Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moje dziecię prosto w oczy powiedziało do mnie MAMA, głośno i wyraznie
Łza mi się aż zakręciła 
Moja to się nigdy AŻ tak długo nie chichrała. Cudowny jest

i nigdy siku ani kupa nie wyleciała, aaaa i ja tez nie przewijam w nocy, tylko z pół godziny po tym jak się obudzi, owszem pampek waży wtedy jakąś tonę
ale ona to wszystko wysikuje rano na bank bo sprawdzałam
CELOWO trącała zabawkę wydającą dźwięk i się z tego śmiała! To już na takie cuda czas
tylko cały czas zmieniałam karuzelką raz po prawej raz po lewej stronie
aż się popłakała i musiałam ją uspokoić
wychodza tylko o pare groszy taniej niz pampersyPrzy dwójkach już widać różnicę, jedynki rzeczywiście nie powalają ceną, ale już dwójki za 78 sztuk 28 zeta kosztują...
Przy dwójkach już widać różnicę, jedynki rzeczywiście nie powalają ceną, ale już dwójki za 78 sztuk 28 zeta kosztują...
a to chodzilo o rozmiar haha
Mało tego wczoraj odmówił jedzenia mojego pokarmu (odciągniętego, butelka i smoczek identyczne jak do mm). Nie mam ani czasu, ani chęci odciągać pokarm i próbować jeszcze z nim walczyć;) Skoro przez 1,5 miesiąca się nie poddał to już się pewnie nie podda cwaniaczek;) Tak więc decyzja podjęta;) Podaje mu Enfamil i codziennie dostaje pół słoiczka jabłuszka - tyle oczywiście nie zje- mniej więcej połowę z podanej części, a może i mniej. Co jeszcze podawać prawie 5 miesięcznemu dziecku na mm? Woda? Jaka? Soczki? I jeszcze raz powtórzę pytanie. JAK PRZYGOTOWUJECIE MM? W temperaturze faktycznie te 70 stopni - jak mówią wytyczne WHO, czy macie przyszykowaną w podgrzewaczu wodę na ok 40 stopni i wrzucacie mieszankę i gotowe? Przyznam się, że ten drugi sposób wydaje się łatwiejszy jak ma się na rękach rozwrzeszczane dziecko;)dziecko po 3 miesiącu już BEZWZGLĘDNIE powinno jeść papki - jabłuszko i marchewkę

no i dodam że grzecznie na przewijaku leży, moja nawet sekundy tak już nei uleży...

ale już np na łóżku czy dywanie nie ma szans jej pieluchy zmienić
więc to jakaś magia przewijaka chyba [dobrze, że mamy 80 cm bo jeszcze się chwilę na nim zmieści]

codziennie musi coś pić czy nie? I ile tak mniej więcej? I jak to rozpoznać? Wiem durne pytania, ale my dotychcasz na cycu lecieliśmy, który w prosty sposób wszytskie potrzeby Kuby zaspokajał, a teraz takie "komplikacje"
Co jeszcze podawać prawie 5 miesięcznemu dziecku na mm? Woda? Jaka? Soczki? I jeszcze raz powtórzę pytanie. JAK PRZYGOTOWUJECIE MM?
TEORKA: a moja panna dalej położona leży grzecznie jak noworodek tira rira
moja też
Za to Krzyś chyba niedługo stanie na głowie na przewijaku
--
a moja panna dalej położona na przewijaku leży grzecznie jak noworodek tira rira
moja też

Jakie sa wasze daswiadczenia w tym temacie?
Mam do was na wstępie pytanie, jak to jest z tymi kolkami?!?!? Mój mały (3 tygodnie) ma takie akcje że mi się pręży na cycku, stęka, podkurcza nogi, łapie cycka puszcza, jest nerwowy czy to mogą być objawy kolki?? Bo pediatra stwierdziła że tak i żeby mu krople Delicol dawać albo koper włoski. Tyle że on za bardzo przy tym nie płacze, tzn krzyknie sobie ale bez płaczu a z tym mi się kojarzy kolka. I teraz nie wiem dawać mu krople, czy może samej pić koper włoski? Czy to kolka czy nie? Nie bardzo mam kogo spytać bo ta nasza pediatra to niezbyt ogarnięta mi się wydaje Jakie sa wasze daswiadczenia w tym temacie?niestety nie pociesze Cie- u nas tak się zaczynały kolki ....
niestety nie pociesze Cie- u nas tak się zaczynały kolki ....
[/url]
Ważymy całe 8600 i jesteśmy dugie na 66 cm.;)
A jak dłudzy jesteśmy to nie wiem, bo jeszcze mi nigdy na głowę nie wlazł 

Trzy tygodnie temu podjął pierwsze nieśmiałe próby stawania, teraz już stoi trzymając się jedną rączką i puszcze się na chwilkę (po czym zwykle ląduje na tyłku
). Ewuni ten etap zajął trzy miesiące 
ceri ale ewa polozna na przewijaku lezy? bo moje tez grzecznie leza od zawsze przy przewijaniu ale przewijak dawno poszedl w odstawke, bo sie nie miescily juz :]
Jasne, że cała się nie mieści, nogi w połowie dyndają za przewijakiem, ale jej to nie przeszkadza (przewijak jest na komodzie). A jak ją ubieram czy czeszę, to nie leży tylko sobie na przewijaku siedzi.
I na zmianę w ciągu dnia albo próbuje sobie "robić makijaż" jak mama, albo udaje, że się goli jak tata
dziewczyny a tak w ogóle to moja Julia nie ma jeszcze żadnego zębaa w sobotę skończy 8 miesięcy...