Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeOct 4th 2012
     permalink
    Wreszcie się doczekałam :smile: Moje dziecię prosto w oczy powiedziało do mnie MAMA, głośno i wyraznie :tooth: Łza mi się aż zakręciła :tooth:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.10.12 09:55</span>
    Fragile,a ja siedzę i normalnie sikam ze śmiechu :rolling: Moja to się nigdy AŻ tak długo nie chichrała. Cudowny jest :clap:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no udało mi się! bo wczoraj się spóźniłam... KRASNAL wymiata!!! jezu jak on się chichra :bigsmile:

no i dodam że grzecznie na przewijaku leży, moja nawet sekundy tak już nei uleży...

co do pampersów... ja od początku jadę na pampkach i tylko pamkach i sprówałam wszystkich premium, active, sleep and play i coś tam jeszcze co kiedyś poleciła Jahe ściągnęłam z allegro i okazało się że to to samo co active tylko w innym opakowaniu... anyway....
    zmierzam do tego że pupę miała Julia tylko raz odparzoną po kupie po antybiotyku a tak to luks malina :smile: i nigdy siku ani kupa nie wyleciała, aaaa i ja tez nie przewijam w nocy, tylko z pół godziny po tym jak się obudzi, owszem pampek waży wtedy jakąś tonę :wink: ale ona to wszystko wysikuje rano na bank bo sprawdzałam :smile:
    także myślę że każdemu będzie pasować coś innego, jednym pampers innym huggiesy a innym tetra :smile:

Ul_cia: CELOWO trącała zabawkę wydającą dźwięk i się z tego śmiała! To już na takie cuda czas

ja mojej specjalnie przywiązałam taką dużą lalę do karuzeli żeby mogła dosięgnąć i ona sobie ją tak pacała :smile: tylko cały czas zmieniałam karuzelką raz po prawej raz po lewej stronie

pamiętam jak odkryła że ma dwie rączki! złapała się i ciągnęła jakoś obiema na raz i tak pół godziny :shocked: aż się popłakała i musiałam ją uspokoić :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Po odstawieniu Nystatinu (więc jednak!) moja Luśka wróciła do normalności, ożywiła się i przestała na okrągło spać. Bądzcie ostrozne (chociaz w Polsce Nystatyna nie jest b. popularna) jakby lekarz przepisał to dziecku, bo jak widać moze wywołać dziwne reakcje. Znlazłam cztery opinie matek kilkutygodniowych niemowląt, które nie mogły dobudzić swoich maluchów po Nystatinie.
    U nas chyba zaczyna się kolka (nie za późno?). Wczoraj Lusiek od 7 wieczorem nie mogła zasnąć, darła się wniebogłosy, cały czas chciała cyca, a jak już przy nim była to wierciła się strasznie. I tak do 12 w nocy. Nie uspokajała się ani na rękach, ani przytulona, ani bujana...Na koniec (przy cycu) podkurczyła kilka razy nóżki, napięła brzuszek i po chwili zasnęła. Myślicie, że to kolka? Jak to u was wyglądało?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nessie - na dzióbka dopiero od kilku dni :D Nie wiem dlaczego tak robi :)

Dzięki dziewczyny, Krasnal pokraśniał :)))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeOct 4th 2012 zmieniony
     permalink
    upss a ja sie nawrzeszczalam na mojego brata, ze mi pampersow fioletowych znalezc nie umie :shamed::shamed:

Treść doklejona: 04.10.12 10:54
    The_Fragile: Krasnal pokraśniał

haha:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    nessie: upss a ja sie nawrzeszczalam na mojego brata, ze mi pampersow fioletowych znalezc nie umie

