Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nine wysypalo mi taka dziwna wysypka - jak drobna kaszka, ledwo widoczna
Trzymam kciuki, żebyś dzisiaj dała radę i nie dała cyca (Krasnal może próbować wycyganić mleczko od CIebie..).
Frag a co w końcu zmieniliście, że Krasnal ładnie śpi?
1. Wieczorem daję pierś, całuję w łepek, mówię "papa" i małego przejmuje tatuś - czyli nie zasypia na cycusiu...
2. Przed spaniem mocno go wymęczamy jak któraś z Was doradziła, jest tak padnięty, że musi zasnać ;))
3. W nocy jak płacze to nie biorę go od razu do nas do łóżka, tylko głaszczemy go, a jak się mocno rozbudzi to nosimy aż zaśnie...
, od kiedy z niewolakiem na basen
ale polozna mowila mi,ze jak ma 4 kg to smialo mozna isc
Dziewczyny mam pytanko, od kiedy z niewolakiem na basen?
YPolly - Krasnal miał tak samo, nawet tu fotke wrzucałam, bo mu sie potem zaróżowiła ta wysypka. Na początku ta kaszka była jak sucha skórka jak się ręką przesunęło. Czerwinka mi doradziła, żeby Krasnala w Balneum wykąpać i pomogło :)
Fragile ale nie placze w nocy wcale za cycusiem czy jedzeniem tylko sie czasem rozbudza tak? Bo u nas to jest straszny placz i naazie zaprzestalam prob nie karmienia w nocy! 3 razy to norma! Ale czesto nawet 5 razy sie budzi i musi byc cyc...Uzaleznil sie no!
Dziewczyny mam pytanko, od kiedy z niewolakiem na basen? Jak to zorganizować? Chyba oboje rodzice muszą być, żeby to "niepływające" przejęło dziecko po wyjściu z wody, tak sobie kombinuję. Na co zwrócić uwagę?
widzisz, trzeba było od cycka trochę odciągnąć i śpi jak malowany - jednak co za dużo to niezdrowo ahahah
a ja jestem chyba okropną matką bo szczerze ? ani raz chyba Ninie się w główkę nie
wwąchiwałam z takim rozrzewnieniem jak Wy
A jak dlugo krasnalowi schodzila ta wysypka?
I tam, po prostu takiego węchu nie masz i już
Dziewczyny, Nine wysypalo mi taka dziwna wysypka - jak drobna kaszka, ledwo widoczna
0 nocnych karmień ?
o szok bo ja myślałam, że mu tylko mocno ograniczyłaś a nie, że całkiem
Powiedz mi, pytam z ciekawości, takie wymęczenie sprawdza się i Krasnal zasypia sam w łóżeczku? Czy mimo wszystko czuje potrzebę, aby ktoś z nim blisko był przy zasypianiu?
kilka dni ok, potem znowu powtórka z 'rozrywki' :(
przekładałam z 10 razy i skapitulowałam :D
Nie strasz, bo my dopiero 3 noc mamy względny spokój... A jeśli chodzi o przekładanie to u nas to jest więcej niż 10 razy ;) Ale za którymśtam się udaje :) Mam taką nadzieję, że po prostu będzie tego coraz mniej ;)
--
A dziewczyny, czy Wasze dzieciaki też robią pozycję z czworaka w stylu "pies z głową w dół" z jogi? Czy to jest przygotowanie do stania, czy co? Trochę głupia ta pozycja, bo mały czasem nie wytrzymuje i rąbnie głową w podłogę jak już rączki nie mają siły..
bo ileż można szczekać, miauczeć i opowiadać jak sroczka kaszkę ważyła ?
a powiedz mi, czy Jurek też tak na łepetynę czasami upadał?
no i jak Martynka leży sama na macie nawet godzinę to ja nie siedzę cały czas obok niej, tylko trochę, no i co jakiś czas podchodzę,
Ul_cia: no i jak Martynka leży sama na macie nawet godzinę to ja nie siedzę cały czas obok niej, tylko trochę, no i co jakiś czas podchodzę,
Ulcia, Ty się nie martw, tylko ciesz się, że córka sama potrafi się bawić i nie potrzebuje cały czas Twojej obecności ;-) To bardzo cenna umiejętność u dziecka i nie wszystkie egzemplarze tak potrafią. A jak będzie jej brakowało Twojej obecności i interakcji z Tobą, to bądź pewna - da Ci znać ;-))))
lbo jak leży na kanapie i gada z królikiem tudzież z żyrandolem, to jej nie przeszkadzam
Myślę, że Krasnal trochę poćwiczy, nabierze siły i przestanie walić głową w podłogę ;-)
Jedno co, to bym z tą kanapą uważała. Jak dla mnie podłoga jest najlepszym miejscem dla dziecka, bo z niej nie da się spaść. A niestety niektóre umiejętności dzieci prezentują niespodziewanie, np. obrót na brzuch i jak leżą na kanapie, to mogą sobie krzywdę zrobić :) Już nie pamiętam kto opowiadał, że zostawił dziecko na łóżku w "zasiekach" z kołder i poduszek, a ono i tak zdołało się przez te zasieki przedrzeć i spaść.--