Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

moja miała 3 wkłucia jednego dnia - 5w1, żółtaczka i pneumokoki. Moze dlatego tak źle się czuła później...
Hanny, Katka i zostawiacie dzieci same z pielegniarka podczas szczepienia? Czy ktos inny z rodziny z nimi jest?
 ostatnio na pobieranie krwi nie zdążyła dojść z kasy i weszła do gabinetu dopiero jak już mała była ukłuta 
 więc aby Misia nie była sama, to zostałam z Nią. Jak usłyszałam Jej krzyk i zobaczyłam żal na Jej buźce, to w pierwszej chwili chciałam wziąć nogi za pas, a w drugiej popłynęły mi łzy.  Choć myślę  sobie, że jak dziecko czuje obecność i dotyk mamy, to na pewno lepiej przechodzi tą chwilę.

Kurde doktor google powiedział mi że takie kupy to objaw ukrytej alergii w najlepszym wypadku. A ja naprawdę jem bardzo mała liczbę produktów. Na wizycie przed szczepieniem mam zamiar spytać lekarki ale raczej nie uzyskam żadnej sensownej rady bo ona taka mało sensowna jest 
. No chyba,ze ma jakies inne objawy nitolerancji typu; biegunki,krew w kupce,ulewanie (ale bardzo silne), wysypka itp.
 jak tu raz na wątku przeczytałam że Ulcia pawełki zjada to ślina mi po nogach pociekła 
Dr google to ZUO :)ja wiem ze zło ale jak się nie ma innego dr pod ręką? a moja "pediatra" to też jakaś taka słaba jest niestety. Btw znacie dobrego pediatrę w ramach nfz Warszawa-Ochota ew. Warszawa po prostu?
No chyba,ze ma jakies inne objawy nitolerancji typu; biegunki,krew w kupce,ulewanie (ale bardzo silne), wysypka
), to jednego dnia. Jak nie bedzie reakcji, kolejnym razem dodaj kakao odrobine (duzo magnezu ma, a Tobie tez potrzebny). A tak naprawde alergenem moze byc wszystko. U nas np. jak zjadalam duze ilosci jablek (w kompocie), to mala starsznie czyscilo 
.
 a co do ciastek to tez myślę ze to jemu te syfy zaszkodziły a nie mleko itp. ale odstawiłam wszystko i czekałam aż mu krosty znikną żeby stestowac nabiał, no i wtedy zaczęły się psuć kupy.U nas np. jak zjadalam duze ilosci jablek (w kompocie), to mala starsznie czysciloo a my jabłek duuuzo jemy...

i schizowałam, każda kupka była pod światłem oglądana 
. Konsultowałam z moją pediatrą, która jest też neonatologiem w szpitalu i co się dowiedziałam, śluz najczęściej jest zjawiskiem fizjologicznym (a po tym, że temat ten co tydzień jest tu na forum wałkowany wynika, że większość albo przynajmniej znacza ilość noworodków karmionych piersią tak ma), kupki dzieci karmionych piersią mogą mieć różny kolor od musztardowego przez żółty aż po zielonkawy, w kupce nawet mogą pojawić się śladowe ilości krwi z podrażnionych jelitek (chyba Nadia Penny tak miała, u Gosi raz zauważyłam dosłownie jedną niteczkę krwi dlatego pytałam pediatrę). Temu wszysktiemu winny jest najczęściej niedojrzały układ pokarmowy a nie dieta matki. Nasza pediatra poleciła probiotyk i kupki dużo lepsze, ale i tak od czasu do czasu są bardziej śluzowate. My dajemy Dicoflor30, niektóre dziewczyny podają BioGaję. Mam pytanie dziewczyny - moja Michasia od jakichś 3 dni wybudza się w nocy ze snu (a w zasadzie płacze przez sen) gromkim płaczem... Szybciorkiem lecę na ratunek, łapię za rączkę i mała zasypia. Trwa to dosłownie z 10 sekund. Czy ktoś tak ma ze swoim Maluchem...? Skąd taki płacz...?
, jest to całkowicie normalne.
[/url

[/url]
 Nabiał też jem, a lekarz mówił, że lepiej nie jeść. I gdybym słuchała lekarza, to pozbawiłabym się wielu pyszności 

jako, że po wczorajszym bobie nic się nie działo, więc już wyluzowałam kompletnie 

[/url]

przejdzie, taki etap

no i na dodatek mamy podejrzenie alergii na mleko krowie
Już ma tego kciuka całego bordowegoMożesz jej podtykać np. drugą piąstkę, nam tak pokazała rehabilitantka, wtedy dziecko bada sobie świat (o to mu w sumie chodzi), a nie ssie ciągle tego samego palucha. Patka u nas zasypie ssąc 2 palce - wskazujący i środkowy i zasłaniając oczy drugą ręką :) Na szczęście zmienia ręce i raz się zasłania jedną, raz drugą :)![]()
Możesz jej podtykać np. drugą piąstkę, nam tak pokazała rehabilitantka, wtedy dziecko bada sobie świat (o to mu w sumie chodzi), a nie ssie ciągle tego samego palucha.

ha ha

The_Fragile: Liżę Lotka!?
aaaa bo dzisiaj 50 milionów w lotka można wygrać! To i ja bym polizała