Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
[/url]

Ulciu, ale ranny ptaszek z Ciebie ;)

Dobrze, ze teraz juz się nie stosuje takich praktyk (aj fink)
Patrzcie tutaj, jak może wyglądać kąpiel noworodka Aż mi się zaczyna chcieć następnego
... jeżeli chodzi o dzidziczność, to u nas wszyscy praworęczni, więc Mała raczej tez
taka rodzynka ... więc nigdy nie wiadomo
Jaki spokój od tej kobiety bije, jak się udziela temu maluchowi. Ja myślę, że dużo też daje to, że ono jest całe zanurzone. Myśmy tak małą w wiadrze kąpali, wsadzaliśmy i ona tak jakby "lewitowała" w wodzie, nigdy nie zapłakała, kąpiel była dla niej zawsze czymś relaksującym. W ogóle noworodki kąpane w wiadrach często przysypiają ;) U nas też nie ma problemu nigdy z moczeniem głowy, uszu, oczu. 

A odważyłybyście się tak wykąpać swoje dziecko?

A tak to nigdy, uwielbia się kąpać, chlapać.

obejmuje moje przedramię, gdy ja podkładam jej dłoń pod pupę i przywiera całym ciałkiem, jak małpa :> 

Nadia zaczyna podejmowac proby pelzania :D Dupsko idzie w gore, a nogami sie odpycha :pNo mamusiu, czas pochować wszystkie przedmioty w zasięgu ręki dziecka :)
[/urlUlcia a u Was co się sprawdziło wiaderko czy jednak wanienka ?
Raz tylko ją kąpaliśmy w wiaderku, ale stwierdził, że to niebezpieczne (
) i wogóle jakoś chyba się po prostu bał i wanienka rządzi, a wiaderko za stówę raz używane stoi i czeka na zbawienie chyba 
a ma takie HERY, że no cóż musze je myć codziennie, żeby się fryzura ładnie układała
Spróbuj co drugi dzień myć,może co trzeci. Kurde tak się zastanawiam jak Ci się udaje myć włosy bez dostania się wody do uszu czy oczów
U mnie za każdym razem tak jest,a włosów ma przecież duużo więcej
Dziewczyny czy któraś z was używała butelki dr Brown? jakie macie ewnentualnie opinie?
Rurka odpowietrzająca sprawdza się dobrze, ale smoczek jest samolecący, a moje dziecko mocnossące
i się zachłystuje. Polecam butelki MAM.
Ja jej co prawda chyba bym sama nie wykąpała póki co, tata ją trzyma w wodzie- przy okazji, jak się ją kąpie przed jedzeniem to mu się przysysa do ręki i chce pić wodę z kąpieli

W jakim wieku dzieci podnoszą głowę- leżąc na brzuchu, tak, żeby przekręcić twarz z jednej strony na drugą (tak samo na rękach, oparte o bark)?

Oj tam układała,a co to model jest ? Spróbuj co drugi dzień myć,może co trzeci.
no może nie model, ale o fryzurkę trzeba dbać

probuje dorownac Paulince od Natali

Gdyby nie to, że jest jeszcze taka malutka to podejrzewałabym ząbkowanie, ale na to chyba jeszcze za wcześnie.

do przody ruszyła 26.06 (czyli mając niespełna pół roku)