Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeNov 9th 2012 zmieniony
     permalink
    katka_81: magku, własnie dużo złych opinii w necie... ale co, że ciężka?

Nie dość, że ciężka to projektor strasznie brzydko świeci...prędzej bym się przestraszyła tych motylków, niż bym się nimi zainteresowała... Ponad to strasznie wolno kręcą się te misie...Mojej Zuzi bardziej podobała się zwykła karuzela, taka nakręcana, niż ta z FP...chyba, że chcesz, żeby ta karuzela usypiała Michalinkę, to prędkość obrotu do usypiania jest :thumbup: ale moja Zuzie ta karuzela strasznie nudziła...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeNov 9th 2012
     permalink
    no to muszę się grubo zastanowić, bo właśnie siedzę z moim P. i debatujemy... liczyliśmy na Wasze komentarze :)

Treść doklejona: 09.11.12 17:38
    a może ktoś poleci jakąś fajną karuzelę?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    magku: http://www.ksiegarniazuzia.abc24.pl/default.asp?kat=87715

ohoho chyba też "popłynę" :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mi sie podobała ta, którą kupiła Vsti - tiny love mała księżniczka, ale to niech się Vsti wypowie ;) Z tego co pisała to jest zadowolona ;)
    Vsti wzywana jesteś ;)

Treść doklejona: 09.11.12 17:41
    Ul_cia: ohoho chyba też "popłynę" :)

:crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    madzinka83: Za to mam manię kupowania ciuszków

nic mi na ten temat nie mów nawet:devil:
    dziś byłam w h&m i musiałam "chociaż rajstopki!" :tongue: ( bo chyba pół kolekcji wykupiłam)
    tatuś jest od kupowania zabawek, albo przynajmniej będzie dziś w mothercare buszował w "kącie z zabawkami" ja się zakochałam w retro wózku do zabawy ( niestety różowy)
    ale jak usłyszałam że 400 coś zł ( bo jak 4 usłyszałam to dalej nie słuchałam:cool:) to padłam! MASAKRA jakas!

zgadujcie ciotki ile dzisiaj Łucja zjadła do tej pory ( teraz śpi!) 220 ml ( od wczoraj godz. 19.30):cry: to chyba nie jest normalne!
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    My mamy Tiny Love Symfonia ruchu, jakaś starsza wersja, bo nie ma lampki, kupiłam używaną i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Dokładnie taką Zwierzątka są kolorowe, duże, przyciągają wzrok, karuzelka jest tak ustawiona, że kręcą się też wokół własnej osi, melodyjki bardzo przyjemne. Polecam z czystym sumieniem:cool:.
    A z książeczek to planuję kupić Gosiakowi "Poczytaj mi mamo". Teraz wyszło nowe wydanie tych książeczek, które pamiętam z mojego dzieciństwa.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  1.  permalink
    Kasiu ja mam też karuzełe z TINY LOVE jest super więc Ci ją polecam...FP sa rzeczywiście ciężkie i niestabilne moja SIS ją ma w UK i nieużywa.
    ja mam taką kupiłam używaną na allegro:
    http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-podrozna-kojec-wozek-gratisy-i2757406741.html
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    madzinka83: A z książeczek to planuję kupić Gosiakowi "Poczytaj mi mamo"

Dobra, już nie planuję, bo kupiłam :shamed:. Mężowa wypłata na koncie i nie mogłam się powtrzymać. Będzie naa... Mikołaja może :devil:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    katka my mamy taka sama jak madzinka i jest super udalo mi sie kupic uzywana w komisie bo tania nie jest. Moj maly ja uwielbia, normalnie jest istne szalenstwo przy niej tj wierzganie nogami, machanie rekami, smianie sie, guganie. Ogladalam z FP i nie podobaly mi sie, tzn nie sa warte wg mnie swojej ceny.

ulcia moj maly ma to samo byle dzwiek a on juz placz albo sie wzdryga.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Tak, tak ja polecam małą księżniczkę, Nadia ją kocha i ubóstwia :D Jest stabilna i duża, jak an karuzelę :P
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Te karuzelki z tiny love sa super i faktycznie dosc duze :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja tez mam fischera misie i obecnie sluzy jako trzecia lampka nocna.Oktawia boi sie karuzelki wiec dostala od babci misia ktory swieci i spiewa kolysanki.Jak tylko go wlaczam to cieszy sie niesamowicie:smile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A u mnie FP misie sprawdza się super, dziewczyny ją uwielbiają zarówno do porannych rozmów,jak i do usypiania wieczorem. Może rzeczywiście spróbuję ją przywiązać do półki, żeby mieć pewność że mi na małą nie runie :)
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    doti_p: A u mnie FP misie sprawdza się super, dziewczyny ją uwielbiają zarówno do porannych rozmów,jak i do usypiania wieczorem. Może rzeczywiście spróbuję ją przywiązać do półki, żeby mieć pewność że mi na małą nie runie :)

