Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeOct 5th 2012
     permalink
    Tak Was czytam i chyba stwierdzam po tych dwóch białych kropkach na dziąsłach,że to ząbkowanie i te noce są okropne od 1,5 miesiąca nie przespałam ŻADNEJ nocy. Wiercenie,kręcenie,rozbudzanie.. Chyba już się przyzwyczaiłam,ale jak piszecie,że zębulce wyjdą i dziecko będzie spało normalnie,to się już doczekać nie mogę :tongue: Na dzień dzisiejszy mam już dość tych nocek.
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Byliśmy wczoraj w szpitalu z tymi Adasia wynikami :sad:
    Antybiotyki, na które ta bakteria jest wrażliwa można podać tylko w warunkach szpitalnych, i pani doktor z którą wczoraj się widzieliśmy powiedział, że nic innego nie może zrobić, jak odesłać nas do szpitala :sad:
    Pojechaliśmy, a tam nas odesłali, przede wszystkim kazali powtórzyć badania, po podobno źle pobraliśmy mocz. Pobierałam do takiego foliowego woreczka, okazuje się, że trzeba od razu do pojemnika :neutral:
    No i poza tym nie było miejsc, więc i tak nie mogliby nas przyjąć :sad:
    Jutro powtarzamy więc badania i zobaczymy co dalej.
    Jestem wykończona i wczorajszym dniem, niespaniem nocnym i całym tym stresm :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Winnica,a co wyszlo w moczu? E.coli?
    Na posiew zawsze pobiera sie do pojemnika, dziecko musi byc podmyte i mocz musi byc z srodkowego strumienia.
    •  
      CommentAuthorWinni
    • CommentTimeOct 5th 2012 zmieniony
     permalink
    montenia: Na posiew zawsze pobiera sie do pojemnika, dziecko musi byc podmyte i mocz musi byc z srodkowego strumienia.

No właśnie, ja nie wiedziałam tego :shamed:
    Montenia, pisałam chyba na poprzedniej stronie.

Treść doklejona: 05.10.12 17:09
    Hmm... kurde, nie ma tego postu. Może go przez pomyłkę wczoraj skasowałam, jak coś tam poprawiałam...
    Na wynikach wyszło Enterobacter cloacae :sad:
    Jak poczytałam w necie, co ta bakteria wywołuje, to gęsiej skórki dostałam... sepsa, zapalenie opon mózgowych... :sad:
    Ale podobno, przez to, że źle pobrałam ten mocz, to może być jakiś błąd wyniku, oby...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hussy: i te noce są okropne od 1,5 miesiąca nie przespałam ŻADNEJ nocy

ja od 5miechow :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Jak tak Was czytam o tych nockach nieprzespanych przy ząbkowaniu to się podłamuję :confused: Miałam płonną jak widać, nadzieję, że jak ta moja Lalunia troszkę dorośnie i zacznie przesypiać noce w miarę rozsądnie, a nie co 2 h pobudka to już będzie git... nie pomyślałam o ząbkowaniu...:devil: a ja raczej nie mam promocyjnego egzemplarza :wink:
    A my jutro szczepimy Gwiazdę i już się boję tej podkówki na buziaku.... - to mnie najbardziej rusza ... :wink:

Treść doklejona: 05.10.12 17:18
    winnica: kurde, nie ma tego postu.

no właśnie - ja go wczoraj szukałam bo widziałam odpowiedzi dziewczyn i stwierdzilam, ż,e z niewyspania ślepota mnie dopadła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    doti_p: Dziewczyny są NIE DO ZNIESIENIA… Ciągle płacz o nic, normalnie mam ich znów dość. Już się zaczęłam zastanawiać, czy przypadkiem nie są chore, ale temperatury nie mają, więc chyba nie.

chyba znowu Twoje Dziewczyny się z moją zgadały:tongue:
    dziś jak wstała przed 12 tak tak do 17 był jeden wili ryk, zasypiała na 20 s po czym histeria jakby ją zarzynali i tak w kółko, też obstawiałam że chora/ coś boli...
    ale o skoku nie pomyślałam ( tylko pierwszy był charakterystyczny- objawy się zgadzały)

nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek ( wyłączając pierwszy miesiąc życia) była tak jęcząca:shocked::confused: zobaczymy co będzie w nocy?!

