Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 25th 2012
     permalink
    Kakai: ja kupiłam ksiązkę o BLW i tam jest napisane że rozszerzanie diety bez mleka mamy (czyli zamiana posiłku mlecznego na inny), powoduje spadek masy dziecka

Do mnie właśnie książka jedzie. I tak na zdrowy rozsądek to tak chyba jest, więc skąd przekonanie lekarzy, że na przybranie masy, trzeba podawać stały posiłek..
    czerwinka: Co prócz soku malinowego, paracetamolu i wody morskiej można?

Czosnek i cebula. Ja jestem właśnie też przeziębiona i to właśnie mi pomaga :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  1.  permalink
    Warzywka (np marchewka) mają mniejszą kaloryczność niż mleko. Więc jak słoiczek marchewkowej papciary zastąpi flaszkę mm, to na pewno dziecko nie będzie od tego bardziej na wadze przybierało, a wręcz przeciwnie.
    Ale im szybciej zacznie się wprowadzać nowe produkty, tym szybciej dojdzie się do "konkretnego" obiadku, więc to może o to chodzi? Albo o to, że zwykle stałe jest OPRÓCZ mleka, a nie ZAMIAST?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeOct 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyyyyny...moja Zuźka przewróciła się na brzuszek! Trwało to 3 sekundy i nie utrzymała równowagi i bach z powrotem na plecy :D
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Czerwinka, spróbuj mleka z czosnkiem, może małemu nie będzie przeszkadzać zmieniony smak mleka. Moje panny polubiły czosnek :)
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    I teraz drugi raz i już na brzuszku została, więc to chyba nie jest przypadek :D Aż płakać mi się chce ze szczęścia... :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czerwinka prenatal grip care, mi pomogł
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie dziś zero pobudek i wstałam o 8 :cool::cool: :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas była jedna, a pobudka o 8:30 :surprised: :peace:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    U nas nocki coraz lepsze! Dziś 3 pobudki, ale zachciało jej się wstać już o 6 :devil:
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    rumba, z opisu wynika, że to typowe zmiany atopowe. Prawdopodobnie objaw jakiejś alergii. Powinno się taką skórkę kąpać w emolientach, natłuszczać i generalnie nie dopuszczać do przesuszenia, no i należałoby poszukać alergenu. Jak nie będą schodzić albo zmienią się w sączące się, to szybciorem trzeba do dermatologa-alergologa. Im szybciej się zareaguje, tym łatwiej się tych plam pozbyć.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Tutaj w Grazu (Austria )moj pediatra i polozna mowily zebym karmila jak najdluzej piersia i papki wprowadzala dopiero w 6mc.Nawet dostalam od lekarza co i kedy wprowadzac.Tutaj jesli kobieta nie karmi piersia to zalecaja mm Pre,(nawet w szpitalu podaja) i mozna je podawac do 12 roku zycia dziecka.Chcialabym sie zastosowac do rady lekarza i poloznej ale jak wyjdzie to sie okaze dopiero w praniu.
    Dziewczyny moja mala wczoraj caly dzien plakala a na wieczor tak ja nosilo jak po prochach.Nie moglam jej polozyc spac i nic nie pomagalo.Robila caly dzien zielone kupki.Wkoncu o 24 padla ze zmeczenia i spi do tej pory(z pobudkami na jedzenie).Przypomnialam sobie ze we wtorek w nocy wypilam herbatke na laktacje.Pozniej jak budzila sie na cyca to po jedzeniu byla juz niespokojna,krecila sie i marudzila.Mozliwe jest ze to po herbatce?
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    gina1511: Mozliwe jest ze to po herbatce?

