzieje ze namowie meza zeby nas zabral:tongue:

Jeszcze mam male pytanie bo moja mala ma od tygodnia zapchany nos,czasami slychac jak harczy.Jak zagladam do noska to jest czysto.Bylam u pediatry powiedzial ze oskrzela i pluca czysciutkie.Przepisal roztwor z soli kuchennej 5x i Nasiben 0.01% dorywczo na noc.
    Jak narazie nie widac poprawy.Czy moge w domu rozpylac olejki eteryczne zeby mala mogla lepiej oddychac?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_Fragile: Haha, Penny - przez Ciebie sanki właśnie zamówiliśmy :DDDD Nie takie jak wrzuciłaś, ale drewniane ze śpiworkiem, ja miałam takie w dzieciństwie... Oby śnieg był ;)

zarzuć linkiem ;> może też się skuszę :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulcia miałam to samo Jas czuł mleko i umnie telko chciał jesc, a u męża spokój i nawet usypiał ładnie u niego. teraz Jaś jest "lepszy" interesuje sie zbzawkami na leżaczku czy wózku i spi lepiej
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    gina1511: A byla taka grzeczna.

Gina nie obraź sie, bo nie piszę tego osobiście jakoś do Ciebie tylko ogółem, bo pewnie nie miałaś niczego złego na myśli. Chcę jedynie napisać, że dość mocno denerwuje mnie to stwierdzenie, no bo jak to tak to ? Teraz jest niegrzeczna ;) Wszyscy dookoła na początku się mnie pytali czy Nadia jest grzeczna, kuźwa no szlag mnie trafiał, aż w końcu odpowiadałam, że nie jest w pizdu niegrzeczna, płacze żeby mi zrobić na złość, budzi się w nocy żeby mnie wkurzyć itd. Nienawidzę tego pytania :angry: No bo jak parotygodniowe stworzenie może być niegrzeczne ????

The_Fragile: Haha, Penny - przez Ciebie sanki właśnie zamówiliśmy :DDDD Nie takie jak wrzuciłaś, ale drewniane ze śpiworkiem, ja miałam takie w dzieciństwie... Oby śnieg był ;)

Hehehe, fajnie, fajnie ;) Ja jednak kupię te z mojego linka, bo nie ma co ukrywać u nas śniegu będzie w cholerę i będą mocno używane i dam sobie głowę uciąć że nie tylko przez Pupiszona ;)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dzięki dziewczyny! Zawsze można na Was liczyć! :bigsmile::flowers:
    Już serio myślałam, że ja coś źle robię
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    penny
    nie o to mi chodzilo,bo moj kwiatuszek jest nadal grzeczny.Chodzilo mi ze ladnie spala a teraz placze a ja jestem bezradna bo nie wiem co jej jest i jak moge pomoc.:cry:
  1.  permalink
    gina1511: Dziewczyny czy jezdzilyscie w dlugie trasy samochodem z trzymiesiecznym dzieckiem ?

My jechalismy 16 godzin. Wojtek mial 2,5 miesiaca. Doktor powiedzial, ze co 2-3 godziny przerwa ok 20-30 minutowa czyli jak wszyscy popwyzej!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Natalaa: zarzuć linkiem ;> może też się skuszę :D

A proszę: link. Skusiły mnie, bo ze śpiworkiem, a my potrzebujemy śpiworek :D

Penny - te Twoje są odjazdowe, daj spokój sama bym takie chciała mieć :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    fajowe :) spiworek mam :devil: to poszukam samych sanek ;)

Treść doklejona: 12.09.12 18:20
    o same sanki są :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No, same też mają :)
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny a kiedy Wasze dzieci przestaly jesc w nocy?