Ala, jajcaro:) To już wiemy po kim Dieguś taki śmiechowy :P
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Wracajac do pieluch to my uzywamy pampers jeszcze 1 (pewnie juz ostatnia paczka i wskoczymy w 2), ewentualnie dada ale maz obliczyl (mam gospodarnego chlopa:D:D) ze wychodza tylko o pare groszy taniej niz pampersy wiec juz raczej nie kupujemy ( W rossmanie pampers newborn kosztuje prawie 22 zl za 43 pampersy, z kauflandzie prawie 29 zl roznica porazajaca). Babydream to dla mnie jakas pomylka totalna, kiedy bym nie zalozyla Dominik mial zsikane plecy takze juz nie zakldam, a grube sa jak nie wiem.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Peppermill, nystatyne w pl tez przepisuja.
    Nie wiem czy Ci pisalam,ze nystatyne tylko do smarowania sie uzywa,bo ona sie nie wchlania z przewodu pokarmowego i nie leczy. tylko jako smarowanie ma takie wlsaciwosci!
    A jak dawke podawalas,ile ml?
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    hopelight: wychodza tylko o pare groszy taniej niz pampersy
    Przy dwójkach już widać różnicę, jedynki rzeczywiście nie powalają ceną, ale już dwójki za 78 sztuk 28 zeta kosztują...
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    montenia: nystatyne w pl tez przepisuja.

ja dostałam nystatynę na pleśniawki jak mała miesiaca nie miała, ale nic złego się nei działo...
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    doti_p: Przy dwójkach już widać różnicę, jedynki rzeczywiście nie powalają ceną, ale już dwójki za 78 sztuk 28 zeta kosztują...

haha wlasnie to samo chcialam napisac, przy dwojce jednak kalkulacje sa inne a im wieksze rozmiary tym gorzej :]
    :P haha teraz czytam drugi raz i myslalam ze chodzi o dwojke dzieci hahaahha :rolling: a to chodzilo o rozmiar haha
    ale suma sumarum na dwojke dzieci na raz wybralam tansze pieluchy (huggies, babydream) bo by na mleko nie starczylo :P a rozmiar 5 w pampersach prawie 1 zł kosztuje za sztuke wiec tego :]
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mojej Zuzi też przepisano nystatynę (połowa miarki) i nic złego się nie działo...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Hej dziewczyny:) Mam kolejne pytanie do mam butelkowych. Chyba przechodzimy w całości na mm. Kuba po weekendzie na butli (mama w szkole) odmówił cyca zupełnie. Wolał nic nie jeść niż jeść z cyca:shocked: Mało tego wczoraj odmówił jedzenia mojego pokarmu (odciągniętego, butelka i smoczek identyczne jak do mm). Nie mam ani czasu, ani chęci odciągać pokarm i próbować jeszcze z nim walczyć;) Skoro przez 1,5 miesiąca się nie poddał to już się pewnie nie podda cwaniaczek;) Tak więc decyzja podjęta;) Podaje mu Enfamil i codziennie dostaje pół słoiczka jabłuszka - tyle oczywiście nie zje- mniej więcej połowę z podanej części, a może i mniej. Co jeszcze podawać prawie 5 miesięcznemu dziecku na mm? Woda? Jaka? Soczki? I jeszcze raz powtórzę pytanie. JAK PRZYGOTOWUJECIE MM? W temperaturze faktycznie te 70 stopni - jak mówią wytyczne WHO, czy macie przyszykowaną w podgrzewaczu wodę na ok 40 stopni i wrzucacie mieszankę i gotowe? Przyznam się, że ten drugi sposób wydaje się łatwiejszy jak ma się na rękach rozwrzeszczane dziecko;)
    Swoją drogą wczoraj pediatra z Centrum Zdrowia Dziecka powiedziała znajomej, że dziecko po 3 miesiącu już BEZWZGLĘDNIE powinno jeść papki - jabłuszko i marchewkę. I bądź tu mądry;)
    --
    •  
      CommentAuthorfever84
     permalink
    Ja gotuje w czajniku wode, a pozniej juz tylko lekko podgrzewam.
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    ja podgrzewam wodę do mm w mikrofali.
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Hanny: dziecko po 3 miesiącu już BEZWZGLĘDNIE powinno jeść papki - jabłuszko i marchewkę

haha moje bezwzglednie nie ccialo jesc po 6 miesiacu. Dopiero gdzies w okolicach 7,5 zaczelo i co? mialam mu rurką do żoładka podac :)
    a wlasnie dziewczyny co jedza wasze starsze dzieciaki? moj Dawid ma 10,5miesiaca a wciaz najchetniej bylby na mleku. Je tez inne rzeczy ale butla musi byc!
    Rano zjada kanapke i ze 2 gryzy owoca
    pozniej 180ml mm
    pozniej obiad
    na sen 150ml mm
    jak sie budzi jeszcze nie jest glodny
    w miedzyczasie cos chleka i troszke owoca (on owocow nie lubi wiec to sladowe ilosci)
    na noc kasza na mm łacznie 250ml
    czasem w nocy 180ml mm (ale teraz to juz zadko)
    czy on nie za duzo tego mleka pije? czy nie za malo pokarmow stalych? przy czm on bynjmniej nie przejawia glodu, ale jak widzi mleko to nie pogardzi. Mysle ze moze to miec zwiazek z zebami, ale moze sie myle...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    bladykot: ja podgrzewam wodę do mm w mikrofali.