BlueCactus- jest odzielny wątek poświęcony dysplazji :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Hussy - pocieszę Cię że jak wyjdą zęby to może zacznie się skok i od nowa nocki z dupy :-)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ul_cia: Jak tak Was czytam o tych nockach nieprzespanych przy ząbkowaniu to się podłamuję

Też miałam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej, a tu się okazuje, że może być gorzej.
    Moja Gosica budzi się w nocy co 2-3 godziny, o tyle dobrze, że je praktycznie z zamkniętymi oczkami i jak skończy to odkładam ją do koszyka i od razu zasypia ponownie. Gorzej jak pielucha zapaskudzona i muszę ją przewinąć, wtedy się rozbudza i już nie zawsze tak szybko zasypia.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Chcialyscie rowerek to teraz pedalowac!!!!!! :fierce::fierce::fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To ja zaczęłam się martwić, że moje dziecko śpi od 21-10.30 i później co godzinę drzemka po 30-90 minut :P Już też obstawiałam, że chorę... może sen zimowy? Ale lepiej, jak śpi, bo jak nie śpi to się drze :D
    Senność też może być objawem skoku?
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Vsti: Senność też może być objawem skoku?

ze tak powiem vafancu... :devil::devil::devil::devil:
    :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    My mieliśmy szczepienie 6 w 1 , rota i pneumokoki.
    -- [/url]
  1.  permalink
    [quote=Hussy] te noce są okropne od 1,5 miesiąca nie przespałam ŻADNEJ nocy.
    Ja do ponad 6 miesiecy i ani jednego zeba nie ma..!! Wiec u Ciebie nie jest najgorzej!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Winnica, na necie nie czytaj. Powtorz wyniki moczu.
    Chrzestna mojej corki robila badanie moczu synowi i wyszlo mu e.coli. Podawali malemu antybiotyk, a co sie pozniej okazalo,nikt ich nie poinstruowal jak pobrac mocz. ja jej dopiero powiedzialam i zrobila ponowne badanie i wyszlo,ze mocz jalowy. A wtedy mimo antybiotyku zawsze wychodzilo e.coli.
    zreszta jak uzywa sie woreczkow to zawsze bakterie wychodza.

Treść doklejona: 05.10.12 18:54
    Jezynka, to po tych szczepieniach normlane sa takie reakcje. Nie chcialabym dostac tyle zarazy naraz. I do tego rota zywe.
  2.  permalink
    jeżynka: My mieliśmy szczepienie 6 w 1 , rota i pneumokoki.

ale na raz, jednego dnia?

Jeśli tak, to może na przyszłość spróbuj rozłożyć szczepienia w czasie. Po pierwsze- mniejsze obciążenie dla organizmu dziecka. Po drugie, w przypadku złej reakcji na szczepionkę, przy takiej kumulacji nie będziesz wiedziała nawet na którą szczepionkę to była reakcja- czy na 6w1 czy na pneumo. A ponieważ to nie ostatnie szczepienia, to zawsze lepiej wiedzieć na którą szczepionkę organizm zareagował ew. NOPem.
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    montenia: zreszta jak uzywa sie woreczkow to zawsze bakterie wychodza.

No mi też tak powiedzała p. doktor, ale zaniepokoiło ją, że ilość tych bakterii była bardzo wysoka jak na "tylko" zanieczyszczenie... Stąd ten szpital. No i badania oczywiście powtarzamy.
    Staram się już nie panikować, bo poza tym wynikiem z Adasiem nic sie nie dzieje, nie widać, żeby był jakoś chory, czy źle się czuł.

-----------------

Mam jeszcze pytanie do mam, których maluchy zasypiają/zasypiały przy cycu. Mówię oczywiście o maluchach starszych, nie noworodkach :wink:
    Jak odzwyczajaliście Wasze pociechy od zasypiania przy piersi? Adaś śpi pięknie po 4-5 godzin w ciągu dnia ( wiem, wiem kiedyś to się skończy na pewno :devil: ), ale jak któregoś dnia chciałam go ululać inaczej niż przy piersi to mi prawie cały dzień nie spał... i marudził, że szok, bo przecież przyzwyczajony jest tyle spać!
    Nie chcę go nosić, bo to z deszczu pod rynnę...:confused:
    Może ktoś ma pomysł na jakiś mało drastyczny sposób?