Ile ludzi, tyle opinii ;)

Doti powracając do usypiania...czy małe grymasiły? Przekładam Zu zaraz jak mi uśnie...tyle, że ona uwielbia poklepywanie po pupie...zatem nie wiem czy odkładanie jej półśpiącej przejdzie...a tak jak już pisałam na starszakach - raz przerabiałam jej płacz, oduczając ją lulania, drugi raz tego nie zniosę, wtedy byłam przy niej, bardzo blisko, bo leżałam obok, a i tak płakałam razem z nią. Spróbuję oduczyć ją klepania po pupie, potem zacznę przekładać jak już będzie odlatywała ;) Długo oduczanie u Was trwało?
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U nas to trwało jakiś tydzień, najpierw niezbyt były zachwycone, ale ponieważ byliśmy obok nich, rączka na brzuszkach, to chyba nie miały w związku z tym jakiejś traumy. Aż któregoś dnia mąż odłożył P do łóżeczka, bo jakiś klient dzwonił i musiał z nim porozmawiać, ja akurat karmiłam A i P pogadała chwilę i usnęła. Potem to samo się w nocy powtórzyło, jak mi się P rozgadała o 3 nad ranem jak karmiłam A, ale zanim A się najadła, to P już spała. Teraz po prostu odkładamy jak już zjedzą, całujemy w czółko i dobranoc. Rozważam opcję wprowadzenia wtedy jeszcze bajeczki, bo niedługo się kumate zrobią, ale to chyba dopiero jak przestaną tak same z siebie zasypiać i będą znów potrzebowały naszej obecności przy zasypianiu.

Treść doklejona: 09.11.12 20:49
    A dziś to w ogóle taka ze mnie wyrodna matka, że odłożyłam P w pełni przytomną i nawet jeszcze nie poszłam sprawdzić, czy zasnęła, a to było już godzinę temu. Mąż pracuje tam w pokoju i pewnie jakby coś się działo, to by mnie wołał :devil:
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    dotka - chwała Ci za to ! ja swoich maluchów, przez kręgosłup, to nawet nie kąpię - mąż je kąpie, ja karmię tylko jedną bestię, a usypia tata, w nocy też mąż wstaje jak któreś zapłacze - to dopiero muszę być wyrodna :-P
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Ul_cia: magku: http://www.ksiegarniazuzia.abc24.pl/default.asp?kat=87715

ohoho chyba też "popłynę" :)

Ja chyba też. :)
    A powiedz, Magku, coś o tych książeczkach, czy np. mają twarde kartki?
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    migg - mają twarde kartki bo ja kilka sztuk zdobyłam w antykwariacie za 1zł :-)
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Dzięki za odpowiedź :)
    --
  2.  permalink
    Witajcie..,powiedzcie, czy Wasze mleko tezma czasem taki dziwny zapach..? Odkąd łykam omega 3 mam wrazenie że moje mleko pachnie.. (?) rybą... :confused:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorjeżynka
    • CommentTimeNov 10th 2012
     permalink
    Ciasto ja nie wyczułam- chociaż zamiast 5 biorę 2-3 tabl.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeNov 10th 2012 zmieniony
     permalink
    UWAGA UWAGA!!!!!

Nadusia ma ZĘBUSIA!!! :crazy::crazy::crazy:

Jednak matczyna intuicja mnie nie zmyliła!!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    migg: A powiedz, Magku, coś o tych książeczkach, czy np. mają twarde kartki?

