Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeOct 8th 2012
     permalink
    Dzięki Bogu moje dziecko choć w nocy ładnie śpi i nie ryczy :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeOct 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: dziewczyny, od kiedy używałyście dla maluchów maty edukacyjnej? Zamierzam kupić, ale nie wiem czy już?

moja nie bardzo chciała głowę dźwigać i w ogóle na brzuchu leżeć i wymyśliłam, że może na macie ją jakoś bardziej zainteresuję, więc dość wcześnie ją kładłam ale kiedy....
    jak to było, że ma podnieść głowę jak będzie miała 3mce? chyba po drugim mcu zaczęłam ją kłaść na brzuchu na macie, w ogóle na podłodze
    ale głowę ładnie trzymała trochę później
    mata i podłoga dla rozwoju dziecka są super, jak ją zaczęłam kłaść na podłodze to naprawdę była duż zmiana z dnia na dzień w trzymaniu główki, potem w obrotach i turlaniu się
    ja miałam 2, z pałąkami i bez, ta z pałąkami już wywaliłam ale ta bez świetnie się sprawdza i myślę, że długo posłuży, często ją też na dwór brałam na trawkę :smile: tyle, że teraz to mi dziecko z maty zwiewa na trawkę...
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Ul_cia: dziewczyny, od kiedy używałyście dla maluchów maty edukacyjnej?

od około 2 miesiąca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Ul_cia: Zamierzam kupić, ale nie wiem czy już?

Milka pierwszy raz leżała jak miała miesiąc i już coś ją tam interesowało ale chyba jak miała około 2 to bardzo jej się spodobała:)
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak mają, że jak jesteście w polu widzenia, to nie robią nic tyko się na Was gapią?
    Mój Adaś tak ma, nie bawi się, nie próbuje obracać czy poruszać się jakoś tylko gapi się na mnie i po parunastu minutach domaga się wzięcia ne ręce...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    anula36: moja jakby trochę wolniejsza

cerisecerise: zależy, do kogo porównasz

no w sumie tak, ale niektóre dzieci na tym forum to ida jak rakiety! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O! to u nas właśnie czas maty się zbliża :) dzięki
    Zatem coś kupię, le nie wiedziałam, że to TAKIE drogie :shocked:

Treść doklejona: 08.10.12 12:45
    winnica: Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak mają, że jak jesteście w polu widzenia, to nie robią nic tyko się na Was gapią?Mój Adaś tak ma

Spodobałaś mu się! :jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny mam pytanie moja bratanica ma ROK i w pt zauważyłam że Julka ma jakieś dziwne kciuki tzn ma przykurcz i jednego i drugiego nie da się ich wyprostować no załamałam się nie śpię już 3noce.. czy któraś z was spotkała się z takim czymś?? przesortowałam wszystkie zdjęcia i widzę że ma to dawno i nikt z nas się nie pokapował no masakra jakaś... jak była malutka to ssała kciuki i miała proste normalne a kiedy się przykurczyły to nie mam pojęcia.... dodam zdjęcie łapek żebyście zobaczyły !http://28dni.pl/pictures/1620721.png!
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Tez mam w planach kupno karuzeli do lozeczka ale ceny mnie powalaja i pewnie skonczy sie na tej za 40 zl bo wkoncu to tylko na chwile....zaraz sie znudzi zapewne.

Ulcia ja juz wyskoczylam z mata ale mlodego jeszcze nie bede dawac bo po co? lezec i gapic sie w sufit moze wszedzie, maty do tego nie potrzeba:devil::cool:
    mysle ze jesli Martynka nie ma takich odparzen (jak moja pchelka) to nie musisz czuc sie wyrodna matka. Ja juz probuje 5 masc i dalej nic...jeszcze zostala maka ziemniaczana no i moze pare masci haha zobaczymy tonacy sie brzytwy chwyta czy jak to szlo:bigsmile: zacmienie pociazowe jeszcze trwa.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    hopelight: Tez mam w planach kupno karuzeli do lozeczka ale ceny mnie powalaja i pewnie skonczy sie na tej za 40 zl bo wkoncu to tylko na chwile....zaraz sie znudzi zapewne.