Jak najbardziej możliwe. U niektórych dzieci herbatka laktacyjna podrażnia przewód pokarmowy i powoduje problemy brzuszkowe.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Gina ja też słyszałam od lekarza, to co Ty i też planuję wprowadzać dopiero po 6 miesiącu :wink:
    Możliwe, że po herbatce, bo dziewczyny tu kiedyś pisały, że może wzmagać kolki, ból brzuszka, ale może to być takie jednorazowe zachowanie. Mój mały też tak ma. Kilka dni pod rząd śpi dużo, spokojny, a następnego dnia prawie wcale nie śpi, płacze itd. I nie boli go raczej wtedy brzuszek, po prostu jak to nazywa Ula- ból egzystencjalny :wink:Już wiele razy tak miałam, nic nie pomaga, po prostu wtedy tulę, noszę, czasami ciepła poduszeczka na brzuszku go ucisza (ta fioletowa, co masz w domu :wink:)
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ta poduszeczka naprawde ja ucisza,ona jeszcze pachnie lawenda.
    judka25 Filipek powinien podac reke Oktawi bo sa dni ze jest jak aniolek,ale bywaja i takie ze mi rece odpadaja.
    Przestane pic herbatke i zobacze jak sie zachowuje:tongue:
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Czy senność może być objawem ząbkowania? Mój synek od dwóch dni jest w stanie wytrzymać bez spania ( w dzień offc ) godzinkę, najwyżej półtorej. No normalnie jak noworodek :shocked:
    Właśnie przed chwilą zasypiał w wózku, no widziałam, że bardzo chce zasnąć, oczy mu się zamykały, a smoka ssał, a w zasadzie chyba szorował dziąsłami tak, że słychać było tarcie silikonu o silikon ( brrrr ) i popłakiwał przy tym. Jak mu posmarowałam dentinoxem to normalnie w jednej sekundzie zamknął oczy i zasnął :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    winnica: No normalnie jak noworodek :shocked:

O nie,nie :bigsmile: Moja jak była noworodkiem to jadła i spała,jadła i spała :bigsmile: Może w ciągu dnia była aktywna ze trzy godziny :wink:
    -
    W nocy raczej ciągłe budzenie to może być objaw,ale w dzień to wątpię :wink: Czasem tak jest. Oliwka ma dni kiedy mogłaby spać nawet trzy godziny pod rząd,a są i takie co by mogła wcale nie spać. A tak jak piszesz.Ja miałam dziś przykład,że oczy jej się same zamykały ale marudziła i nie mogła usnąć.Zrobiłam jej butlę z ciepłym mlekiem i padła :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny a jak piszecie o pobudkach, to jaki przedział czasu macie na myśli?
    U nas między 23-24 a 6-7 jest jedna pobudka około 3. Dwa "sny" są dłuższe po 3-4 godziny, a potem nad ranem już krócej śpi, bo po 2 godzinki. W ogóle mam wrażenie, że śpioch mi się trafił, bo do południa to śpi prawie ciągle z przerwami na karmienie, zmianę pieluszki i troszkę gugania, popołudniami jest aktywniejsza, a wieczorem znowu śpi, w nocy cyca nawet z zamkniętymi oczkami.
    Dzisiaj dopiero po 10 zebrałam się z łóżka :cool:. A Gosiak przespała pierwszą nockę w swoim łóżeczku :crazy:, wieczorem zagoniłam męża do przestawiania mebli. Chyba dobrze jej się spało, najpierw gugała do misia na ochraniaczu, a rano wypatrywała się w karuzelkę i tym sposobem udało mi się spokojnie zjeść śniadanie.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madzinka83: Dziewczyny a jak piszecie o pobudkach, to jaki przedział czasu macie na myśli?

My kąpiemy Malucha ok 19 - 19:30, potem cyc i zasypia na piersi tak ok 20, a noc licze do ok 5:30 - 6 - bo tak moje dziecię rozpoczyna dzionek :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Hussy: Moja jak była noworodkiem to jadła i spała,jadła i spała

