Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    Dzien doberek
    Dzis nas czeka pierwszy "zimny" dzien ... temp nie powinna przekroczyc 20stopni:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: Dzis nas czeka pierwszy "zimny" dzien ... temp nie powinna przekroczyc 20stopni

weź się w ogóle nie odzywaj :confused::smoking:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nessie, wredoto...

Dziewczyny, ja nie mam siły na Krasnala... Dzisiaj calusieńką noc był do mnie przyssany, aż się rozbeczałam, bo sutki już mam totalnie podziabane, tak mnie bolą, że nie wiem, ja go nakarmię... I tak już właśnie miesiac leci... Dzisiaj na noc spróbuję mu dać kaszkę, żeby go trochę "zapchać", ale mam wrażenie, że on jak się w nocy budzi to mnie traktuje jak smoczek...

Ja wiem, że to może być etap, na zęby juz nie liczę (tzn. wydaje mi się, że to akurat nie są zęby), ale boję się, że on po prostu będzie traktowac mnie teraz jako smoczek w nocy :(((

Treść doklejona: 11.10.12 08:33
    Aha, w dzień jest fenomenalny, uśmiechnięty, wesolutki, tylko w nocy coś mu się dzieje... Wczoraj maż go próbował ululać jak się obudził to była taka histeria, ale taaaaaka, że sąsiadka się pytała rano czy coś się wczoraj stało... A ściany mamy bardzo grube...

Treść doklejona: 11.10.12 08:34
    No i jeszcze - próbowaliśmy go po prostu trzymac u nas w łóżku, ale nieee, to nie wystarcza. Cyc musi być w dziobie inaczej jest wrzask...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja poprosze potężnego kopa w doopę!:cool::devil:
    Płakałam i narzekałam, że Martynka cycozwis, z mamusi nie schodzi a mamusia nawet do toalety nie moze iść....
    No to teraz Martynka lubi cyca a jakze, ale zje i nie ma bata zeby zasnęła tylko oczy jak 5 zł i "zabawiaj mnie mamo" :devil::devil:
    No i musze zabawiać przez wiekszość dnia bo SEN TO ZUO!:cool: i mam dosyć, a wiem, że to dopiero początek!
    No chyba chcę, żeby znowu Mama była dla niej jedynym miejscem przebywania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ul_cia: No i musze zabawiać przez wiekszość dnia bo SEN TO ZUO!:cool:

Hehe, Ulcia, dawaj ja do Krasnala, on twierdzi tak samo. Wczoraj był pierwszy dzień od jego urodzenia, że w dzień spał więcej niż 2h!!!

Treść doklejona: 11.10.12 08:39
    Ulcia, pocieszę Cię, że potem może być tak, że plucie śliną, purkanie buzią, oglądanie sobie rączek, wpierniczanie stóp i gadanie do zwierzaków może być dla niej bardziej fascynujące niż zabawianie przez mamę ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    The_Fragile: Ulcia, pocieszę Cię, że potem może być tak, że plucie śliną, purkanie buzią, oglądanie sobie rączek, wpierniczanie stóp i gadanie do zwierzaków może być dla niej bardziej fascynujące niż zabawianie przez mamę ;)))

To ja chcę, ja chcę! :crazy:
    A to Ty Frag mi kiedyś pisałaś, że okres cycozwisania Krasnala był najfajniejszy bo i pointerneciłaś itp... ?:tooth::whorship:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Nooo :))) Połowę seriali obejrzałam (ale wyciszonych z napisami ;)). Okres cycozwisania był super, ale nie w nocy... I nie jak ma 7 miesięcy i potrafi mnie dziabnąć tak, że z wrzaskiem z łóżka wyskakuję - oczywiście zawsze sie tak dzieje jak już przysypiam...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    FRAG a probowalas nauczyc go smoczka? Canpol ma takie fajne z zoltej gumy, najbardziej miekkie (jak sutek)

ULCIA no tej to nie dogodzi :cool:
    dziecko wisialo - zle
    przestaje wisiec tez zle hehheheheh :smile:

NESSIE rany trzymajcie sie jakos!!!
    mam nadzieje, ze przetrwacie te zimne dni :sad:
    wiedz, ze caly czas o Tobie myslimy i wspieramy

buahahhaha :tongue: :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Próbowałam i mam tego z Canpola, faktycznie fajny, ale zdaje egzamin jedynie jak jedziemy, a ja mu trzymam smoczek w buzi, a on sobie go gryzie...bokiem. I próbuje we wszystkich smoczkach wpierniczać tę otoczkę, co z buzi wystaje - to jest lepsze...