Teo Ty sie nie wypowiadaj :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła morfologię 4miesięczniakowi? Mamy takie zalecenie, bo Kuba słabo na wadze przybiera, nie ma apetytu i jest blady - podejrzenie anemii:( Jak wykonac wkłucie u takiego maluszka? Na czczo??? Przecież to awykonalne. No i jak tą małą rączkę trzymać, żeby jej nie połamać:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Mój ciágle je:wink:

Dziewczyny, nie wiem juz co mam robic:cry: Kuba uwielbia sie po mnie wspinac i lapac mnie za wlosy. Dzisiaj wyrwal mi cala garstke wlosow. Tlumacze mu, mowie zdecydowanym tonem, ze nie wolno a ten nic... Lapie go za reke i odciagam i tez nie rozumie. Najgorsze jest to, ze nawet jak krzykne na niego to on sie smieje:shocked::shocked::shocked: Nie obetne sie na lyso przeciez :confused:
    To samo jest z podchodzeniem do telewizora i klepaniem monitora. Po miliard razy dziennie przenosze go, odsuwam i nic...
    Jak wy sobie radzicie?
    Teo, wiem ze Ninka cie slucha:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hanny- mojs corcia miala pobierana krew w wieku 5 miesiecy...na czczo i niestety z glowki!!!! MASAKRA:'(
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hanny: Dziewczyny, czy któraś z Was robiła morfologię 4miesięczniakowi? Mamy takie zalecenie, bo Kuba słabo na wadze przybiera, nie ma apetytu i jest blady - podejrzenie anemii:( Jak wykonac wkłucie u takiego maluszka? Na czczo??? Przecież to awykonalne. No i jak tą małą rączkę trzymać, żeby jej nie połamać

My musieliśmy robić morfologię, właśnie z powodu anemii...
    Wojtuś na czczo nie był- zresztą tak na prawdę na czczo trzeba być tylko, gdy jest badany cukier.
    Krew jest pobierana z żyły na wierzchu dłoni. Jeśli masz możliwość to idź na badanie tam, gdzie na co dzień pielęgniarki obcują z małymi dziećmi.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    O Boże!!! Toś mnie zdrowo przestraszyła belly:shocked::shocked::shocked:

Dzięki Jaheira tak uczynię:wink:
    --
  3.  permalink
    Hanny, spokojnie. Moja dwójka miała chyba z 5 razy każdy pobieraną krew i nawet nie zapłakali. Zwróć tylko uwagę, żeby synkowi pobierała krew pielęgniarka, która pracuje z noworodkami- zrobi to szybko i sprawnie. Z trzymiesięcznym dzieckiem nie jest jeszcze tak źle, bo żyłki są na chudych łapkach widoczne, ale jak dziecko ma ok pół roku, to nasza pielęgniarka robiła już wkłucie "na czuja" bo pod tłuszczykiem nie prześwitywały żyłki, ale zawsze wkłuwała się za pierwszym razem.
    Moje nigdy nie były na czczo, miały robione zawsze morfo+żelazo+retikulocyty. Wkłucie było cieniutką igiełką w wierzch dłoni, akcja trwała może minutę, raz chyba Ewunia marudziła, bo nie podobało jej się trzymanie rączki na siłę.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Hanny, ja musiałam robić morfologię ośmiomiesięcznemu dziecku i absolutnie nie na czczo... Jeśli chodzi o anemię to wyjdzie tak czy siak czy nakarmione czy głodne... Dziś Dawidek ma roczek i badamy go co 4 tyg i tez po śniadanku, bo nie wytłumaczysz dziecku, że nie dostanie jeść (a u nas takim maluszkom pobierają krew o 9-tej)...

