Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeOct 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja też prasowałam tylko raz- jeszcze w ciąży. Od porodu ani razu niczego nie wyprasowałam. Nie widzę takiej potrzeby.
    Na lekkie zmiany na skórze, na dupce używałam Linomag A+E. Delikatny ale pomaga :wink:
    Zapasy proszku mam jeszcze: Lovela (jeszcze 6kg) i Biały Jeleń (tez+ 6 kg) + płyn do prania Lovela i duży płyn do prania Biały Jeleń. Jak się skończą zapasy, to kupię Sensitiv.
    Piorę w 40 stopniach i wstawiam program na delikatne pranie. Jak są żółte kupki na ubrankach- dosyć dużo, to najpierw moczę długo w wodzie, potem w misce dodaję zwykłego Persila i piorę w ręku, dokładnie płuczę wodą i wrzucam do prania w Loveli. Jak malutko, np. mała plamka, to od razu wrzucam do pralki, bez wcześniejszego moczenia i prania w ręku i też się dopiera.
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeOct 24th 2012
     permalink
    Odkryłam suche, szorstkie czerwone plamy na skórze mojej córci. Ma je na kostkach nóżek i na rączkach (na zgięciach).
    Co to może być?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    winnica: Ja zawsze w 40 stopniach.

ja też, bo jak wyprałam w 60 to mi ubranka pofarbowały :/
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny ale ubranek też nie prasujecie? Ja mam takie pogniecione jak wyciognę z pralki, że nie wyobrażam sobie nie poprasować. Pieluszki tylko strzepuję i nie prasuję.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    madzinka83: Pieluszki tylko strzepuję i nie prasuję.

ja też tak robię:) a ciuszki prasuje ale po łepkach :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    madzinka83: Dziewczyny ale ubranek też nie prasujecie? Ja mam takie pogniecione jak wyciognę z pralki, że nie wyobrażam sobie nie poprasować. Pieluszki tylko strzepuję i nie prasuję.

No coś Ty? A na ile masz wirowanie ustawione? Może za szybko? My mamy na 600, bo na 900 były już bardziej suche i wygniecione, a tak to strzepuję, wieszam i luz. Poza tym maluchowi wsio ryba, czy jest w pogniecionym, a zaraz i tak będzie zapawione, ubrudzone, itd. ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ubranek też nie prasuję :wink:
    Same się prasują założone na ciałko i wcale nie są wygniecione.
    Przed rozwieszeniem strzepuję kilka razy i wieszam prawie jak wyprasowane.
    Wiruję w 500.
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    The_Fragile: A na ile masz wirowanie ustawione?

Na 1000 :bigsmile:, to już wiem, czemu wygniecione.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    madzinka83: to już wiem, czemu wygniecione

:crazy: Dooobre :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Ja wiruję na 800 i nie jest źle, niby wygniecione, ale po 10 minutach prasują sie same na dzieciu :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Winnica ponawiam pytanie: kiedy robiliście badanie tsh Adasia i jak wyszło badanie? Ja biorę euthyrox w ciazy brałam i nikt nie zalecil m i badan nie wiem czy robic na własną rekę
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja wiruję na 800.
    phi tam - wygniecione.... to nie koszula od garnituru, żeby musiało być na glanc wyprasowane :devil::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Kakai: kiedy robiliście badanie tsh Adasia i jak wyszło badanie? Ja biorę euthyrox w ciazy brałam i nikt nie zalecil m i badan nie wiem czy robic na własną rekę

Robiliśmy po 3 miesiącu, zgodnie z zaleceniem pediatry, tsh wyszło w normie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    winnica: Robiliśmy po 3 miesiącu, zgodnie z zaleceniem pediatry, tsh wyszło w normie

świetnie:bigsmile: mu jutro kończymy 3 miesiące, podpytam pediatry o to
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja nie wiem po co w ogóle prasować, tyle można rzeczy innych pożytecznych zrobić, np . poleżeć i pomyśleć o niebieskich migdałach :D . A dziecku tak pisze Natalaa, jeden kij, czy mniej czy bardziej wygniecione. To chyba wymysł babć naszych z tym prasowaniem, kiedy nie było pralek, proszków i trzeba było bakterie wytępić. Dla mnie ważne jest, by ciuszki były czyste i nie śmierdziały :devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  1.  permalink
    a ja lubię jak jest wszytsko wyprasowane :)
  2.  permalink
    szczypta_chilli: a ja lubię jak jest wszytsko wyprasowane :)