Treść doklejona: 05.10.12 19:26
    madzinka83: Jak tak Was czytam o tych nockach nieprzespanych przy ząbkowaniu to się podłamuję

U nas też musiałam się pożegnać z pięknie przespanymi nockami :confused:
    Nie wiem czy to zęby czy ki pierun, ale młody budzi się co godzinę, co dwie... Daję pierś to zasypia po kilku cmoknięciach, ale ja już tak łatwo nie zasnę, i zazwyczaj jak mi się w końcu uda, to po parunastu minutach znów pobudka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    winnica: Jak odzwyczajaliście Wasze pociechy od zasypiania przy piersi?

Eee, nasz nadal tak zasypia :bigsmile: Ale tylko wieczorem, a w dzień śpi na spacerach...
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Dziewczyny, czy Wy też tak robicie, jak się dzieci w nocy obudzą? Dajecie im cyca, niezależnie czy głodne czy nie? No bo kurde, jak przesypiał od około 2:00 do 4:00 czy 5:00 rano nocki odkąd skończył jakieś 2 miesiące, no to chyba teraz nagle się głodny nie zrobił, no nie? A z drugiej strony bez cyca to mi się rozwyje :confused: Traktuje mnie jak smoczek! :confused:

Treść doklejona: 05.10.12 19:31
    The_Fragile: Eee, nasz nadal tak zasypia Ale tylko wieczorem, a w dzień śpi na spacerach...

Fragile, nasz wieczorem zasypia sam, tak się nauczył i tak lubi ( na razie :devil: ), ale problem jest w dzień. Wieczorem to by go nie odzwyczajała, ale w dzień to wiesz... poszłabym do fryzjera, albo na zakupy jakieś... a tu kurde nigdzie się ruszyć nie mogę bo nie dość że jestem barem 24/dobę to jeszcze smoczkiem! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Widzę, że więcej dzieci ma ostatnio problem z wybudzaniem się podczas snu :angry:
    W necie to już przeszukałam wszystko co może wybudzać moją Pchłę ze snu...w takim razie łączę się z Wami w bólu i razem z Wami czekam na TEN WSPANIAŁY DZIEŃ :cheer:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Mój mały też budzi się w nocy co 1,5- 2- max. 3 godz, budzi się na karmienie i niestety nie zasypia od razu, czasem nawet przerwy pomiędzy spaniem są 1-1,5 godz. Jeśli w nocy, czyli od 21.00 do 6.00 -śpię w sumie 5 godzin to jest już super :tongue:
    Zdarza się tak, że potrafi w środku nocy nie spać po 3 godziny, oczy jak guziki i żadnym sposobem nie da się go uspać. Dla mnie to już norma :wink:
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny co stosowałyście na ciemieniuchę? Chyba nas ta zaraza dopada :cry:, póki co nie wygląda najgorzej. Położna radziła nam oliwkę na noc i na główkę czapeczka. Skuteczna taka terapia? A może krem czy olejek jakiś? Poradźcie.
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    madzinka83: Dziewczyny co stosowałyście na ciemieniuchę? Chyba nas ta zaraza dopada , póki co nie wygląda najgorzej. Położna radziła nam oliwkę na noc i na główkę czapeczka. Skuteczna taka terapia? A może krem czy olejek jakiś? Poradźcie.

Godzinę/pół przed kąpielą leję oliwkę na głowę, na główkę coś ochronnego, a potem mycie i przeczesanie włosów miękką szczotką dla niemowląt - wszystkie strupy schodzą, ale niestety to ciągle nawraca. Ostatnio mały się drapie po głowie i jak mu nie przyuważę jakiegoś paznokcia to potrafi sobie zrobić czerwone rysy na główce. Olejuszka - jest taki preparat, nie próbowałam, ale mam zamiar kupić, bo ta zabawa już trochę trwa...

Treść doklejona: 05.10.12 20:56
    winnica: Traktuje mnie jak smoczek!

Ja się cieszę, że je chociaż w nocy, bo w ciągu dnia je słabo (rozproszony jest w ciągu dnia). Nie chcę, żeby mi schudł, hehe:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    u nas też wariactwa od jakiegoś czasu, choć dziś zaliczyliśmy pierwszą przespaną noc. franio spał 20-7.00 :)
    no i ja się mogę pochwalić że fel był dzieckiem który ząbkowanie przeszedł bez problemu, nawet gry wychodziło mu 5 zębów na raz w tym 4 przedtrzonowce. Oby z franiem było podobnie.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    magku: w takim razie łączę się z Wami w bólu

to ja się też podłączę:confused:

Nataszka sobie ze mnie od paru dni jakieś jaja robi:tongue: Wieczorne usypianie to jest po prostu jedno wielkie WIELO-GODZINNE WISZENIE NA CYCU:devil:

No nic chyba w końcu zasnęła to ja też sobie idę kimnąć przed TV:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    madzinka83: Dziewczyny co stosowałyście na ciemieniuchę?

