Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorcho
    • CommentTimeSep 18th 2012
     permalink
    A my dziś kończymy 2 miesiące. Ważymy już 6 kg :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    cho: A my dziś kończymy 2 miesiące. Ważymy już 6 kg

kolejny koks 2012?
    sorry ... kokosanka :-)))))
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Dziwne to - bo w 5-6 miesiacu dziecko ma jesc mniej mil.mleka?.

myślę tak samo jak NIkita:)

A my dziś kończymy 2 miesiące. Ważymy już 6 kg

moja przybastowała z koksowaniem, ostatnio na szczepieniu 2 tyg temu ważyła 6.600 także tego, lżej dla kręgosłupów naszych...:)
    Belly cieszę się razem z Wami:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeSep 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Mojej córci wczoraj położona powiedziała, że jest gruba :devil:, oczywiście w żartach, ogólnie spoko babka, a rację miała, bo Gosica to hardkorowy koksu, w 2 tygodnie przypakowała na cycu 700gram :shocked:.
    A my jesteśmy po spacerku, pierwszy raz same, odważyłam się znieść Gosię w gondolce z 3 piętra :bigsmile:, nawet osiedlowy sklepik zaliczyłyśmy, bo nie miałam nic na obiad.

Dziewczyny kolejne pytanko niedoświadczonej matki, jak podchodzicie do kwestii jedzenia podczas karmienia piersią, bo ja już nie mam pomysłu, co jeść. Mała nie ma póki co rzadnych uczuleń. Wiem, że kapuchy, grochu, fasoli nie mogę. A co np. z rybką smażoną w panierce? Jakbym ten tłuszcz w bibułkę odcisnęła, to będzie dalej bardzo niezdrowe?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    madzinka83: w 2 tygodnie przypakowała na cycu 700gram .

haha moj w 2miesiacu przybral 1600kg :D ... 700g tez niezly wynik :)

A nie mozesz ryby do piekarnika wsadzic? To chyba lepsze niz smazona?
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Ale czy producent nie musi stosować sie do zaleceń WHO, ktora zaleca mleko matki do 6 m.ż.?.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    mleko matki do 6 m.ż.?.

ale chyba z mm jest inaczej, wcześniej się wprowadza inne pokarmy ( doświadczone mamusie, poprawcie mnie jeśli się mylę)?!
    --
  1.  permalink
    Producent jakby się stosował do tej zasady WHO to chyba w ogóle nie produkowałby mleka na okres 0 -6 mies. życia. :smile:

U nas na opakowaniu napisane jest, że dziecko w 4. miesiącu życia powinno wypijać 6 porcji po 150 ml czyli daje nam to łącznie 600ml mleka na dobę. Następnie 5. i 6. mies. to 4 porcje po 180 ml czyli nie mniej ale więcej bo 4 x 180 to 720 ml mleka na dobę.

U nas udawało się z tym karmieniem, tzn. starałam się aby Michaś nie wypijał więcej niż napisane na op. bo bałam się wszelkich problemów kupkowych, itd. Jakoś tak wypracowaliśmy czas karmień, że Michaś w 4. mies. jadł o 6, 9, 12, 15, 18 i ok. 20.30 po kąpieli czyli 6 karmień na dobę.

Treść doklejona: 18.09.12 13:33
    flavia: ale chyba z mm jest inaczej, wcześniej się wprowadza inne pokarmy ( doświadczone mamusie, poprawcie mnie jeśli się mylę)?!

