Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A za chwile pewnie będę znów zamarzać
Nie rozumiem siebie no ale ok 
Wydaje mi się, że mało śpi……. w ciągu doby wyszło mi 11 godz, może max. 12 godz., ile przeciętnie śpi noworodek?

aaaaa Diego o 4.00 nad ranem zrobil dwa obroty z brzucha na plecy!!!!!!
WKONCU!!!!
mam nadzieje, ze to nie byl sen :D

Teraz to na pewno nie jest brzuszek bo tu (odpukać) od 3 dni spokój.... a drze ryja non-stop, chyba, że padnie ze zmęczenia
i w nocy śpi a nie płacze.
dla mnie to nie do pomyślenia... moja darła się oczywiście cały czas na całą przychodnię.. darła się całą drogę, w przychodni, u lekarza, po wyjściu, całą drogę powrotną, był czas na kąpiel, więc w kąpieli i przy cycu aż padła.... myślałam, że to wku..jące ale normalne, ale jak wczoraj zobaczyłam CICHE dzieci to się załamałam... dzisiaj to samo... ja kuźwa nie wiem co ja/my robimy nie tak, że nasze dziecko ciągle płacze.... dlaczego ona jest taka nieszczęśliwa? Jesteśmy spokojni, uśmiechnięci, obchodzimy się z nią delikatnie, cały czas tłumaczymy jej co się dzieje itp... wcześniej nie wyła przy cycu - uspakajała się, a teraz cyc też nie uspakaja... poza tym nie moż non stop być przy cycu - chyba powinna sobie sama chociaż poleżeć nie? nie wiem... jestem już tak załamana, że mam naprawdę dosyć... dzisiaj już nawet na nią krzyknęłam z bezsilności 
Jak takie 5 tygodniowe dziecko powinno się zachowywać? Co z nią robić żeby nie wisiała ciągle na cycu i się nie darła?

), że położysz ją na macie a ona zajmie się zabawkami 
a tej samej nocy nawet 39... potem się okazało, ze zapalenia ucha. Ja się denerwowałam, a jego po prostu bolało uszko
chyba powinna sobie sama chociaż poleżeć nie

o takim. Koleżanka zdecydowała się karmić ją mm (ww Enfamil) i wszystko gra (tzn. nie jest wysypana, kupy ok itd). I teraz moje pytanie właśnie. To w mm nie ma nabiału? Czy jak to? Myślałam, że na skazę jest specjalne mleko mm? Czy o co chodzi?

nessie czy to Twoja i Diego sprawka?

Może faktycznie taki mały wrzaskun nam się trafił? Podotykałam uszka jednego i drugiego i nie reaguje jakoś inaczej wię chyba ją nie bolą, nie? Termometr mam na górze, a ona mi zasnęła na cycu, więc zmierzę za chwilę temperaturę jak się przebudzi - może jej coś jest?
. A jak mialam diete tylko w zasadzie chleb i woda, to tez sie darla. Jak mala je czesto, ile trwa karmienie, moczy pieluchy, kupy robi? Jak przybiera?nessie czy to Twoja i Diego sprawka?
No właśnie, a ona pije Enfamil i nic jej nie jest. Czyli, że nie ma skazy? Czy to mleko jakieś specjalne?
Ulcia - a co z tą nietolerancją laktozy? Bo pamiętam, że jakieś podejrzenia były? Przyznam, ze nie zdążyłam nadrobić postów...
choć nadal nie piję mleka, ale jogurt czasem zjem i nie widzę różnicy. 

ale może ona jesczze za malutka i jej niewygodnie - tak myślę
Udostępnię Ci mój wykres, to poczytasz co pisałam, ale ważniejsze - co mi pisały doświadczone o parę miesięcy więcej mamy.
Nie daj sobie nic wmawiac, Jestes fantastyczna Mama. I musisz w to wierzyc
Jak mala je czesto, ile trwa karmienie, moczy pieluchy, kupy robi? Jak przybiera?
, że non stop przełyka - czasem poprotu ciumka sobie. Prawdziwe karmienie trwa ok 15 minut. Pieluchy ciężkie więc nasiusiane, zawsze kupy dużo ( no, ze 2 razy było malutko jakby jeden pruczek) i musztardowa, a w nocy (tylko) pojawia się trochę zielonego.
już próbowałam leżaczka na razie bez pozytywnego skutku
Miałam problem i dziewczyny tu mi pisały, że nie powinien, że to niezdrowe dla kręgosłupa i też na asymetrię źle wpływa...
już próbowałam leżaczka na razie bez pozytywnego skutku
Bo na razie moja Gwiazda to nie leżaczkowa, nie suszarkowa, nie samochodowa, nie spacerkowa, nie wózeczkowa.... oryginał mi się trafił jakiś
to po mamuni chyba 

Martynka trochę pospała, poświczyłyśmy główkę na brzuszku, pogadała z maskotką i teraz cycuś :)
tylko jak taki wrzaskun z niej wychodzi to trudno mi jest 
Początki są ciężkie i czasem bardzo męczące.. Dziecko płacze i nie wiadomo co mu jest. Moja na początku też potrafiła urządzać co nocne maratony i płakała i płakała,a ja tylko siedziałam bezradnie i się zastanawiałam co tym razem jej dolega.Wątpię,że to była kolka,ale jak widzę po wpisach kobiet i tych pierwszych miesięcy z życia ich dzieci to stwierdzam,że po prostu na początku trzeba to przetrwać,a potem jest nam to wynagrodzone w postaci uśmiechu i śmiechu dziecka i w ogóle starsze dziecko jest takie kochane i kumate