Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeSep 24th 2012
     permalink
    Dziewczyny ratunku...od środy zeszłego tygodnia Zuzia rzuca mi się przez sen...raz odwraca główkę na prawo, raz na lewo, za chwile zaczyna nogami wierzgać, potem (przez sen) próbuje odwrócić się na brzuszek...zaczyna stękać a chwilę po tym wybudza się...i od nowa...usypianie i kręcenie się...co to może być...(?)
    Dodam, że dodatkowo apetytu nie ma...no i ciągle przygryza piąstki...mój palec też zgryza, że nawet sobie mruczy... Czy to ząbki? Dziąsełek rozpulchnionych nie ma...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Dziewczyny, moja mała Aleks zaczęła kaszleć i tak już od 3 dni... Gorączki nie ma, katar leciutki (kupiłam sól morską i czyścimy nosek aspiratorkiem więc jest ok) i ogólnie humor ma w miare ok -tzn zaczęła od 2 dni marudzić ale raczej jest wesola. Powinnam coś zrobić z tym kaszlem, czy minie ?
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    U nas 20,5 stopnia na parterze a na piętrze jeszcze mniej, bo mamy okna poddaszowe. Masakra dla mnie. Leoś cały dzień w bodziaku i ciepłej bluzie - ostatnio niestety non stop w skarpetkach, w nocy jest w body i śpioszkach, okrywam go bardzo szczelnie kocykiem, przytulam się... Nie poci się, ręce lodowate, nogi nawet w skarpetkach też zimne. Nie włączamy na razie grzania, bo w tym tygodni ma nadejść ostatni upał. Przegrzewam go?
    Kiedyś próbowałam zwracać uwagę na karczek, ale wcale mi się nie sprawdzało - w najwiękze upały, kiedy pot mu się lał z główki leoś miał zimny karczek.No to nie wiem już po czym poznać, że dziecku jest zimno????:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Peppermill: A jak u was wyglądają noce? Jak Martynka śpi?

Spi jak niemowlak - książkowo :confused: - czyli budzi się równo co 2 godziny :devil: - nie wiem kiedy ona się tych książek naczytała, że taka dokładna jest :crazy: kąpiemy ją ok 19 - 19:30, potem ma najdłuższy sen bo od 20 do 23, czasem do 23:45 :) a potem to już równiutko o 2, 4 i 6 - i to już jest pobudka stała, czyli potem nie śpimy :)
    A u Was? Jak Lusia?
    Peppermill: nic cyca nie zastąpi!

I to jest najważniejsze! :tooth:

A wogóle to nie przejmuj sie tym, że np Martynka się już uśmiecha albo coś tam innego robi, a np Lusia nie - moja Gwiazda urodziła się w 41 tygodniu, Twoja w 36 - czyli Martynka rozwija się i "żyje" cały miesiąc dłużej! Więc spoko! :wink: A wkrótce dogoni i nadrobi jeszcze :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeSep 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Nikkitaa - ja bym poszła sprawdzić czy nie schodzi jej na oskrzela...no i od katarku może mieć zapalenie ucha...dla świętego spokoju, ja osobiście bym poszła...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nessie no właśnie, ale chodzi o to, że nie wiem jak go kłaść jak jest chłodniej. Mogę ustawić temp na 24 i tak będzie, ale to bez sensu, bo później wyjdzie na dwór i zaraz smarki. U Was jest inaczej, bo ciągle w miarę ciepło, więc wiesz;) Poza tym ponoć powinno się dzieci hartować i dlatego pytam jak inne mamy postępują;)

