Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A ta jak zobaczyła tatusia, to dawaj mu opowiadać sny :) Kino mamy normalnie z nimi.
Moja i z cycem w buzi umie gadac :p

wygodniej mi ją było karmić w łóżku
 A skoro ją od początku karmiłam na siedząco i tak i tak musiałam wstać to Małą od zawsze odkładałam do łóżeczka - i teraz nie ma problemu z odzwyczajaniem (szczególnie siebie :cool). Ale jeszcze muszę wyrobić w niej umiejętność zasypiania nie na cycusiu. 

Ja swoją od urodzenia muszę lulać do snu.. Na palcach u jednej ręki mogę wyliczyć ile razy usnęła sama.Ostatni raz sama się usypiała na bujaku jak robiłam obiad,patrzę do tyłu a tam kima 
  A jakbym miała ją zostawić po butli wieczorem samą w łóżeczku to by ganiała i marudziła dotąd aż bym zareagowała.

U mnie też noce przespane od paru dni 

Ul_cia: do kiedy dziecko w nocy potrzebuje jeść
Gdzieś czytałam, że do ok. 6-ciu miesięcy. Wszystko zależy jednak od gabarytów dziecka i zapasów tkanki tłuszczowej - im drobniejsze dziecko, tym ten moment przychodzi później (pewnie są wyjątki od tej reguły).
właśnie, czytajac perturbacje z nocnymi karmieniami itp... do kiedy dziecko w nocy potrzebuje jeść ? Tzn inaczej - od kiedy mogę stwierdzić, ze o, nie kochana, w nocy śpimy a nie cycujemy i uczyć tak jak Nessie czy The Fragile? Bo chyba na razie to jeszcze nie, co? Na razie to chyba się budzi bo głodna...
 że hej
czyli jak na to reagowac..? Przeczekac i przystawiac ile tylko sie da..? To sie zmieni..?
 - wkurzało mnie to, że nie wiedziałam o co chodzi, że sie tak rzuca przy cycu - a do tego jeszcze cyc był zawsze lekiem na całe zło, a tu jak cyca nie chce to jak ją uspokoić?! Natomiast w wieku bejbi Penny to podobno najlepsza pora - 4-5 miesiąc...

Mam takie pytanie...
Diego akceptuje tylko swoj pierwszy smoczek 0+
Probowalam wymienic go na tej samej firmy (innej tez) 4+ i 6+ .... niestety nimi pluje!
Zrobie mu krzywde jesli bedzie sobie ciumkal ten najmniejszy?
Pytanie moje brzmi - czy podczas skoku Wasze dzieciaki też mają jadłowstręt?
 Ale... to nie przeszkadzało mi odkąd skończył 1,5 miesiąca odkładać go do jego łóżeczka zawsze po kąpieli i cycowaniu. Tym sposobem nie wie, że można wieczorem zasnąć gdzieś indziej np. w łóżku rodziców 
 I dzięki temu ominęło nas uczenie zasypiania samodzielnie w łóżeczku 
 A to że biorę go po jego pierwszej pobudce do siebie do łóżka (o ile już wtedy śpię, bo u nas też z jednej pobudki około 3-4 rano zrobiło się z osiem może 
) i z wygody i z przyjemności, to już inna sprawa 
 W wózku mu już było niewygodnie, bo się obraca i na boczki i na brzuch, a w wózku miejsca brak na takie harce 
.
.
[/urlMagku, my tak samo robiliśmy, a potem nam się zaczął budzić tych 8 razy na noc...