Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeOct 31st 2012
     permalink
    pięknie się bawiły po powrocie do domu przez 2h

Luśka to samo, taka zadowolona była, gadała jak szalona, aż w szoku byłam:)
    a cyc mi prawie rozsadziło bo 2,5 h wracaliśmy ( musiałam sobie tetre w stanik wsadzić a i tak przemiękłam), do laktatora się dossałam po 10h prawie
    i dziś 'go' KOCHAM!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    flavia: więc tak za 4 lpasuje Ci?

Umowa stoi :thumbup::thumbup::thumbup:
    aaaa juz za wczasu poprosze dziewczynke!!!!!! :tooth::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    aaaa juz za wczasu poprosze dziewczynke!!!!!!

tak jak obiecałam na święta wyślę Ci Lulu pocztą :PPPP
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Priorytetem poprosim:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    To moze i ja sie dopisze tak za 4-latka :devil:. Ale tym razem poprosze chlopczyka :shamed:
    Aha, tylko ze moj maz narazie nic nie wie o moich planach :devil:
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Aha, tylko ze moj maz narazie nic nie wie o moich planach

w ciągu 4 lat myślę, że jakoś znajdziesz chwilę aby mu to oznajmić, a jak nie to zawsze po fakcie możesz Go poinformować :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Sie zobaczy :wink:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no to i ja się piszę za te 4 latka :bigsmile: i w sumie też chciałabym dziewczynkę mieć jeszcze:rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Zakladamy nowa liste "Mamusie 2016"?:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ej to ja też sie piszę! :D Z chlopczykiem tym razem :cool::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Doti najlepszego dla dziewczynek:flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Dołączam się! Najlepsiejszego! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    A kto przechodzi ze mną na przyszłe w 2013r?.
    Nie chce być sama.:cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Dziewczyny, dziękujemy za życzenia :) Amelka chyba poczuła się dziś wyjątkowo, bo zaczęła świętować o 5 rano i od tej pory tylko 15 min drzemki sobie ucięła. Oczywiście po drodze Patkę obudziła no i oczywiście mamusię, ale to już się nie liczy :)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeNov 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Najlepszego dla moich Perełek:-)

Fran padł w wózku obudził sie w domu i gadał jak najęty do starszego brata:-) Padł o 20 i spał do 5 rano :devil: zjadł i śpi do tej pory:-) Ale podobno to po tatusiu :-) mój P spał tak ale po mm.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    jeżynka: A kto przechodzi ze mną na przyszłe w 2013r?.

Jeżynka ze mną będziesz, bo my starania oficjalnie rozpoczęliśmy ;)) Żeby jeszcze cykle były normalne, bo na razie to dłużyzny ;)

Doti- najlepszego! Rosną Ci pannice :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    The fragile to moze 2013 and 2016 ????

Jak moj syn bedzie nadal spal tak jak spi.... to ja sie przepisuje na 2020!!!! :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hehe, jak sie rozpędzę to nie wiadomo ;) Na razie macierzyństwo jest dla mnie najfajniejszą rzeczą jaka mi się w życiu przytrafiła :bigsmile:

Krasnal tez nadal nie śpi, ale już się przyzwyczaiłam i dosypiam jak on śpi wieczorem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    No ja zamierzam rozpocząć kolejne staranki tak jakoś za 5 miesięcy, to na 2013 chyba się nie załapię już :tongue:
    Wiecie co? Położyłam wczoraj mojego synka spać jak zwykle, przykryłam kordełką i zasnął. Przebudził się po 4 godzinach snu, ale że nie płakał, nie szłam od razu do niego, licząc, że zaśnie sam. Ponieważ nie zasnął, poszłam do niego, patrzę, a on leży "do góry nogami":shocked: Główkę ma tam gdzie nóżki i do tego na kołderce, a nóżki, tam gdzie była główka. Jak on to zrobił?:shocked:
    ----
    I mam pytanie jeszcze do Was. Czy przy katarze lepiej kłaść dziecko na plecach czy na boczku do spania? Pytam, bo ja Adasia zawsze na plecki kładę, ale widzę, że on tak jakby chciał na boczek, ale jakoś nie umie się na nim utrymać. Może mu tak się lepiej oddycha?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Mój mąż to już się stara o następną córkę:wink: :devil:

A mi się marzy syn (Adaś):heart: ale to za jakieś 4-5 lat jak się w miarę ogarnę:bigsmile:

może doczekam się z Wami pogrubienia:)
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Czy Wasze dzieci też tak nie znoszą się ubierać? Ranyyy... myślałam, że to tylko po kąpieli tak Adaś ma, bo nie może doczekać się cyca, albo zmęczony jest, ale od kilkunastu dni, co go ubieram czy to rano czy wieczorem, to normalnie dzikie wrzaski jakieś, wyginanie i ryk, jakbym mu krzywdę robiła :shocked: :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wszystkiego naj dla forumowych perełek:)
    -
    co do starań to ja pewnie będę sama na 2014-2015:P ja bym chciała żeby Milka wołała o nocnik i sama w miarę jadła:) no a poza tym po cesarce też nie jest wskazane żeby za szybko druga ciąża była więc dam macicy odpocząć:P a co do macierzyństwa to ja uważam jak Frag ale po tych pierwszych 3 masakrycznych miesiącach:D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Winni tez nie znosza tez nie znosza!
    W dodatku moj od maja do prawie pazdziernika ciagle w body "biegal"
    teraz jest masakra!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, czy Wy jakoś "oduczacie" swoje pociechy budzić się w nocy? Kurcze, już mi Kuba spał w miarę ok. Tzn budził się raz czy dwa i szedł dalej spać, ale teraz to on się budzi 10 razy i za Chiny nie chce spać. Między 4 - 6 ze dwie godziny oglądał karuzelkę. Powiem szczerze jestem już trochę wypompowana no i czytam, że tak ok 6 miesiąca to już się powinno zacząć dziecko uczyć przesypiać nocki...tylko jak? Przecież mu nie wytłumaczę tego;)
    Boże nessie jak Ty tak dajesz radę? ;) Nasze starania też przesunięte na conajmniej 2020 o ile nie później;P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    moja córcia daje sie ubierac bez problemu
    i zawsze dawała :wink:
    podobnie jak nie pamiętam, zebym kiedykolwiek nie mogla jej pieluchy zmienic :wink:

a na przyszle mamusie ja sie wstepnie wpisuje na 2013/2014 :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Hanny: Dziewczyny, czy Wy jakoś "oduczacie" swoje pociechy budzić się w nocy?

Ech... właśnie pisałam o tym u nessie pod wykresem :wink:
    Bo Adaś miał mniej więcej 2 pobudki na jedzenie, i był moment, że się zastanawiałam, czy go jakoś tych pobudek oduczać, no, ale dziewczyny tutaj pisały, że maluchy same przestaną się budzić jak będą na to gotowe.
    Więc od jakichś 2 tygodni Adaś budzi sie coraz częściej, a dziś od 1:00 w nocy budził się co godzinę, co pół godziny :confused: I to budzi się "tylko" na cyca, jak mu dam, pociumka, puszcza i zasypia, więc ewidentnie głodny nie jest... ani go nic nie boli, bo nie płacze... to o co chodzi, ja już nie wiem...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny: Powiem szczerze jestem już trochę wypompowana no i czytam, że tak ok 6 miesiąca to już się powinno zacząć dziecko uczyć przesypiać nocki...tylko jak? Przecież mu nie wytłumaczę tego;)

Hanny, ze 2-3 strony temu była o tym dyskusja :))