Ulcia ja juz wyskoczylam z mata ale mlodego jeszcze nie bede dawac bo po co? lezec i gapic sie w sufit moze wszedzie, maty do tego nie potrzeba

karuzelka wcale się nei musi znudzić, ja na dole przy łóżeczku turystycznym mam taką fajną przenośną, którą zabieramy ze sobą na każdy wyjazd i instalujemy gdzie mała śpi, a ona jest przyzwyczajona do tej muzyczki i może nawet lepiej się czuje, jak ta karuzelka jest z nią, zawsze to coś co już zna w nowym miejscu
    na górze mam taką z projektorem, musiałam pościągać zwierzątka, bo łapała i ciągnęła, a teraz leżą sobie z nią w łóżeczku, czasem któreś pociućka, ale przed snem włączam projektor i szum morza, w ten sposób nie usypia w zupełnych ciemnościach czy ciszy, ale muzyka to i tak osobny temat....

no w macie chodzi o to, żeby dziecko sie nie na sufit gapiło tylko na to co na macie, a tam są i piszczałki, i szeleszczące elementy, i frędzelek który można pociągnąć, i listek który służy jako gryzak... w łóżeczku nei będzie się tak fajnei turlać albo jak kto woli "turlikać" :wink:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny a ma ktoras z Was cos takiego? Krzesełko BUMBO

Ponoc dobra rzecz..... Co myslicie??
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    hopelight: mysle ze jesli Martynka nie ma takich odparzen (jak moja pchelka) to nie musisz czuc sie wyrodna matka.

No raz miała małe odparzenie i użyłam tylko maki ziemniaczanej - przy kazdej zmianie pieluchy sypaałam na bogato i po 2 dniach ani widu ani słychu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    KASIAKUŹNIKI no faktycznie mała ma coś nie tak z tymi kciukami...
    jakby zwyrodnienie jakieś czy ki pieron

ale myślę, że nikt tu nic nie pomoże
    trzeba dziecko pod pachę i do ortopedy czy chirurga dziecięcego czy nie wiem gdzie [więc może najlepiej zacząć od rodzinnej pediatry żeby ona pokierowała co dalej]
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no tym to mam nadzieję że się zajmą jak najszybciej! myślałam że może któraś się spotkała z takim czymś no mam to ciągle na głowie i jestem bliska łez tak mi jej szkoda..
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Przenosze sie tutaj z galerii dzieciuchowej...
    TEORKA tzn, ze Twoja tak nie robila?????
    Teraz mozecie sobie wyobrazic co sie dzieje z moim dzieckiem jak zasiadamy do stolu a Diego tylko PATRZY jak jemy!!!
    Chyba nie bede miala z nim problemow... dzisiaj dalam mu sprobowac kawaleczek ziemniaczka - ta sama reakcja!
    Sikam ze smiechu!
    Nie moge sie doczekac BLW:cool: .... Diego tez :D

A tak wogole to myslicie, ze powinnam zaczac mu juz wprowadzac cus? Skoro on taki chetny? Czy czekac do 6tego miecha?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: TEORKA tzn, ze Twoja tak nie robila?????

a cos Ty ??!!
    nigdy tak nie reagowała na żadne jedzenie ahahahah :wink::wink:

nessie: A tak wogole to myslicie, ze powinnam zaczac mu juz wprowadzac cus? Skoro on taki chetny?

no ale BLW mu nie wprowadzisz dopóki nie będzie siedział co nie ? [chociaż posadzony]
    możesz mu dawać papki [skoro taki chętny to pewnie będzie jadł wszystko co mu dasz, no żarłoczne dziecię po prostu :cool:] ale jak jesteś na BLW zdecydowana to ja bym jednak jeszcze chwilę poczekała aż będzie umiał siedzieć [np na kolanach u Ciebie] i jednocześnie operować łapkami
    no albo dawaj mu papki teraz a potem BLW [czyli takie podejscie mniej restrykcyjne do BLW bo zwolenniczki takie wiesz na maksa to nie uznają karmienia łyżeczką, papek itd]
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulka ja mlodego dopiero od tygodnia kłade na macie a i tak lezy na niej spokojnie 5 minut a potem chce zeby go "zabawiać":smile:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    nessie Diego troche za mlody na BLW moim zdaniem
    rzadko ktore dziecko (rozwojowo) jest gotowe do BLW przed 6 miesiacem (plus minus tydzien wiadomo jak wczesniej siedzi sam w pionie ladnie,trzyma glowke i do tego siega po jedzenie od Ciebie z talrzea to mozna zaczynac:))
    jak sam siega i sam bierze do buzi po co siegnal to wtedy smialo mozna startowac;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    anula36: Hussy, Oliwka ma już zębola? bo Julia wciąż 0 zębów :sad: ale dwie jedynki na dole tak już prześwituję że hoho!