Ja używałam Olejuszkę,taki olejek do smarowania. W sumie to średnio pomogło i potem przestałam smarować jej główkę i codziennie zaczęłam myć włoski i samo przeszło.Może dlatego,że nie było aż tak strasznie? Czytałam,że niektóre dzieci to aż skorupę mają :shocked:
    -
    Marezka,marne pocieszenie..:( Właśnie jestem po usypianiu małej.. Horror.. Płacz z byle czego,wiercenie,szamotanie,ale w końcu usnęła..
    Biedronka,współczuję.Mi Oliwka zawsze przesypiała noce calutkie bez żadnego mruknięcia,a teraz co chwila się praktycznie budzi.Nawet jak chce zmienić pozycję,albo smok jej wypadnie,dotknie mnie i też się budzi. Dziwie się aż, ile my kobiety mamy siły,żeby to przetrwać i nie zwariować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Moja caly czas na cycku zasypia i jakos nie chce sie oduczyc :devil:. Ba, nawet w nocy sie budzi u szuka swojego nyna w posatcie mej piersi :cool:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Montenia,a myślisz, że się w końcu kiedyś oduczą? Bo ja stawiam na to, że Krasnal kiedyś sam bez cycka zaśnie...

Na ciemieniuchę polecam Emolium.
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    CO DO ZĄBKOWANIA ja mam dzieci zabkujace bezobjawowo, juz tu kiedys pisalam, moje zaczely przesypiac noce cale ok. 3 miesiaca zycia i tak im zostalo do dzis-maja 2 latka, plus drzemka w dzien 2-3 godziny i heja :P zabkowanie nigdy nie waizalo sie z zadną rzadzioszką czy nieprzespana noca NEVER i wiec ja mam kolejne 2 egzemplarze do kolekcji bezobjawowego zabkowania, a maja juz wszystkie zeby jak na swoj wiek, nawet nie wiedzialam kiedy niektore wyszly, dopiero jak zajrzalam do buzi, a tu zdziwko : o kolejny zab :P:P:P aha skoki rozwojowe tez ich nie budzily nigdy :P takie lenie no :] za to odbijaja sobie to spanko w dzien wariujac, maja zajebiaszczo duzo niepsozytej energii :P
    a mamom ktorych dzieci budza sie w nocy na jedzenie radze dawac na wieczor kaszke ryzowa na mleku ale taka gesta najlepiej na bananie, jest bardzo sycaca i mozliwe, ze dziecko sie nie obudzi, bo bedzie nazarte :P
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ZYZIACZKOWO ależ Ci zazdroszczę ! :smile:
    ale to w sumie dobrze, że takie okazy mialaś bo jakbyś miała np takie jak moja Nina w wersji double to litości !!!!
    ja przy jednej czasami w nocy chcę się na Księżyc wystrzelić a co dopiero jakby mi dwie Niny wyły i nie spały od 24 do 4 rano :devil::devil::cool::cool::cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeOct 6th 2012
     permalink
    Ja dziś w nocy spałam pół godziny i godzinę rano.. One nawet nie płaczą, tylko spać coś nie mogą, a Patka zasypia na mnie, a jak Ją odkładam to łóżeczko parzy.. Jak już tam zaśnie to śpi jak aniołek, ale jak krzyczy to mi Amelkę budzi, więc muszę temu zapobiegać. Cyrk na kółkach.
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeOct 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Hej,
    Chciałam się przywitać na rozpakowanych...:bigsmile:
    Wpadłam właściwie z jednym pytaniem, bo jak na razie Ninka daje mi w kosć :wink:"
    Na szybko szukałam w wyszukiwarce i przejrzałam cykle poporodowe kilki dziewczyn i nie wiem, co sądzić...
    Powiedzcie mi, czy to możliwe że od 11 dnia po porodzie schodzi mi tylko podbity krwią śluz? Zaczynam się martwić. W poniedziałek mam wizytę u położnej, to się zapytam, ale co Wy o tym sądzicie? Miałyście tak? Poród SN.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja tak miałam po cc. Ale może jeśli Cię tam dobrze wyczyścili to możliwe. Zresztą u mnie było np 3dni spokoju, a potem znów spływało. Lekarka kazała mi się nie martwić dopóki to co spływa nie jest jakieś mega cuchnące.
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dzięki Doti :smile: Czyli spokojnie czekam do poniedziałku.
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    TEORKA: ja przy jednej czasami w nocy chcę się na Księżyc wystrzelić

ej nie gadaj Teo, Twoja Nina raczej z tych dzieci ci tylko od czasu do czasu zarywaja nocke, np jak jej zeby dokuczaja a jak zeby wyjda to masz zlote dziecko co Ci przesypia cale noce..