wg opakowania naszego mleka (Nan Pro) nowy posiłek powinno się wprowadzać po skończ. 5. mies. Ja to poczyniłam, aczkolwiek trochę później i powoli wprowadziłam kaszkę bezglutenową ale tylko 2 miarki na 150 - 180 ml mleka, kleik kukur. też w tej ilości, jabłuszko, marchewkę, i ostatnio kaszkę glutenową (2 miarki na 180 ml mleka) i Michaś takie wysypki dostał, że łapki opadają!! Jestem niemalże 100. procentowo przekonana, że to po glutenie. Pediatra zalecił odstawienie wszytskiego i podawanie tylko mleka + zmiana płynu do kąpieli na antyalergiczny. A jak skóra wyzdrowieje to znowu stopniowe wprowadzanie nowych pokarmów. Ja postanowiłam, że będę Michasiowi podawać mleko dopóty nie usiądzie i wtedy zaczniemy BLW.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Jeżynka Milka dopiero od jakiegoś miesiąca je 150ml na noc 180 a to co pisze to jest taka jakby średnia bo każde dziecko i brzuszek inne.... obecnie Milka je 4 razy dziennie mleko tzn rano 150ml+ łyżeczka kaszki z glutenem
    12- 150ml mleczka
    15- zupka czy coś tam
    18 150ml mleczka
    21 180ml+ łyżeczka kaszki ryżowej co wychodzi 630ml tzn ciut więcej bo to wszystko + miarki no to wychodzi więcej ale to zależne od Milki dugo jadła 120 bo jak dałam 150 to dużo ulewała a i teraz potrafi ulać ale już nie aż tak:D
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    No ta ja już nic nie wiem:cry:.
    Daje Hani 3x 150 mil mojego mleczka i 3 x 150 mil. mm.
    Jak zje wszystko to musze jej smoka dawać aby dociumciała sobie albo zagadać bo wielki płacz że sie skończyło.
    Jesteśmy ponad centyl z wagą i wzrostem więc nie chce jej dawać wiecej bo zaburza to jej rozwoj ruchowy- nie ma aż tyle siły aby sie przekrecać itp.
    Z pediatrą to ja nie mam dobrego kontaktu- raz byłam tylko na umówionej wizycie (szczepienie) a potem to z ospą a wczoraj z katarem i gorączką.
    Nie mam możliwości skonsultować rozwój Hani bo ciągle musze przekładać wizytę u dzieci zdrowych.:cry:
    Więc skąd ja mam wiedzieć co i jak?!.:cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja Milkę też nieraz zatykam przeważnie wieczorem ale ona całe szczęście łasa aż tak nie jest w centylach wagowo jest 75 a wzrost ponad
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    nessie: kolejny koks 2012?sorry ... kokosanka :-)))))

Raczej tak :devil: Wzrost i waga ida w 95 centylach, ale mam nadzieję ze przystopuje z tym koksowaniem...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja się przyszłam pochwalić,że Oliwka właśnie zaczęła próbować sama siadać od boczku :cheer: :cheer: Na razie było kilka prób ,ale jednak już coś :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Witam:)Mam pewien problem mojemu małemu wyskoczyła parę dni temu(dodam ,że jeszcze w szpitalu po porodzie)wysypka.na drugi dzień znikła potem znów sie pojawiła.Wczoraj POłożna stwierdziła,że to bakteryjne zapalenie skóry i kazała smarować MUPIROXEM.Krostki wyglądają jak tradzik duzo jest na buzi dziś zauważyłam na tułowiu.Maść działa ponoc po paru dniach więc mam nadzieje,że to minie.Czy któraś z Was miała z tym stycznośc u malucha??
    -- ,
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Leneczka,czy maly byl szczepiony w szpitalu?
    Jak krostki wygladaja?
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    leneczka moze to byc efekt burzy hormonalnej, noworodki czesto tak maja .
    -- mama piątki :)
  2.  permalink
    Montenia tak był szczepiony,.Krostki są zaczerwienione z białymi łepkami są malutkie ale są.
    Mooniia miejmy nadzieje ze to to,myslę,że zniknie
    -- ,
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Leneczka, moze to tradzik niemowlecy. Przemywaj kilka razy dziennie woda przegotowana, one same znikna.
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeSep 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Mój brzdąc ma katar, czy powinnam z nim iść do lekarza? Nie ma gorączki.
    Stosuję wodę morską i używam aspiratora, żeby oczyścić nosek.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeSep 19th 2012
     permalink
    jak nie ma gorączki nie kaszle to nie ma co do lekarza lecieć:)
    -
    Milka też już tydzień ma katar ale sam sobie wycieka nie zalega tzn feiduję ją też:P ale u nas katarek jest przez basen musi się mała przyzwyczaić... wczoraj na zajęciach było lepiej niż na pierwszych była bardziej zainteresowana tym co z nią robię niż tym co dookoła:) Pani nią nurkowała zleksza się po kaszlała ale i tak byłam z niej dumna:)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A czy któraś z was używała katarka? Ciekawa jestem czy jest rzeczywiście taki super..
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam Dziewczyny nie było mnie tu troche nie dam rady nadrobić, ale mam pytanie co może oznaczac zapach siarki z pampersa??? bo od może dwóch dni czuje taki dziwny zapach jak ją nosze na rękach ewidentnie to z pampersa ale nie kupka tylko chyba siuśki bo co innego (co prawda kupa też jest śmierdząca):/