Anula,u mojej też prześwitują dwie,białe kropki na dole,ale to wszystko.. Nie wiem ile jeszcze minie zanim się przebiją,ale podoba mi się jej bezzębny uśmieszek :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Chloe zobacz na galerii dzieci wstawilam tam filmik jak sie Diego rwie do jedzenia...
    Problemu z tym nie bedzie ... czekam az mi porzadnie usiadzie!
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    nessie: Chloe zobacz na galerii dzieci wstawilam tam filmik jak sie Diego rwie do jedzenia...
    Problemu z tym nie bedzie ... czekam az mi porzadnie usiadzie!

hahahahahah dobry jest!!!!ale wiesz co? widac,ze sam sie rwie do tego,ze chcialby zupelnie SAM wziac te lyzke i jesc!zamiast tych papek daj mu chrupka kukurydzianego w lape ,niech sobie chlopak radzi:D pomemla,pomemla,wypluje(tak na poczatku BLW jest,ze dziecko wypluwa ;)) i niech sie przyzwyczaja:D ahahhah nie moge z niego, wyglada naprwde na silnego chlopaka!
    sluchaj a moze jak jecie obiad sprobuj czy sam bedzie bral Ci z talerza cos?wiesz dla sproby,ale trzymaj go zupelnie w pionie co nie
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: no albo dawaj mu papki teraz a potem BLW [czyli takie podejscie mniej restrykcyjne do BLW bo zwolenniczki takie wiesz na maksa to nie uznają karmienia łyżeczką, papek itd]

Nessie, może zrób właśnie tak jak my z Krasnalem - tak jak Teo napisała. Mały jest na słoiczkach od miesiąca, wcina równo, płacze jak sie łyżeczkę zabiera, a teraz przechodzimy na BLW - bo już posadzony na foteliku do karmienia (próbowaliśmy wczoraj) pięknie siedzi, zgarnia wszystko z "blatu", więc najwyraźniej gotowy. Dostał dzisiaj marchewkę tak na próbę - pomemłał, pomemłał, wypluł, ale ile radości mu samo wpychanie jej do buzi sprawiło ;))))

Treść doklejona: 08.10.12 16:47
    Chloé: pomemla,pomemla,wypluje(tak na poczatku BLW jest,ze dziecko wypluwa ;))

O - właśnie to napisałam, u nas tak jest :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Ale jazda- wczoraj Hania miała chrzciny i w kościele fotografował dzieci jakiś facet- fotograf.
    Dziś przychodzi z kompletem 36 zdjeć i chce za to 432 zl!!!.
    Oczywiście żeby potem nie żałować wzieliśmy te zdjecia.:devil:
    Co za zdzierstwo!!!
    Tesciowa robiła nam zdjecia, ale śleps jest i za ładne to one nie są.:cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Chloé: a moze jak jecie obiad sprobuj czy sam bedzie bral Ci z talerza cos?wiesz dla sproby,ale trzymaj go zupelnie w pionie co nie

probowalam! Sadzam go sobie na kolanach a on od razu lapy do talerza... !!!
    Dalam mu skorke od chleba... pomemlal pomemlal ale chyba jakies opruszki mu w buzi zostaly bo sie zakrztusil :tooth:
    a ze tak zapytam ... a jak on ugryzie kawalek tej skorki? qrde nie zostanie mu ona w gardle? bo on raczej nie wyplowa ...
    jezu BWL to szkola przetrwania dla rodzicow :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: a jak on ugryzie kawalek tej skorki? qrde nie zostanie mu ona w gardle?