Co do ciągnięcia włosów, to samo mu minie ;), a klepać monitor może jeszcze sporo czasu. Mój klepie do dziś... Do tej pory upominałam, ale być może trzeba zacząć ignorować, bo mam wrażenie, że on w ten sposób chce zwrócić na siebie uwagę ;)... A wychowuję go sama, więc czasami muszę go "olać", bo muszę iść do wc, nalać picie, a on chce być non stop w centrum uwagi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Biedronka11: Teo Ty sie nie wypowiadaj :devil::devil::devil:

ale dlaczego ?
    toż moja córa też nocą zajada ahahahha
    owszem, nie jadła mi do momentu jak miała 7-8 miesięcy bodajże a od tego czasu się budzi
    raz albo dwa razy [chociaż ten drugi raz to zwykle ok 6 rano wiec nie wiem czy liczyć jeszcze jako nocne jedzenie a z drugiej strony ona potem śpi do 9 więc jakby nie było je na śnie]
    a był przez chwilę niedawno okres, że i i trzy razy żarła :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
    pytałam nawet kiedys czy to normalne, że jak była mała to całą noc wytrzymywała a teraz jak starsza to ją głód budzi to mi dziewczyny napisały, że niezbadane są wyroki boskie :devil:
    no więc mamy podgrzewacz, dwie flachy przygotowane zawsze i heja :smile:
    a najgorsze jest to, że sobie pinda na noc nic zagęszczonego dać nie da
    żadne kleiki, żadne kaszki itp
    ryk i pisk jest do momentu az czystego mleka nie zrobię
    wiec nawet nie mam jak jej zapchać ahahhahaha :devil:

mam tylko nadzieję, że jak skończy rok to żreć w nocy przestanie jednak :wink:

carottka: Jak wy sobie radzicie?

ja myślę Carrotka że radzisz sobie dobrze i nic innego chyba zrobić nie możesz, robisz wszystko aby zrozumiał, że źle robi i nie wolno
    tylko teraz trzeba czekać aż załapie i robić przestanie :smile:
    u nas z DVD i innymi sprzętami tam stojącymi zeszło dobre 2 tygodnie odciagania, mówienia, że nie wolno, ryków, histerii itp
    a na przykład do dzisiaj nie jestem w stanie jej nauczyć, żeby na balkonie łba między barierki nie pchała :cool:
    także to nie jest tak, że ona mnie we wszystkim słucha bo wcale nie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hanny- wybacz, nie chcialam ale tak bylo z Maryska....co nie znaczy, ze Twojego Synka tez beda tak meczyc.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Hanny, moje małe nie miały chyba nigdy z główki, nawet na oddziale z rączki albo nóżki.. Na szczęście takie maluszki lepiej to znoszą niż szczepienia - tu masz tylko jedno ukłucie i potem tylko kapią krwią do takiej małej próbówki. Moje dziewczynki nawet nie płakały, a ostatnio byłam przygotowana na mega sajgon..
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Hanny moga chciec pobierac krew z palca ze to mniejszy klopot i mniej bolu ale jakbys miala cos do powiedzenia to lepiej z zyly czy na dloni czy w zgieciu lokciowym (wprawiona pielegniara sobie sekundowo poradzi), badanie wtedy jest bardziej miarodajne

ps
    moje dzieci mialy krew pobierana z glowki, pamietam ze mloda to sie nawet nie obudzcila i trzeba ja bylo potarmosic bo krew nie chciala leciec
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Aaaa no i być może pobiorą mu krew z paluszka. Mojemu synkowi ostatnio tak właśnie pobraly. Byłam w szoku, bo do tej pory z żyłki braly... Ale jak są pielęgniarki bez doświadczenia to wolą nie kluć milion razy tylko nakłują palec i w taka rurkę spuszcza krew... Mój synek też nie płacze ;)...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U nas nie pobierają nigdy z żyły a tylko z paluszka i niedawno nawet Tosi tak pobierała więc to chyba zależy od przychodni
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    a klepać monitor może jeszcze sporo czasu

