Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
tyle:
dzieczyny mam pytanie Jasiek ma 37-37,2 temp czy powinnam zrezygnowac z basenu??
A ja mam pytanie, bo mój Kacper cały czas ma katar i prawie nocy nie przespał na czele ze mną bo mnie dopadły bóle gardła. I zauważyłam, że chyba zaczął kaszleć. To taki inny kaszel jak u dorosłego, więc nie wiem czy to oznaka choroby? Temperatury nie ma. Boję się go kąpać i wychodzić na spacer...
Niestety nie pomoge bo sa za duze :-(... ale super cieple...milutkie w dotyku...sama bym je sobie ubrala :-)
No i nie wiem - kąpać go czy lepiej tylko przemyć? I czy spacer mu nie zaszkodzi?Dii, jeśli nie ma temperatury, to warto chodzić na spacery, maluszkowi będzie się lepiej oddychało na świeżym powietrzu. Możesz też spróbować kłaść go na brzuszku, żeby wydzielina spływała. No i w poniedziałek przejdź się do lekarza, żeby osłuchał Kacperka, bo u takich małych dzieci katar może przenieść się na uszy lub oskrzela.
--
Czy to może być skaza białkowa? I czy jeśli do tej pory było wszystko dobrze, mimo, że jadłam nabiał, to może objawić się dopiero teraz?
Czy całkowicie wyeliminować nabiał? Po jakim czasie byłoby widać poprawę?
A może są jakieś inne wysypki o podobnych objawach, które opisałam?
Czy całkowicie wyeliminować nabiał? Po jakim czasie byłoby widać poprawę?Judka, u nas też się to objawiło ok 6-7 tygodnia. Może to być trądzik niemowlęcy, może skaza. Łojotokowe zapalenie też może być związane z Twoją dietą. Ja odstawiłam nabiał (całkowicie) i wysypka zniknęła, więc u nas się to sprawdziło. Po tygodniu, dwóch powinnaś zauważyć poprawę, jeśli to skaza. No i warto natłuszczać, jak pisze Montenia.
A może są jakieś inne wysypki o podobnych objawach, które opisałam?
Do tego puszcza bolące bąki, bo przy tym płacze (nie wiem czy to ma jakiś związek z tymi krostami)