Adam ma ponad 10 miesiecy a my przesypanych calych noc mielismy mooooze ze cztery....

:devil:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U mnie jak pośpię 4h z rzędu, to już nazywam to przespaną nocką...
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    o matko....

no ale TY masz dwojke i o polowe mlodsze niz ja , wiec moze za 5 miesiacy zaczna Ci przesypiac np 6 godzin z rzedu , to dopiero bedzie raj :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    U nas od miesiąca są dwie godziny przespane na raz. A u mnie (bo w tygodniu mąż śpi, ja wstaję do małego) tylko 2h na dobę, bo jak mały co pół godziny się budzi to ja już nie mogę zasnąć :((( Dlatego tak bardzo bym chciała, żeby Krasnal znowu zaczął ciut dłużej spać - chociaż te cztery cholerne godziny, bo ledwo funkcjonuję i zdarza mi się przysnąć, jak on się bawi :(((

Treść doklejona: 06.10.12 12:36
    Ja się zastanawiam jak on może tyle tylko spać. W dzień dwie drzemki po godzince - i to na spacerze, więc ja wtedy z nim nie przysnę, a w nocy od 19 do 1 tylko, a potem co pół godziny płacz do rana. Zastanawiam sie, czy nie kłaść go później, bo wtedy i ja się wyśpię (5h to już by był luksus), ale on o 19 pada jak mucha...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    the fragile ja wlasnie tak robie.. bo Diego mi spi mniej wiecej 5h a pozniej to juz zgaduj zgadula...
    klade go spac kolo 22.00 to chociaz wiem ze pospi do 3.00 moze 4.00 :-) a ja razem z nim
    hehe twoj ma 7miechow i spi 2h dziennie... Diego czasem pospi w ciagu dnia z poltory godziny i do 21.00 tyra :D:D
    Wlasnie zasnal (od 7.00 rano na "nogach")
    o ktorej godzinie ma krasnal drzemki?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nessie, a jak go trzymasz obudzonego? Bo Krasnal o 19 po prostu zasypia - czy jest na leżaczku bujaczku, czy na macie, czy na rękach - zaśnie...

W dzień to on od urodzenia nie spał więcej - max 3h drzemki i tyle. Ale spał normalnie w nocy, a tu? Zonk. Teraz w dzień ma drzemki pi razy drzwi ok. 10 rano, a potem ok. 17...
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    Olenkaka: Powiedzcie mi, czy to możliwe że od 11 dnia po porodzie schodzi mi tylko podbity krwią śluz? Zaczynam się martwić. W poniedziałek mam wizytę u położnej, to się zapytam, ale co Wy o tym sądzicie? Miałyście tak? Poród SN.

ja mialam cc i w pewnym momencie przestalam sie oczyszcac jak nalezy tzn wiadomo ze po cc wiekszosc "bebechow: z nas wysysaja no ale i tak sie cos tam oczyszcza, objawem na to ze zaczelo cos sie dziac byl bol podbrzusza i nagla goraczka-bardzo zle sie czulam, pojechalam do szpitala i sie okazalo ze przestalo sie oczyszac, udalo sie w szpitalu antybiotykami to zwalczyc a jak by one nic nie daly to lyzeczkowanie
    nie wiem czy samo to ze ktos ma malo wydzieliny jest powodem do niepokoju, wg mnie nie, jesli dojdzie goraczka i bol brzucha to radze jechac do szpitala, moja siostra po sn nagle zaczela sie mniej oczyszczac i ja akurat lyzeczkowali i z tego co widze dlatego tak bylo bo ona dosc duzo lezala-bardzo zle zniosla naciecie krocza i nie mogla w ogole siedziec wiec duzo lezala, ja tez duzo lezalam bo z kolei nie dawalam sobie rady z bolem po cc stad pewnie cos sie zaczopowalo bo w pozycji wertykalnej jednak wszystko sie oczyszcza lepiej a jak ktos lezy duzo no to niestety, moze sie to tak skonczyc
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    the fragile moj wasnie pospal az 50 minut!
    2ga drzemke zrobi sobie kolo17.00 i od 18nastej bedzie swiezutki az do 21.00 ...
    .....poprostu ma drzemke poznym popoludniem