Ja tez, ale nienawidze prasowac! (i nie prasuje...):cool:
    --
  3.  permalink
    a ja prasuję wszystko( no dobra- jakiś czas temu przestałam prasowac skarpetki i ręczniki), Z reguły nie chce mi sie za to zabrac, ale jak juz sie wezmę to nawet to jest przyjemne. Uspokaja mnie, mam czas pomyslec o róznych waznych zaległych rzeczach itp :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    moja mama jakby się uparła to by i skarpetki prasowała... a ja nie prasuję... właściwie niczego :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    szczypta_chilli: a ja prasuję wszystko( no dobra- jakiś czas temu przestałam prasowac skarpetki i ręczniki), Z reguły nie chce mi sie za to zabrac, ale jak juz sie wezmę to nawet to jest przyjemne. Uspokaja mnie, mam czas pomyslec o róznych waznych zaległych rzeczach itp :)

zboczeniec!!!
    za to reczniki prasowane lubie, lepiej "pija" wode no i sa delikatniejsze
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja prasuję wszystko oprócz pieluszek tetrowych (wyginam je i naciągam i są jak wyprasowane:)) dlatego, że te ciuszki są jakieś takie inne po wyprasowaniu, miększe w dotyku (może to jakieś moje zboczenie) no i zdecydowanie ładniejsze :devil:.Pozatym także mnie to odpręża. Piorę w 40 stopniach. Wracając do prasowania to moja szafka i męża (zwłaszcza męża) wygląda jak po ataku tsunami ale mojego dziecka wygląda tak, że nie powstydziłaby się jej perfekcyjna Pani Domu ;)

Na odparzenia wypróbowałam dosłownie wszystko (mamy problem bo Dominik robi kupke co karmienie:( więc jego pupa nieciekawie czasami wygląda). W niedziele spróbowałam po raz pierwszy sudocrem i miła niespodzianka! stosuje go na przemian z altekiem plus albo linomagiem i pupcia mojego synka wkońcu wyglląda pięknie!!:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Ja też wszystko co możliwe to prasuje, jest mi z tym lepiej...lubię mieć wyprasowane swoje ciuchy, dlatego też prasuje i Zuzi ;)

Treść doklejona: 24.10.12 21:08
    No i oczywiście męża ciuchy też prasuje :bigsmile: Największą "radość" sprawia mi prasowanie Adamowych koszul :devil: :angry:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja nic nie prasuje, moj maz robi to za mnie :cool:
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    MrsHyde: a ja nic nie prasuje, moj maz robi to za mnie :cool:

Zazdroszczę :D Alee lepiej, że mój A.nie tyka żelazka, bo bym się wkurzała :D
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  4.  permalink
    MrsHyde: a ja nic nie prasuje, moj maz robi to za mnie

nie chwal sie chwalipięto ;)
    Mój za to okna myje :) I sprzata :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moj tyz sprzata, ale za to do skoszenia trawy go musze pogonic...
    w sumie to cale szczescie ze jemu robotki domowe niestraszne bo ja ani prasowac ani sprzatac nie znosze i bysmy przepadli z kretesem, ja tam w garach moge stac
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ja wrzucam do suszarki na program do szafy i juz wiekszosci rzeczy prasowac po niej nie trzeba. Moj maz czasem poprasuje reszte razem ze swoimi koszulami :-)
    Szczypta, pozycz swojego do okien :devil:
    Co do prania, to ja piore wszystko razem z naszymi rzeczami w zwyklym proszku w 40stopniach, a do plukania plyn antybakteryjny. Odpukac, zadnych uczulen nie stwierdzilam.
    --
  5.  permalink
    Hej Dziewczyny,

Kiedys radzilyscie zebym tutaj pytala jak nie dostanę odpowiedzi na "przyszlych mamusiach" i znowu tak sie stało. Może któraś z rozpakowanych będzie mi w stanie wyjaśnic ten "ewenement". W 13 tc mialam "niepowsciagliwe odruchy wymiotne" az wylądowałam w szpitalu. To była totalna utrata kontroli nad tym co się dzieje z moim ciałem. Przeszło po szpitalu i od tamtej pory bylo lepiej o tyle ze juz bez odruchu ale duzo nadwrazliwosc na rozne widoki, najchetniej zamknelabym czasem oczy, zeby sie nie narazac na odruch. Dzis ten odruch wrocil, dosłownie jakbym caly czas sobie trzymała palec w gardle, ciagnie na wymioty caly dzien. Wzielam diphergan i lignokaine bo juz nie wytrzymalam. Usta ciagle napompowane powietrzem. Do tego dochodzi uczucie bezradnosci, depresja, placz, histeria, strach, lęk czy to na pewno ciąza bo przeciez to juz 19 tydzien. Czy ktoras przezyła coś podobnego?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    hopelight: Wracając do prasowania to moja szafka i męża (zwłaszcza męża) wygląda jak po ataku tsunami ale mojego dziecka wygląda tak, że nie powstydziłaby się jej perfekcyjna Pani Domu ;)
    U nas dokładnie tak samo. Właśnie mam kupkę gosiakowych ciuszków i zaraz je poprasuję :devil:.
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja mam wszystkie dzieciowe rzeczy uprasowane pieknie :smile:

... przez nianię :devil: :shamed:
    --
  6.  permalink
    YPolly: Szczypta, pozycz swojego do okien

Dobra :)
    Tyle,ze wiesz- odbiorę sobie Twojego z nawiązką, więc przemysl.. :smoking:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    A spoko, moge ci go nawet z naszym zelazkiem ze stacja parowa wypozyczyc dla lepszych efektow. Sam zazadal takiego, zeby mu sie lepiej prasowalo hehe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ależ mnie tu dawno nie było....ponad 2300 postów !!! nie jestem w stanie przeczytać....ale teraz postaram się być na bieżąco w miarę....

