Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeOct 3rd 2012
     permalink
    Własnie miałam pytać czy wszystkie Dady tak śmierdzą czy tylko mi się taka paczka trafiła:tongue: Wracam do babydream wg mnie są bardziej chłonne:)
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    rumba, a babydream jaką mają cenę w stosunku do dady?
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Kurcze, a mnie Dady w ogóle nie śmierdzą - no chyba, że zawartość :devil:. Najbardziej je lubię, bo prawie nigdy nic nie wylatuje i są takie cieniutkie. Babydreamy też ok, ale grubsze i dość często przynajmniej przy 1 kupsko lądowało na zewnątrz. Pampersy miałam tylko newborny i odparzały, więc więcej nie kupiłam.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeOct 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    rumba, a babydream jaką mają cenę w stosunku do dady?

babydream paczka 66 sztuk kosztuje 25zł
    dady 29zł chyba 77 sztuk

czyli cena za sztukę podobna.
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    rumba: cena za sztukę podobna

Muszę wypróbować :)
    Bo mi jednak Dada śmierdzi, o tylko dlatego używam, że tańsze od Pampersów...
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Pampersy miałam tylko newborny i odparzały, więc więcej nie kupiłam.

Wątpię, żeby papmersy odparzały, może na początku takie kupki gryzące były...? Ja porównałam Pampersy tylko z Huggisami - lepsze okazały się Pampersy. Dodatkowo są tak ponasączane róznymi łagodzącymi substancjami, że nie trzeba smarować pupy maścią. Nie wiem jak Wy, ale ja już od dawna niczym pupy małemu nie smaruję i nic go nie odparza.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    azja_4: Wątpię, żeby papmersy odparzały

oj uwierz mi, ze Pampersy potrafią odparzać...
    moja Nina w wieku 3 mscy miała praktycznie żywe mięso na dupci
    właśnie po Pampersach [tych z siateczką, takich białych] i pediatrzyca mi powiedziała, że one są właśnie bardzo nasączane czymś , na co skóra niektórych dzieci tak reaguje jak Nina

nigdy żadne inne pieluchy jej tak nie odparzyły :confused:
    od tamtego czasu moje dziecko ani raz w Pampersie nie było :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Całe szczęście ja póki co nie muszę sie martwić pampersami :bigsmile: Jakiś czas temu w tesco była promocja na Pampersy -opakowanie 96 sztuk za 18zł :D Kupiłam ostatnie 5 paczek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewer, ja miałam ostatnio elektroneurografię robioną - tam się "pieści" prądem i lekarz mówił, że absolutnie nie mam się co obawiać (też karmię jeszcze).
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    nikkitaa uwazaj z zapasami... ja chcialam zaoszczedzic kupilam wiecej a wyszlo tak ze sprezentowalam 2 wielkie paczki pieluch...
    Poprostu Diego z nich wyrosl wczesniej niz sie spodziewalam :)....

the fragile najlepszego dla krasnala!:boogie::boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    FRAGILE buziaki dla siedmiomiesięczniaka !! :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaaa, dzięki! Nawet nie zauważyłam :DDDDD Ale się starzeje to nasze dziecię :))

A dzisiaj zrobił prezent tatusiowi i mówi "dadadadada" i tak okrągły, calutki dzień. Nie zamknął pysiula nawet podczas jedzenia :DDD

Treść doklejona: 03.10.12 19:57
    A oczywiście zachwycony tatuś Krasnalowy co chwilę do mnie wołał "słyszałaś? tata mówi! TATA!" :DDDDD
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Laski kochane, jak zachęcić Maryśkę do picia z kubka niekapka?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dziewczyny proszę Was o radę, bo ja już nie mam pomysłów... Jak już kiedyś wspominałam Zuzia strasznie wierci się/rzuca się/próbuje odwrócić się na brzuszek przez sen, przez co się wybudza...nie mam pojęcia jak jej (i sobie) pomóc...za ciepło/za zimno - już sprawdzone i bez żadnych rezultatów, czy śpi w naszym łóżku, czy też w łóżeczku - tak samo się zachowuje, podaje jej do popicia wodę - też bez efektu...przychodzi Wam coś do głowy, co mogłabym jeszcze wypróbować? Czy tak po prostu ma? Ale to się zaczęło z dnia na dzień, wcześniej tego nie było :confused:

Treść doklejona: 03.10.12 20:21
    nessie: nikkitaa uwazaj z zapasami... ja chcialam zaoszczedzic kupilam wiecej a wyszlo tak ze sprezentowalam 2 wielkie paczki pieluch...