miala kroras doczynienia z tym gryzakiem siatkowym?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Nessie, ja mialam i bardzo polecam!. Zapobiega zakrztuszeniu i naprawde sie sprawdza. Jak dalam mojej coreczce jabluszko (kawalek ukrojony), to caly przez te siatke wyssala :shocked:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    zyziaczkowo: jesli dojdzie goraczka i bol brzucha to radze jechac do szpitala

Na szczęście nic u mnie nie śmierdzi, nic nie boli, a temp 36,6 :wink: Może taka moja uroda, może wszystko już "poszło":bigsmile:
    Dzięki Dziewczyny...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    yol: ej nie gadaj Teo, Twoja Nina raczej z tych dzieci ci tylko od czasu do czasu zarywaja nocke, np jak jej zeby dokuczaja a jak zeby wyjda to masz zlote dziecko co Ci przesypia cale noce..

no ale może właśnie dlatego, że mi od skończenia drugiego miesiąca spała całe noce jest mi teraz tak ciężko sie przestawić :cool:
    wiesz jakby mi od urodzenia nocki nie przespała to luz
    byłabym przyzwyczajona
    a tak ?
    nagle milion pobudek, ja nie wiem co się dzieje a mój organizm tym bardziej [ahahahaahah:devil:]

także to chyba jest tak, ze jak człowiekowi dobrze to sie szybko przyzwyczaja co nie ?
    ale spoko bo teraz chwila przerwy w zębach i Nin znowu śpi od 20:00 - 21:00 do 09:00 - 10:00 :cool::cool::cool::cool:

Olenkaka: bo jak na razie Ninka daje mi w kosć :wink:

Ninki to chyba tak mają ahahaha :devil:
    żart oczywiście :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    doti_p: One nawet nie płaczą, tylko spać coś nie mogą, a Patka zasypia na mnie, a jak Ją odkładam to łóżeczko parzy..

Moja Zuzia robi dokładnie tak samo... :( Strasznie się wierci, co ją wybudza...Dzisiejsza noc...to kolejna noc do d*py...Wrrrr...a że od października zaczęła się męża szkoła (moja wkrótce zresztą też się zacznie :() to cały tydzień wstawania jest mój :( Tak to chociaż weekendami odsypiałam, a tu lichooo....No ale domyślam się, że ja z moja jedną Zuzia, przy Twojej dwójce, to pewnie i tak mam rarytas, a narzekam :confused:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Dziewczyny a od jakiego wieku można używać tej siateczki na jedzonko?
    Moja Hania do tej pory spała ładnie, od jakiegoś czasu ok.2 tyg. temu zaczeła sie budzic o 2-3 w nocy - najpierw dawałam.jej jedzonko a teraz smoka i idzie dalek spac do ok.4-5.:devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    The_Fragile: Na ciemieniuchę polecam Emolium.

A w jakiej postaci? Bo my małą kąpiemy w emulsji i główkę przy okazji też przemywam, mam też krem emolium.
    Spróbuję dzisiaj z tą oliwką. Póki co jest to ledwo widoczne, mam nadzieję, że nie będzie gorzej.

No i muszę pochwalić mojego dziecia, bo pierwszy raz w swym krótkim życiu przespała w nocy 5 godzin, od 23 do 4. Najlepsze, że o tej 4 już nie mogłam zasnąć, bo czułam się taka wyspana.
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    TEORKA: Ninki to chyba tak mają ahahaha

Może jak ją postraszę, że do pół roku mogę jej zmienić imię na jakąś Zenobię, to się uspokoi :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    madzinka83: A w jakiej postaci? Bo my małą kąpiemy w emulsji i główkę przy okazji też przemywam, mam też krem emolium.

Mamy taki żel na główkę - smarowaliśmy przed kąpielą, potem szczoteczką do zębów (dla dzieci) sczesywaliśmy i jak na razie nie wróciło :)

Nessie, to Krasnal i Diego identiko śpią (a raczej nie śpią), tylko w innych porach nocnych. Jest 19 i on już zaczyna ziewać i przymykać oczka...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.