Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nadia od dwóch nocy nie sika, to znaczy sika ale dopiero rano. Zawsze gdy się budziła, to zmieniałam jej pieluchę, bo chyba z kilogram ważyła, a teraz ma sucho i dopiero po 5,8 minutach od obudzenia oddaje mocz. Normalne to jest ? Jak to u Waszych dzieciaków wygląda ?
Penny jak mi upadnie smoczek na podloge to ja go juz nawet nie plucze woda Patrze tylko czy nie ma jakiegos wlosa...
Madzinka, a gdzie Ty mieszkasz, że masz 10 stopni?
Ostatnio śmialiśmy się, że pasty odkłaczającej trzeba będzie jej podać, bo bankowo zjadła już trochę sierści.
Niestety, dobre czasy się skończyły...
PENNY, u nas tez był taki etap, że Witek w nocy w ogóle nie sikał. Nawet mnie to cieszyło, bo pielucha nie była zbombana.
Niestety, dobre czasy się skończyły...
Dziewczyny, czy Waszym niemowlakom też tak bardzo schodziła skóra z całego ciałka? U mojej się to zaczęło w załamaniach stopek jakoś 3 dni po porodzie. Kolejnego dnia obłaziły już całe stopki, a teraz skóra schodzi z caluśkiego ciałka - brzuszek, ręce, nogi, szyja - głównie we wszystkich załamaniach. Smarujemy jej to oliwką i trochę pomaga, ale wciąż nie znika. Co jeszcze mogę na to stosować?
Malisiek mój Maluszek też tak miał, ale położna poradziła mi na to tymczasowe stosowanie emolientu do kąpieli (np. Oiliatum) zamiast innych kosmetyków do mycia. U nas pomogło - Mały ma już ładną nieschodzącą skórkę
--
czy 19-20 stopni jest ok?
Czyli oliwki lepiej nie stosować i czekać aż samo zejdzie? A długo to trwa?
U mnie w domu jest w zimnym okresie 22 stopnie
no u nas długo trwało na pewno ponad miesiąc ale zeszło i skórka jest super:):)
i gratuluje Stasia i życzę powodzenia w tym jakże ciężkim pierwszych tyg:)
Moja mała do niedawna miała bardzo przesuszoną skórę, dlatego też z Nivea przeszłam na Emolium (emulsja do kąpieli i balsam do ciała).
Jest coraz lepiej :) Balsam dla mnie rewelacja, po aplikacji ma taką delikatną skórkę, że przestać głaskać jej nie mogę:)
A my w pokoju nawet jak przykręcimy kaloryfer to temp. nie spada poniżej 23, a jak chcę trochę nagrzać przed kąpielą to nie mogę potem zbić i utrzymuje się nawet 25. Katastrofa. Po godzinie spada. Z reguły albo jest za zimno albo za ciepło.
mamy ogrzewanie gazowe
Prywatna sauna normalnie