Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 10th 2012
     permalink
    tzn wiecie ja jej chciałam podać głównie coś na ból
    no i dałam IBUM a on przy okazji działa też na gorączke i p.zapalnie
    normalnie jej daję czopki ale tak histeryzowała, że nie mogłam jej przez 30 minut oderwać od siebie ani o 1 mm więc tylko syrop wchodził w grę...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeNov 10th 2012
     permalink
    Dobranoc :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeNov 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziękować za podpowiedz:-) Dam mu do końca opakowania potem przejdziemy na vit D:-)
    Przepraszam jestem nie uprzejma od rana :cool: już się poprawiam "Dzień dobry"
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Dzien dobry!:cool:

The Fragile jak nocka?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeNov 11th 2012
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanko. W zeszły poniedziałek byłam u ginekologa na wizycie kontrolnej po połogu, w obrazie usg widać, że jajniki nie pracowały. Wczoraj wieczorem dostałam krwawienia. Dodam jeszcze, że karmię piersią, Mała praktycznie non stop wisi na cycku. W nocy -wiadomo - budzi się rzadziej. Czy to możliwe, by to była miesiączka?
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    moze sie wszystko jeszcze nie oczyscilo? ja to chyba ze 2 miesiace krwawilam z przerwami
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Mam problem z malym otoz od paru dni ciagle pcha piesci do buzi,ciagle placze i stracil apetyt.Wczoraj mi troche goraczkowal,ale innych objawow brak.Myslalam,ze to brzuszke to masowalam i chwilowo przestawal plakac,ale zastanawia mnie tez czy to moga byc zabki?Mysle,ze to chyba troche za wczesnie...
    Jak do jutra nie przejdzie to do lekarza pojade z nim....:sad:martwie sie:sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Szczerze watpie aby o zeby chodzilo, moze kryzys laktacyjny? zaczyna sie kolo 3 miesiaca u nas to byl dosyc trudny czas. Nie pisze apropo goraczki oczywiscie, bo to moze byc po prostu chwilowa infekcja. A piąstki w buzi to do roku czasu stale beda. A coreczka kiedy miala pierwszy zabek, bo to u dzieci czesto jest podobnie (chociaz nie zawsze)
    --
  2.  permalink
    Lecia zapomnialam napisac,ze nie karmie piersia:(...Kiedy Emila miala pierwszy zabek to dokladnej daty nie znam,ale jakos tak miedzy 4-5 miesiacem...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny,czy Wy też macie taki problem z jedzeniem przy dziecku? :confused: Ja nie mogę przy Oliwce nic zjeść,bo od razu jest lament,płacz i wyciąganie rączki.. Cokolwiek bym nie jadła za każdym razem jest to samo... Nie powiem,jest to dla mnie troszkę uciążliwe,bo nie mogę jej dać wszystkiego,a ona nie odpuszcza..
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hussy ja juz od jakiegos miesiaca jem po katach:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HUSSY a czego jej nie możesz dac?
    Oliwka już ma 10 mscy wg mnie polizac może wszystkiego :wink: :smile:

a jak się boisz i jej dawać nie chcesz to przy jedzeniu miej zawsze kawałek skórki od chleba czy tam czegoś i jej dawaj
    jak zobaczy że to z mamy talerza to będzie szczęśliwa a bankowo się nie skapnie że to nie to samo co Ty zjadasz. :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nessie: The Fragile jak nocka?

Nessie, położyliśmy go spać o 19 - nakarmiłam i został z tatusiem> Ponieważ wcześniej 2h szalał po dywanie to był padnięty, zasnął tatusiowi na rękach, ale po odłożeniu do łóżeczka jeszcze się na chwilę obudził i padł... I obudził się znowu raz tylko!!! O 3 nad ranem, mąż uśpił na rękach i spał do... 8 rano! :shocked: Aż sie boję, bo spodziewałam się po ostatnich próbach gorszych przejść...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    TEORKA: HUSSY a czego jej nie możesz dac?