Eeee, to Adaś spał po pół godzinki, po godzince, a poza tym był "aktywny" na swój noworodkowy sposób przez 2-3 godziny ciągiem :tongue:
    No, a teraz 3 godzin to nie wytrzymuje, nigdy! :wink:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witajcie mamusie:) ja po długiej tu nieobecności hmmm najpierw była siostra z rodzinka ze stanów cale dwa miesiące wiec było co robić, później reszta lata upłynęła mi na podwórku z dwiema koleżankami spacerując:) tak naprawdę rzadko otwierałam kompa w innym celu niż oplata rachunków ale jak już bywałam zawsze do Was zaglądałam szczególnie na fotosiki pociech:))
    u nas wszystko dobrze po naszych przejściach początkowych(jak któraś jeszcze pamięta) szpital, narośl na nereczce i tuzin nerwów, wszystko jest ok jesteśmy nadal pod kontrola onkologa ale wszystko się wchłonęło:)) Jaś rośnie zdrowo, ma 75cm i wazy 8500g:)) nadal karmie go piersią(5 miesięcy ściągałam mu pokarm nie chciał ciągać a na dwa tyg przed moim powrotem do pracy zachciało mu się) i dostaje inne stale pokarmy tzn deserki, jogurciki, zupki i na noc kaszkę:) z tym ze zupki słoiczkowe nie chce jeść swoich:(( poza tym rozwija się prawidłowo, klęczy w pozycji gotowej do raczkowania ale niestety nie umie jeszcze wystartować:)) jak już wspomniałam ja wróciłam do pracy a Jasiek zostaje z tatusiem:) radzą sobie Świetnie;)) popołudniu wrzucę Wam jakieś zdjęcia mojego chłopaka;))
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny wiem, że już kiedyś o tym pisałyście, ale przypomnijcie mi, jakie karuzelki polecacie? Oglądam na allegro i widzę, że dużo tych z Fisher Price np. Rain forest albo taka z misiami, podobają mi się też z Tiny Love. Czy ten projektor się sprawdza? Interesuje dzieciaczki (chociaż może interesuje to złe słowo odnośnie usypiania)? My mamy taką nakręcaną karuzelkę, Gosia lubi na nią patrzeć, słucha kołysanki, ale wnerwia mnie już ta jedna melodyjka i kręcenie pozytywki, może jakieś nowocześniejsze ustrojstwo by się przydało :devil:.
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Dziewczyny, a ja myślałam, ze tylko ja taka wyrodna żona i matka, że nie prasuję rzeczy - nie znoszę tego!!! Wirowanko 800 i potem ładne rozwieszenie. Przy zdejmowaniu rozprostowuję rączkami i jest. Heh, ale u mnie w otoczeniu to nie jest normalne zachowanie :jumping:
    ----
    młody od wczoraj ma poważne rozwolnienie. Już nie wydalam! 2 prześcieradła, kołdra (nasza), niezliczona ilość ubranek, moje ubrania, bujak , koc - wszystko okupione..Daję mu marchewkę i mam nadzieje, że przejdzie.
    Za to córa śpi ciągiem 2-3h i powiem wam, że to o wiele wygodniejsze..tak wiec czekajcie, a będzie wam dane :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    madzinka83 my mamy Fisher Price misie i moja mala boi sie jej,a jesli chodzi o ten projektor to w nocy swieci slabo i nie daje takiego efektu jak jest narysowane na pudelku:confused:
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    madzinka83: Dziewczyny wiem, że już kiedyś o tym pisałyście, ale przypomnijcie mi, jakie karuzelki polecacie?

Ja mam fisher price z misiami. Fajna, ale projektor u nas w ogóle się nie sprawdził. Fajne jest światełko, które świeci na dziecko, misie i melodyjki.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ja mam Fisher Price Rain Forest - co prawda od niedawna, ale nadal Martynka jest zafascynowana zwierzątkami :wink: u nas nie ma projektora
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Madzinka właśnie mialam zadać to samo pytanie czy warto inwestować w droga karuzelę bo przecież koszt 120-200 zł jest nie mały. Ja chyba zamiast projektora wolalabym lampke, jest coś takiego? na razie widziałam u znajomych karuzelę taką zwykłą z baby mixa i mi się bardzo spodobała a kosztuje na allegro 46 zł :) więc cena kusi, a jakie karuzele wy posiadacie? te misie z FP są śliczne!

U nas ze spaniem coraz lepiej! jeszcze 1,5 tygodnia temu miałam pobudki co 1,5, 2 h a teraz młody kąpany jest o 19 potem je do 20 a raczej wisi na cycu, zasypia kolo 23 wtedy pobudki do 6 mam zazwyczaj są 2 chociaż dziś był 3....
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dziewczyny warto po koleżankach popytać
    nam sie udało kupić FP Rain Forest w stanie praktycznie idealnym za 50 zł :wink:
    bo koleżanki dziecko "wyrosło"
    naszą też mieliśmy sprzedawać ale póki co nie ma szans bo Nina codziennie kilka razy ją sobie puszcza, szczeka do małpy itp
    więc nie mam sumienia jej zabierać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    hopelight: a teraz młody kąpany jest o 19 potem je do 20 a raczej wisi na cycu, zasypia kolo 23 wtedy pobudki do 6 mam zazwyczaj są 2 chociaż dziś był 3....

