Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kupy sa zielone w nocy dlatego ze poprostu w nocy od razu po zrobieniu nie przebieracie prawda? A kupa w kontakcie z powietrzem utlenia sie i zmienia kolor.--
Montenia, też tak początkowo kombinowałam, ale tochyba nie to. W dzień żółta nawet jeśli zmieniam dopiero po jakimś czasie, a w nocy zielona chociaż zmieniam na bieżąco. U mnie zresztą częsciej się zdarza, że Lusia w dzień przekima godzinkę z kupą, bo zaśnie zanim zdążę przebrać, niż w nocy. W nocy marniej zasypia, więc zawsze na spokojnie przewinę jak tylko zrobi. A robi zawsze tak głośno, że nie da się przeoczyć. Tak a propos, wasze dzieci też tak głośno walą kupę?--
Hussy kiedy twoja córa przestala tak płakać? My kończymy dziś 2 miesiące, koncerty jak były tak są dalej, może za miesiąc się uspokoi?
Dziewczyny to ślinienie na tym etapie jest NORMALNE i prawidłowe i wcale nie świadczy o wychodzeniu ząbków. po prostu się uruchamiają śliniańki, produkują mnóstwo śliny, a dziecko tak małe dopiero uczy się ją połykać z lepszym bądź gorszym rezultatem. Stąd te obślinione, zaslinione ubranka, zabawki itp itd. Ja nie wiem skąd się wzięło to przekonanie, że od razu "zęby idą".Obfite ślinienie się niemowlaka wcale nie musi być związane z ząbkowaniem. Czasami ślinotok pojawia się na długo przed wyrzynaniem się ząbków i wynika ze wzmożonej pracy gruczołów ślinowych. Po co dziecku ślina? Po pierwsze, do nawilżania śluzówki jamy ustnej. Po drugie, do utrudniania bakteriom wniknięcia do przewodu pokarmowego. Po trzecie, do zapoczątkowania procesu trawienia, dzięki zawartym w niej enzymom. Od trzeciego miesiąca życia maluszka gruczoły ślinowe zaczynają pracować intensywniej i produkują duże ilości śliny. Niemowlę nie umie jeszcze skoordynować ruchów języka, policzków i gardła, żeby połykać jej nadmiar, więc ślina ścieka po bródce, a ty musisz często wymieniać zamoczone śliniaki i ubranka dziecka.
hehe no raczej, musiałby byc cud żeby teraz mu zęby rosły
No ja wiem, mi ktoś ostatnio próbował wmówić ze znajomych, że Nadii zęby wyrastają bo się ślini No padłam rzecz jasna jak długa. Ja wiem, że się sporadycznie zdarzają przypadki wczesnego wyrzynania zębów, no ale bez przesady ;)
Mojej mlodszej corce pierwsze 2 zeby wyrosly jak miala 3 m-ce
Nadia pakuje cale piesci do buzi niekiedy az ma odruch wymiotny
Czy znacie jakieś fajne książki o niemowlakach, o tym jak przeżywają te pierwsze miesiące życia
Nadia pakuje cale piesci do buzi niekiedy az ma odruch wymiotny, poza tym "zjada" recznik, pieluchy, koc, nawet moje ramie, jak biore Ja do odbicia jesli to genetyczne to moze i z tymi zebami w tatusia sie wdala
penny, ale co innego wkładanie pięści do buzi, a co innego wkładanie pięści i wszystkiego innego i wściekłe gryzienie i marudzenie przy tym
Nadia pakuje cale piesci do buzi niekiedy az ma odruch wymiotny, poza tym "zjada" recznik, pieluchy, koc, nawet moje ramie, jak biore Ja do odbicia
Czy ktoś w ogóle jest w stanie zbadać to jak niemowlęta przeżywają pierwsze miesiące?... Ja w każdym razie nie znam takiej książki :)
penny, ale co innego wkładanie pięści do buzi, a co innego wkładanie pięści i wszystkiego innego i wściekłe gryzienie i marudzenie przy tym.
Czy ktoś w ogóle jest w stanie zbadać to jak niemowlęta przeżywają pierwsze miesiące?...
Ja w każdym razie nie znam takiej książki :)