No np. dziś jadłam chipsy i tak mi dziecię wyło,że musiałam schować. Jeśli chodzi o takie normalne jedzenie to dam jej ziemniaczka czy coś tam innego. No ale też wczoraj jadłam kinder mleczną kanapkę i jak wzięła gryza to aż oczy mi wyszły na wierzch :tongue:
    Spróbuję ze skórką :bigsmile:
    -
    nessie: hussy ja juz od jakiegos miesiaca jem po katach:wink:

:tooth:
    Oliwka to wygląda jak chodząca bułeczka,boję się z nią na bilans iść ,bo pewnie z dyszkę już waży :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy, to Oliwka CI powie "mama, oddaj Kinderka, a Ty sobie weź skórkę od chleba" ;)))

A ja mam znowu pytanie i już wolę nie zadawać na Starszakach ;) natomiast pełno Was z "zębatymi" dziećmi. Nasz Krasnal od kilku dni "gryzie" powietrze - na początku myślałam, że ma coś w buzi, ale nie - tak sobie gryzie. I robi jeszcze jedną, bardzo dziwną rzecz - wiecie jak sie zachowuje pies, który ma cos w pysku i próbuje mu się to cos (smycz, kość) zabrać? Tak rusza łbem w jedną i drugą stronę z zaciśniętą paszczą. To tak samo Krasnal robi... Czy to może być zębowy objaw, czy Krasnal po prostu uczy się tym sposobem mówić "nie"? ;)

Jak dla mnie to trochę dziwnie wygląda :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Fragile ja nie pomogę co prawda, ale napiszę, że moje dziecko też od paru dni zachowuję się jak mój pies gdy np. ma coś w paszczy i nie może tego wypluć. Ciągle mieli, więc zaglądam do jej buzi w poszukiwaniu np. psiego lub mojego włosa i nic tam nie ma. Nie wiem o co chodzi. Miało którejś z Was tak samo dziecko ?
    Oprócz tego ryczy jak jeleń na rykowisku :tooth:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Amelka przez ostatnie 3 tygodnie ćwiczyła odgłosy niedźwiedzia :bigsmile: Dziś obie darły się jak świnki obdzierane że skóry, a 3 miesięczna córka znajomej patrzyła na nie jak na nienormalne...
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_Fragile: który ma cos w pysku i próbuje mu się to coś (smycz, kość) zabrać? Tak rusza łbem w jedną i drugą stronę z zaciśniętą paszczą.

hehe Milka ogólnie od urodzenia robi głową "nie nie nie" i to mocno:D a teraz przy ząbkowaniu robi to samo co Eryk staje np. przy stole i zagryza no i macha głową:D:D:D
    -
    a to jedzenie powietrza też i szczękanie jak babcia luźnym aparatem:D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kasiakuzniki: staje np. przy stole i zagryza no i macha głową:D:D:D