byliśmy dziś na szczepieniu z Mateuszkiem….wszystko ok…..wazy – UWAGA – 9400g !!!!!!!
    lekarka myślała na początku jak go zobaczyła, że skończył pół roku już i nawet pytała jak nam idzie rozszerzanie diety i czy dawałam już mięsko do zupek :bigsmile::bigsmile: na co ja zdziwiona zapytałam jakich zupek…..no i generalnie mamy próbować rozszerzać diete, co by może troszkę zwolnić taki przyrost Mateuszka…..no zobaczymy – może od przyszłego tygodnia zacznę bo dziś było szczepienie i nie chcę tak wszystko naraz robić

A powiedzcie mi....bo ja Iwonce dawałam słoiczki a teraz chciałabym jednak spróbować sama gotować małemu....jak robiłyście pierwszą zupkę jarzynową ??
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja mam wirowanie na 1200 obrotów i nigdy pogniecionego prania nie wyjmuję...
    to nie wiem jakie Wy te pralki macie :tongue:

nic nie prasuję, nigdy a ciuszki wyglądają elegancko
    no ale trzeba umieć odpowiednio rozwieszać :sleepout:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeOct 25th 2012
     permalink
    Kasiek, rozszerzenie diety ma zwolnic przyrost wagi??:shocked
    Z reguly diete rozszerza sie wczesniej jak dziecko slabo przybiera.
  7.  permalink
    YPolly: A spoko, moge ci go nawet z naszym zelazkiem ze stacja parowa wypozyczyc dla lepszych efektow. Sam zazadal takiego, zeby mu sie lepiej prasowalo hehe

Ale wiesz Polly, ja prasować lubię więc lepiej powiedz jakie ma inne atuty ten Twój maż :cool:
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeOct 25th 2012 zmieniony
     permalink
    montenia: Kasiek, rozszerzenie diety ma zwolnic przyrost wagi??:shocked
    Z reguly diete rozszerza sie wczesniej jak dziecko slabo przybiera.

Biorąc po uwagę, że rozszerzanie diety zaczyna się na ogół od warzyw, to jak niby miałyby one przyczynić się do zwiększenia przyrostów wagi? To raczej niskokaloryczne produkty.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej hej!

Konczymy dzisiaj 3 miesiące:clap: stawiamy tort dla e-cioć:tooth:

Kasiek słuszna waga:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Wszyscy mi mówią, że po 3 miesiącu już jest z górki :devil: Więc same przespane noce przed Wami! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Więc same przespane noce przed Wami!

hooho:jumping: dzis byłby 3 pobudki bo maly żarłoczek głodny
    --
  8.  permalink
    U nas tez byly 3.. Kiedy ja sie wyspie?!?!?! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Biedronka11: U nas tez byly 3.. Kiedy ja sie wyspie?!?!?! --

o ludzie:bigsmile: chyba muszę skończyc marzyc o długim snie:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    A nas jedna tylko pobudka była :jumping:
    Ale poczekajmy jak zaczną dzieci ząbkować...:devil:
    Tzn... mój niby coś próbuje, ale tylko w dzień jest z tego powodu nieznośny, a w nocy ładnie śpi :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    U mnie też 3 pobudki - to jest standardzik, wiec jak są TYLKO 3 to jest fajnie, bo czasem po jakimś pełnym wrażeń dniu :devil: jest ich np 6...
    Ale generalnie widzę, że Martynkę budzi najczęściej brzuszek... więc czekam do tego magicznego 3 miesiąca :devil: bo mi każdy opowiada, ze wtedy to już brzuszek bedzie dojrzały i bedzie OK :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    u mnie sa standardowo 2 a dzis byly 3, mały strasznie miota się w łóżeczku, przerwaca sie na boki i plecy i chyba troche przez to się wybudza, co do brzuszka cos w tym jest, od jkaiegos czasu nie ma stękania, idzie więcej bączków i chyba zaeszła wysypka-nic malemy nie wychodzi po nabiale(tfu tfu żeby nie zapeszyć):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    montenia: Kasiek, rozszerzenie diety ma zwolnic przyrost wagi??:shocked

tak, ponieważ mleko mamy jest bardzo tłuste i kaloryczne
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A mojej koleżanki pediatra powiedziała, żeby zaczęła wprowadzać po 5 miesiącu posiłki stałe, bo jej mały słabo przybiera na wadze... i gdzie tu prawda leży. Ja już któryś raz słyszę.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja kupiłam ksiązkę o BLW i tam jest napisane że rozszerzanie diety bez mleka mamy (czyli zamiana posiłku mlecznego na inny), powoduje spadek masy dziecka
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dziewczyny mam pytanko dopadło mnie przeziębienie takie po bandzie.Co prócz soku malinowego, paracetamolu i wody morskiej można? Jestem dwa dni z dziećmi sama i muszę jakoś funkcjonować a narazie to łepek pęka, z nosa leci, kości łamią. Noc była koszmarna wogóle nie spałam :(Pomimo że mały spał do 5:30...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Prenalen np :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.