Właśnie wymyśliłam, że ustawię żeby w nocy było chłodniej (20 stopni) i będę go ubierać w body i śpiochy i pod kołderką, a w dzień cieplej (22 stopnie) tak żebym nie musiała go w dzień w swetrze trzymać, a jednak wszędzie piszą, że chłodniej w nocy to lepiej;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A włsśnie, też miałam zapytać jak ubieracie Maluchy do spania. bo mi jest wiecznie zimno, i moja mała raczej tez z ciepłolubnych (choć na razie to jeszcze trudno w 100% ocenic i może to być tylko moja projekcja własnego odczucia:devil:)
    U nas tez ok 20 stopni - mi zimno jak cholera, mała ubrana w bodziaka z długim rękawkiem i albo spodenki ze stópkami allbo śpiochy (na szelkach - to nie wiem czy to śpioch czy pajacyk - jeszcze się nie nauczyłam :cool:) i śpi w rożku, ale tak jak patrzę to po zawinięciu w rożek to szyjka, i pierś tak do połowy jest nie zakryta =bo rożek po bokach - i się zastanawiam czy jej nie zimno i czy jakimś kocykiem jej tej góry nie przykrywać? Buzia, rączki szyjka z przodu lodowate, karczek raczej ciepły (nie gorący)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ulcia, ja bym okryla jeszcze leciutkim kocykiem.
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny czy Wasze 9-miesieczne dzieci tez tak energia rozpiera/la ze nie potrafily na tylku 3 sekund wysiedziec?
    Marysia jest teraz na etapie skakania!!! zabawki sa dobre na 5 minut, chce chodzic i skakac...no masakra! ja juz plecow nie mam:-\
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Belly, moja 14 m-czna i 4 -letnia corka sa caly czas na tym etapie :devil:. W miejscu nie wysiedza nawet 5 minut.
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    montenia- tak w ogole to pozdrowionka ze Wzgorza Wolnosci z Bydzi:-)
    Ja juz wymiekam powoli...Mala tak "daje czadu" ze glowa peka...na dodatek jak cos Jej sie nie podoba to na zawolanie ryczy i prezy sie ze zlosci!!!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Belly, pozdrawiam z Miedzynia:)
    Ooo, prezenie i wycie ze zlosci tez maja opanowane :devil:. Myslalam, ze z tego sie wyrasta, ale im starsze tym bardziej probuja moja cierpliwosc :wink:
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dzieki:-) czyli wiekszosc dzieci taka jest! marne pocieszenie ale zawsze jakies:-)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    montenia: Ulcia, ja bym okryla jeszcze leciutkim kocykiem.

No właśnie, ale skoro dziecku "dobrze" (tego nie możemy być pewne;), nie choruje, śpi to może nie trzeba przykrywać? niech się hartuje? W tym temacie nic mi matczyna intuicja niestety nie podpowiada;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Montenia - właśnie tak też pomyślała i tak zrobię!
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    U mnie w domu jest 22 stopnie zazwyczaj rano i wieczorem ( wieczorem nawet więcej pewnie bo na czas kąpieli dogrzewamy Adasia pokoik taką małą elektryczną nagrzewnicą ). Mąż ustawił grzanie tak, żeby cieplej było z rana, jak się wychodzi spod kołderki i wieczorem jak Adasia kąpiemy i jak zasypia. Poza tymi kilkoma godzinami jest między 20 a 21 stopni. Ja w dzień ubieram Adasia w body na długi rekaw i spodenki zwykłe lub na szelkach + skarpetki, w nocy pajacyk ze stópkami + kołderka - zawsze ma ciepły karczek, a rączki letnie bo na kołdorze, nóżki pod kołderką cieplutkie :smile: Chyba mu tak dobrze, bo nie protestuje :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    belly: Dziewczyny czy Wasze 9-miesieczne dzieci tez tak energia rozpiera/la ze nie potrafily na tylku 3 sekund wysiedziec?

ooooooooooo tak! żywe dziecko mam jak srebro :devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Hanny: No właśnie, ale skoro dziecku "dobrze" (tego nie możemy być pewne;), nie choruje, śpi to może nie trzeba przykrywać? niech się hartuje? W tym temacie nic mi matczyna intuicja niestety nie podpowiada;)