Tak, tak - tak robi, zagryza szczęki, śmiejemy sie, że jest bezzębnym dziadkiem i macha łepetyną... czyli to mogą być ząbki? Bo mąż myślał, ze może coś go boli :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Doti hahaha ja sikam jak słyszę te odgłosy :tooth: A u Was to jeszcze w podwójnej dawce :crazy:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Dziś Amelka rechotała prawie jak krasnal na jednym z filmików o ile dobrze pamiętam, a Patka zaczęła cmokać. Jeszcze lepsze niż te odgłosy jest patrzenie ile wysiłku i kombinacji kosztuje je wydobycie nowego odgłosu. Dziś jak P wyginała całą twarz, żeby cmokać, myślałam że się posikam.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Doti, taaak, to Krasnalowiec. Wiesz co - jak pomyślę, że Ty takie rechoty i taką rozkoszność jak my mamy teraz bedziesz mieć podwójnie to ja pierdziu - najcudowniejsze pod słońcem :D
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Mam pytanie do mam maluchów w wieku ok. 2 m-cy (korygowany wiek mojej Lusi). Jak zachowują się gałki oczne waszych dzieci, kiedy nie skupiają na czymś wzroku? Tzn. czy spokojnie wodzą wzrokiem po otoczeniu, czy mają chwilami rozbiegane spojrzenie? Lusia ładnie skupia wzrok na mojej twarzy, albo na zabawce- ale są momenty (szczególnie kiedy się obudzi albo zaraz po zmianie miejsca-tzn jak np. odłożę ją z kolan na przewijak)kiedy jej oczy biegają we wszystkie strony, zezują i odnoszę wrażenie, że ona nie potrafi nad nimi zapanować przez jakiś czas-jakby nie mogła się zdecydować, na co ma patrzeć. Niepokoję się trochę i nie wiem, czy to normalne, czy związane z zaburzeniami neurologicznymi. Dajcie znać jak jest u was.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja to się śmieję,bo jak mówię Oliwce nie wolno to ona robi taką kwaśną minę (zawsze) :tongue: Ostatnio się spytałam Oliwka jak robi mama jak jest zła ,a ona tą swoją minę :tooth: Muszę Wam kiedyś pokazać.
    A odgłosy ma pierwszorzędne.Najlepiej jak kubkiem zasłania usta i mówi jak alien :rolling: Najlepsze jest to,że ona rozumie jak mówię nie wolno to się kwasi,ale przestaje,albo mówię chcesz na rączki? a ona się dosłownie rzuca w moje ramiona :tooth: Starsze dzieci są cudowne :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.11.12 20:56</span>
    Pepper, moja za to miała utkwiony wzrok w jednym punkcie i miałam wrażenie jakby miała takie spowolnione reakcje jak podawałam jej zabawkę , teraz jest już ok. A rozbieganego nie miała nigdy
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Peper nie wiem czy to Cie uspokoi ale mój Franusiek wodzi caly czas czami za wszystkim czasem skupi się na zabawce czy psie czy jakimś punkcie teraz troszkę częciej ale zazwyczaj właśnie wygląda to tak jakby wszysko wokuł go rozpraszało, śmieje się z mężem że nawet w oczach to dziecko ma ADHD.

Mój mąż właśnie nakarmił butla i uspał Franuśka a mi serducho pęka. Musieliśmy zobaczyć czy mały zakceptuje taką sytuacje bo ja za dwa tyg wybywam na 3 dni i zostają sami...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    czerwinka: Mój mąż właśnie nakarmił butla i uspał Franuśka a mi serducho pęka. Musieliśmy zobaczyć czy mały zakceptuje taką sytuacje bo ja za dwa tyg wybywam na 3 dni i zostają sami...

Czerwinka, jak ja Ciebie rozumiem... Od dwóch nocy mąz usypia małego i powiem Ci, ze czegoś mi po prostu brakuje... Jak usypiał przy piersi, to ja go głaskałam po pleckach, po łepetynce, wąchałam sobie jego główkę, a teraz - buuu, mąż go usypia :(
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kurde niewiem jak przetrzymam te 3 dni...wracając chyba zapłace mase mandatów :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wow, trzy dni? Podziwiam Cię...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja siebie też:devil:ale prawde mówiąc też musiałam się zdecydować bo to wyjazd z firmy na którym będą omawiane sprawy i projekty na przyszły rok i podumowanie tego roku.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    czerwinka: mój Franusiek wodzi caly czas czami za wszystkim

tylko Lusia w pewnych momentach właśnie nie wodzi wzrokiem tylko jakby "skacze" nim z miejsca na miejsce, jakby nie panowała nad gałkami.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Źle napisałam niewystarczająco jasno przepraszam, miałam namyśli to że nie skupia sięi ten wzrok mu lata jaby oczy miały ADHD
    Ale może jak Cie to niepokoi to przejdz się do lekarza....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dziewczyny bo o tych samolotach co niedawno było i ja pisałam, ze wg wielu fizjo to ok
    znalazłam artykuł to potwierdzający
    tu macie właśnie o "lataniu" [5/6 miesiąc], polecam przeczytanie bo ogólnie ciekawy wg mnie [tu podziękowania dla YOL bo to ona mi go raz pokazała :wink:]
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teo, Ty już to chyba nawet linkowałaś kiedyś, co? Fajny artykuł!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    The Fragile Diego mieli powietrze jak widzi, ze ja cos jem...
    Czasami was nie nasladuje?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_Fragile: y już to chyba nawet linkowałaś kiedyś, co?

chyba tak, ale dawno więc nie zaszkodzi powtórnie dla mam młodszych dzieciaczków :wink:
    poza tym o te samoloty mi głównie chodziło :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nessie: The Fragile Diego mieli powietrze jak widzi, ze ja cos jem...
    Czasami was nie nasladuje?

