Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A mnie się cykl potwornie wydłużył po pierwszej @To chyba normalne, że cykle się wydłużają, gdy się karmi. Też mam dłuższe, szkoda tylko, że zdecydowanie najdłuższa jest pierwsza faza...
Dziewczyny pisały, że takie wydłużone mogą trwać aż do zakończenia karmienia, ale to nie jest regułą.
Chyba taki dzień, bo ja też średnio przytomna chodzę.
Magku, póki Zuzia nie chudnie, to się nie martw. A ile waży? Bo moje dziecko od urodzenia leci w 10 centylu (przez chwilę była na 25) i teraz waży 7 kg, a ma prawie 7 miesięcy.
To była moja życiowa porażka
A teraz jest jak w niebie 
Nie boli zupełnie nic. Gdybym nie brała tabsów to nawet bym nie wiedziała,że tego dnia dostanę (dostaję @ 3 dzień po odstawieniu w tej siedmiodniowej przerwie).
To moj nałóg i nie potrafie sobie z tym pradzic...
Kuzwa nie dalam masla na gore... myslisz, ze to to?
też daję potarte zmrożone masło na całość, trzymam około 50 minut w 175stopniach.nie moge sie pwstrzymac i wpierniczam czekolade na kilogramy... Mialam schudnac a tymczasem puchne coraz bardziej... To moj nałóg i nie potrafie sobie z tym pradzic...
.
[/urlhmmm a ja chciałam tą szarlotkę robić bo wyczytałam, że każdemu wychodziale teraz widzę, że jakby niekoniecznie każdemu no i się zaczęłam wahać

też ciężko mi przestać ...NIkt tu nie pomoże, trza samemu wziąć dupę w troki i skończyć z tym 

)

. Przepis dostałam od położnej na szkole rodzenia. Ciasto mega szybkie, a wiadomo, że przy małym dizecku czasu jest niewiele
.
[/url
Mniam :)
A tak z innej beczki. Czy getry z absem w końcu polecacie, czy nie? Bo u nas nie ma dywanów, a podłogi są lakierowane i strasznie śliskie, co wkurza moje próbujące raczkować/czworakować dziecko niemożebnie. No i nie wiem, co zrobić.

u nas same panele i jakoś Ninka dała radę bez absówpewnie łaziła na boso? chyba tak jest łatwiej... kurczę, bo nawet ja czasem ślizgam się po tej naszej podłodze
w pościeli mogą spać dzieci dopiero od 6 m-ca życiaNiektórzy się boją, że dziecko sobie tę kołdrę naciągnie na głowę albo coś. My używamy kołdry od niedawna, głównie dlatego, że wcześniej było ciepło i lepsze były kocyki, tetra albo sam cieplejszy pajac. No i jestem wielką fanką kołdry, bo dziecku jest się trudniej pod nią ruszać
Ale na samym początku to takie maleńkie dziecko pod wielką kołdrą może wyglądać dziwnie
) , ewentualnie śpiworek. Jak awansowała kilka tygodni temu do łóżeczka to śpi już pod kołderką, oczywiście bez podusi póki co, na tetrze, no i ma ochraniaczek.
[/urlnigdy nie dawałam masła...o co chodzi ??My o szarlotce "sypanej" mówimy - nie takiej na kruchym cieście.
A jej przepis jest chyba na mniammniam, albo w necie gdzie indziej :)Migg moj narazie gibajacy i probujacy siadac ale rajtki z abs-ami zamowilam z ciekawosci!O, to napisz koniecznie, czy się sprawdza. L. też kombinuje z siadem, na który czekam niecierpliwie, żeby ją przenieść do spacerówki ;) Tu chyba trzeba zadać pytanie o odpowiedniej godzinie. Bo zauważyłam, że w dzień są częściej mamy młodszych dzieci, a wieczorem starszych
Pare stron temu tez o nie pytalam ale 0 odpowiedzi! Jakby co dam znac czy jestem zadowolona
Albo poczekać 5 miesięcy i pytać na starszakach
. Po łapkach nie mogę poznać, bo często ma chłodne, a do nóg się dobrać w kombinezonie i półśpiochach nie mogę, kark miała ciepły (ale jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby miała chłodny, bo ma kapturek i czapę, to siłą rzeczy będzie ciepły).
[/url

Dziewczyny jak ubieracie dzieciaki na spacer, kiedy jest tak jak teraz mniej więcej 10 stopni? Kurcze zawsze mam dylemat... nie chcę Gosiaka przegrzewać, ale też nie chcę jej przeziębić.

i tez sie własnie zastanawiam ja małą ubrać... najbardziej mnie wczoraj zastanowiły rączki - bo ja w rękawiczkach miałam tak skostniale ręce, aż myślałam, że mi odpadną
a ona bez rękawiczek przecież i ciągle wyciaga spod kołderki... hmmm
(czyt. nie darła sie) i bez smoka!
Mam nadzieję, że nie dlatego, że zamarzła
Jejku...ja sie musze pozalic... Okażalo sie że moj maly toleruje gdy jem slodkie i czekolade i odkad widze ze jak zjem jest ok to nie moge sie pwstrzymac i wpierniczam czekolade na kilogramy
bo też sie nie moge powstrzymać - jak nigdy dotąd!
hehe. Więc spasowałam i około 1.oo wylądowała obok mnie bo nie miałam siły już jej odkładać z powrotem.