Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

znaczy po 4 zaakceptowała tylko owoce i kleik, więc jej to zostawiłam a warzywa i mięcho wstrzymałam i od czasu do czasu próbowałam dać i wtedy było bleeeeee, po każdym bleeeeeee wywalałam kolejny słoiczek do kosza, aż nagle po 6 miesiacu zaczęłam gotować, ale za to w przeciągu 1,5 miesiaca je wszystko
tylko teraz właśnie nei wiem, czy nei je za mało mleka, w przecież to jest najważniejsze do roku chyba nie??
że się odważyła dziewczyna:)))

Teo - boś wyłączyła przyznaj się

w moich rodzinnych stronach tak się mówi, koszulka na krótki rękaw, body na krótki rękaw, sukienka na długi rekaw itp
Zaraz sobie Pupiszona w siatkę wpiszę 

Teorka my też ostatnio tyle stopni mamy w nocy ;) i całą zimę tak będziemy mieć.

Bo zrozumiałam, że wcześniej niż przed 4 miesiącem w ogóle

za późno? dokładnie jak miała 4mc i jeden dzień dostała jabłuszko i kleik i tak przed 2 miechy, tylko owoce zmieniałam... ja to myślałam, że i tak za wcześnie jej dalam bo ona jakaś nie gotowa była, ledwo siedziała, ja jej nigdy nie sadzałam, specjalnie kupiłam krzesełko z regulacją oparcia i tak delikatnie ją podnosiłam jakby z pozycji leżącej do pół siedzącej tylko do deserku i kleiku
moze niedługo zacznie wołać "MLEKO" albo "MIĘSO" to bedzie jasne na co ma ochote
Dziewczyny, jak można zmierzyć długość bąbla? :D Bo od urodzenia jej nie mierzyliśmy, a ciekawa jestem ile urosła :D
za późno? dokładnie jak miała 4mc i jeden dzień dostała jabłuszko i kleik i tak przed 2 miechy, tylko owoce zmieniałam...
Dziewczyny, a można przejść na BLW od razu, pomijając etap papek?

Od 14.00 siedze i ciezko pracuje ... co widac po postach na forum :)

a jak dostała do ręki kromę z masłem [miala 5,5 msca] to szamała aż miło
bo na półleżąco to chyba tylko papki można dawać [chociaż w sumie to nie wiem czy wtedy się dziecko nie zadławi]
ej a jak go posadzisz w krzesełku np to on nie usiedzi nic a nic ?
Chyba nie trzeba się jakoś szczególnie przygotowywać, nie ?
Nie da się przy tym spać.

Kobita powiedziała,że to co najgorsze już za nami i ,że wszystko jest już tak jak powinno
Normalnie cieszę się jak małe dziecko 
.
.
[/url
Co ubrać 3mies. dziecku na spacer przy temp. 10 stopni ? Można taki cienki kombinezon z mothercare (raczej na zimowy to on nie wygląda, chyba taki jesienny jest właśnie...) ? Czy jeszcze bluzy, a pod nie długi rękaw ? Mała jeździ w gondoli i przykrywam ją ciepłym kocykiem. Nie chce jej przegrzać ale też nie chce, aby marzła...
) na bodziaka z długim rękawem i rajstopki- nie zgrzała się, ale nie wiem ile wedy stopni było bo wg jedynego jaki posiadamy termometra za oknem jest 24 stopni! 

Zasada jest taka, że dziecku ubierasz jedną warstwę więcej niż sobie.

2 białe koszulki z krótkim rękawem ( albo jedna nie mogę dojrzeć spod tych warstw)
1 z długim rękawem
na to koszula z długim rękawem ( obstwiam że podwinięty, bo tak chodzi zawsze a tego też obecnie nie widać)
szary sweterek z kapturem ( w miarę cienki)
na to szary sweterek w serek troche grubszy od poprzedniego
a na wierzchu bluza na suwak???????

no a jak kiedyś zobaczycie babkę w sandałach w październiku to będę ja
często również zimowe buty ubieram na gołe nogi, serio