Ja niespodziewanie też musiałam oddać swoje zapasy :confused: Od tamtej pory za dużych zapasów nie robię ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    magku: Zuzia strasznie wierci się/rzuca się/próbuje odwrócić się na brzuszek przez sen, przez co się wybudza

u nas bylo to samo ... i jest do teraz ... z taka roznica ze wczesnie sie maly wybudzal po obrocie... teraz spi jak zabity TYLKO na brzuchu ...po 4-5h sie budzi bo sie chce obrocic na plecy... obracam go a on znow sium na brzuch i tak w kolko :)
    Takze chyba Cie nie pocieszylam :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Nooo, nie pocieszyłaś mnie :D A wcześniej też tego nie miewał ;>? I przed zaśnięciem też tak 'tańcuje' :P?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    od kad nauczyl sie obracac na brzuszek tak szaleje :)
    teraz ma nowe hobby
    o godz 21.00 wszytkie dzieci przewaznie juz spia.. a co robi Diego??
    Piszczy!
    bebenki mi popekaja!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    azja_4: Wątpię, żeby papmersy odparzały

Azja nie obraź się, ale co to w ogóle za zdanie. O żadnych pieluchach nie da się w ten sposób powiedzieć, bo jedne jakąś pupę odparzą, a te same inną już nie, więc trochę to takie gadanie jak z targowiska ;) To, że nie odparzyły tyłka Twojego malucha to inna sprawa, nie da się wszystkiego przecież w ten sposób uogólniać. No i btw pampersy (jak używałam w nocy) od razu Nadii zrobiły pawianią pupę i szybko się z nimi rozstałyśmy.
    Ja na odparzone tyłki już zawsze będę polecać wielorazówki, tak o :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    My na oddziale raz kupiliśmy pampersy 1 i takiego smrodu to jeszcze nigdy nie czułam.. Wchodząc na oddział wiedziałam, że małe mają pampki na pupach. No i oczywiście od razu odparzenie. Wróciliśmy wtedy do belli happy i od razu lepiej. A potem przeszłyśmy na dady i jest super. Co pupa to inne preferencje, pampersy odsprzedałam koleżance i jej synkowi bardzo pasują.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dla mnie też pampki to jedna wielka pomyłka...
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A wiecie co? Jak kupuję Pampersy w UK to one w ogóle nie pachną. A jak kupowałam w Polsce (New Baby i Active Fit) to później aż Kuba cały pachniał tymi pieluchami... Niby ta sama firma a pieluchy zupełnie inne:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    My byliśmy na belli 1 a 2 uczuliły Antosię za to 3ki Nata), pampers play uczuliły od razu, za to zwykłe pampersy były ok te zielone ale szybko je przesikiwały dzieci.
    Zostaliśmy na rossman i dada czasami kupuję hagissy Dla Antosi na noc uzywam majteczek z rossmana dla Nata wielo i awaryjnie rossmanowych i nam teraz taki układ pasuje :)

Treść doklejona: 03.10.12 21:36
    carottka: A wiecie co? Jak kupuję Pampersy w UK to one w ogóle nie pachną. A jak kupowałam w Polsce (New Baby i Active Fit) to później aż Kuba cały pachniał tymi pieluchami... Niby ta sama firma a pieluchy zupełnie inn
    Jak Antosia była malutka dostała od Cioci z UK pampersa 0 i były superaśne! potem moja ciotka kupiła nam w UK Tescowate dla wcześniaka i no rewelacja! lepsze niż nasze polskie pampersa - podczas gdy tescowe polskie uczuliły Tosie błyskiem (założyłam na zdrową skórę a po 3ch godzinach była w krostach!)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_Fragile: Dla mnie też pampki to jedna wielka pomyłka...

a u nas najlepsze:) dady odparzyły Milkę do mięska jak pampki Ninkę haugisy na sztywne więc popa Milki wybrała pampersy:D
    -
    no i sto lat dla krasnala ja nie mogę uwierzyć że nasze maluchy mają po 7 miesięcy!
    -
    magku: próbuje odwrócić się na brzuszek przez sen, przez co się wybudza...nie mam pojęcia jak jej (i sobie) pomóc...