Jest tak jak pisze mareza - mają twarde karki ;)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Aaa Vsti jak szybko wyszedł cwaniak jeden :devil::devil::devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    ja mam karuzele FP z rybkami i bardzo polecam. O co chodzi ze niestabilna? moja jest normalnie mocowana na taka plastikowa srube jakby, Dawid ma rok wstaje i ciagnie za rybki i smiem twierdzic ze to zbawka niezniszczalna bo jeszcze sie jej nic nie stalo, nigdy sie nie ugiela. Mozna ja zgiac w pol, postwic na szafce i przerobic na lampke nocna. Projektor tez super, bardzo wyrazny, rybki i gwiazdki. Moj roczniak co wieczor patrzy jak zaczarowany a jak sie w nocy przebudzi to tylko klik pilotem i spie dalej. Jedno ale...u nas ta karuzela zaczela sie sprawdzac dopiero od jakichs 4miesiecy. Wczesniej bardziej pobodzala Dawidka niz uspokajala. Dostal ja majac 6tygodni i potrafil nawet godzine pod nia lezec. Smiem twierdzic ze u nas to byly najlepiej wydane pieniadze na zabawke. Zwlaszcza ze teraz wlasnie przerobie ja na lampke nocna.
    edit
    .
    .
    tu mozna obejrzec review
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Vsti - o mamo, gratuluję i jak bardzo, bardzo zazdroszczę!!!!
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A u Patki dziś koleżanka na spacerze wypatrzyła białą kropkę na dolnym dziąśle... Czekam aż się obudzą po spacerze, żeby z ciekawości postukać łyżeczką :)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No ja stukałam i ładnie brzęka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    doti_p: Czekam aż się obudzą po spacerze, żeby z ciekawości postukać łyżeczką :)

daj znać koniecznie :smile:

dziewczyny a jak to jest z temp przy zębach ?
    tzn wiem, ze podobno jak dziecko chore to do jakiejś tam wysokości się temperatury nie zbija bo organizm walczy z wirusem prawda ?
    ale jak jest temp od zebów to ona "niepotrzebna" dziecku do niczego co nie ?
    w sensie z czym niby wtedy dziecko walczy ?

pytam bo mi Nina z drzemki wstała rozpalona i rozdarta , dobre pół godziny płakała [co u niej się dawnooooo nie zdarzyło :sad:] i ewidentnie z bólu bo rączkę wpychała do buzi i paluszkiem szturała w miejscu górnej dwójki [ ma tam wielką banię i dziąsło przekrwione] no i jej zmierzyłam temp w dupce i wyszło 37,6 [po odjęciu]
    więc od razu dałam lek p. bólowy i p. gorączkowy zarazem
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny mam pytania odnośnie przepajania dzieciaczków.Tzn ja karmię małego głównie piersią jedynie na noc dostaje butlę a czasem jedną w dzień gdy jest konieczność.Czy musze go przepajać i kiedy jak coś?
    Wogóle to mój maluch dostaję ostatnio strasznej spazmy gdy musi pić butelkę drze się w niebogłosy i nawet wtedy cyc nie pomaga;/czy Wasze maluchy tez tak miały?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Tzn ja karmię małego głównie piersią jedynie na noc dostaje butlę a czasem jedną w dzień gdy jest konieczność.

Leneczka a czemu karmisz w butelką? Butelką z mm czy z Twoim mleczkiem?
    :wink:
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Teo pytasz o rade na rozpakowanych?:wink:
    Podlanczm sie pod pytanie... moze zajrzy tu mama jakiegos starszaka:peace:

Diego nadal ma tylko jedna dolna jedynke (juz 2tyg) u niego parami one cos nie wychodza
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Chciałam postukać, ale mała cholera zawsze mi język podkłada i nie mogę.. No cóż, pożyjemy zobaczymy :)
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Teo ja mam to samo od wczorajszej nocy. Temperatura się waha między 37,2 i 37,8. Wczoraj Aleks tak płakała, że dałam jej Panadol i przeszło na chwile. Nawet moją rękę próbuje sobie wepchać do buzi i smyra się po dziąsłach!
    A teraz wypycha non stop język i jeździ nim po dziąsłach.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: Teo pytasz o rade na rozpakowanych?:wink:

:tongue::tongue::tongue:
    no o teoretyczne zagadnienie pytam więc nawet mamusie młodsze stażem mogą wiedzieć co nie ? :wink:

NIKKITA no może u Aleks to też od zębów ?
    pisze może bo u nas mam pewność, górna lewa dwójka wygląda na prawdę makabrycznie
    tzn miejsce gdzie ma się pojawić...