U nas też kąpiel między 19 a 20, potem cyc i albo zasypia albo rozkminia coś, macha łapkami, guga po swojemu i tak do kolejnego cyca koło 23 i wtedy już idziemy spać.

hopelight: a chyba zamiast projektora wolalabym lampke, jest coś takiego? na razie widziałam u znajomych karuzelę taką zwykłą z baby mixa i mi się bardzo spodobała a kosztuje na allegro 46 zł :)

Zastanawiam się właśnie, czy w ogóle kupować, może te kręcące się misie wystarczą jej, czy atakować ją bodźcami - światelka, kolorowe zabawki, muzyczka... To naprawdę uspokaja? Bo po mojemu jakby ktoś mi włączył muzykę, do tego coś mi wirowało nad głową i świeciło, to za Chiny ludowe bym nie zasnęła, ale może dzieci reagują inaczej?
    Często jej puszczam muzykę Raimond Lap "Klasyka dla Bobasa lub "Mozart dla bobasa" i w sumie mam większy wybór utworów niż w takiej karuzelce. Mąż pewnie powie, że nowa karuzelka niepotrzebna :cool:.
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Hello Ewelinda :smile: fajnie ze u was wszystko ok

penny: tak na zdrowy rozsądek to tak chyba jest, więc skąd przekonanie lekarzy, że na przybranie masy, trzeba podawać stały posiłek..

no ale zanim dziecko zje cały stały posiłek to trochę minie, na początku to jest troszke + mleczko i tak powoli coraz więcej stałego coraz mniej mleczka, ja dopiero teraz przestałam "popychać" zupę mlekiem :wink: i mała nigdy nie schudła, idzie równo w 50 centylu

wiecie co... ja mam karuzlkę Fisher Price tę z biciem serca
    ale teraz zerknęłam na allegro po linka i doczytałam że można zdjąć karuzelkę i zostawić sam projektor :shamed: no dałam czadu... :shamed:
    ja jestem zadowolona, ale dawno już zdjęłam te zwierzaczki mała się nimi bawi, a w sumie dopiero chyba niedawno tak zupełnie świadomie ogląda co tam wyświetla ten projektor, ale dziś to zrobię jej pokaz jak należy .... na suficie :shamed: eeehhh no cóż, lepiej późno niż wcale...

Treść doklejona: 25.10.12 14:37
    madzinka83: do tego coś mi wirowało nad głową i świeciło, to za Chiny ludowe bym nie zasnęła, ale może dzieci reagują inaczej?
    Często jej puszczam muzykę Raimond Lap "Klasyka dla Bobasa lub "Mozart dla bobasa" i w sumie mam większy wybór utworów niż w takiej karuzelce. Mąż pewnie powie, że nowa karuzelka niepotrzebna

wcześniej mała zasypiała w 5 sekund i jej wyłączałam karuzelkę a w tle leciało u mnei właśnie Usypianki dla Bobasa, ale obecnie trwa to trochę dłużej, musi się pobawić, pochodzić, stanąć na głowie, więc zostawiam jej karuzelkę bo daje trochę światła
    ale w nocy nie włączam bo w ciemnościach takie światło nagle włączone faktycznie strasznie ją raziło
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    anula36: no ale zanim dziecko zje cały stały posiłek to trochę minie, na początku to jest troszke + mleczko i tak powoli coraz więcej stałego coraz mniej mleczka, ja dopiero teraz przestałam "popychać" zupę mlekiem i mała nigdy nie schudła, idzie równo w 50 centylu

Anula a ja tam się nie znam w ogóle, po prostu gdybym i dziwię się, że dwóch lekarzy może proponować matkom tę samą metodę na przyśpieszanie bądź zwalnianie wagi u niemowlęcia. I tyle :)
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    penny: dwóch lekarzy może proponować matkom tę samą metodę na przyśpieszanie bądź zwalnianie wagi u niemowlęcia.

