Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ula miesięczne dziecko to jeszcze mało kuma i niewiele da się z nim robić no chyba że głupie miny ale to pewnie i tak już robisz :) możesz pokazywać jej jakieś kontrastowe zabawki na wysokości brzuszka, kłaść jej jakieś fakturki na brzuch może przypadkiem coś pomaca,albo pod rączki - więcej zacznie się się dziać pod koniec 2 mc, no i zawsze możesz obserwować czy nie pojawiają się pierwsze uśmiechy
winnica generalnie też uważam że zdrowemu dziecku nie zaszkodzi jeśli przez chwilę posiedzi na kolanach u rodziców, ale u dzieci z asymetrią trzeba jeszcze bardziej być czujnym bo każda wyższa pozycja jest dla nich bardzo trudna i generalnie takie dzieci trzyma się jak najdłużej na podłodze- oczywiście w granicach rozsądku. Pisze to bo kiedyś wspomniałaś że adaś ma lekką asymetrię. A tak z ciekawości wyciąga już tą lewą rączkę do zabawek ?
Ale generalnie powiedziała, żeby sie nie martwić, bo prawdopodobnie to przez to, że Nadia miała takie strzelające kupki ostatnio i mogło gdzieś na ściance jelita pęknąć jakieś małe naczynie i stąd ten łososiowy śluz.
Dziewczyny podpowiedzcie jakie rodzaje aktywności powinno się serwować miesięcznemu dziecku? Jutro Martynka kończy miesięc i myślę, że to najwyzszy czas aby robić z nią coś więcej niż tylko cycować i na brzuszku ćwiczyć główkę.
Jak jej apewnić "rozrywkę". co w ciągu dnia robić?
zapytam jaka firma ale obawiam się, że to jakiś bezfirmowy pewnie..
Nessie - mam tę samą płytkę (ale tam jest film i płytka audio), od urodzenia małemu puszczam, kocha wszystkie, ale najbardziej Jestem Twoją Bajką :)))
wlasnie sprawdzilam jestem twoja bajka nie ma na mojej plycie :(
nie wiem czy normalne ale moja Ninka też swego czasu żarówki wkręcała
a to ten moj co sie rozpryskuje jest stabilny ale za plytki OKT Prima Baby
hmm to widzisz zmieniło się może tworzywo bo nasz sie nie załamuje i boki są naprawdę twarde :( aga te nocniki z kaczka mam, to byly moje pierwsze ale z kolei one sie rozkraczaja bo sa bardzo miekkie i np u nas na dywanie to sie rozjezdzaly albo jak sie jakis poruszyl na nocniku to prawie sie przewracal bo sie podginaja do srodka na miekkiem podlozu, wiec ta kaka tez odpada ale w miare szeroki jest ten nocnik
Czuje się jak najgorsza matka na świecie, bo nie wiem jak jej pomóc.