Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ten u nas jest od urodzenia
Penny, jak ta kolezanka od mega laktacji?
Ale moja siostra uważa, że takie moje zachowanie (że jestem na każde jego zawołanie, kołysanie \teraz tego już nie lubi\, stanie przy łóżeczku jak próbuje zasnąć, czasami spanie z nim) powoduje, że Antek jest marudny, robi często "eee", nie potrafi sam zasypiać i śpi mało, bo wymusza. Uważa, że to źle wpływa na dziecko, że będzie "cipą", że jestem nadopiekuńczą starą matką...
A Twoja siostra w jakim wieku ma dzieci? Że wie, że faktycznie takie są efekty? Bo ja na razie mam 2,5-latkę, do której też biegłam na każde zawołanie i która zdaniem rodziny mnie "terroryzowała" bez ustanku - i powiem Ci, że nieraz mnie zadziwia jej pewność siebie i odwaga. Rosła w poczuciu bezpieczeństwa, nie musiała o nie walczyć, to wie, że może się nie bać świata. Możesz siostrze jako przykład podać
Ona np. jak synek był mały to odkładała go do łóżeczka, gasiła światło i wychodziła, a mały płakał aż do momentu jak usnął.
I faktycznie się nauczył i później szybko zasypiał.
Ona np. jak synek był mały to odkładała go do łóżeczka, gasiła światło i wychodziła, a mały płakał aż do momentu jak usnął
uważam że na tym etapie to my jesteśmy dla dziecka a nie dziecko dla nas, to nie jest laleczka która się odkłada jak się znudzi
Ona np. jak synek był mały to odkładała go do łóżeczka, gasiła światło i wychodziła, a mały płakał aż do momentu jak usnął
chciałam się pochwalić iż moja Lenka wczoraj przed kąpielą przekręciła się z brzuszka na plecy 2 razy byłam taka szczęśliwa a dzisiaj już nie pamięta