Nie wiem, czy mu w nocy nie spróbować dać butli z jakąś kaszką, ale nie wiem, czy to coś da...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    TEORKA: ULCIA no tej to nie dogodzi :cool:
    dziecko wisialo - zle
    przestaje wisiec tez zle hehheheheh :smile:

:smoking: oj tam oj tam :fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hahah Ulka u nas tez juz cycozwisanie jest sporadyczne:bigsmile:btw doszła przesyłka?:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: hahah Ulka u nas tez juz cycozwisanie jest sporadyczne

Jak zabawiasz Jasia? :devil:
    Kakai: btw doszła przesyłka?

Może dzisiaj będzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    moja też mnie gryzie :/ a Rafal ciągle to samo powtarza: "po co Ty ją jeszcze karmisz? daj jej butlę" :/ echhh
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Jak zabawiasz Jasia? Może dzisiaj będzie

zabawiam go na leżaczku, czasem nawe godzinę wytrzyma, na macie, plus 2x dziennie spoacery no i jakos leci, jak jest juz mega znudzony to go noszę:shocked:
    mam nadzieje ze dziś bo kurna przed południem w pon wysyłałam, pozatym czekam sama na przesyłkę z allegro(lampkę zółwia projektor-taka tania a fajna) wysłaki w pon i nadal cisza
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nasza poczta :confused::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Nasza poczta
    :fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Myślałam,że dziś wyskoczę przez okno :/ Co za noc fatalna .. Znów się dziecię kręciło i do tego marudziło przez sen. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam :confused: Horror... Tak chwaliłam,że dwie poprzednie noce były w miarę możliwe,ale dziś to już było przegięcie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja wczoraj narzekałam na przespanie tylko 30 min w nocy a dzisiaj księżniczka za to pozwoliła mamusi odespać noc i obudziła się tylko 2x na karmienie, i teraz już śpi znowu od godziny normalnie żyć nie umierać, ciekawe jak będzie dzisiaj heh
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    u nas dzisiaj noc spoko (1 pobudka na mleko ok 4 rano i spanie do 8:40) ale dlatego bo wsadzilam jej wieczorem czopka w tylek...
    noc wczesniej czopka nie miala i od 24 do 3 rano nie spalismy ani minuty :shocked: :neutral: (idzie jej druga gorna jedynka)

SYSIA a moze po prostu jej sie wlasnie ten rytm dzien/noc ustalil? :smile:

NATALA jej a co to Rafalowi przeszkadza? przeciez Ciebie gryzie a nie jego :wink:
    niech sobie przeliczy ile tygodniowo wydawalibyscie na MM gdybys jej nie karmila to moze nie bedzie namawial na koniec KP :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Treść doklejona: 11.10.12 10:03
    Kakai: mam nadzieje ze dziś bo kurna przed południem w pon wysyłałam, pozatym czekam sama na przesyłkę z allegro(lampkę zółwia projektor-taka tania a fajna) wysłaki w pon i nadal cisza

poczta ma ostatnio jakieś problemy chyba, bo moja przesyłka szła tydzień, a to co ja wysłałam do kobiety z allegro nie doszło już od ponad tygodnia i nawet babeczka mi pisze, że przestaje wierzyć, że to w ogóle wysłałam, także wiecie...