Niektóre dzieci śpia mimo, że im zimno, mimo kupy i zasikanego ubranka ( np. moje dziecko może spać z kupą :shocked: i mokrym śpiochem :shocked::confused: ), tak więc ja bym jednak starała się żeby karczek był ciepły, a rączki i nózki przynajmniej nie lodowate - i tu nie chodzi nawet o to, że dziecko jak ma zimne nóżki czy rączki, to mu zimno - bo tak nie jest, ale wiem po sobie że jak mam stopy jak lody, to jest to mało przyjemne, nawt jeśli w resztę ciała mi ciepło :bigsmile: Więc ja bym dbała o to, żeby jednak łapki i stópki nie były lodowate - dla komfortu ( nie muszą być ciepłe ) :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Słuchajcie (dzisiaj mam dzień dziwnych pytań :devil:) Czy wasze dzieci też przez sen (i nie tylko) wydają taki dziwne dzwięki? Moja ciągle chrumka jak świnka, chrząka itp - śmiejemy się, że mamy zwierzątko a nie córeczkę, ale zaczęłam zastanawiać się czy to nrmalne... do tego stopnia, że zadecydowaliśmy się przestawić jej łóżeczko z sypialni do jej pokoju bo nie można spać przez te jej dźwieki... jak w dzień śpi czy cycuje na mnie to też taka akustyczna jest... to normalne? :devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny skąd się wzięła na ta nazwa "body na długi rękaw" czy tam na krótki, co to w ogóle jest, body z długim rękawem ? czy body założone na jakiś długi rękaw, ja w ogóle pierwszy raz sie tu na forum spotkałam z takim określeniem i brzmi ono jakby po chińsku. Wytłumaczy mi to któraś ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    "body na długi rękaw" to jak dla mnie body z długim rękawem;) jest z krótkim, jest bez rękawków i z długim;)
    chrumkać może (mój akurat tego nie przechodził), ale zdaje się, że to krtań się rozwija - wiele dzieci tak ma;)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    chciałam się podpytać o jedzenie i nie wiem czy tu, ale nie chodzi mi o wprowadzanie nowych pokarmów tylko o ilości w ogóle... bo mi się wydaje, że moja Julcia za mało mleka pije...
    ostatnio ładnie mi się z jedzeniem rozkręciła, je praktycznie wszystko z apetytem i w bardzo regularnych godzinach tylko nie wiem czy nie za rzadko i czy nie za mało mleka, no ale przecież brzuszek musi czasem odpocząć??

8.00 śniadanie 170 mleka + kaszki różne łyżeczką
    koło 10-11 jogurcik
    13.00 obiad zupka dużo mięsa i warzyw + makaron / ryż / kasza, ile? nie wiem, bo gotuję i daję jej taką miseczkę chyba mniej niż 200 ale zupa jest naprawdę gęsta i bogata i w zależności ile zje zupki (czasem wszystko a czasem nie) to dojada mleczka od 70 do 130
    15-16 owoc - śliwka najczęściej taka duża czasem + jabłko / winogron / porzeczka - co tam mi w ręke wpadnie
    czasem jeszcze ciasteczko ryżowe lub skórka od chleba i ostatnio plasterek szyneczki domowej w między czasie bo strasznie jej smakuje :)
    19.30 po kąpieli 150-200 mleka - różnie
    jedna pobudka między 2-5 bardzo różnie i tez z mlekiem róznie 70- 170