no tak, bez sensu, ale ci lekarze... to szkoda gadać...

jak moja nie bardzo chciała próbować nowych rzeczy po 4 czy może nawet 5 miesiacu, to mój pediatra mi zalecił UWAGA:

dać dziecku mleczko jak tam zazwyczaj bywa rano załóżmy koło 10 a potem koło 12 sprówać wcisnąć zupkę, jesli nei bedzie chciała to nie dawać nic innego nawet pić i spróbowac jeszcze raz zupę za godzinę i tak w kółko bez jedzenia i picia do na przykład 17!!!! :shocked::shocked::shocked: nie ważne że dziecko z głodu czy pragnienia by płakało... na siłę przetrzymać... mówimy o 5 miesięcznym niemowlaku...
    podziękowałam panu za radę i zrobiłam po swojemu, czyli dalam malej trochę więcej czasu, dojrzała po 6 mcu, a dziś jest git :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    anula36: dać dziecku mleczko jak tam zazwyczaj bywa rano załóżmy koło 10 a potem koło 12 sprówać wcisnąć zupkę, jesli nei bedzie chciała to nie dawać nic innego nawet pić i spróbowac jeszcze raz zupę za godzinę i tak w kółko bez jedzenia i picia do na przykład 17!!!! nie ważne że dziecko z głodu czy pragnienia by płakało... na siłę przetrzymać... mówimy o 5 miesięcznym niemowlaku...

:shocked::shocked::shocked:
    skąd ten gość się urwał?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    dziewczyny czy wasze dzieci wymiotowały jak były mniejsze?
    bo mój synalek po karmieniu właśnie wymiotował dość obficie. Na szczęście samym mlekiem i nie wiem czy to normalne? I długo nie mógł zasnąć...
    --
  2.  permalink
    Moj nie wymiotowal wiec nie pomoge..!

Dziewczyny podeslijcie mi prosze linka do tej kuli co sama sie porusza i gra. Taka pilka, ktoras to miala..
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dii,ulał czy wymiotowal? Bo ulewanie to normalne jest,bo przewod pokarmowy jest jeszcze niedojrzaly.
    Co do wprowadzania posilkow, to na mojego dziecka przykladzie moge powiedziec,ze po wprowadzeniu stalych posilkow, napewno nie chudnie :wink:. I ja mialam zalecenie,aby wlasnie wprowadzac posilku,bo corka slabo przybierala. A po drugie to kazde dziecko przestaje przybierac w takim tempie jak na poczatku. Przykladowo poczatkowo moze przybierac 50g na dobe, a np.po ukonczeniu 11 m-cy przybiera ok.9g na dobe. Wiec dziecko samo zwalnia z przyborem masy.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dii nasz Nadia trzy razy zwymiotowała. Ale to były tzw. wymioty chlustające, a nie taki klasyczny pawik. Tak to może z parę razy coś tam jej się ulało tak powiedzmy po łyżce mleka. A jak to u Kacpra wygląda, może się przejadł ? U nas tak było jak mała za dużo się objadla ;)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nasza Malutka ulewa takie ilości, że ja mogę spokojnie powiedzieć, że wykarmiam conajmniej 2 dzieci : Martynkę i drugie tyle co ulała.....
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dii ostatnio o to pytałam, bo też mi mała chlusnęła, nawet kilka serii poszło. Jeśli nie chlusta tak po każdym jedzeniu, to jest to normlane. Z kim nie gadałam, to prawie każde dziecko przynajmniej kilka razy miało taką akcję. Jeśli nie ma innych objawów, to ja bym się nie przejmowała... wiem, że fajnie się mówi, ja nie spałam całą noc, bo czuwałam, czy mi ponownie nie chluśnie.
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    I mojemu zdarzylo sie ze 4 razy chlusnac, a ulewa podobnie jak Martynka Ulci czasem wiecej czasem mniej czasem wcale...jakoś mnie to nie martwi bo większość dzieci to spotyka chyba bardziej sie przejmowałam gdy przez 3 dni darł się przy piersi i nie ulewał bo byłam pewna ze nie dojada a jak ulewa to chyba znaczy ze jednak sie najadl a co się nie zmieściło wyrzucił. Dobrze mysle?:D czy to jakas teoria moja z kosmosu:D?:cool:

Madzinka ja wogole zauwazylam ze u Nas z wieloma rzeczami jest podobnie:) i z tymi bodzcami tez tak mi się wydaje, dlatego najprawdopodobniej zainwestuje w średniej klasy karuzelke np. z baby mixa i kupię jeszcze jakąś łądną lampke a jak podrośnie kupimy osobno lampke projektor np, tego żółwika z allegro :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    madzinka83 my mamy FP z misiami...projektor jest straszny! w ogóle kupiliśmy też małej tą zwykłą karuzelę i tą bardziej lubi niż tą FP...miśki z karuzeli FP bardzo wolno się przesuwają i szybko ją to nudzi, ta zwykła szybciej się obraca, więc jest bardziej zaciekawiona i dłużej obserwuje...tak więc ja uważam, że zakup karuzeli FP niestety nie należy do udanych...
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Moja Zośka też ulewa, ale znalazłam sposób. Robimy przerwy między jedzeniem, zje troszkę i odbijamy i znowu zje troszkę i odbijamy. Trochę to mozolna praca ale warto ulewanie znacznie się zmniejszyło.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Mnie się zdarzyło, że młody wymiotował mi przez 1 dzień po każdym karmieniu. Chlustał wręcz. Zaczęło się, o ile pamiętam, od tego, że dostał mm, bo nie zdążyłam wrócić do domu z basenu. Pod wieczór doczytałam, żeby mu dawać co 15 min jeść, ale dosłownie po parę łyczków. I pomogło.

A ulewał notorycznie.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    ze niby po 3 m-cu lepiej? phi hi hi ;D Ja do 3 m-ca spalam prawie cala noc ;p a teraz, jak mamy 3 pobudki do godz. 9:00 to naprawde jestem szczesliwa ;D
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dziewczyny co do karuzelek, FP misie plus projektor super ale musi byc cos w odleglosci metra od projektora. My akurat my mamy atresole i na dnie atresoli starszego synka odbija sie to swiatelko.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Co do karuzeli my mamy z Tiny Love- Mala ksiezniczka- Nadia ja uwielbia, bo oprocz obracania sie w kolo sa takie smieszne kwiatki z zabawkami obracaja sie o 360 stopni, czym moje dziecko jest zafascynowane. projektora nie ma. akurat z zakupem karuzeli trafilam w gust Nadii ;D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Moja Misia je bardzo łapczywie, nałyka się powietrza i dosyć często (co 2 dzień) raz dziennie zwymiotuje mleczkiem. Przybiera na wadze, więc jestem spokojna :)

Treść doklejona: 25.10.12 18:26
    mam jeszcze pytanko... czy dziecko którejś z Was dziewczyny przyjmowało ferrum lek? I czy miało jakieś dolegliwości ze strony jelit (zaparcia, bóle brzuszka)?
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, pocieszcie mnie, bo świruję już dosłownie. Luśka znowu popadła w ten niemal ciągły sen- nie wiem, co robić. Była rozbudzona przez jakieś 45 min przed południem, a tak to tylko pobudki na jedzenie i po chwili zaraz zasypia. Nie chcę od razu lecieć do lekarza, bo wiem, że poprzednim razem do żadnych wniosków nie doszli, pomimo mnóstwa badań.Po pobycie w szpitalu na obserwacji i w zasadzie braku diagnozy samo jej przeszło po kilku dniach. Jutro mam wizyte fizjoterapeuty rano, więc może jego poradzę się, co robić...Martwię się.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    katka_81: mam jeszcze pytanko... czy dziecko którejś z Was dziewczyny przyjmowało ferrum lek? I czy miało jakieś dolegliwości ze strony jelit (zaparcia, bóle brzuszka)?

Nadia przyjmowałam, ale nic się z brzuchem nie działo zupełnie..
    Pepper nie wiem co Ci doradzić :( ja bym pewnie do lekarza jednak pojechała...A wczoraj jak było ?
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Pepper ja też bym pojechała...jeździłabym do skutku...dopóki by mi nie wytłumaczyli z jakiego powodu jest taka senna...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a może ona skoki tak przechodzi ?
    jedne dzieciaki wtedy nie śpią a inne aż do przesady......
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.