jaką? zwykłą? mineralną? do jakiej temp? Aby była ciepła czy tak jak mówi WHO do 70 stopni? Przepraszam, że tak dociekam, ale nie mam w tym doświadczenia i na maksa nie mogę ogarnąć tego mm jakoś:shamed:
    I podawać coś mu do picia dodatkowo? Ile?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    hanny ja mam termos na górze i butelkę zwykłej (różnej)mineralki a temperaturę robię na wyczucie w zależności od ciepłoty wody w termosie, u nas ten system sprawdza się już przy drugim dziecku. ja już się nie mogę doczekać kiedy zacznę wprowadzaj franowi jakieś inne jedzenie niż mm, ale to jeszcze miesiąc.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    hanny ja mam kilka butelek dr brown's i kilka zwykłych canpola - w canpolu mam przegotowaną wodę mineralną (wcześniej do wszystkich trzech butelek wlewam wodę i odkładam na komodę), którą wkładam do podgrzewacza, jak mała jest głodna odlewam określoną ilość do brown's i wsypuję mleko i gotowe. Mam ich kilka aby nie biegać za każdym razem i uzupełniać wodę. Butelek dr brown's też mam kilka, bo nie chce mi się za każdym razem ich wyparzać...tak mi prościej i łatwiej...

Do picia podaję jej przegotowaną mineralkę...sama będziesz widziała kiedy będzie chciało się Kubusiowi pić...

Dziewczyny kiedy mogłabym bez obaw położyć Zuzię do spania na brzuszek nie obawiając się, że się udusi? Dodam, że główkę trzyma już pewnie...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja do MM daję [od początku czyli jak Nina miała 4,5 msca] zwykłą kranówę i gotuję w czajniku a potem mieszam z zimną [kranówą] z Britty
    i bankowo woda nie ma 70 stopni
    myślę , że maks 40 a teraz przy zębach górnych się wyżynających to jeszcze chłodniejsza bo ciepłe mleko ją podrażniało

anula36: no i dodam że grzecznie na przewijaku leży, moja nawet sekundy tak już nei uleży...

a moja panna dalej położona na przewijaku leży grzecznie jak noworodek tira rira :updown::updown::crazy::swingin:

ale już np na łóżku czy dywanie nie ma szans jej pieluchy zmienić :cool:
    więc to jakaś magia przewijaka chyba [dobrze, że mamy 80 cm bo jeszcze się chwilę na nim zmieści]

LECIA
    ponoć dla dziecka do roku cały czas podstawą wyżywienia jest mleko
    więc za dużo chyba nie pije
    tak mi się wydaje
    ja to bym chciała, żeby Nina choć 1/2 z tego wypiła bo ona zaś ostatnio mleko oprotestowała i je wszystko tylko nie MM :tongue:
    wczoraj pojechała z koksem i zeżarła 2 gołabki , baraninę z kebaba od Turka i inne inności ale mleka od 5 rano do 20 nie wzięła do swej szanownej paszczy
    --
  1.  permalink
    TEORKA: a moja panna dalej położona leży grzecznie jak noworodek tira rira :updown::updown::crazy::swingin:

moja też :tooth:

Za to Krzyś chyba niedługo stanie na głowie na przewijaku :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: moja też :tooth:

no coś Ty ??!! :shocked::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

ej bo pytałam kilka stron wczesniej ale chyba przeoczyłaś :wink:
    KRZYSIO chodzi już ?
    czy idzie w ślady Ewci ? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: ale już np na łóżku czy dywanie nie ma szans jej pieluchy zmienić :cool:
    więc to jakaś magia przewijaka chyba [dobrze, że mamy 80 cm bo jeszcze się chwilę na nim zmieści]