czy jogurcik lub owoc to posiłek? czy przekąska? kurcze, czy ona nie za mało? ile posiłków powinno być dziennie? nigdy jej nie zmuszam do jedzenia, ale ona tez jakoś bardzo się nie domaga, raczej kieruję się zegarkiem, chociaż jak zaczynam szykowac jedzenie i ona to zobaczy to nagle zaczyna się domagać :smile: jakby się jej przypomniało, że poza zabawą jest jeszcze jedzonko
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    My mamy w pokoju ok 21 stopni Mala spi w bodziaku z dlugim rekawem i polspiochach w spiworku welurowym przykryta cienkim kocykiem.
    Judka jesli Maly ma niedojrzaly uklad pokarmowy to moglabys sama wode pic, a kolki i tak by byly...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    anula36 ale Ci ładnie Młoda je:))) Jak ja bym tak chciała, żeby mój tak kiedyś....ale ja się nie znam;)
    Vsti masz rację. Mój jak miał kolki to miał, a teraz jem wszystko. Nawet kapustę, fasolę, czekoladę itp. i Młody co najwyżej więcej pierdzi i patrzy na mnie ze zdziwieniem "to Ty mamo, czy ja?":devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To po co taka dziwna nazwa...To tak jakbym miała mówić do Marcina chcesz tę koszulę na długi rękaw czy na krótki :bigsmile: ?
    Czyli to po prostu zwykły bodziak z długim lub krótkim rękawem i tyle :)

U nas jest około 19 stopni w nocy i mała śpi w body z długim rękawem, na to koszulka z krótkim i tak ją pakuję do śpiworka cienkiego, a na te nogi zarzucam cienki kocyk.

Treść doklejona: 24.09.12 13:42
    Hanny: Vsti masz rację. Mój jak miał kolki to miał, a teraz jem wszystko. Nawet kapustę, fasolę, czekoladę itp. i Młody co najwyżej więcej pierdzi i patrzy na mnie ze zdziwieniem "to Ty mamo, czy ja?"

Zgadzam się ze wszystkim, ja wierzę tylko w alergię na krowie mleko i przetwory i mięso, że mogą uczulać. A cała reszta tej diety to dla mnie o kant dupy rozbić. Jakbym się miała pilnować to bym tylko ten chleb razowy z wodą jadła, tak jak na poczatku. Bo i pomidor może uczulić i jajko, no kurde wszystko. Przestałam się katować i wszystko jest ok.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    penny: To po co taka dziwna nazwa...To tak jakbym miała mówić do Marcina chcesz tę koszulę na długi rękaw czy na krótki ?Czyli to po prostu zwykły bodziak z długim lub krótkim rękawem i tyle :)

Ale wszyscy chyba właśnie tak mówią "bodziak z długim rękawem"..... :wink: no chyba, że czegoś nie zauważyłam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Hej dziewczyny,
    Wpadlam podzielic sie nowinka: moje dziecko zaczelo stawac!!!
    :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A moja Amelka odkryła swoją lewą rękę :) dziś dobre pół godziny się w nią wpatrywała, a potem przypadkiem potrąciła tą ręką grzechoczącą zabawkę i jak odkryła że to jej sprawka, to zaczęła sobie ja trącać umyślnie :) Z kolei Patka ma chyba jakiś skok, bo ciągle tylko marudzi i się o wszystko złości..
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Brawo dla Anastasii:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    U nas bez takich rewelacji, ale moje dziecko już trzecią godzinę śpi na tarasie:))) No bomba:))) Matka się opiernicza:)))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    aguncia: Wpadlam podzielic sie nowinka: moje dziecko zaczelo stawac!!!

moja też wczoraj wstała w łóżeczku i była niewątpliwie najbardziej zaskoczona z tego powodu :smile:

Hanny: ale Ci ładnie Młoda je:)))

no niby fajnie, bo wszystko i chętnie, a początki były słabe, ale to moja wina bo za wcześnie, dopiero po skończonym 6 zaczęła jeść, wcześniej tylko mleko i owoce
    tylko czy nie je za mało? ona taka malutka a tu same koksy :smile:
    i skąd ja mam wiedzieć czego ile dziecko ma jeść?? w sensie może więcej mleka a mniej mięcha? pilnuję zeby codziennie był owoc, jogurt i żeby wode piła
    na schematy nie patrzę, ona zaczęła jeśc później ale nagle nabrała takiej ochoty że i rybę jadła i jajecznicę, wszystko w granicach rozsądku oczywiście i zdrowo bez soli i cukru :smile:
    kurczaka curry też próbowała :smile:
    tylko tego mleka jakoś mało...
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    penny: To po co taka dziwna nazwa...To tak jakbym miała mówić do Marcina chcesz tę koszulę na długi rękaw czy na krótki ?