ja mam to samo do teraz efekt jest taki że Milenka jest pookładana poduszkami bo inaczej wyje jak kojot:devil: koło 5 muszę wstać przekręci na drugi bok bo ten jeden już ją boli hehe nie dziwne po 8h:P nie mam pojęcia kiedy jej to przejdzie próbowałam odzwyczaić od poduszek ale gdzie tam od razu na czworaki na klęczki do siadu no i beczy nie da się:P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    NESSIE piszczenie piszczeniem ale jak on się BOSKO śmieje !!!!!!!!!!!!!!!
    no szoken ! :crazy::crazy::crazy::rainbow::rainbow::rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    A u nas Dada odparza :( i tylko pamki i haggis sa ok. A happy to byla porazka i nigdy wiecej :-) Kazdemu malcowi co innego pasuje, kazda skora jest inna.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Teo Diego smieje sie tam????? No co ty? to tylko ulamek sekundy! o 21.00 juz mu nie smianie w glowie... :)
    tos Ty nie widziala jak on rechcze przez 10 minut!!!
    doslownie jazda bez trzymanki :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: No co ty? to tylko ulamek sekundy!

no to Ci powiem, że mój Nin się chyba nigdy w ciągu 1,5 minuty aż tak nie śmiał co Diegitos tutaj zaprezentował !!
    więc sobie nawet nie wyobrażam jak on się na prawdę rechocze ahahhahahaha :shocked::shocked::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    magku: Zuzia strasznie wierci się/rzuca się/próbuje odwrócić się na brzuszek

pamietam pierwszą taka nockę... masakra...
    ale potem za pomysłem koleżanki Ani obstawiłam ją różnymi "blokami" częściej się obraca na lewy bok, więc tu jej zrolowałam kołdrę i zrobił sie taki spory wałek, teraz się do niego przytula :smile: z drugiej strony zrolowałam kocyk, też się czasem przytula :smile:
    najciekawsze jest to, że u mnie to w miare działa a u Ani-autorki pomysłu - nie działa...
    ale..., jesli naprawdę nie chce spać to i tak sie obróci, podpełza i wstanie... więc to taki półśrodek, ale możesz spróbować :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Teo no to Ci zaprezentuje .... jak nie zapomne nagrac :D
    kuzwa on cieszy z niczego... czasami zastanawiam sie czy on widzi ufoludki, duchy czy ki piernik :-))))
    ... a zaczal tak cieszyc jak mial 2miesiace (pamietasz moze video z tatusiem?)

Treść doklejona: 03.10.12 22:13
    anula36: ale potem za pomysłem koleżanki Ani obstawiłam ją różnymi "blokami

u nas nie dziala... maly sie jeszcze bardziej wybudza i wkurza, ze sie przekrecic nie da
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Dziewczyny maluchów przekręcających się w nocy na brzuszek i poruszających się w każdy inny sposób...
    Czy Wasze maluchy śpią pod przykryciem? Czy im to nie przeszkadza w tych obrotach? Nie lądują po obrocie z buzią pod kołderką/kocykiem?
    Adaś śpi pod kołderką, jeszcze się w nocy nie obraca, ale jak zacznie, to się zastanawiam czy gdzieś pod kołderkę mi się nie wsunie...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: (pamietasz moze video z tatusiem?)

no procha !
    tatusia się nie da zapomnieć ! :cool::cool::cool::devil:

nagraj mi, koniecznie !
    moje dziecko się nie śmieje to chociaż obcego posłucham :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    winni jak adas bedzie sie umial obracac to wsunie sie tak samo pod kolderke jak i z pod niej wysunie :-)
    z przewaga na to drugie!

Treść doklejona: 03.10.12 22:24
    Teo jakbym zapomniala to mi przypomnij tak za 2,3 dni :D jam sklerotyk!

Dziecko spi to i ja mykam bo o 04.00 pobodka
    :crazy:
    Dobranoc:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    nessie: winni jak adas bedzie sie umial obracac to wsunie sie tak samo pod kolderke jak i z pod niej wysunie :-)
    z przewaga na to drugie!

Czyli, że się nie bać, tak?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    winnica: Czy Wasze maluchy śpią pod przykryciem?

bez przykrycia, gołe nóżki i rączki, zimne :smile:

jak się zaczęło robic zimno a jeszcze nie uruchomiliśmy ogrzewania to zaczęłam ją ubierac w pajaca, ale teraz jest ciepło i musiałam ją rozebrać...

ale, każde dziecko jest inne, ponoć KRASNAL to straszny zmarzluch :smile: a NINA pingwin :smile: także... moja sie jeszcze nie zaszufladkowała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nessie: kuzwa on cieszy z niczego... czasami zastanawiam sie czy on widzi ufoludki, duchy czy ki piernik :-))))

Rany, to jak nasz Krasnal :DDDD On się do sufitu strasznie zacieszał, a tam nic nie ma... Ja, która się horrorów naoglądałam to wiecie co sobie musiałam wyobrażać? No comments. Ale on się ciągle śmieje i ze wszystkiego - taki typ :D To ja się pochwalę moim śmieszkiem-orzeszkiem z okazji 7 miesiąca - wrzucam tylko na chwilę:

Usunięte

anula36: ale, każde dziecko jest inne, ponoć KRASNAL to straszny zmarzluch :smile:

TAAA JEST :)))

kasiakuzniki: no i sto lat dla krasnala ja nie mogę uwierzyć że nasze maluchy mają po 7 miesięcy!

