Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A ja mam pytanie do mam karmiacych cycusiem... Czy podajecie swoim pociechom wode dodatkowo czy tylko cycus? Jesli rowniez wode to od kiedy...
Fragile jak Wasze nocki???
ale za to laskawy dla matki swej w nocy bo jak go nakarmie kolo polnocy to spi do rana ok 7:15 - 7:50 sie budzi :)
i tracę nadzieję, że to kiedyś minie, choć wiem, że do osiemnastki tak do niej wstawać nie będę 
Jest spiaca a na cycusiu nie zasypia
i w zaden inny sposób nie chce spać, aż sie płaczem i anrzekaniem zmęczy (a przy okazji nas wszystkich) i dopiero z trudem zasypia - a do tej pory nie było problemu z zasypianiem na piersi... Nie wiem czy za dużo bodźców ma, wrażeń... Dzisiaj to tylko wózek pomógł włożyłam wrzaskuna w wózek, zrobiłam 3 kółka w ogródku i usnęła
tak sobie radze ze spacerkami jak mi sie nie chce 4 liter ruszyć

A ja mam pytanie do mam karmiacych cycusiem... Czy podajecie swoim pociechom wode dodatkowo czy tylko cycus?
Ale oczywiście dziewczyny mają rację - nie ma potrzeby dopajania dziecka na piersi! Ale ja dawałam Adasiowi wodę w butelce, bo on nie butelkowy zupełnie był, więc dawałam mu coby się z ssaniem z butli oswoił. No i się udało, nauczył się w końcu, a przy okazji tak polubił wodę że od połowy 5 miesiąca popija ją dla przyjemności, a jak widzi że butlę z wodą mu niosę to się cieszy jakby miał dostać lody z bitą śmietaną
Nic się na szczęście nie stało, ale strachu się najadłam co niemiara, ona zresztą też.
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków! :)
spanie z dzieckiem jest cudowne, ale warto uczyć je spania w łóżeczku dla jego bezpieczeństwa.
Nie będzie przecież wiecznie jadł i przybierał tyle, co na początku.
. Ale to jest jednak niesamowite, całą noc się człowiek budzi, wstaje do tego małego potworka, ma dość, a rano widzi ten bezzębny uśmiech i kocha jeszcze bardziej
.
[/urlA ja chciałam tylko napisać, że spanie z dzieckiem jest cudowne, ale warto uczyć je spania w łóżeczku dla jego bezpieczeństwa

a ja mam problem - już 3-cią noc z rzędu mój mały po nocnym karmieniu (w okolicach 1 w nocy), gdy skończy jeść) otwiera oczy jak 5 złotych i do 3-4 nie ma spania...pierś Go nie usypia, już nie wiem co robić - ledwo co na oczy patrzę...to jakiś wczesny skok rozwojowy?

Mój się budzi około 3-4.00 i nie śpi zazwyczaj do 5.00-6.00.
Wczoraj usnęła ze smoczkiem a nie przy cycu.Dzisiaj to samo

), a w nocy buszujemy, cycujemy i tulimy..
), w końcu utuliłam, wsadziłam w chuste i sie uspokoiła i zasnęła.... Myślałyśmy, z emoze ją coś bolało, albo zły dzień miała...
) takim przywiązaniem.....
oooo, am my dopiero 4 a od wrzesnia juz 3 razy biegunke przerabial (ze niby na zeby), bluzki zmieniam kilka razy dziennie a dwojki dalej nie chca wylesc
... a jedynki wyszły 20 listopada... obie! a teraz jeszcze dwójka. czyli w sumie szły 3 na raz
Ja jeszcze zwróciłabym uwagę na to czy dziecko oddycha buzią czy nosem, bo nałykac się chłodnego powietrza ustami to też nie dobrze...
Ulcia 5stopni mamy

Musicie pamiętać, że to nie jest 5 stopni jak u nas, tylko 5 stopni z prawie 100% wilgotnością, taki ziąb, który przenika tak do szpiku kości. Brrrrr.
Dla mnie to było gorzej niż -10 u nas.