jak kawałek będzie za duży to bankowo wypluje
    a jak se da radę to połknie
    przynajmniej tak było u nas

ale na wszelki wypadek obejrzyj sobie matka na Youtubie efekt gagging cobyś w razie czego zawału nie dostała :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    TEORKA: Youtubie efekt gagging cobyś w razie czego zawału nie dostała

po zapodanym filmiku przez aguncie z rola glowna grana przez Anastasie... ogladnelam chyba z setke takich filmikow!
    Dlatemu pisze o szkole przetrwania :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    o no raczej
    widziałaś Tuśkę w pokazowym gaggingu więc wiesz czego się spodziewać ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    anula36: karuzelka wcale się nei musi znudzić, ja na dole przy łóżeczku turystycznym mam taką fajną przenośną, którą zabieramy ze sobą na każdy wyjazd i instalujemy gdzie mała śpi, a ona jest przyzwyczajona do tej muzyczki i może nawet lepiej się czuje, jak ta karuzelka jest z nią, zawsze to coś co już zna w nowym miejscu
    na górze mam taką z projektorem, musiałam pościągać zwierzątka, bo łapała i ciągnęła, a teraz leżą sobie z nią w łóżeczku, czasem któreś pociućka, ale przed snem włączam projektor i szum morza, w ten sposób nie usypia w zupełnych ciemnościach czy ciszy, ale muzyka to i tak osobny temat....

To juz zalezy od dziecka, zalezy co tam mu wpadnie znam dzieci ktore do szczescia potrzebuja tylko pieluchy tetrowej (nazwanej oczywiscie po swojemu) albo jakas maskotka. Ciekawe co tam wpadnie w oko mojemu malemu na razie w lozeczku nie ma nic do zabawy z wiadomych wzgledow.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Julia ma 2 zęby!!! :crazy::crazy::crazy::crazy:
    dopiero co się żaliłam a tu prosze niespodzianka i to podwójna!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moja ma 3,5 m-ce, a mata jakoś Jej nie interesuje :P
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Anula skonczylo mi sie "ooo" ....tu masz podwojne za podwojne zeby :D

Moje dziecko pierwszy raz usnelo SAMO w lozeczku!
    Troche wczesnie ale nie sadzialm, ze usnie:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    anula36: ulia ma 2 zęby!!! dopiero co się żaliłam a tu prosze niespodzianka i to podwójna!!!

Jak to się dzieje? Z dnia na dzień wyskakują? Bardzo marudna była ostatnio? Masowałaś jej może kiedyś dziąsełka? Chciałam zapytać czy jak się czuje pod palcem takie dwie krostki tuż za linią dziąseł to zwiastuje wyjście zębów? Twojej Julci prześwitywały tak długo?
    Ul_cia: dziewczyny, od kiedy używałyście dla maluchów maty edukacyjnej? Zamierzam kupić, ale nie wiem czy już?

Ulcia nie popełniaj tylko tego błędu co ja - nie kupuj maty, która ma ścianki na bokach, bo dziecko nie ma w niej potem zbyt dużo miejsca na turlanie się. Leo ciągle wali nogami w ścianki, jak się obraca na bok
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    ulcia - mi się wydaję, że trochę za wcześnie jak na mate...tzn.sądzę po mojej Zuzi...zaczęła się interesować dopiero jak zaczęła wyciągać rączki po zabawki...wcześniej tylko sobie w niej leżała...nic poza tym...frajdy jej to nie sprawiało...ale jak wiadomo każde dziecko jest inne, a to prędzej czy później Ci się przyda , więc myślę, że nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U mnie mata jest hitem od 2 tygodni. Miałam jedną taką prostą od mojej kuzynki, ale jak się okazało, że mogę odłożyć tam pchłę i pół godziny z zabawkami gada, to kupiłam drugą i teraz czasem nawet i godzinę tak leżą...
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    azja_4: Jak to się dzieje

pojęcia nie mam :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

dzieje się tak:
    wszystkie dzieci (prawie bo jednak Oliwka jeszcze nie ale trzymamy kciuki) w jej wieku juz mają jakies ząbki - znam takie (Janek koksu;)) co maja i 8!!!
    no i jakos tak z twardych dziąseł przez które wydawało się że widac wszystkie zęby te jedynki faktycznie zrobiły się takie "wypukłe"
    ale co ciekawe ona jak sobie drapie po zębach to raczej pcha gdzieś głębiej i tam tez jakby widac zęby
    ale te jedynki z dnia na dzień robiły się takie wypukłe, nabrzmiałe, prześwitywały zęby, widac było jakby białe kawałki a czasami czerwone kropeczki, jak siniaczki... ale przestałam to oglądac bo ześwirować można... ostukiwałam łyżeczką prawie ze sprzętem szpiegowskim :smile:

a prawda jest taka, że jak mają wyjść to w końcu wyjdą i bedzie słychać :smile: w sensie łyżeczki :wink:
    aha, i Julia się ślini od 5 miesięcy i pisałam ostatnio :smile:
    a i faktycznie dziś w nocy słabo spała tzn musiałam ze 3 razy dac jej smoczka a o 4 wzięłam do łózka
    bo przedwczoraj spała 12 godz... ale tego nei bedę pisać :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny moja znajoma fizjo pisze prace mgr z zakresu położnictwa potrzebuje najlepiej polskich położnych pracujących za granicą a najbardziej we Francji nie macie znajomych?

a 2 pytanie to w jakim kraju (oprócz Francji właśnie) dostaje się darmową rehabilitację po porodzie? wiecie coś może, nessie psycho, wielgosz i inne niemieszkające w Polsce wiecie coś na ten temat?
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Livia: Madzia - wszystkiego naj naj naj najlepszego dla Mery z okazji roczku Pociechy z rodziców

Ooooo, jak mi miło Livia,że sama z siebie tak pametałaś!
    A ja za Wami tu na tym watku nie naążam z braku czasu i rzadko wchodze i nie zauważyłam pięknego tortu i "ooooo". Dziękuję pięknie w imieniu swoim i Mery :smile:
    Jaheira: Kiedy Tami napisała,że urodziłaś to pomyślałam sobie(oprócz oczywiście tego,wszystkiego, co powinnam sobie pomyśleć)- kurcze, ona(w sensie Ty) kupiła sobie 30 jednorazowych majtek do szpitala...;)

Hahaha, dobrze pomyślałaś!
    ale musze sprostować: 20 majtek. cztery paczki po 5 sztuk :) i już wszystkie prawie rozdałam, a jedna sama zuzyłam :wink:
    no gupia byłam, bo miałam leżeć w szpitalu 5 tygodni, a mąż nie miałby jak mi prania robić, wiec se wymyśliłam sposób.
    ale co? w pierwszej coiąży nie takie głupoty se kobiety wymyslają, co nie?
    i zostałam z tymi majtasami i teraz je rozdaję zaprzyjaźnionym ciężarnym, heheheh :bigsmile:
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    rehabilitację po porodzie? w jakim sensie?
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    kasiakuzniki: dziewczyny mam pytanie moja bratanica ma ROK i w pt zauważyłam że Julka ma jakieś dziwne kciuki tzn ma przykurcz i jednego i drugiego nie da się ich wyprostować no załamałam się nie śpię już 3noce.

Mojemu Dawidkowi właśnie takie paluszki zaczęły się robić od ssania... Smoczek pomógł ;)... Nie wiem jak bardzo u malutkiej jest to "posunięte", być może samo zejdzie, może masazyki paluszków.... Ciężko na podstawie fotki ocenić... Mój Dawidek ma juz proste... Ale pewnie winowajcom tego stanu jest ssanie....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nessie podobno we francji robi się np elektrostymulację mm kegla :)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    nessie: a ze tak zapytam ... a jak on ugryzie kawalek tej skorki? qrde nie zostanie mu ona w gardle? bo on raczej nie wyplowa ...
    jezu BWL to szkola przetrwania dla rodzicow :)

noooo dla rodzicow prawdziwa szkola,zeby nie panikowac bo mozna wtedy zaszkodzic;)
    takiemu malemu dziecku BARDZO trudno(wbrew pozorom!)sie zakrztusic; ono sobie to odgaguje;) znaczy wypluje/tudziez wyrzyga;) zanim wogole to sie blisko tchawicy znajdzie takze spoko loko:]

moj memlal(zanim zaczal polykac i zauwazylam to w kupie;) jakies ok 2 tyg; a zaczal jesc w sensie JESC zezauwazylam,ze duzo zjada...jakos chyba po ok 2 meisiacach czyli ok 8 miesiacia; pierwszy miesiace liczy sie to ile roznych rzeczy sprobuje(rozmaitosc) a nie ilosc-i tego sie w BLW trzeba trzymac...roznorodnosci a nie ilosci;) :] Powodzenia!!!:))