Co nie? Kiedy to zleciało!!! Dzięki!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jezusie Nazarenski!!!!! nie wiem jak rechocze Diegitos ale Krasnal mnie zmiazdzyl :bigsmile: :crazy:
    toz ja sie nigdy chyba tak nie smialam jak on ahahah
    ze o naszej corce nie wspomne bo ona ewer nigdy ani w 1/100000 sie tak nie posmiala :neutral:
    dobrze, ze wiem iz moj maz a jej ojciec tez byl takim powaznym dzieckiem bo bym sie martwic zaczela ze z nia cos nie halo ahahah :cool:

a dziubek Krasnalowy jest koniec :devil:

Frag ale to nie Ty na tym filmiku co go rozsmieszacie nie?
    bo Ty masz krotkie wlosy nie? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Fragile, ale odlot :crazy::crazy:
    No ja cie! :rolling: Niezły śmieszek z Krasnala :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
    • CommentTimeOct 4th 2012 zmieniony
     permalink
    penny: Azja nie obraź się, ale co to w ogóle za zdanie. O żadnych pieluchach nie da się w ten sposób powiedzieć, bo jedne jakąś pupę odparzą, a te same inną już nie, więc trochę to takie gadanie jak z targowiska ;) To, że nie odparzyły tyłka Twojego malucha to inna sprawa, nie da się wszystkiego przecież w ten sposób uogólniać. No i btw pampersy (jak używałam w nocy) od razu Nadii zrobiły pawianią pupę i szybko się z nimi rozstałyśmy. Ja na odparzone tyłki już zawsze będę polecać wielorazówki, tak o :)

Penny, bo ja chyba nie zakumałam o co wam chodzi z odparzaniem.:shamed: Wam chyba chodziło o odparzenie przy reakcji alergicznej na pieluchę, jakoś zapomniałam o tym... No bo Pampersy (z naszego doświadczenia) są przewiewne i raczej trzymają wilgoć, tylko domyślam się, że ta chemia, którą są nasączone może rzeczywiście wywoływać różne świństwa, podobnie jak zresztą kosmetyki - zawsze pewnie znajdzie się dziecko uczulone na dany kosmetyk. Odparzanie, nie wiedzieć czemu, skojarzyło mi się z sytuacją, że pielucha mokra i nie trzyma, więc mocz odparza. Się nie zrozumiałyśmy. Nie to, żebym reklamowała na siłę Pampersy, nie płacą mi za to :wink:
    The Fragile - o żesz, nie widziałam jeszcze czegoś podobnego! :tongue: Właśnie pisałam Nessie, że Dieguś ma rozwalający śmiech, chyba podobnie rechoczą. A czy ma ktoś tak, że dziecko śmieje się jakby jęczalo/kasłało? Jak usłyszałam jak się Leon pierwszy raz śmieje, to myślałam, że mi się zaraz rozpłacze. Buzia mu się robi w banana i zachrypniętym głosem rechocze, zaciągając w dół przeciągle "eheeeehehee". No nie umiem opisać, chyba trzeba byłoby pokazać.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 4th 2012
     permalink
    Haha, dzięki dziewczyny, Krasnal śmieje się tak kilka razy dziennie - to jest przykład klasycznej głupawki po mamie :DDDD I po tatusiu w sumie też :D A jak Krasnal widzi, że nas coś rozśmieszy (zdarza się, że do łez) to sam też się tak zaciesza :D

Teo - to ja, w ciąży i przez połóg mi tak włosy urosły i na razie dzielnie zapuszczam ;)))

azja_4: A czy ma ktoś tak, że dziecko śmieje się jakby jęczalo/kasłało?