DOTI ja robiłam tak, że łapałam palcem za język, delikatnie podnosiłam i wtedy stukałam ahahah :cool:
    ale to tylko przy pierwszych zębach jak ich niemal desperacko szukałam :smile:
    Ty widze, że ciśnienia nie masz takiego jak ja :cool:
    i dobrze
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Nikitaa, Teo - łączę się z Wami w bólu! Dałam dzisiaj też Kubie paracetamol bo ma stan podgorączkowy i tak wył, że klękajcie narody. Jeść za bardzo nie chce, spać tym bardziej :sad:
    Wczoraj zrobił 5 kup więc idzie górna prawa dwójka:devil:
    --
  4.  permalink
    judka25: Leneczka a czemu karmisz w butelką

Judka Kochana mało mam pokarmu dlatego dokarmiam mm.Gdyby mał po moim karmieniu robił sobie 2-3godz przerwe pewnie i bym wykarmiła,ale jest go mało i chce jesc po 30min znów gdy niemam nic do roboty w domu staram sie go karmic cały dzień jedynie na noc butelka a gdy musze cos zrobic pilnego czy wyjsc gdzies podaje w dzień
    -- ,
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Torka jako mama szkolniaka ;) w szpitalu pielęgniarki mi tłumaczyły że przy zębach jest temeratura bo dla organizmu to wysiłek wychnąć zębole.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    carottka: Jeść za bardzo nie chce, spać tym bardziej :sad:

Aleks je na szczęście ale od godziny 12 spała może w sumie 30min ! Śmieje się i płacze na zmiane eh :tongue: Zobaczymy co będzie w nocy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    czerwinka: w szpitalu pielęgniarki mi tłumaczyły że przy zębach jest temeratura bo dla organizmu to wysiłek wychnąć zębole

no ale w takiej sytuacji spokojnie można podać coś p. gorączkowego co nie ?
    bo w przypadku jakiejś infekcji ponoć warto lekką gorączkę zostawić i nie zbijać bo tak własnie organizm walczy z chorobą....

CARROTKA no to współczuję :sad:
    chociaż u nas już ciut lepiej bo lek zadziałał [o dziwo syrop bo czopka bym jej nie włożyła, gdyz w tej histerii nie dała się ode mnie oderwać ani na 0,5 cm] i teraz słyszę, że się z ojcem wydurnia
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Teo - :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mi mówiły żeby podawać jeśli temeratura jest powyżej 38. To były mądre stare piguły więc im ufam.:-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    czerwinka: Mi mówiły żeby podawać jeśli temeratura jest powyżej 38.

hmmm czyli nie ma znaczenia czy od zębów czy od choroby ?
    kurde ale to dla mnie troszkę nielogiczne bo o ile przy tej chorobie jestem w stanie dziecko "pomęczyć" tak przy zębach to ja wiem , czy jest sens ?
    a moja Nina na prawdę cierpiała bo to widać było :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Na szczęście u nas obyło się, jak na razie bez tempy i jakiegoś mega ryku... Byle tak dalej... No nie licząc tych nocnych pobudek :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Wiesz jak cierpi Ninka to chyba bym podała szczególnie że jej ulgę przyniosło, mój szkolniak tylko mocno gorączkował.
    A jam mam taki pytanko : zostało mi pól opakowania vit d plus k jutro Franio kończy 3 miechy. Pani dr. kazala wywalić resztę tych vitamin próbowałam dowiedz sie czemu nie mogę podac mu do konca ale mi nie powiedziała.
    I pytanie jak myślicie czy mogę do końca mu dac je czy nie? Przy starszaku dawało się tylko vit D.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no właśnie ciekawe czemu akurat do 3-go miesiąca i ani dnia dłużej co nie ?
    nam tez tak lekarka kazała odstawić no i z 12 kapsułek oddałam koleżance co akurat urodziła...
    dziwne a ja w sumie tez nie dopytałam czy cos sie stanie jak jej jeszcze podam

no podałam bo widziałam, że cierpi
    normalnie nie jestem skora do dawania leków ot tak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jeśli była tylko temp zębowa nie dawałam nic ale jak dzieciak dostawał szału i wył krzyczał dawałam połowę dawki nurofeny (jeśli wg ulotki było 2,5ml dawałam 1,5 max 2ml
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Zęby przed nami są u Francia u Starszaka właśnie wychodzą stałe dwójki :cool: bezboleśne :-) a czekaliśmy na nie dwa lata:cool:

A z tymi vit sama nie wiem :/ chyba mu podam...przecież nie zaszkodzą chyba...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja D+ K podawalam do 6 miesiaca
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Teo, w zasadzzie przy temperaturze do 38.5 nawet nie podaje sie nic przeciwgoraczkowego. Ale jesli widzisz,ze dziecko cierpi , to normalnie podaje sie przeciwbolowy. A najlepiej taki z ibuprofenem(bo on dziala tez przecizapalnie).
    Co do witamin k+d,to ja normalnie podawalam do wykonczenia opakowania i napewno to bylo ponad 3 m-ce. Potem przeszlam na D i po roku na tran.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.