Treść doklejona: 11.10.12 10:05
    Wrócliśmy… i nie wiem czy cieszyć się czy nie….
    Odesłali nas do domu, mam mu dawać probiotyki, organizm sam powinien oczyścić się z bakterii.
    Pani doktor wyraziła się, że leczymy choroby, a nie wyniki. Czyli innymi słowy: dziecko nie gorączkuje, nie wymiotuje, nie płacze, je normalnie = jest zdrowe, a że wyszła bakteria? Skoro nie zaatakowała organizmu tylko sobie jest to nic z tym nie robimy, oprócz kontroli… zwłaszcza, że żadnego z antybiotyków które badano nie można podać tak małemu dziecku…
    No więc… cieszę się, że niby Adaś zdrowy, ale martwi mnie, że nosi w sobie potencjalnie niebezpieczną bakterię…
    Szpital, w którym byliśmy podobno cieszy się dobrymi opiniami… więc chyba wiedzą co robią… i co mówią….
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    oż w mordę, Laski!
    ogładacie DDTVN? włanie daja zajawkę dzisiejszych Rozmów w Toku i pokazują 13 latke, któa zaszła w ciążę. Tzn laska teraz to już ma 2letnie dziecko :shocked:
    i nie wie, kto jest ojcem.
    buuuuu, ja to już nie wiem jak uchronić dziecko przed niektórymi zagrożeniami. nawkłada clzowiek do głowy co może, ale potem dzieciak idzie do szkoły i kurcze łatwo wpaść w złe towarzystwo... niby odległa perspektywa dla nas, wiadomo, ale kurcze przeraż amnie to trochę.
    chyba wyśle Mery do szkoły u zakonnic ;)
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    TEORKA: NESSIE rany trzymajcie sie jakos!!!mam nadzieje, ze przetrwacie te zimne dni wiedz, ze caly czas o Tobie myslimy i wspieramy

Dzieki dobra kobieto... dobrze, ze sa ludzie na tym swiecie ktorzy potrafia nas zrozumiec i wesprzec:sad:
    :whorship:
    Magdalena: chyba wyśle Mery do szkoły u zakonnic ;)

Jeszcze Mery pojdzie w ich slady... Nie chcesz byc babcia?:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    nessie: jeszcze Mery pojdzie w ich slady... Nie chcesz byc babcia?:tooth:

no biorąc pod uwagę, ze mamy w rodzinie tradycje (bliźniaczki, siostry mojej mamy, obie w zakonie), to wiesz :wink:
    a wbrew pozorom, w takich szkołach u zakonnic wcale nie takie grzeczne dziewczynki są. znam parę z nazaretanek w Wwie :wink:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Magdalena: znam parę z nazaretanek w Wwie :wink:

właśnie chciałam napisać że takie zerwane z łańcucha to dopiero hulają!!!! a nasze dzieci jakoś trzeba będzie wcześniej przygotować do nowości hehe dobrze że jeszcze mamy na to czas! ale jak myślę co miałam w głowie mając 13 lat to aż strach mieć dziecko w tym wieku"!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy: Znów się dziecię kręciło i do tego marudziło przez sen. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam

Hussy, a ja myślałam, że u Was juz spokój będzie...

winnica: Pani doktor wyraziła się, że leczymy choroby, a nie wyniki.

Winnica, nasza pediatra to samo mówi :) Wyniki mogą być do kitu przez pobranie...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    TEORKA: niech sobie przeliczy ile tygodniowo wydawalibyscie na MM gdybys jej nie karmila to moze nie bedzie namawial na koniec KP :cool:

Ja tygodniowo ok 40zł.To nie aż tak strasznie :smile: no,ale cycek jest wygodniejszy
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_Fragile: Nie wiem, czy mu w nocy nie spróbować dać butli z jakąś kaszką, ale nie wiem, czy to coś da...

ja myślę tak jak ty że on Cię bierze jako uspokajacz i jedzenie nic nie pomoże ale spróbować możesz....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Fragile,ja to nawet nadziei nie miałam,że będzie lepiej,ale chociaż,aby było normalnie.. A dzisiejsza noc to jakaś tragedia :/ Nie chce myśleć co będzie jutro,pojutrze..
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kasiakuzniki: ale jak myślę co miałam w głowie mając 13 lat to aż strach mieć dziecko w tym wieku"!

ja w tym wieku jeszcze sie lalkami barbie bawilam:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nessie: ja w tym wieku jeszcze sie lalkami barbie bawilam:tooth:

ja tez:shades::boogie:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kasiakuzniki: ja myślę tak jak ty że on Cię bierze jako uspokajacz i jedzenie nic nie pomoże ale spróbować możesz....