Taaak - na początku się tak zaśmiewał :D A jak wysyłaliśmy rodzinie filmik to mówili, że to brzmi jakbyśmy go męczyli, a on się po prostu śmiał :D
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Wpadam sie pochwalic Fran przespal dzis noc od 21 do 6 rano!!!:-):-):-)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Fragile dawaj jeszcze raz filmik ....
    jatez chce tez chce zobaczyc :)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nessie - for you:

A Ty dawaj Diego :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my używamy Dady i Pampersów. Na zmianę :D
    Promocję przyuważyłam w Naturze - Pampki za 34,99 to kupiłam. 48szt.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    no zesz kurna jakbym widziala mojego:shocked:
    normalnie podczas smiania ma nawet identyczne rysy twarzy ahahaha :D
    Zarabisty krasnal!
    Diego od godziny 04.55 nie spi (dzisiaj wyjatkowo dal mi pospac) :D ...
    teraz mysli o cycu i spaniu .. jak sie obudzi to go nakrece :)

Fragile od kiedy on tak reaguje na dziubka??? :D juz sie nie moge doczekac az mi np pomacha raczka na dowidzenia :cool:

Treść doklejona: 04.10.12 08:28
    a ze o pampersach mowa ...
    gdzie moge znalesc o takie... fioletowe? (jak dla mnie najlepszejsze) :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    TEORKA: moje dziecko się nie śmieje to chociaż obcego posłucham :bigsmile::bigsmile:

Matko jak Krasnal i Diego zajebiaszczo zacieszają!!! ja mam takiego poważniaczka jak Teo śmieje się ale muszę się nieźle nagimnastykować nigdy jej się nie zdarzyło z niczego... zajefajni są:):):)
    anula36: więc tu jej zrolowałam kołdrę i zrobił sie taki spory wałek, teraz się do niego przytula :smile: z drugiej strony zrolowałam kocyk, też się czasem przytula :smile:

u nas to samo ale Milka nie raczy się sama przekręcić przez sen hehe leń patentowany....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: gdzie moge znalesc o takie... fioletowe? (jak dla mnie najlepszejsze) :)

jeszcze nie widziałam takich :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Ja też pierwszy raz takie widze.... chyba w Polasce takich nie ma?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    też mi się tak wydaje. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    z tym odparzaniem po pieluchach to jednak zalezy od dziecka, sa takie dzieci co ich pampersy odparzaja inne odparzaja babydream lub inne, trzeba sobie samemu znalezc swoje pieluchy, ja dlugo uzywalam huggisow i po nich nigdy zadnych odparzen, raz kupilam na allegro duza paka bella happy i moje juz dwulatki mialy czerwony tylek po nich, ale z biegiem czasu jakby skora przestala reagowac, no ale wiadomo to wieksze dzieci i juz raczej nie leza z kupa w majtach ;]
    a jak np kupa bokiem wylatuje z pieluchy to moze jest za duzy rozmiar pieluchy bo wiadomo u kazdego producenta inaczej, ja kiedys jak pierwszy raz kupilam huggisy to im ciagle siki bokiem wylatywaly i kupa, juz pieluchy staly pod smietnikiem ale stwierdzilam ze poczekamy moze dorosna i dorosly, mimo ze 3 juz nosily z pampersa to np z hugisow 3 byly im za duze, wiec czasem trzeba zejsc rozmiar nizej w innej firmie lub poczekac az dziecko podrosnie, no i np. huggisy maja duze otwory na nogi, jakby dla takich grubaskow, stad tez moim zawsze cos odstawalo przy nogach jak byl za duzy rozmiar
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Jezusie!
    Złapałam się na tym, że siedzę przed laptopem i dziubek robię :crazy:
    ale czaderskie to było! (oczywiście nie mój dziubek był czaderski :tooth:) Nie mogę się doczekać mojej śmiechoty! o ile będzie śmiechotą....:tooth:
    A wczoraj pierwszy raz zdarzyło się, że Martynka "rozmawiała" z tatą :crazy: Tata się z nią bawił i nią potrząsał.. i jej się to nie podobało i.... normalnie leżała, patrzyła na niego i takimi krótkimi urywanymi dźwiękami, rozżalonym głosem na niego "krzyczała" :rolling: a tata ją przepraszał i jej odpowiadał. Trwało to tak długo, było takie sugestywne i takie śmieszne, że się dosłownie posikałam ze śmiechu :shamed::wink: Normalnie czad!!!

No i mamy nową umiejętność - przed wczoraj się zaczęło, ale wczoraj już na 100% Mała odkryła rączkę i CELOWO trącała zabawkę wydającą dźwięk i się z tego śmiała! :shocked::bigsmile: :rainbow: To już na takie cuda czas?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.