Penny, to nie jest dziwna nazwa :tongue:
    w moich rodzinnych stronach tak się mówi, koszulka na krótki rękaw, body na krótki rękaw, sukienka na długi rekaw itp :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja nie pomogę, bo w ogóle doświadczenia w tej dziedzinie nie mam, ale chętnie poczytam co dziewczyny napiszą;) Mój też drobina i na razie papki próbujemy nieudolnie;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kochane, a Wy sobie same te siatki centylowe (o których często sie u nas na forum mówi) rysujecie dla swoich dzieci, czy lekarze Wam zalecili itp? Bo mi żaden lekarz jeszcze nic o tym nie mówił, a długość Martynki tylko mierzyli po porodzie, potem na wizycie u lekarza, po prostu ją zważyli. I sie tak zastanawiam czy tez nie powinnam takich centyli "mierzyć" dla małej...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ulcia siatka centylowa jest też do wagi;) O tutaj. Długości Kuby też mi nie mierzą. Tylko mówią, że jest długi;P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    magku: Nikkitaa - ja bym poszła sprawdzić czy nie schodzi jej na oskrzela...no i od katarku może mieć zapalenie ucha...dla świętego spokoju, ja osobiście bym poszła...

A tak się właśnie zastanowiłam teraz... Ja byłam lekko podziębiona ostatnio i teraz już tylko kaszle raz na jakiś czas i ten jej kaszel jest chwilke po moim -możliwe, że np mnie naśladuje ? Czy raczej za wcześnie na takie coś ?
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hanny: Długości Kuby też mi nie mierzą. Tylko mówią, że jest długi;P

u mnie na kazdej wizycie Diego jest mierzony :)
    Hanny nadal Kuba spi????:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Hanny: na razie papki próbujemy nieudolnie;)

no właśnie u mnie te papki nie szły po 4 m i zaprzestałam bo mi się wszystko popsuło, mleko źle jadła i jakoś tak ...
    wróciłam do podstaw, tzn poczekałam żeby stabilnie siedziała, zaczęła się interesować co na talerzu, sama wzięła w ręke jedzenie
    i zajęło jej to kolejne 2 miesiące
    po 6 zaczełam sama gotować i nie daje jej papek, rozgniatam widelcem tak trochę albo tym czymś do ziemniaków albo w ogóle, karmię ją łyżeczką ale ona pięknie gryzie
    u mnie z BLW ciężko bo ja pracuję i jest niania lub teściowa, więc zarzuciłam temat niestety
    nie robiłam ekspozycji na gluten - tylko kupiłam kaszkę glutenową i spróbowałam
    nie dawałam pół żótka - tylko dałam spróbować jajecznicy
    na razie odmówiła tylko kalafiora i czerwonej papryki :smile: a tak to je wszystko :smile:

Ul_cia: Wy sobie same te siatki centylowe

załóż sobie tu

Ul_cia: a długość Martynki tylko mierzyli po porodzie

ja mojej w ogóle nie mierzę na długość bo to jest neimożlwie :smile: coś tam próbowałam na początku ale wychodziły magiczne liczby
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Mi też na wizytach Adasia tylko ważą. Zmierzony tylko raz był, a tak to nie.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hanny, Anula - dzięki :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nessie: Hanny nadal Kuba spi????

właśnie sobie piernął przez sen jak stary dziad, ale przez sen;) już 3 godziny śpi!!!!!!!!!!!!!!