Ojj lepiej nie, bo jakby nie daj boze spadl na niego ten telewizor to by chyba nic z niego nie zostalo. I tak w ogole moje dziecko ma nogi cale w siniakach jak wszedzie wlazi i sie obija ze sie boje isc do baby clinic na wazenie zeby nie pomysleli, ze dziecko bije:wink:
    Dzieki dziewczyny, pozostaje mi wiec konsekwentne dzialanie i szybki refleks przed lapkami Kuboszczaka :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    No ale CHYBA żelaza z palca nie robią, czy coś kręcę?
    I dziewczyny dobrze piszą, maluchy na to (zwykle) lepiej reagują niż na zastrzyki domięśniowe- igła jest cieniutka, dobra pielęgniarka błyskawicznie się wbije, potem tylko poczekać aż krew nakapie i po krzyku. Jak znam życie bardziej Ciebie ruszy niż małego
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny:))) Troszkę mnie uspokoiłyście:grouphug: Dzięuję bardzo za Wasze cenne rady. Tylko nie wyobrażam sobie jak mu tą rękę utrzymać przez kilka sekund...przecież one mu ciągle "latają" ;)
    .
    belly spoko:wink: biedna Marysieńka

Ja to tam nawet nie wchodzę ceri męża wyślę. Mnie chyba jeszcze ciążowe hormony trzymają... Pewnie beczała bym z Małym, albo tą strzykawę wbiła pielęgniarce w oko:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Ja dzięki Bogu mam stary typ telewizora. jest stabilny, ale z kolei ma wejście video, w które mój syn wkłada łapska, a ja już mam wizję, że go prąd pierdzielnie... więc lecę na złamanie karku, żeby mu przerwać tę zajebiaszczą zabawę... Normalnie włosy dęba mi stają... W ogóle mój dzieciak ma durne pomysły... Dzis chciałam nalać mu picia, odwróciłam sie na chwilę, a ten myk, myk i juz był na fotelu, nim doleciałam (kwestia sekund) to ten już tak rypną w dół, że zamarłam... Juz chciałam na IP jechać, bo mocno walnał głową w drewniana nogę fotela... Ale jak tylko przestał płakać, to już wspinał się z powrotem... Żadna nauczka!!!! Z moim dzieckiem mieć oczy w dupie to za mało. jak bum cyk, cyk brakuje mi pomocy.... Dobrze, że nie mam bliźniaków o takim samym temperamencie, bo w kaftanach by mnie wywieźli...
    --
  5.  permalink
    Hanny: Tylko nie wyobrażam sobie jak mu tą rękę utrzymać przez kilka sekund...przecież one mu ciągle "latają" ;)

Ja Krzysia zawsze trzymałam na rękąch, pielęgniarka trzymała rączkę i próbówki, mąż i lekarka zabawiali małego, żeby się nie wiercił. Więc grunt to współpraca :wink:
    Hanny: albo tą strzykawę

nie ma strzykawy :wink: Jest tylko mała cieniuteńka igiełka
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    cerisecerise: No ale CHYBA żelaza z palca nie robią, czy coś kręcę?
    u nas pobierają wszystko TYLKO z palca u malucha
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a u mnie neonatolog mowila ze jak dokaldne wyniki to tylko z zyly, ale to chyba tez i ze wzgledu na ilosc krwi koniecznej do badania
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Janek ma zawsze morfologię pobieraną z paluszka, z reguły nawet nie zdąży zauważyć :) Więc Hanny może nie będzie źle :) bądź dzielna i weź jakąś zabawkę do odwrócenia uwagi :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biedronka11: Dziewczyny a kiedy Wasze dzieci przestaly jesc w nocy?

Biedronka - jak miał 3 miesiące, pięknie przesypiał noce. A od 5 miesiąca znowu się budzi :devil: :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    The_Fragile: A od 5 miesiąca znowu się budzi

Hue hue jak Stachu - pierdzielca dostaję z tym jego nocnym jedzeniem już... zaczęło się od zębów, bo w dzień nie jadł i tak mu zostało, że w dzień nie ma czasu się najeść i nadrabia w nocy :((
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.