Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
u nas dwa na dole i ida kolejne dwa;))
zapomnialam sie pochwalic ze od dwoch tygodni robimy kupke tylko na nocniczek:)) i po kazdym spaniu siusiu:))
ale niestety nie jest mi to dane od 10 miesięcy
na naukę i tak za wcześnie ale na oswojenie Milki ze sprzętem w sam raz:D
o ja uważam że na naukę za szybko bo ona kompletnie nie wie że robi kupkę na knocik
ja tam wcale nie uważam, że macie za wcześnie na naukę
bo wtedy mam chwile dla siebie a tatus dla coreczki
Najczesciej wymawianym slowem przez meza kiedy o cos go prosze jest "Zaraz"
Ostatnio rzucilam w niego poduszka a potem prawie w piesciami na niego wparowalam (co moglo wygladac smiesznie bo maz postawny facet a ja jestem bardzo drobna) potem z tej zlosci polozylam sie i patrzylam jak wariatka w jeden punkt katem oka obserwujac przerazonego mna meza(spogladal na mnie co chwile co zamierzam dalej zrobic) a to wszystko przez to ze poogladal wczesniej zwiastun silent hill i pewnie juz mial wizje ze jakas opetana jestem Normalnie mowie Wam ile smiechu mialam z tego potem.
ale chyba żadne dziecko w wieku 8-10 mscy nie komunikuje samo że chce
że dziecko siedzi ciągle w pamperze i te komunikaty nie mają do kogo trafić, w końcu dzieci zaprzestają, bo to nie przynosi żadnego efektu
U nas np jest tak, że jestem stanie wyłapać, kiedy mała przymierza się do sika.
ale to nie jest takie świadome komunikowanie potrzeb i właśnie raz program oglądałam, gdzie jakiś lekarz mówił, że takie to dopiero po 2-gim roku
no nie wiem jak to działa ale osobiście nie znam żadnego dziecka w wieku roku, które by chodziło bez pieluchy
może takie są ale ja nie znam i się nie spotkałam
Bo 99.9 % społeczeństwa używa pampersów i gdzies ma to że dziecko coś tam za niemowlęcia próbowało przekazać.
no nie wiem Penny, nie znam się więc się nie wdaję w dyskusję zwłaszcza że o NHN wiem niewiele, więc nie mam argumentów żadnych
próbuj w takim razie z Nadią i może faktycznie się okaże, że jak się chce to się da ?
i że w wieku 12 mscy ona zupełnie do pieluch nie będzie robiła ?
normalnie tetra i cerata i dziecko cały czas mokro miało [bo jednak w tych kieszonkach jest uczucie suchości]
i też moja mama mówi, że do 2-3 lat z pieluchą chodziliśmy
i to nie tylko my [tzn ja i moi bracia] ale wszystkie dzieci
więc to chyba też nie "wina" tych pampersów tak sobie myślę.....
- bo nie mogę jej nie posadzić, gdyż mi pinda nie popuści i będzie się darła pod tą łazienką dopóki nie otworzę i nocnika nie dam
Z tego co mi wiadomo, większość dzieci na wielorazach jednak szybciej przechodzi na nocnik.
próba nie strzelba ja to zawsze powtarzam
i że w wieku 12 mscy ona zupełnie do pieluch nie będzie robiła ?
więc potwierdzasz to co pisałam powyżej
[nieważne z jakich powodów]
Słuchajcie, ale bezsprzeczne jest to, że mimo iż pampers jest wygodny, to na dłuższą metę "rozleniwia" i rodzica i dziecko. Mimo wszystko. To znaczy takie jest moje zdanie
ale napisałam też że to wynikało z naszego lenistwa..
ale bezsprzeczne jest to, że mimo iż pampers jest wygodny, to na dłuższą metę "rozleniwia" i rodzica i dziecko