Nie, naśladował wcześniej, a teraz wyraźnie cośtam sobie memła, albo ubzdurał, ze memła... No i to potrząsanie główką jak psiak ;)
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    dziewczyny wiem, że od ząbków może być katar, ale czy możliwy jest też kaszel? Mojemu Jasiowi wczoraj przebiła się dolna lewa jedynka, dość kiepsko to znosił, bo i katar i gorączka powyżej 38 i rozdrażnienie i kiepsko spał, ale od wczoraj zaczął pokasływać, dziś już kaszlał porządnie. Mąż mi mówi, że on krztusi się nadmiarem śliny (ślini się tak dopiero 3 dni) i to nie jest do końca kaszel, ja nie jestem taka pewna i wydaje mi się że słyszę przy kaszlu rzężenie :-/

Ogólnie to wymiękam z tymi zębami... jak pomyślę ile ich jeszcze ma wyjść to mam ochotę skoczyć z mostu ech...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeNov 12th 2012
     permalink
    Gillese,to nie musi byc wcale od zebow. Lepiej sprawdzic,niech lekarz oslucha.
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Czy jeśli A pospała od 19.30 do 5, potem zjadła i poszła jeszcze spać, a P obudziła się o 6, to mogę powiedzieć, że przespały mi nockę? :devil:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    doti_p: Czy jeśli A pospała od 19.30 do 5, potem zjadła i poszła jeszcze spać, a P obudziła się o 6, to mogę powiedzieć, że przespały mi nockę?

O ja Cie! Doti! Dziewczyny Ci dorosly! :wink:
    Moim zdaniem zdecydowanie możesz powiedzieć, że przespały nockę! Bo pobudka o 5 to juz rano przecie :devil:
    Ja tam na razie mam podbudkę o 5 na rozpoczęcie dnia po jakiś 3 - 4 pobudkach w między czasie :confused:

The_Fragile: Jak usypiał przy piersi, to ja go głaskałam po pleckach, po łepetynce, wąchałam sobie jego główkę,

A propo's już dawno miałam to napisać - ale mnie teksty o popierułkach na naszym wątku stopowały :wink:, ale..
    Jak jeszcze byłam w ciąży i własnie na Rozpakowanych przeczytąłam, jak nasze "starsze" :devil: koleżanki pisały, ze moga godzinami wąchac główkę swoich dzieci to sobie bez kitu myślałam "a im co? naprawde nie mają innych zajęć :devil:".... a teraz - sama moge wąchać główkę Martynki godzinami i są to najpiękniejsze chwile w moim życiu :devil::devil::shocked::shocked: Poprostu UWIELBIAM!
    O co chodzi z tą główką, że jest ja narkotyk? :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ul_cia: oleżanki pisały, ze moga godzinami wąchac główkę swoich dzieci to sobie bez kitu myślałam "a im co? naprawde nie mają innych zajęć :devil:".... a teraz - sama moge wąchać główkę Martynki godzinami i są to najpiękniejsze chwile w moim życiu :devil::devil::shocked:

Haha, ja już wiedziałam o co chodzi, bo koleżanka miała malusieńkie dziecko i jak go brałam na ręce to miał tak piękny zapach, że moja macica krzyczała ;))))

Nie wiem, mam taką teorię, że to natura tak wymyśliła, żeby matki jeszcze bardziej do swoich pociech przywiązać ;))) A potem zaczynają śmierdzieć jako nastolatkowie i to też natura, żebyśmy chciały wypuścić je z domu :crazy:

A Krasnal wczoraj identycznie - zasnął z tatusiem, obudził się kilka razy, ale wystarczyło pogłaskać go po pleckach (bo śpi na brzuszku i skacze do gibona w środku nocy ;)), obudził się tak mocno o 3 i trzeba go było nosić, a potem pobudka o 8! Czyżby to miało być tak łatwo???
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Cobraczek: Wczoraj mi troche goraczkowal,ale innych objawow brak.Myslalam,ze to brzuszke to masowalam i chwilowo przestawal plakac,ale zastanawia mnie tez czy to moga byc zabki?