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.09.12 08:32</span>
    A czy któraś z was używała katarka? Ciekawa jestem czy jest rzeczywiście taki super..

Moja kuzynka używała ale to dlatego że aspiratorem nie dawała rady bo jej córcia miała straszny katar i bardzo chwaliła sobie to urządzenie.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    doti_p: A czy któraś z was używała katarka? Ciekawa jestem czy jest rzeczywiście taki super..
    o katarku było już na forum. Byłam bardzo sceptycznie do niego nastawiona ale nie załuję wydanej kasy! Z Sopelka przeszłam na Katarka i to jest strzał w 10 bo ściąga dokładnie. Jeden warunek - dziecko nie może sie bać warkotu odkurzacza
    __
    Justa a nie zmieniałaś pieluch (firma, rozmiar) Ewentualnie małej mogą zaczynać iść zęby wtedy zapach moczu się zmienia jest mocniejszy i ostrzejszy
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa a nie zmieniałaś pieluch (firma, rozmiar) Ewentualnie małej mogą zaczynać iść zęby wtedy zapach moczu się zmienia jest mocniejszy i ostrzejszy

Pampersów nie zmieniała cały czas użuwamy pamersów z Pampersa zmieniamy nawet czasem częściej niż co trzy godziny. A co do zębów to ja już chyba z miesiąc temu myślałam że idą....tzn. Mała ślini sie od skończonych 2 miesięcy ale faktycznie od paru dni ślina jest dosłownie ciurkiem leci z buzi i jest mega zła i znerwicowana praktycznie cały czas marudzi pcha wszystko do buzi i szoruje po dziąsłach. ale tydzien temu bylismy na bilansie to pani dr powiedziała że dziąsła nie są rozpulchnione jeszcze...
    Boje sie czy to nie jakas infekcja układu moczowego...taka moja pierwsza myśl..

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.09.12 08:56</span>
    Chyba znów bede musiała uciekac bo moja złośnica chyba się budzi....ale bede podglądac forum wiec bardzo prosze o odpowiedzi bo sie martwie a może Wy miałayście podobny przypadek.
    A i jeszcze jedno chce zacząć wprowadzac pierwsze posiłki i prosze o radę od czego zacząć, jak często podawać i w jakiej ilości...a i myslałam o zagęszczaniu mleka kaszką ryżową np. do 120ml dodac jedną miarkę czy to dobry pomysł??? Moja mała zjada 120ml ale 7x dziennie bo daje jej co 2,5 godziny bo nie może wytrzymac dłużej poza tym nie zje wiecej czasem uda mi sie jej dac 150ml ale często wtedy ulewa...tyle zjada jedynie po kąpaniu.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ale ząbkowanie to nie tylko wyżynanie sie ząbka (w sensie że rozpulchnione dziasło i biała kreska itd) u nas dłuuugo przed widocznym wyżynaniem sie zęba jest ostry mocz
    Inne - czy nie zaczął się ten zapach po otwarciu nowej paczki pieluch?...
    Mocz możesz zbadać jasne ale wg mnie nie to... Podkreślam WG MNIE;)