To nasz przewijak nie jest magiczny. Krasnal na nim ląduje, bo czym obraca sie szybko na brzuszek i tak się u nas zmienia ubranka i pieluchy :DD
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziękuję Wam dziewczyny:hugging:
    Tylko dalej nie iem jak z tym piciem:devil: codziennie musi coś pić czy nie? I ile tak mniej więcej? I jak to rozpoznać? Wiem durne pytania, ale my dotychcasz na cycu lecieliśmy, który w prosty sposób wszytskie potrzeby Kuby zaspokajał, a teraz takie "komplikacje":wink:

winnica no do lekarza, a nie na forum;)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Winnica a byliście już u lekarza?

Treść doklejona: 04.10.12 14:42
    hanny - moja Zuzia nie pije każdego dnia...daję jej wtedy,kiedy widzę, że nie chce mleka, ale coś jej brakuje...otwiera buźkę - wkładam butle z mlekiem,ale wypluwa, wówczas próbuję z samą wodą

Treść doklejona: 04.10.12 14:43
    A ile ml (?) - Kubuś sam zdecyduje ile wypije ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HANNY moja Nina długoooooooo nic nie piła poza MM
    żadnej wody, herbatki itp
    nawet jak sakramenckie upały były :shocked::shocked::shocked:

jakiś czas temu zaczęła ale jak wypije od rana do wieczora 90 ml to jest święto
    także tego

każde dziecko inne, jedne piją litrami a inne nie
    musisz wyczuć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny bardzo:))) Już się bałam, że to musi dziecko coś wypić, a ja mu tylko butlę z mlekiem będę wciskać;) Czyli zrobię jak magku kiedy widzę, że nie chce mleka, ale coś jej brakuje...otwiera buźkę - wkładam butle z mlekiem,ale wypluwa, wówczas próbuję z samą wodą

dziękuję jeszcze raz Wam baaaaaardzo baaaaardzo:))))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Hanny: Co jeszcze podawać prawie 5 miesięcznemu dziecku na mm? Woda? Jaka? Soczki? I jeszcze raz powtórzę pytanie. JAK PRZYGOTOWUJECIE MM?

Ja też podaję Enfamil i codziennie rano gotuję wodę przefiltrowaną do termosa, jak jest bardzo gorąca dolewam żywca, a mleko rozrabiam w wodzie 40-43 stopnie

pisałam kiedyś że moja po skończonym 4 mc zaakceptowała tylko kaszkę i owoce, więc jej odpuściłam i dopiero jak skończyła 6 zaczęła jeść i to zaczęła jeść wszystko,
    ale to wszystko, gluten, jajecznicę, rybę i nic jej nie było :smile:
    ale przez 6 miesięcy jadła tylko mleko, kaszki i owoce i przeżyła :smile:

soczki bardzo lubi, ale uczę ją pić wody, czasami pije dużo czasami mało
    czasami je dużo czasami mało :smile:
    czasem zje całą zupę a czasem za pare dni takiej samej zupy nie tknie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    magku: Winnica a byliście już u lekarza?

Wyniki odebrałam drogę internetową przed chwilą, więc jeszcze nie. Czekam też na wyniki z badania kupki, będę w poniedziałek dopiero...
    Mąż dziś pojechał akurat do Gdańska w delegację, cholera...
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    cerisecerise: TEORKA: a moja panna dalej położona leży grzecznie jak noworodek tira rira :updown::updown::crazy::swingin:

moja też :tooth:

Za to Krzyś chyba niedługo stanie na głowie na przewijaku :crazy:
    --

ceri ale ewa polozna na przewijaku lezy? bo moje tez grzecznie leza od zawsze przy przewijaniu ale przewijak dawno poszedl w odstawke, bo sie nie miescily juz :]
  2.  permalink
    TEORKA: a moja panna dalej położona na przewijaku leży grzecznie jak noworodek tira rira

cerisecerise: moja też

JAKIE MATKI TAKIE DZIATKI :cool:
    Jak mamusie nie protestują gdy się je kładzie to co się córkom dziwić :tooth:
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Hej dziewczyny, dołączam do wątku rozpakowanych i mam nadzieję że uda mi się tu jak najczęściej zaglądać.

