Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nadia od dwóch nocy nie sika, to znaczy sika ale dopiero rano. Zawsze gdy się budziła, to zmieniałam jej pieluchę, bo chyba z kilogram ważyła, a teraz ma sucho i dopiero po 5,8 minutach od obudzenia oddaje mocz. Normalne to jest ? Jak to u Waszych dzieciaków wygląda ?

więc trudno mi to jako wyznacznik traktować

jak była mniejsza to wiadomo, ale teraz jakoś zaprzestałam, bo chyba musiałabym to w kółko robić. Też nie jestem w stanie myć podłogi na okrągło. No i nie chcę tak Nadii sterylnie chować. Napiszcie jak to wygląda u Was.

Penny jak mi upadnie smoczek na podloge to ja go juz nawet nie plucze woda Patrze tylko czy nie ma jakiegos wlosa...
. Wyparzam kilka razy w tygodniu jak mi się przypomni. Codziennie odkurzam, bo przy sierściuchach mam pełno włosów i żwiru wszędzie. Gosia teraz ma etap cycania łapki, a na tej łapce co chwilę włosy. Ostatnio śmialiśmy się, że pasty odkłaczającej trzeba będzie jej podać, bo bankowo zjadła już trochę sierści.Madzinka, a gdzie Ty mieszkasz, że masz 10 stopni?
wczoraj było koło 10, teraz mi termomentr pokazuje 14 stopni
.
.
[/urlOstatnio śmialiśmy się, że pasty odkłaczającej trzeba będzie jej podać, bo bankowo zjadła już trochę sierści.

Niestety, dobre czasy się skończyły...

pażiją widim 

Widziałam takie filmiki z 4 miesięcznymi dzidziami i to naprawdę działa ;P

PENNY, u nas tez był taki etap, że Witek w nocy w ogóle nie sikał. Nawet mnie to cieszyło, bo pielucha nie była zbombana.
Niestety, dobre czasy się skończyły...
Dziewczyny, czy Waszym niemowlakom też tak bardzo schodziła skóra z całego ciałka? U mojej się to zaczęło w załamaniach stopek jakoś 3 dni po porodzie. Kolejnego dnia obłaziły już całe stopki, a teraz skóra schodzi z caluśkiego ciałka - brzuszek, ręce, nogi, szyja - głównie we wszystkich załamaniach. Smarujemy jej to oliwką i trochę pomaga, ale wciąż nie znika. Co jeszcze mogę na to stosować?
Malisiek mój Maluszek też tak miał, ale położna poradziła mi na to tymczasowe stosowanie emolientu do kąpieli (np. Oiliatum) zamiast innych kosmetyków do mycia. U nas pomogło - Mały ma już ładną nieschodzącą skórkę
--

. My kąpiemy w Emolium, niczym nie smarowałam. Z tą oliwką to sama nie wiem, czy to dobry pomysł, bo słyszałam, że oliwka właśnie przesusza, a ile w tym prawdy?
[/url

czy 19-20 stopni jest ok?
Czyli oliwki lepiej nie stosować i czekać aż samo zejdzie? A długo to trwa?
U mnie w domu jest w zimnym okresie 22 stopnie

no u nas długo trwało na pewno ponad miesiąc ale zeszło i skórka jest super:):)
i gratuluje Stasia i życzę powodzenia w tym jakże ciężkim pierwszych tyg:)

Moja mała do niedawna miała bardzo przesuszoną skórę, dlatego też z Nivea przeszłam na Emolium (emulsja do kąpieli i balsam do ciała).
Jest coraz lepiej :) Balsam dla mnie rewelacja, po aplikacji ma taką delikatną skórkę, że przestać głaskać jej nie mogę:)
a mała i tak ubieram lekko w domu to najwyżej założę jej coś cieplejszego bo to gorąco non stop też nie jest fajne..
A my w pokoju nawet jak przykręcimy kaloryfer to temp. nie spada poniżej 23, a jak chcę trochę nagrzać przed kąpielą to nie mogę potem zbić i utrzymuje się nawet 25. Katastrofa. Po godzinie spada. Z reguły albo jest za zimno albo za ciepło.
mamy ogrzewanie gazowe

u nas dziadek pod spodem nie grzeje prawie nic, garstke koksu na całą zimę, sąsiedzi z naprzeciwka tylko kominkiem, pod nimi grzeją ale tam mają 17-18st bo tak lubią, a nad sobą mam strych, zimny i z dziurawym dachem bo dogadać się nie mogę z sąsiadami
także kotłuję gazu a kotłuję ... oszaleć można jak przychodzi sezon grzewczy

i co teraz się wyśpi i do 23 będzie wariowała szit:D a nie ma opcji żeby spała już do rana bo ani nie przebrana ani nie wykąpana ani kaszki nie jadła no jeszcze tak mnie nie załatwiła... a w domu harmider bo dzielimy wielki pokój nad garażem na 2 małe żeby Milce zrobić pokoik bo już każdy nasz ruch w nocy ją budzi... no i mam meeeeeeeeeeeeeeeeeeeega sajgon
Prywatna sauna normalnie
niestety przy ogrzewaniu gazowym i rachunkach nierealne