Treść doklejona: 09.10.12 00:35
    im wiecej do roczku przedstawi sie dziecku pokarmow,tym lepiej bedzie jadlo w zyciu doroslym:)
    wiadomo-6-7 miesieczniaka latwiej nauczyc jesc np pomidora/kapuste/pomarancze itp itd niz..takiego..roczniaka czy dwu;) bo ono traktuje to jako zabawe i sprobuje tego

ja wogole zauwazylam,ze moje dziecko jest ostrozniejsze z braniem roznych rzeczy do buzi, jakos ma juz skubaniec obcykane co mozna ZJESC co nie; znaczy dalej pcha do pyska np Lego;)) ale nie odrazu,najpierw bada,lize..itp;))
    Fajna sprawa:]
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeOct 9th 2012 zmieniony
     permalink
    mkd: a 2 pytanie to w jakim kraju (oprócz Francji właśnie) dostaje się darmową rehabilitację po porodzie? wiecie coś może, nessie psycho, wielgosz i inne niemieszkające w Polsce wiecie coś na ten temat?
    --

U nas- Austria, ale nie każdy dostaje, tylko jeśli poród był z komplikacjami i czasami po cc.- w zależności od stanu pacjentki. Tak jest w szpitalu, w którym rodziłam, nie wiem czy w całe Austrii to obowiązuje,
    Ja dostałam skierowanie na rehabilitacje, ale chyba nie będę chodziła, bo jest o 12.30- 15.00 czyli w takich godzinach, kiedy mój mąż w pracy, urlopu już nie dostanie, rodziny tu nie mamy i nikogo, kto mógłby zostać w tym czasie z Filipkiem.
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeOct 9th 2012
     permalink
    Zapytam ponownie bo chyba sie moj post zapodzial...

Mozecie polecic jakies zabawki interaktywne? Gafarit po polsku :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nessie ten Miś jest mega fajny:) http://szafka.pl/c456000-mis-uczniaczek.html
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Teo, flaszka dla Ciebie
    2 dni tremu ( mając 5m1t5d) Łucja po raz pierwszy przekręciła się z brzucha na plecy:crazy: doczekała się matka w koncu

( jedna sztuka nie karton gdyż to nie obrót z pleców na brzuch)
    możemy sie na skejpie połączyć i walnąć szklaneczkę, hahaha:rolling:

A TO ŻEBY NASZE DZIECKI MOGŁY TEŻ TO OPIĆ :P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    chyba dałam zły przykład bo ich już nie mogę znaleźć moja kuzynka taki ma i jest świetny ale teraz u nas są pieski uczniaczki już nie takie fajne ale tez spoko

Treść doklejona: 09.10.12 10:36
    a jednak jest hehe http://allegro.pl/fisher-price-misiaczek-przytulaczek-j-polski-24h-i2671558931.html
    -
    i ja się podłączam pod drinka Kasia lubi whisky:P:P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dzieki Flavia :smile:
    ale jak fiknela w jedna strone to zaraz mi postawisz skrzynke bo obrot odwrotny to tylko kwestia dni :wink:

Nina ma tego szczeniaczka z fp
    i jeszcze radyjko z fp i jeszcze cos tam (wszystko dostala bo ja bymnigdy ever stowki za zabawke nie dala ahahah)
    w ogole sje tym nie bawi a ja jak slysze spiewajaca tam kobiete (we wszystkich ta sama) to mi sie po prostu noz w kieszeni otwiera :neutral:
    pomijam jej glos ale te piosenki sa po prostu durnowate milion :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    TEORKA: postawisz skrzynke

i tu jest problem, bo nie mogłam w google garfika znaleźć skrzynki:devil::fierce:
    kasiakuzniki: i ja się podłączam pod drinka Kasia lubi whisky:P:P

hahaha:tooth: ktoś jeszcze chętny?!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    TEORKA: pomijam jej glos ale te piosenki sa po prostu durnowate milion :confused:

no głos tej pani nie zachwyca a teksty są dla maluszków czyli dla nas durnowate jak te bajki na baby TV etc....
    -
    ale akurat ten mis się Milce bardzo podoba wyświetla mu się alfabet na brzuszku ale wszystko zależy od gustów:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    flavia: hahaha ktoś jeszcze chętny?!

ja ja !!!! Dziecko z tata do 14.00 JESTEM WOLNA!!! :D

Ja myslalam bardziej o czyms takim
    Albo takiej pilce

ma ktos? :D jak sie sprawdza?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.