Mam do was na wstępie pytanie, jak to jest z tymi kolkami?!?!? Mój mały (3 tygodnie) ma takie akcje że mi się pręży na cycku, stęka, podkurcza nogi, łapie cycka puszcza, jest nerwowy czy to mogą być objawy kolki?? Bo pediatra stwierdziła że tak i żeby mu krople Delicol dawać albo koper włoski. Tyle że on za bardzo przy tym nie płacze, tzn krzyknie sobie ale bez płaczu a z tym mi się kojarzy kolka. I teraz nie wiem dawać mu krople, czy może samej pić koper włoski? Czy to kolka czy nie? Nie bardzo mam kogo spytać bo ta nasza pediatra to niezbyt ogarnięta mi się wydaje :sad: Jakie sa wasze daswiadczenia w tym temacie?

A tak w ogóle to nie wiem jak u Was ale ja to stwierdziłam że brakuje jakiejś instrukcji obsługi do mojego dziecia:bigsmile:
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ahahahhaha SZCZYPTA dajesz po dupie :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    oranda: Mam do was na wstępie pytanie, jak to jest z tymi kolkami?!?!? Mój mały (3 tygodnie) ma takie akcje że mi się pręży na cycku, stęka, podkurcza nogi, łapie cycka puszcza, jest nerwowy czy to mogą być objawy kolki?? Bo pediatra stwierdziła że tak i żeby mu krople Delicol dawać albo koper włoski. Tyle że on za bardzo przy tym nie płacze, tzn krzyknie sobie ale bez płaczu a z tym mi się kojarzy kolka. I teraz nie wiem dawać mu krople, czy może samej pić koper włoski? Czy to kolka czy nie? Nie bardzo mam kogo spytać bo ta nasza pediatra to niezbyt ogarnięta mi się wydaje Jakie sa wasze daswiadczenia w tym temacie?
    niestety nie pociesze Cie- u nas tak się zaczynały kolki ....
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Vsti: niestety nie pociesze Cie- u nas tak się zaczynały kolki ....

buuu, no i co dalej? czekać aż się rozkręci czy dawać te krople już? czy pić koper włoski? Już dziś szklankę wypiłam... czy to w ogóle coś pomaga? Ja mam koper włoski z apteki, w sensie nie herbatkę laktacyjna a ni nie z hippa i na nim jest jeszcze kurna napisane że nie zbadano skutków stosowania w ciąży i okresie karmienia piersią, i weź tu bądź mądry..
    Jak wy sobie dałyście radę?
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    z koprem bym uważała bo on u niektorych dzieci wzmagać kolki może zamiast łagodzić.....
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    A my byliśmy dziś na szczepieniu.
    Ważymy całe 8600 i jesteśmy dugie na 66 cm.;)
    No i doktor nie powiedziała mi - że upasłam dziecko tylko to że jak brdzie sie ruszała itp. to może schudnie.
    -- [/url]
  3.  permalink
    szczypta_chilli: JAKIE MATKI TAKIE DZIATKI :cool:

PROSIAKU :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    jeżynka: całe 8600

:shocked: moja będę ważyć dopiero w sobotę ale mc temu ważyła 7900 prawie więc teraz nie więcej pewnie niż 8300-8400 a prawie 3 miesiące starsza...

dziewczyny a tak w ogóle to moja Julia nie ma jeszcze żadnego zęba :sad: a w sobotę skończy 8 miesięcy...
    --
  4.  permalink
    jeżynka: Ważymy całe 8600 i jesteśmy dugie na 66 cm.;)

to malutko. My z Krzysiem ważymy 64kg :tooth: A jak dłudzy jesteśmy to nie wiem, bo jeszcze mi nigdy na głowę nie wlazł :tooth:

PS Jeżynka, no musiałam :tongue:

Teo, pytałaś się czy Krzyś chodzi- nie, nie chodzi,ale raczej w ślady Ewuni nie pójdzie :wink: Trzy tygodnie temu podjął pierwsze nieśmiałe próby stawania, teraz już stoi trzymając się jedną rączką i puszcze się na chwilkę (po czym zwykle ląduje na tyłku :wink:). Ewuni ten etap zajął trzy miesiące :wink:
    Poza tym on nie jest taki asekurancki jak była Ewunia- stoi spokojnie jak ja go trzymam lekko za biodra, żeby nie gibał się za bardzo. Ewunia zawsze wtedy łapała mnie za ręce i musiała się trzymać. A on luz, jak klapnie na tyłek to mruknie coś pod nosem i tyle.

