Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
AAa i od kiedy mozna uznać, że Maluch już wymusza branie na rączki "bo przecież ile można leżeć"
Poza tym jest udowodnione, że dzieci częściej noszone, szybciej z tych rąk same zejdą ;>
Z kolei ruchowo dzieci lepiej się rozwijają na podłodze
ja moją nosiłam praktycznie non stop odkąd skończyła 7 tygodni i co ?
taaaaaaaa
Teo mi chodziło o dziecko starsze, które bardzo sprawnie porusza się samo.
Nina nie nosi czapek, je ogórka kiszonego i inne potrawy w wieku 5,5 miesiąca, nie zrzuca niczego z szafek itp itd
Nie napisałam, że podłoga jest beee
a to w sumie możliwe, może jak zacznie chodzić to w końcu uzna to za ciekawsze niż moje biodro
o przepraszam !
już czapki nosi
a kto pisze, że Ty tak napisałas ?
PENNY, ale tu nikt Cie nie atakuje,
ja tylko przez chwilę (na szczęście długo to nie trwało) poczułam się sama przed sobą jak wyrodna mama, bo nie zapewniam moim odpowiedniego rozwoju intelektualnego :)
no ale w sumie było minęło, nie ma co wracać nie ?
Teo i tak też bywa, że dzieciaki noszone tylko na rękach później się rozwijają ruchowo, dlatego i jedno i drugie jest ważne
ja moją nosiłam rzadko - częściej kładłam ją na matę czy koc i widać jak z rozwojem pognała
O jezu, Oranda, jakie piękne, aż się pobeczałam...
Chce na ręce? Proszę bardzo, na podłodze poturlamy się potem. Leży na tej podłodze i bawi się zadowolona? To nie przerywam tej zabawy albo bawimy się razem
Violet, spokojnie, to dopiero noworodek.
A ja nie popatrzyłam w suwaczek i myślalałam, ze ma trzy miesiące To na zabawki spokojnie jeszcze czas będzie ;)
Violet,tak się zastanawiam co Ty będziesz robić z Jaśkiem jak będzie starszy ?
Violet, spokojnie, to dopiero noworodek. Na razie wystarcza mu bliskość i twarz mamy. Na zabawki przyjdzie jeszcze czas
Wazy 5700 g czyli przybral 1,5 kg w 6 tygodni.
A obecnie potrafi nie spać już 3-4 godziny ciurkiem, więc się zastanawiam czy Mu się nie nudzi w tym czasie
A ja się chciałam pochwalić, że właśnie po raz pierwszy w życiu SAMA kąpałam Martynkę i obyło się bez ofiar w ludziach
Violet ja nie pomogę, bo moje uwielbiają się kąpać i zawsze jest głowa moczona i uszy zalane (uprzedze pytania, audiolog kazała nalewać wody, żeby woskowinę wypłukać i odkąd pierwszy raz tak zrobiliśmy a one nie protestowały, to już zawsze uszy są moczone:)