Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
TEORKA: a wiesz, ze ja dopiero się dzisiaj dowiedziałam, że tym można sobie pokręcić ?
ja też! I że to się świeci
Dziewczyny to jest do pilota ;) tam lapie sygnal:-) My mamy FP misie i tez takie cos:-)
moja mala od wczoraj caly dzien wisi na cycu i spi.Jak zabiore cyca to placz i tak do 24:00.Jak juz usnie to obudzi sie raz possie chwile i wypluwa.Nie chce smoka i wyprobowalam juz roznych rodzaji.
A od 6 miecha znowu się budzi i to o zgrozo - nie co 3h, tylko co godzinę, co pół
ja się po prostu przyzwyczaiłam
Nie chce łapać bo mam kiepskiego sutka, z kapturkiem troooochę lepiej przez chwilę ale on mi cały czas spada... Ach
A mi to ryba, bo to jest naturalne- niech sobie ssie ile wlezie, jeśli ma jej to pomóc. Na pewno jej nie będę palucha niczym kropić czy bandażować, słusznie zresztą jest napisane w artykule, że zakazany owoc smakuje najbardziej ;) Wyrosną wyrosną, szkoda że tak rzadko w dzisiejszych czasach słucha się swojego instynktu, a tak często ulega namowom typu "zostaw wypłacze się, musi cwiczyć głos". Do czegoś tak natura skonstruowała to ssanie kciuka. Nie wiem, ja się postaram zaufać dziecku jakoś...
a było coś że ssanie kciuka powoduje wady zgryzu, czy mi się pokręciło?!
Żebyś mnie teraz źle nie zrozumiała ;) Też jej nie bandażuję, ani nie smaruję chrzanem czy musztardą...tyle tylko, że jak widzę, że ssie paluch, to jej wyciągam...;)
Kiedy wg.Was jest najlepsza pora na oduczenie dziecka posiadania smoczka?
Ja mam problem w drugą stronę, jak nauczyć dziecko ssania smoczka. (też słyszałam teorię, że trudniej oduczyć kciuka)
Kiedy wg.Was jest najlepsza pora na oduczenie dziecka posiadania smoczka? Dziecko z tego wyrasta,czy 'gwiazdor' musi go zabrać? Nie zamierzam Zuzi póki co go zabierać, pytam po prostu z ciekawości ;)?
O, no właśnie - co to jest z tym klepaniem po pupie? Krasnal to uwielbia - jak się bawimy, a ja go klepię to piszczy z radości, a jak zasypia to obowiązkowo muszę go poklepywać po zadku :DDDDD Śmieszne to...