Treść doklejona: 19.09.12 09:01
    ja bym czekała do UKOŃCZONEGO 4 m-ca czyli do zaczętego 5go z wprowadzaniem jedzonka
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Agunia dzięki mam nadzieje ze to ząbek, na lewej jedynce jakby jest widoczna bardzo delikatna biała kreska ale kurcze nie wiem jak powinny wyglądac dziąsła przed wyżynaniem się ząbków...:/ a ile wcześniej u Was było czuc ten ostry zapach moczy? pamietasz może?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho może to alergia pokarmowa na cos w mm, albo kontaktowa, na twoj proszek do prania, masz wybrane w nim ciuszhy, poscie, moze to to. Cholera wie, my tez bujamy sie wciaz z wysypkami.
    leneczka moze to trądzik, ja przemywałam woda musteli ismarowałam kremem uriage
    doti znam kilka osób stosujących katarek z powowdzeniem, dzeci nie prostestowały przy teym, jak czasem mam to miejsce przy fridzie, sama nie stosowałam
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Dziewczyny czy spotkałyście się z przewitaminowaniem? Wczoraj podałam małej D3 i znow ma gorszą buzię. W mleku mm ma D3 i zastanawiam się czy to nie winowajca. Miała już lepszą twarzyczkę tylko sucha, a dziś czerwone place się pojawiły. I ewidentnie ją skóra swędziła.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Doti moja sąsiadka zza miedzy również ma katarek i bardzo bardzo sobie chwali ;) Myślę, że ma tak wiele pozytywnych opinii że warto go kupić :)
    Cho ja niestety nie odpowiem Ci na to pytanie, a może coś zjadłaś nowego ostatnio ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorcho
     permalink
    penny: Cho ja niestety nie odpowiem Ci na to pytanie, a może coś zjadłaś nowego ostatnio ?

Mała jest na mm, wiec nic nie zjadłam. W mm też jest witamina D3

Treść doklejona: 19.09.12 09:46
    Kakai: cho może to alergia pokarmowa na cos w mm, albo kontaktowa, na twoj proszek do prania, masz wybrane w nim ciuszhy, poscie, moze to to. Cholera wie, my tez bujamy sie wciaz z wysypkami.

Pokarmową wykluczył alergolog i dermatolog. Postawili na kontaktową i teraz szukam winowajcy.:cry:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Cho a jak wygląda ta wysypka??? jest sucha skórka? wysypka na całym ciele czy na poszczególnych częściach ciała?Zuzia ulewa albo robi inne kupki?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.09.12 09:49</span>
    A na jakim mm jest córcia?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.09.12 09:52</span>
    Przepraszam że tutaj ale może ktoś będzie zainteresowany, mam do sprzedania sukieneczke do chrztu http://allegro.pl/sliczna-sukieneczka-do-chrztu-rozm-68-gratis-i2642699115.html
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    justa2586: Cho a jak wygląda ta wysypka??? jest sucha skórka? wysypka na całym ciele czy na poszczególnych częściach ciała?Zuzia ulewa albo robi inne kupki?