A co do Ewuni, to ona na noc jeszcze nosi pieluszkę, bo zdarzają się jej jeszcze jak mocno śpi wpadki. Więc wieczorem kładzie się na przewijaku po kąpieli, czeka aż ją mężu wytrze, wysmaruje i zapieluchuje. Rano znowu gramoli się na przewijak, leży sobie i puszcza tekst "Tatuś umyje Ebuni pupunie" :wink:
    Za to Krzyś jak go próbuję go przewijać to wiesza się firanki, będąc na czworakach międoli się po pindolku, sprawdza, czy da się głowę między nogi włożyć, sprawdza jak daleko latają różne części garderoby, itp, itd :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja ma ok. 10kg
    --
  5.  permalink
    zyziaczkowo: ceri ale ewa polozna na przewijaku lezy? bo moje tez grzecznie leza od zawsze przy przewijaniu ale przewijak dawno poszedl w odstawke, bo sie nie miescily juz :]

no na przewijaku ją zawsze ogarniam, bo mi najwygodniej :wink: Jasne, że cała się nie mieści, nogi w połowie dyndają za przewijakiem, ale jej to nie przeszkadza (przewijak jest na komodzie). A jak ją ubieram czy czeszę, to nie leży tylko sobie na przewijaku siedzi.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    cerisecerise: My z Krzysiem ważymy 64kg :tooth: A jak dłudzy jesteśmy to nie wiem, bo jeszcze mi nigdy na głowę nie wlazł :tooth:

:rolling::rolling::rolling:

to po pierwsze... a po drugie...

szczypta_chilli: JAKIE MATKI TAKIE DZIATKI :cool:

:rolling::rolling::rolling:

wariatki...
    --
  6.  permalink
    A w ogóle to moje starsze dziecko chyba przeżywa jakiś kryzys tożsamości, w sensie nie wie czy jest bardziej jak mama czy bardziej jak tata. Stoi dzisiaj przed lustrem i duma, pytam się jej nad czym się zastanawia
    "No pomalować tejas buzie cy najpierw sie moze ogoluje" :crazy: I na zmianę w ciągu dnia albo próbuje sobie "robić makijaż" jak mama, albo udaje, że się goli jak tata :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    anula36: dziewczyny a tak w ogóle to moja Julia nie ma jeszcze żadnego zęba :sad: a w sobotę skończy 8 miesięcy...

Anula, ciesz się, ostatnio mówiłam dentystce coś o Krasnalu i ona mówi, że w sumie to dobrze - im później zęby wychodzą tym dla nich (chyba zębów) lepiej. Ale nie dopytałam dlaczego...

Jeżynka - wow, tyle co Krasnal teraz waży :))))
    --
  7.  permalink
    anula36: dziewczyny a tak w ogóle to moja Julia nie ma jeszcze żadnego zęba :sad:

e tam, ciesz się. Przynajmniej Ci się jeszcze młoda odgryźć nie może :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    cerisecerise: e tam, ciesz się. Przynajmniej Ci się jeszcze młoda odgryźć nie może :wink:

Tyyy, a może mojej dentystce chodziło o cycki? Że dla piersi lepiej, że zębów nie ma? :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    cerisecerise: ceri ale ewa polozna

jezu... drugi raz to czytam i drugi raz myslę sobie "co za EWA POŁOŻNA??? ZNAJOMA POŁOŻNA... O CO CHO...???" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny ostatnio Nadia podczas podnoszenia przykurcza tak jakby szyję, czy ją coś boli ? czy to normalne... tak jakby tego nie lubiła, no bankowo nie jest jej przyjemnie.Wcześniej tego nie było, może ja ją źle podnoszę.. Czy Wasze dzieci też tak robią podczas podnoszenia na ręce, czy są zupełnie "luźne" ? Przepraszam za te być może głupie pytania, ale jakoś mnie to niepokoi :(
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mnie sie juz nie chce nawet pisac ile moj Diego wazy .... zaraz przerosnie Paulinke od Natalii :-(
    Zazdroszcze wszystkich "chudych" niemowlakow!!!!!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.