Może chodzic o ząbki, ale nie musi... Moja siostrzenica w tym wieku, co Twoje dziecię już ząbkowała... Także czas pokaże ;)

Treść doklejona: 12.11.12 09:05
    The_Fragile: A potem zaczynają śmierdzieć jako nastolatkowie i to też natura, żebyśmy chciały wypuścić je z domu :crazy:

Sikłam ;) Muszę to sobie zapamiętać hihihihihihi
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeNov 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: ze moga godzinami wąchac główkę swoich dzieci

mojemu glowa pachnie tylko i wylacznie od razu po kapieli .... juz po pierwszym posilku cala glowe ma spocona:wink:
    ale narkotyzuje sie nia rownie mocno:cool:

fragile gratuluje powrotu do zywych:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nessie: fragile gratuluje powrotu do zywych:wink:

Dzięki! Czuję się rewelacyjnie po trzech przespanych nocach! :DDDD Dzisiaj ja do małego będę wstawać, wiec zobaczymy jak to będzie...

Monia502: Sikłam ;) Muszę to sobie zapamiętać hihihihihihi

Monia, no naprawdę! Najpierw pachną, a potem śmierdzą. Najpierw słodko gugają, a potem pyskują. Coś w tym jest, natura nie jest głupia ;)

Treść doklejona: 12.11.12 09:12
    Nessie, naszemu też się poci łepetyna, ale i tak pachnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeNov 12th 2012 zmieniony
     permalink
    PEPPER ja nie pomogę bo mój maluch ładnie wodzi wzrokiem i niezauważyłam by mu oczka "wariowały"
    KATKA możliwe,że masz swój pierwszy okres po porodzie,ja z Natalką dostałam równy miesiąc po porodzie.Na ostatniej wizycie u gin pytałam o @ powiedział,że zaczyna się jak normalna @ krwawieniem nie plamieniem jak ja miałam ostatnio oczyszczać się może ale jednorazowym skąpym plamieniem żywa krew to początek cyklu
    NO I DZIŚ KOŃCZYMY 2 MIESIĄCE:)
    A mój maluch przechodzi skok;/ jest strasznie głownie przy karmieniu butla be cyc be no i płacz konkretny przy tym.dopiero za 10 podejściem zdecyduje się jeść,ale mogę pochwalić go za to,że zaczyna ładnie spać w nocy usnął wczoraj o 21 o 3:30 cyc i wstał o 8:)jestem poraz pierwszy od ur wyspana:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    The_Fragile: Nessie, naszemu też się poci łepetyna, ale i tak pachnie :D

ja bym nie nazwala tego pachnieniem.... ale prawda jest taka, ze wachac przestac nie moge!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hehe, uzależniłaś sie :DDD

A ja sie pochwalę, bo od wczoraj Krasnal tańczy na pupie, wygląda to komicznie i padamy z mężem ze śmiechu :DDD Tańczy do Grechuty i do takiej zabawki FP. Ubaw po pachy :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja juz nie licze na przespana noc :p Od 7 mamy muczenie, meczenie i inne odglosy zwierzat :p No i wedrowanie po lozku, jak krab :p Nadia odpycha sie stopami i przesuwa w tyl :D
    --
  3.  permalink
    VSTI małe pocieszenie ja przespałam pierwszą nockę przy Natalce jak miała 22 miesiące a syn teraz mnie zaskoczył bo też myślałam że szybko się niewyśpię:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorstasia2
     permalink
    u nas nie jest źle ze spaniem tylko dwie pobudki od 21 mała śpi o 1 i 4 cyc i o 7 wstajemy więc można się wyspać.
    co do wąchania główki to coś w tym jest mi pachnie a mąż mówi że jej się szybko włosy przetłuszczają (walczymy z ciemieniuchą) a ja tego nie czuje.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.