Teo -ooo, to może razem będziemy w ciąży ;) Bo z moim tempem i problemami to się nie łudzę, że zaskoczę szybko ;)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Muszę kiedyś nagrać jak moje pieją z zachwytu jak je przebieram. Normalnie dziki szał :) Może to wynika z tego, że to jest taki moment, kiedy mają mamę tylko dla siebie, a może po prostu tak mają. PAtka niedawno zaczęła tupać nogami jak ją przewijam, ale to też jest powiązane z mega śmiechem. Tylko wieczorem po kąpieli jak je ubieram do snu, to jak to za długo trwa, wtedy się wkurzają.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    właśnie ja mam identycznie winnica on głodny nie jest tyle tylko, że zaczyna już o 23 te swoje pobudki co godzinę, co pół:(
    A najlepsze jest to, że w dzień "odsypia". Położyłam go 2 godziny temu (bo oczywiście jak się nie śpi w nocy to w dzień marudzi i ryczy, że chce spać;) i dalej śpi:shocked: co za gad jeden!!!!:wink: Jaśniewielmożny Królewicz noszzzzz
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Hanny, mój też śpi od dwóch godzin już prawie :wink:
    Ja próbowałam usypiać Adasia bez cyca, mąż próbował, ale to chyba walka z wiatrakami :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kurcze mój umie, ale tylko wieczorem. Jak go kładę, włączam karuzelkę, czytam baję i zasypia jakoś sam, ale co mam o 1, 2, 3 itd czytać bajki? ;) Mój jest w ogóle dziwny, bo on w dzień kategorycznie cyca odmawia (woli zupkę - papkę lub ściągam mu mleko), a w nocy sam mnie rozbiera. Wczoraj obudziłam się jak on już leżał na brzuchu i szukał cyca (ja na plecach) ;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    No to macie na tyle dobrze, ze dzieci wam w dzien spia...
    Diego jak spi 40min to jest swieto narodowe ? Wlasnie zasnal....moze akurat dzis pospi dluzej? :wink::wink:

Hanny ja oduczylam Diego jednej pobodki na miesiac... mysle, ze teraz to sa zeby (ma juz lewy dolny zabek)...
    wiec nie wiem czy jest wogole sens uczenia czy odzwyczajania takiego malego szkraba... jak i tak wczesniej czy pozniej skonczy sie na tym samym?

Teo zdradz sekret jak to robisz, ze Ninka lezy grzecznie na przewijaku?

Dotti Diego tez jest zadowolony jak go przebieram bo wkoncu czuje sie jak nowo narodzony (goly tylek)
    gorzej jest przy ubieraniu swetrow nie wspomne juz o kurtce
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny: właśnie ja mam identycznie winnica on głodny nie jest tyle tylko, że zaczyna już o 23 te swoje pobudki co godzinę, co pół:(

U nas to samo. Tylko w dzień śpi maks 2h i to nie za jednym zamachem. Ale przyzwyczaiłam się już ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Dawno mnie tu nie było, troszkę zajęło mi przeczytanie Was :devil:
    Jeżeli chodzi o nocne wstawanie to moja Lena budzi się z zegarkiem w ręku co 3h głodna jak wilk.

Kiedy Wasze maluchy odkryły stópki? Moja do tej pory jakby ich nie zauważała :shocked:
    Za to zaczęła się wszystkiego łapać i próbuje się dźwigać do góry. Wkurza się przy tym strasznie, bo nie może się do pionu dźwignąć jakby chciała.
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Osorya: Kiedy Wasze maluchy odkryły stópki? Moja do tej pory jakby ich nie zauważała

Tydzień temu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Osorya: Kiedy Wasze maluchy odkryły stópki? Moja do tej pory jakby ich nie zauważała :shocked:

Jak miał 3 miesiące i 21 dni :D Jak to fajnie wszystko notować ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Czyli to normalne, że moja jeszcze może ich nie widzieć :) Uff, uf :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Milka miała 4m1t jak je zauważyła ale nigdy nie były jakimś obiektem westchnień:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sto lat dla Amelki i Patki :flowers::flowers::flowers::flowers:
    Doti nagraj je jak pieją plissss!!!
    U nas w trakcie przebierania/ubierania działa śpiewanie :P Wcześniej było gorzej, a teraz ok.
    Jeżynka ale Ty już w ciąży jesteś czy się już staracie :bigsmile:
    Osorya normalne normalne. Nadia chyba z 1o dni temu odkryła stopy, muszę zajrzeć do notatek, ale za to ni chu chu się nie dźwiga. Każde dziecko ma swoje tempo :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Osorya:
    4m 0tz – Pierwszy raz Diego wlozyl stopke do buzki :)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Osorya, moja miala jakies 3,5 miesiaca.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink

a na przyszle mamusie ja sie wstepnie wpisuje na 2013/2014

a jednak?! fajnie... może dam się mojemu namówić, ale nie wcześniej jak 2014;P

Lu też nie lubi się ubierać- od początku..
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, pomocy, co to mogą być za krostki:

Przepraszam za takie wielkie zdjęcie, ale na mniejszym źle widać - niedługo wykasuję. Ma to tylko na nóżkach, na udkach... Żadnego nowego proszku nie było, rajstopki te same, nic go nie podziabało...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: Teo zdradz sekret jak to robisz, ze Ninka lezy grzecznie na przewijaku?

wiesz chyba po prostu taki okaz bo wiem, że 99 % dzieci w pewnym wieku uskutecznia bunt na przewijanie, ubieranie itp
    a ten 1 % leży grzecznie i czeka aż mama skończy
    i chyba Ninka właśnie tak ma :wink:

chociaż pamiętam że swego czasu fikała na brzuch ale ją wtedy odwracałam na plecy [mimo jej ryków i histerii] i tak np 25 razy [ :shocked: ] przy jednej sesji przebierania
    i może doszła do wniosku, że ze mną nie wygra ? :cool:

FRAGILE nie wiem czemu ale jak napisalaś, ze tylko na nóżkach to mi od razu Bostonka przyszla na myśl bo u nas się właśnie od ud zaczęło [no i pupki]
    ale to pewnie może jakieś tylko podrażnienie albo co ?
    może za bardzo fikał na podłodze i się poobcierał ?
    bo skóra jakby zaczerwieniona lekko....
    poczekaj czy coś się z tego rozwinie [oby nic] bo wg mnie samo zejdzie i jutro nie będzie śladu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teo, no właśnie od kilku dni już tak ma - prawie od tygodnia... I nic poza tym. Jak było kilka krostek to olałam, bo myślałam, że się obtarł, ale ma ich więcej i na obu nóżkach. To chyba nie są potówki, może alergia? A bostonka to by miał gorączkę chociaż, albo złe samopoczucie, a on nic... No i na nas by sie przeniosło pewnie?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Fragile a w czym myjesz małego? Czy to są place? i czy skóra jest szorstka?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no to bankowo nie bostonka bo ona w sumie trwa ok 10 dni więc już by miał inne części ciała obsypane [czyli głównie stópki, łapki i w buzi]
    i mówisz, ze tylko na nóżkach ?
    hmmm dziwne...
    bo alergia [na coś do jedzenia albo na jakiś kosmetyk] to chyba też występuje jeszcze gdzieś indziej
    kurde no nie wiem co to może być
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No ja też nie wiem... W sumie odkąd czworakuje to to ma...

Czerwinka - myjemy w płynie do kąpieli dla maluszków HIPP, na udkach są placki takie dwa, skórka szorstka, a na łydkach ma po prostu takie kropki...

Treść doklejona: 01.11.12 15:03
    Zastanawiałam się czy to nie alergia, bo w ubiegłym tygodniu zżarłam dwie paczki migdałów i może po tym? Nie wiem już... Na razie to zostawiam, bo mały nie płacze, nie marudzi, nie ma gorączki, wiec to chyba nic takiego. Nie swędzi go ani nic...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: chociaż pamiętam że swego czasu fikała na brzuch ale ją wtedy odwracałam na plecy [mimo jej ryków i histerii] i tak np 25 razy [ ] przy jednej sesji przebieraniai może doszła do wniosku, że ze mną nie wygra ?

ejjjj to Ty masz SuperGrzeczne dziecko! Moja mi potrafi wstać i uciec [ale my nie używamy przewijaka i ją przewijam na łóżku albo na jej kocu z zabawkami] :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mój starszak miał coś takiego podobnego. Wykąp go w balnoleum i smaruj kremem z tej serii to jest dla skóry atopowej i łojotokowej. Mi dermatolog powiedział że w okresie zimowym dziecko które chasa po podłodze wyciera swoją naturalną ochronę na nogach szczególnie w ubrania i robią sie podrażnienia takie. Mogą sie pojawić jeszcze na boczkach brzuszka i rączkach.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.