najpierw była to wysypka na głowce, twarzyczce taka jak potówki. Pózniej to zeszło i zrobiły sie czerwone suche place. Ma to na policzkach (ale juz mniej), brzuszku, pleckach. Nie ulewa, nie wymiotuje, nie ma zaparć, bóli brzuszka i kupy książkowe (codziennie). Jest na Bebilonie 1.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kurcze to nie wiem u nas mniej wiecej jak Mała miała tyle co Zuzia tez pojawiła sie wysypka najpierw na czole potem policzki i klatka piersiowa, również byłam przekonana że to potówki ale po przemyciu przegotowana wodą nie znikały (a u nas to najlepszy sposób na potówki).porobiły sie takie rumienie jakby i bardzo sucha skóra + ciemieniucha + brzudkie kupy i ulewania i niby stwierdzono że to skaza białkowa przeszlismy na bebilon pepti skóra sie znacznie poprawiła ale kupy brzydkie są nadal.
    Cho a próbowałaś wykapać Zuzie w wodzie z maka kartoflaną???
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    justa2586: Cho a próbowałaś wykapać Zuzie w wodzie z maka kartoflaną???
    Nie ogarniam po co wysuszać cos suchego?
    cho: Pózniej to zeszło i zrobiły sie czerwone suche place
    Kupiłabym maść z wit A (niecałe 3zł) i to natłuszczała. Antosia miała zaognionemocno policzki a "winowajcą" było prześcieradło frote
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Nie ogarniam po co wysuszać cos suchego?

Tak mi kazała zrobic pani dr....
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    justa2586: z pojawiła sie wysypka najpierw na czole potem policzki i klatka piersiowa,

Ona te niby potówki dostała po 2 tyg od urodzenia. Najpirw myslałam ze tow inna upałow...
    justa2586: [/quote]
    sc
    [quote=justa2586]Cho a próbowałaś wykapać Zuzie w wodzie z maka kartoflaną???

tak i sypałam ją równiez, nie działa ale to jak miała potówki

justa2586: porobiły sie takie rumienie jakby i bardzo sucha skóra + ciemieniucha + brzudkie kupy i ulewania i niby stwierdzono że to skaza białkowa przeszlismy na bebilon pepti skóra sie znacznie poprawiła ale kupy brzydkie są nadal.

No ale u nas zero ulewania , kupy super. Skaza byłaby też chyba tylko na policzkach, a to nie tylko. Po za tym zero problemów z brzuszkiem.

Agunia05: Kupiłabym maść z wit A (niecałe 3zł) i to natłuszczała. Antosia miała zaognionemocno policzki a "winowajcą" było prześcieradło frote

mam właśnie od dermatologa taki kremik robiony: vit A i E. I ogólnie skóra na twarzy jest o niebo lepsza. Tylko tak jak mówie (pisze) jak spotka sie z jakimś alergenem to ewidentnie zaostrza się i pojawia się czerwona skóra. Ja takie czerwone place miałam jak mnie barwnik jakiś uczulał w ciąży ( stanik). Więc myśle, że jest to alergia kontaktowa. Proszek to Dzidziuś. Herbatek nie podaje. Swoje ciuchy nawet zaczełam prać w dzidziusiu. Prześcieradło bawełniane. Myślałam, że to Bioderma ABCdrem do mycia. Odstawiłam, ale nadal skóra sucha.:cry: Więc ją natłuszczam ile się da. Już nawet myślałam, żeby jej oliwą z oliwek nie nasmarować:cool: ...No i dziś jak podałam wit D3 pojawiło się jakby zaostrzenie objawów. Sprawdziłam skład nic nie znalazłam. No ale tak jak pisałam ma jeszcze D3 w bebilonie.

Aga a wy się długo bujaliście z tą alergią zanim doszliście do tego co było winowajcą?
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Ja słyszałam że jak dziecko jest na mm to nie podaje się żadnych witamon typu K i D bo one są w mleku.
    Zbyt duża ilość wit. też nie jest dobra.
    -- [/url]
    • CommentAuthorcho
     permalink
    jeżynka: Ja słyszałam że jak dziecko jest na mm to nie podaje się żadnych witamon typu K i D bo one są w mleku.