No właśnie się tego obawiam... Najgorsze jest to, że nie wiem, czy to minie (mówię o najbliższych tygodniach, a nie latach ;))), czy powinnam go chociaż troszkę odzwyczaić od tego, żeby nie było tak przez każdą noc przez kolejne miesiące? No mówię - w dzień dr Jekyll, a w nocy Mr Hyde...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy no 40 zl tygodniowo czyli 160 miesiecznie czyli zobacz ile Natalaa juz zaoszczedzila a ile Ty (m.in) wydac musialas :tongue:

MADZIA widzialam to i sie przerazilam nie mniej niz Ty....
    a dziewuche to ponoc trudniej upilnowac bo one teraz gorsze od chlopcow :neutral:
    tak przynajmniej mowi moja ciotka w szkole pracujaca
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja bym spróbowała a zaczęła bym w dzień... on na dzienne drzemki zasypia przy cycku czy inaczej?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kasiakuzniki: on na dzienne drzemki zasypia przy cycku czy inaczej?

Mówisz o Krasnalu? W dzień zasypia różnie, czasem pada sam, czasem przy cycku, ale w większości na spacerach... A na noc zasypia albo przy cycku albo sam (któreś z nas obok), kładziemy go do łóżeczka i tam się budzi w środku nocy i zaczyna awanturę o cycka...
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    Suchajcie, pamietacie jak bylysmy male to byly takie wieczorynki w radiu o 19:30 jak sie konczyla dobranocka w telewizji to ja pamietam od razu do radia szlam i w radiu byly takie bajki czytane, jest takie cos jeszcze? Ktos cos wie, na jakiej stacji to bylo? Bo sie łudzilam ostatnio ze o 19:30 cos zlapie ale lipa ani na jedynce, ani na dwojce ni na trojce w radiu nie bylo :/
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U mnie dziś 2 pobudki, więc nienajgorzej :) Za to o 7 już pełna aktywność była, na szczęście laski mają etap fascynacji rękoma na zmianę z karuzelą, więc po nakarmieniu i 2h zabawy padły znów jak muchy.. Dziewczyny, czy miałyście tak, ze ładnie jedzące dzieci zaczęły was po paru miesiącach gryźć dziąsłami i szarpać na wszystkie strony? Ja już jak mam karmić, to mi się płakać chce..
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    doti_p: miałyście tak, ze ładnie jedzące dzieci zaczęły was po paru miesiącach gryźć dziąsłami i szarpać na wszystkie strony?

taaaak :bigsmile: Taka faza, po 2-3 tyg przeszło :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_Fragile: Mówisz o Krasnalu?

no o krasnalu o krasnalu:) kurcze to ja nie mam pomysłu wątpię żeby to był głód jak od 19 do 1 wytrzymuje ja ma nieraz nocki takie że co 2-3h wstaję i podaję smoka bo się domaga a są i takie że śpi ładnie więc ja myślę że to w formie uspokajacza mały Cię potrzebuje!
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    O matko, chyba nie wytrzymam. Ja już im mówię, że z pierwszej wypłaty potrącę im na operację cycków dla matki :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink

SYSIA a moze po prostu jej sie wlasnie ten rytm dzien/noc ustalil? :smile:

może może, bynajmniej mam taką nadzieję :rolling:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.10.12 11:37</span>

a dziewuche to ponoc trudniej upilnowac bo one teraz gorsze od chlopcow :neutral:

ech ja teraz to mam dwie do pilnowania, ale niestety muszę potwierdzić teorię, że często dziewczynki są gorsze niż chłopcy, moja 7-latka wczoraj mimo setnego upominania żeby była na nauce pływania grzeczna, odwaliła numer pani i zwiała jej do brodzika dla dzieci, i miała gdzieś to co pani do niej mówi, ja czasem nie wiem jak z nią rozmawiać, ani prośby ani groźby ani kary nic nie dają, ma ciężki charakter, mam nadzieję że młodsza będzie inna bo osiwieję :shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.10.12 11:39</span>
    a my dzisiaj kończyny 2 tygodnie :rolling: ja już tak do niej się przyzwyczaiłam, że nie wiem jak to było jak jej nie było :crazy:
    --
  1.  permalink
    tak w nawiązaniu do jednego z najpopularniejszych tematów w tym wątku :wink:
    sp
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja kilka dni temu spacerowałam z Oliwką,i na rowerach jezdziły obok dwie dziewczynki i takie słodkie i wesołe były.. I coś zaczęły do siebie gadać i jedna podjechała z tyłu i nie wiedziałam czy chce mnie kopnąć czy pociągnąć za włosy,ale ewidentnie coś kombinowały. W końcu się wkur** i pytam czy coś się stało,i ona z takim głupim uśmieszkiem,że nie i jedzie obok i rękę wystawiła,no to ja już wpadłam w szał i mówię ty to jeszcze gówniara jesteś i lepiej uważaj,bo następnym razem to już nie będę taka miła i odjechała,ale nic jej to nie ruszyło,bo perfidnie się śmiały obydwie i były bezczelne jak nigdy.A jakby tylko doczepiły mi się do Oliwki to nie wiem co bym im zrobiła.. Gówniary :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    kasiakuzniki: nessie: ja w tym wieku jeszcze sie lalkami barbie bawilam:tooth:

ja tez:shades::boogie:

hehe, a ja nie... :devil::devil::tongue::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    AAAAA! Przyszła chusta!!! aaaaaaa! aż się boję :devil:
    KAKAI - wieeeeeeeelkie dzięki!
    :whorship::whorship::whorship::whorship::whorship::winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Peppermill - wracając do naszej wczorajszej rozmowy...mogłabyś mi powiedzieć z jakiej książki był ten cytat?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ulcia, to w przyszłą środę wpadasz na spotkanie i się zachustujemy?
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    zyziaczkowo: jest takie cos jeszcze?

Może tutaj Radio Bajka
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Winnica, jaka bakteria Wam wyszla?
    Moja corka (ta starsza) jak miala 2 lata zlapala nad jeziorem bakterie proteus mirabilis. Jedna z bardziej niebezpiecznych. Tylko,ze ona miala objawy, najpierw wyciek z pochwy (dostaa antybiotyk, ale za slaby) i potem dostala goraczki ok40st., w zasadzie nie do zbicia byla. miala juz poczatki urosepsy, wyniki badan byly tragiczne (te z krwi podchodzily pod bialaczke). Kilka tygodni podawalismy antybiotyk i rozbilismy kolejne wymazy. Mimo antybiotykoterapii bakteria wciaz wychodzila w wymazie ( malej koloni). Nie pwodowala juz zadnych objawow typu goraczka, wyciek z pochwy itp. i antybiotyki nam odstawiono. Potem po kilku tygodniach zrobilism wymazy w Pl i wyszlo,ze nie ma bakterii juz.

Treść doklejona: 11.10.12 12:59
    Yol, a czemu mi eee dalas? :confused:
    Nawet nie wiesz jak czesto wychodza w moczu bakterie tylko i wylacznie dlatego,ze probka byla zle pobrana. A niestety labolatoria nie informuja jak pobierac probke moczu (kazda niezaleznie czy to ogolny czy posiew). I dlatego nie rozumiem Twojego eee.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    doti_p: Ulcia, to w przyszłą środę wpadasz na spotkanie i się zachustujemy?

Tak! Juz zapisałam w kalendarzu, bo mi jeszcze zaćmienie ciążowe nie przeszło :wink: i śledzę po cichu gdzie i októrej :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dziewczyny wiem, że temat puzzli był poruszany wiele razy, ale jakoś nie przyswoiłam tego jaką firmę polecacie :/? Przepraszam, że kolejny raz wracam do tego tematu, ale mam nadzieję, że ktoś się nade mną zlituje i mi podpowie ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.