Anula dzięki:) Jeszcze popróbuję trochę z tymi papkami może złapie, a jak nie to też poczekamy jeszcze trochę;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hanny:crazy::crazy::crazy:
    3h w dzien :shocked::shocked::shocked:
    zazdroszcze :) moj czasami w nocy tyle nie przesypia haha

My czekamy do 6miesiaca! Chociaz moim zdaniem jakbym mu dala zjadl by nawet konia z kopytami!
    Wodzi wzrokiem za wszytkim co wedruje w mojej buzi :D ( bez zbednych skojarzen) :D
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    nessie: 3h w dzien

Mój musi mieć obowiązko drzemkę około 2-3 godzin tak w południe ( czasami z przerwą na cyca ), bo inaczej ja nie mam życia po południu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Mój całą nockę wali;P Poszedł spać o 21, wstał o 7:30:))) Tyle tylko, że przez to mu parę posiłków "ucieka" ( w porównaniu z Diego), więc wiesz;) Mój śpi - Twój je;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aguncia -brawo!!!! :)
    Nasza już coraz częściej puszcza się i tak stoi chwilkę, po czym albo się złapie z powrotem albo ląduje na pupie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hanny: Mój śpi - Twój je;)

zamienimy sie ?:cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nessie: zamienimy sie ?

Chętnie;) Tyle tylko, że co my żuczki możemy:tongue: Zaczyna się czwarta godzina snu!!! Zaczynam się niepokoić!!! To dzieje się po raz pierwszy od porodu...czy śnię? ;P I najlepsze jest to, że nic mu nie przeszkadza. Ani szczekający pies na podwórku, a ni jadąca karetka na sygnale:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no to jak już sie tak chwalimy to ja napisze, że nasza córka osobista dzisiaj PO RAZ PIERWSZY [ahahahahhahaha :crazy::crazy::crazy::crazy:] stanęła u siebie w łóżeczku :tooth:
    śmieszne to jest o tyle, że wstaje na legalu już dobre 2 miesiące
    robi to wszędzie, przy ścianach, łóżkach, stolikach, czyichś nogach itp itd
    ale w łóżeczku newer ewer
    więc dzisiaj wielki dzień bo chyba przestała się bać, że szczeble pod prądem :rolling:

The Fragile: skoro dziecko ma zimną szyję (to jeszcze można zignorować), budzi się i płacze, a dopiero opatulone zasypia to znaczy, że jest jednak pingwinem (jak to Teo chyba kiedyś pięknie określiła)

no tylko, że mi z tym pingwinem to zupełnie o coś odwrotnego chodziło :wink:
    tzn o to, co prezentuje moja Nina
    mamy obecnie w nocy 17-18 stopni [ tak, tak nie żartuję :cool: ] w mieszkaniu [blok, zimny parter nad piwnicą a jeszcze nie grzeją w kaloryferach] a Nina śpi w body, getrach [obowiązkowo gołe stopy bo jak ubieram jej skarpetki to i tak je sama zdejmuje :devil:] i odkryta zupełnie
    rano wstaje z lodowatymi sinymi stopami, lodowatym karkiem i wszystkim lodowatym ale jest zdrowa, śpi dobrze [nie liczę histerii odzębowych] i jak widać jej dobrze
    dlatego właśnie śmiem twierdzić, że jest dzieckiem pingwina

w przeciwieństwie do ciepłolubnego Krasnala :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    anula36: no właśnie u mnie te papki nie szły po 4 m i zaprzestałam bo mi się wszystko popsuło, mleko źle jadła i jakoś tak

Anula, to od którego miesiąca Julka je coś innego niż mleko? :shocked:

U nas papki są wciągane jedną dziurką od nosa, mały jak widzi słoik to kwiczy :DDDD Czekam aż ta mała bańka-wstańka usiądzie, bo chcę na BLW!!!

Treść doklejona: 24.09.12 15:03
    TEORKA: no tylko, że mi z tym pingwinem to zupełnie o coś odwrotnego chodziło :wink: dlatego właśnie śmiem twierdzić, że jest dzieckiem pingwina

Haha, masz rację Teo, ja coś pokręciłam, przecież wiadomo, że pingwin lubi zimno :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    TEORKA: szczeble pod prądem

:crazy::rolling::crazy:

Gratki dla Ninki, że się odważyła dziewczyna:)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.