Mi w szpitalu kazali podawać. Pediatra też, ale ja podaje jak mi się przypomni . Tzn na poczatku podawałam codziennie :shamed: Stąd moje pytanie czy może któraś mama się z tym spotkała.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mi tylko lekarka powiedziala, ze przy mm (wylacznie) nie podaje sie dodatkowo zadnych witamin.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a nam kazali dalej wit D podawac jak na MM przeszlismy.....
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanie. Czy któreś z waszych maluchów miało przepuklinę pępkową? U Lusi od początku pępuszek był jakby napięty i wystający, a teraz zauważyłam, że wybrzusza się bardziej np. przy płaczu. Jestem pewna, że to przepuklina- tylko zastanawiam się, czy to rzeczywiście nie wymaga żadnej interwencji i samo zniknie? Przy najbliższej wizycie zapytam lekarza, ale póki co chciałam się skonsultować z wami.

Jest jeszcze drugi problem- odparzona pupcia. Od jakiegoś tygodnia, jest czerwona, z małymi rankami i mimo stosowania wszelkich metod (mycie wodą, mąka ziemniaczana, wietrzenie, sudocrem) wcale nie jest lepiej. Macie jakieś pomysły, jak temu zaradzić?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Peppermill wietrzenie pupy najbardziej pomaga wg mnie. Ja tylko Kubie zaczerwienia się pupka to ją myję i nakładam odrobinkę Purelanu (został mi, bo brodawki lepiej leczyło moje mleczko) i wietrzę mu to chwilkę i zaraz dupka wraca do siebie;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Milka też jest na MM od 3 miesięcy i też dalej podaję wit D
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Peppermill: Jest jeszcze drugi problem- odparzona pupcia. Od jakiegoś tygodnia, jest czerwona, z małymi rankami i mimo stosowania wszelkich metod (mycie wodą, mąka ziemniaczana, wietrzenie, sudocrem) wcale nie jest lepiej. Macie jakieś pomysły, jak temu zaradzić?

Ja próbowałas zmienić pieluchy? Może to ich wina.
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Dziewczyny, czy jak dziecko jest na antybiotyku to może robić inne kupki niż zazwyczaj?
    Adaś ma zapalenie ucha :sad: i musiałam mu podać antybiotyk. Jakoś tak od wczoraj robi kupy częściej i bardziej zielonkawe i takie jakby trochę noworodkowe, tylko, że te grudki są grubsze i większe niż u noworodka...
    Nie wiem czy mam się martwić, ze coś jeszcze nam się przyplątało czy to tylko po lekach? :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    CHO JA BYM ZMIERNILA MM, Jasia tak samo wysypalo bo bebilonie-mimo ze dostal 1x dziennie 60 ml byl clay wysdypany po tors i zmienilam mleko na hipp i nic nie ma, ja wciaz myslalam ze to skaza bialkowa, a nabial powoli wlaczam + daje czasem hippa i schodzi wszytsko a naowego nie ma
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Czy któreś z waszych maluchów miało przepuklinę pępkową? U

Franky ma przepuklinę. Pediatra na żelaznej nie kazała nic z tym robić. Zaprzyjaźniony chirurg dziecięcy zalecił plasterkowanie. Plastrowaliśmy przez 2 tyg i prawie się już wchłonęła:)
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Kakai: CHO JA BYM ZMIERNILA MM, Jasia tak samo wysypalo bo bebilonie-mimo ze dostal 1x dziennie 60 ml byl clay wysdypany po tors i zmienilam mleko na hipp i nic nie ma, ja wciaz myslalam ze to skaza bialkowa, a nabial powoli wlaczam + daje czasem hippa i schodzi wszytsko a naowego nie ma

spróbuje z hippem tylko czy mała mi go wezmie
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho: spróbuje z hippem tylko czy mała mi go wezmie

to moze byc dobre mleko bo duzo dzieci pije je
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    winnica: Dziewczyny, czy jak dziecko jest na antybiotyku to może robić inne kupki niż zazwyczaj?
    może i może być rozwolnienie
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.